There are no ads, please add some


‘Ajax dreigt vijftienjarige B1-spits Redan kwijt te raken aan Manchester United’

De_Toekomst

Volgens het Engelse medium Squawka heeft Manchester United opnieuw zijn oog laten vallen op een Nederlands toptalent. Volgens het Engelse medium zit men op Old Trafford met smart te wachten tot Ajax B1-spits Daishawn Redan in februari zijn zestiende verjaardag viert, zodat buitenlandse clubs hem een aanbieding mogen doen. United kwam Redan op het spoor via Henny de Regt, die als scout voor de club werkt.

Manchester United plukte twee jaar geleden Timothy Fosu-Mensah al weg uit de jeugdopleiding van Ajax, terwijl United zich eerder dit jaar versterkten met Feyenoord-talent Tahith Chong. Volgens Squawka heeft de Engelse grootmacht nu opnieuw zijn oog laten vallen op Redan. Ajax kan een transfer voorkomen door Redan, die te boek staat als een van de grootste talenten in de jeugdopleiding, zelf een aanbieding te doen. Het is echter afwachten of de aanvaller zelf openstaat voor een langer verblijf op De Toekomst.

Gerelateerde posts

54 reacties

  1. Litmanen

   Als ze zover zijn dan denk ik idd dat vader en moeder dit “wijze” besluit ondersteunen.
   Die begrijpen niet dat slechts 4 % het haalt op deze manier. Dus zoon heeft talent en ouders een tekort aan hersencellen.

  2. Ajacied407

   Het gaat inderdaad alleen maar om geld. Dat ze zelf maar eens iets scouten/opleiden in plaats van onze talenten steeds weg te pikken.

   Met name zijn zaakwaarnemers hier erg belangrijk in want die willen gewoon cashen. Maar als die jongen verstandig is, blijft die lekker nog een paar jaar bij Ajax voor speelminuten, in plaats van daar op de bank.

  3. JohnDoe77

   Kbouter, als jouw 16-jarige zoontje multimilionair kan worden door te tekenen voor een Engelse topclub, zou je dan zeggen dat hij voor zijn kans en (max een paar) tonnetje bruto bij Ajax moet blijven? 😳 Hahahahaha!!

 1. Charka53

  Dit zou eens goed geregeld moeten worden bij de UEFA misschien wel in de kamer het is pure kinderen handel en de ouders moeten zich schamen om hun kind te gebruiken om er financieel beter van te worden.

  1. Emilio4Ajax

   Sex met een 16-jarige is strafbaar en kan een gevangenis straf opleveren. Dit is rena rama prostitutie wat in veel europese landen verboden is… Enige verschil is waarschijnlijk dat dit beter betaald. Tijd dat deze handel ook strafbaar wordt…🤑

   1. Widi

    Het betreft wel een zogenaamd “klachtdelict”. Dit betekend dat een belanghebbende of een slachtoffer wel eerst moet klagen bij het Openbaar Ministerie voordat eventueel tot vervolging wordt overgegaan.

     1. Widi

      Ik denk dat je iets niet goed leest Charka. Het was Indojood die sex had. Niet ik. Ik reageer op de bewering van Emilio die zegt dat het strafbaar is.

     2. Indojood

      Klopt, ik ben haar jaren later nog één keer tegengekomen en ze keek er met plezier op terug. Ik ook want het was een lekker wijf.

  1. JohnDoe77

   Slimme ouders zeggen tekenen, meteen! Kereltje is dan voor de rest van zijn leven financieel onafhankelijk!

 2. Iamsterdam2015

  Tja. Zeg maar eens nee als zo een topclub komt. Als een ouder iemand kan je beter nadenken en de risicos beter inschatten. Een jochie ( want dat is het) denkt alleen maar wow grote club grote namen geld en wie weet een doorbraak. Ik had begrepen dat het allemaal ( positief voor clubs met talenten) het door de Brexit gaat veranderen en dat het niet meer mag maar ben daar niet zeker van. Hoop dat de mensen om hem heen hem doen besluiten te blijven. Zoiets is alleen voor de echte grote talenten weggelegd als een messi ronaldo griesmann etc etc.

  1. Widi

   Er is maar 1 Nederlandse speler die vast in Man U 1 speelt: Daley Blind. Laat dat nu net een speler zijn die op zijn 16e nee zei tegen Engelse topclubs. Hij kon zo naar Arsenal. Maar bleef bij Ajax. Alle spelers die vroeg gingen, spelen niet in het eerste bij een dergelijke club. En ja, ik weet natuurlijk ook dat de ouders van Daley destijds het geld niet nodig hadden.

    1. Widi

     Al die jongens hebben Nederlandse ouders. Met allemaal een Nederlands paspoort. Maar ze hebben niet allemaal zoveel geld als Danny.

     1. Widi

      Het ligt voor de hand toch? Maar ik weet dat ook niet zeker. Je hoort in elk geval vaak dat ouders in zulke gevallen aan het geld denken.

    2. JohnDoe77

     De Seis, dat zeg jij nu maar is natuurlijk niet waar. Bij Ajax heeft hij op het alllllllerlaatste moment zijn kans gegrepen, hij stond eigenlijk al buiten. Jij kunt niet weten hoe het afgelopen zou zijn als hij toen dat vette contract gepakt had. Wellicht had Wenger hem direct vertrouwen gekregen, was hij sneller gegroeid door trainen en spelen met toppers en was hij nu veel verder geweest…

     1. JohnDoe77

      Zou kunnen Widi, maar je kunt niet zomaar beweren dat ze -als ze bij Ajax zouden zijn gebleven- ze beter af geweest zouden zijn!

 3. EugAjax

  Ja dit is iets van alle tijden en Ajax doet er aan mee bij lagere clubs zoals Sparta, Utrecht, Den Haag en clubs uit Denemarken en ga zo maar door.

 4. Johan/Jordi/Jonk Ajax (vh AH)

  Mensen denken hier echt dat het al meteen om miljoenen gaat. Niet dus. Mensen verwijten de ouders nu al een tekort aan hersencellen. Ten eerste is er nog niets aan de hand en ten tweede kennen ze de situatie van de fam. niet. Bijstands gezin zonder toekomst: tsja, kansen krijg je zelden. Gezin met gewoon werk en gewoon inkomen: die geven zaken niet zomaar op. Gewoon afwachten dus.

 5. Kevke87

  het is jammer maar dat is tegenwoordig gewoon hoe het is. het is altijd anders praten als je er buitenaf staat. ajax plukt talenten weg bij andere clubs en zij ook bij ons. het mes snijdt aan 2 kanten wat dat betreft. onze voordeel is dat Ajax over het algemeen goed is voor jong talent en kansen geeft. bij andere clubs nog maar de vraag. daarnaast is het enige wat we kunnen hopen dat Ajax dit soort talenten ook voldoende kan bieden om hen bij de club te houden. een goede mix van geld en uitzicht op ajax 1.
  daarbovenop komt ook nog kijken dat het plan Cruijff hopelijk zo geïnfiltreerd is door Jonk, dat er een constante stroom van talent zal doorbreken. zoals et er nu naar uitziet, lijkt dat te gebeuren

 6. AFCA my World

  Weer die vreselijke britten,maken jongens het hoofd gek ,en verknallen hun carriere voor het echt begonnen is !

Reageren is niet mogelijk.