There are no ads, please add some


Fout Higler kost Viergever topper tegen psv

1211twente-ajax_viergever

De schorsing van Nick Viergever voor de topper tegen psv is de schuld van scheidsrechter Dennis Higler zo weet De Telegraaf te melden. Higler had volgens de nieuwe regels voor een opzettelijke handsbal in het strafschopgebied een rode kaart moeten geven. Als dat het geval was geweest zou de verdediger voor de eerstvolgende wedstrijd geschorst zijn; de bekerwedstrijd tegen Cambuur. Directe rode kaarten tellen voor alle officiële wedstrijden binnen Nederland. Omdat het nu om rood door twee keer geel gaat, volgt de schorsing gewoon bij de eerstvolgende competitiewedstrijd; de topper tegen psv van aanstaande zondag.

Higler floot sowieso niet al te sterk in de slotfase. Hij verzuimde Lasse Schone een vrije trap te geven toen die net buiten het strafschopgebied onderuit werd gehaald. Toen Schone de scheidsrechter daarop wees  toverde die arrogant zonder Schone een blik waardig te keuren een gele prent uit zijn zak.

Gerelateerde posts

53 reacties

  1. marcussboss

   zooo..Bob de bouwer nou en of!! wel mooi dat veltman nu naar het centrum kan en tete op de back positie! zou misschien nog niet eens zou slecht zijn!!

   1. Litmanen

    Veltman is geen linkspoot, dus de vervanger zal Riedewald zijn. Tenzij hij Sanchez op links wil zetten.

    1. 11Younes11

     Ik zeg dit niet om je te pesten, Litmanen.. Maar heb je die late goal van Twente nog eens goed teruggekeken? Veltman stapt zomaar in en laat Celina helemaal vrij, veel tegengoals hebben echt met Veltman te maken.

     1. 11Younes11

      Ik vind het een goede voetballer hoor, maar hij kan gewoon niet backen. Laten we hopen dat Bosz niet net zo krampachtig aan een linkspoot en een rechtspoot in het centrum vasthoudt als FdB, maar gewoon met Sanchez en Veltman centraal gaat spelen.

  1. Indojood

   Precies Jimmy. Zwaktebod om de scheids er weer bij te halen. Gewoon zelf ervoor zorgen dat je die pot wint.

  2. Indojood

   Een schorsing of blessure hoort bij het voetbal. We hebben een brede selectie die dit moet opvangen.

   1. Litmanen

    Je hebt gelijk, maar die niet gegeven vrije trap en de gele kaart daarna voor Schone sloeg helemaal nergens op. Voor hetzelfde geld legt Ziyech die vrije trap in de bovenhoek.

    Maar Ajax moet wel gaan oppassen voor die late goals tegen. Wordt bijna een gewoonte.

 1. -buitenkantje rechts-

  Scheidsrechters gaan hier verschillend mee om..
  Ik zie ook regelmatig dat bij opzettelijk hands in het strafschopgebied alleen en penalty wordt gegeven zonder kaart.. Geel met penalty komt het meest voor.. Wat dat betreft geen rare beslissing van Higler.. Direct rood zie je zelden.

  1. Dinandd1994

   Dit was geen gewone handsbal, maar het ontnemen van een 100% scoringskans. Laten we zeggen, als viergever de bal niet wegsloeg, was het 99.999999% een doelpunt. Direct rood was hier zeker terecht geweest

 2. Dinandd1994

  Achja. Gelukkig zijn we van higler gewend dat hij fouten maakt. Viel te verwachten dit

 3. KBouter

  Ben er van overtuigd dat Hilgers dacht van…laat ik eens aardig voor hem zijn en niet te hard straffen, ik geef geel! Als hij dit geweten had zal hij waarschijnlijk direct rood gegeven hebben.

 4. Charka53

  Wat een gelul ,dat Higler geel trok is terecht nu het voor Viergever niet goed uitkomt is dan jammer maar er is genoeg goede misschien wel betere vervanging voor hem.
  En zeker de dood schop op Dijks was wel rood en de tackel op Schone had ook bestraft mogen worden maar of daar door een doelpunt door de neus zou zijn geboord betwijfel ik , er was niemand die zijn vezier op scherp had staan.

 5. dickst14

  Als Veltman toch altijd blijft staan, zet hem dan in het centrum zodat Tete eindelijk kan spelen.

 6. stylo1984

  Die rooie kaart koste ook nog een punt… hij gaat toch niet opzettelijk op de bal vallen op die manier

 7. EugAjax

  Beetje crue als je sec naar de regels kijkt. Ik vind het zelf echter waanzin dat een kaart in beker doorwerkt in competitie en vice versa. Dus wat mij betreft een terechte schorsing voor Viergever zondag. Gelukkig keuze zat. Riedwald of De Ligt. Persoonlijk heb ik liever speler op eigen positie, maar Sinky en Veltman bewijzen dat het ook anders kan. Dus ik ben benieuwd wie Bosz neerzet

  1. Litmanen

   In elk geval zorgen dat er iemand staat die niet aan De Jong gaat hangen. Die gast is eeuwig op zoek naar een pingel.

   1. EugAjax

    Ja precies dat mag echt niet gebeuren. Stelt zich vaak aan als klein kind als hij dan geen pingel krijgt haha

 8. Forever nr14

  Komende zondag fluit die Kakkerlak “van Boekel” Ajax-Lampekappen, pfffff rijnste competitie vervalsing, om alles eraan te doen om die Kakkies de titel te schenken.

  1. Widi

   Weet niet wat ik dommer vind…..je stelling of je schrijffouten. Calimero gedrag. Van een domme Calimero. Is Ajax wel de club voor jou?

   1. De seijs

    Ik wil je er wel aan herinneren dat die van Egmond een echte kakkerlak is. En eerlijk is hij ook niet. Zelfs toen hij floot als scheidsrechter en herhaaldelijk fouten maakten. Wat terug te zien was op tv. Zie hij nog met droge ogen dat hij gelijk had. Hij is ook eerder dan gebruikelijk gestopt met fluiten. Volgens mij is hij niet zuiver.

 9. f-side64

  en hij had ook 1 rode kaart aan die 053 speler moeten geven voor die gore tackle op dijks.

    1. Widi

     Nee. Ik sprak tegen f-side 64 die nu Enschede ook al met kengetal noemt. De volgende wedstrijd is tegen Cambuur…….

     1. f-side64

      is dat bij de wet verboden ofzo widi nou dacht het niet dus widi hou jij ff lekker je gore kanker bek dicht ongewenst down syndroompje.

     2. Widi

      Het is niet verboden. Het is zielig. Jij bent zielig. Zielig, plat en ordinair. Zodra er iets tegen je gezegd wordt, kom je met erge ziektes. Domme lul.

     3. Widi

      Gevreesd? Je wordt gewoon uitgelachen man. Je bent net zo gevreesd als de voorzetten met links van Younes.

     4. f-side64

      nou dan lullo wie jou familie is kan ik wel zijn dat niet die 2 kringspier musketiers genaamd rutte en diederick samsom

     5. f-side64

      dat jij ter wereld ben gebracht via 1 draagmoeder en groot gebracht ben door 2 gore flikkers in hun private darkroom

     6. Widi

      Het is tekenend voor je gebrek aan inzicht dat je dat niet beseft. Ik sluit het hier mee af.

     7. Johan/Jordi/Jonk Ajax (vh AH)

      Effe paar topics gelezen maar jullie redden het prima zonder mijn aanwezigheid 👍. Als of ik mezelf lees 😂

     8. Widi

      Maar ook met deze mannen zat ik niet op school. Hun middelbare school stond in een andere stad. En ze hebben aan een andere universiteit gestudeed dan ik.

Reageren is niet mogelijk.