There are no ads, please add some


Nick Viergever, bejubeld of verguisd…

1211twente-ajax_viergever1

Afgelopen zondag heb ik de wedstrijd FC Twente – Ajax eens vanaf een lange zijde bekeken, en dan zie je het toch heel anders dan wanneer je de wedstrijden elk seizoen vanachter het doel bekijkt. Een ploeg die de zogenaamde bus parkeerde, werd in perfectie uitgevoerd, iets wat onder Frank de Boer ook regelmatig gebeurde en ook toen had men er geen antwoord op.

De laatste weken leek trainer Peter Bosz een oplossing te hebben gevonden voor het openbaar vervoersprobleem maar vandaag waren er weer veel werkzaamheden op het traject. Eigenlijk viel de beslissing in de 75ste minuut. Bosz wisselde een spits voor een spits en dat was koren op de molen voor de geparkeerde bus. Er veranderde namelijk niks in de speelwijze en een speler als Nick Viergever, die vandaag belangrijk was in het puinruimen, opbouwen en ook nog eens met een gele kaart op zak, had door Bosz in bescherming moeten worden genomen. De woorden na afloop van mijnheer Bosz, ‘we moeten nu niet doen of er van alles aan de hand is’, spookten zondagavond dan ook nog lang door mijn hoofd, mede omdat ik de wedstrijd nu eens vanaf eenzelfde positie had aanschouwd als de trainer van Ajax 1.

Dat Nick Viergever dit overkwam, is niet zijn schuld. Als speler hoor je alles te geven en dat deed hij in deze wedstrijd met volle overtuiging. Ook ik twijfelde lang aan de kwaliteiten van Nick Viergever maar zondag zag ik een speler met passie en inzet, iets wat bij velen ontbrak. Zuur?, ja heel zuur maar nog zuurder was mijn blik naar de overkant, een dug-out met twee personen die vandaag hebben gefaald, en vooral in deze periode van kerst geen ballen hebben getoond. Sterkte Nick en wellicht kun je Peter vandaag een hand geven en hem bedanken voor je vroegtijdige kerstborrel!

Henk AjaxFanzone.nl

 

 

 

Gerelateerde posts

43 reacties

  1. Litmanen

   Beetje overdreven. Als voorin de goal valt dan doet Bosz niets verkeerd. Er zijn best veel voorzetten gekomen maar Klaassen skoot steeds te laat aan en Dolberg had het gewoon niet.
   Zijn vervanging vond ik zelfs aan de late kant.
   Viergever maakte een technische fout waardoor hij kwam te liggen en de handsbal de enige uitweg was. Daar kun je Boszecht de schuld niet van geven.
   Om sommige neanderthalers voor te zijn: het was de schuld van Veltman……

   1. Charka53

    Een Neanderthaler ben ik niet en het is niet voor het eerst dat er problemen achter in komen door hem en zo’n foutje als dat van Viergever kan iedereen overkomen en inderdaad als ze van voren hun werk eens goed deden had die goal niet erg geweest.

    1. De seijs

     Een mooi stuk Henk. En inderdaad als ze voor in die bal er nou ingeschoten hadden had het niet gebeurd. Ik vind Nick Viergever best goed ballen de laatste tijd. Hij mag van mij lekker blijven staan.

 1. Iceman

  Ja, Ja, wat zal ik hier van zeggen? Laat ik het maar zo zeggen van beste Nick het keepen moet je aan Onna laten die is daar stukken beter in dan jij natuurlijk baal ik als een stekker dat wij Ajax hebben verloren maar ja zulke domme fouten gebeuren nu een maal het is alleen jammer dat het nu bij Ajax zo is.

 2. KBouter

  Maakte gisteren in een reflex een domme fout. Verder vind ik Viergever een stabiele factor dit seizoen, staat zijn mannetje en is ook aanvallend zeer nadrukkelijk aanwezig.

  Dat er gasten zijn die Viergever nog op het netvlies hebben staan van vorig seizoen is jammer, mijn netvlies is gereset en vind hem bij lange na niet de slechtste. Dit seizoen doet hij het prima.

  1. paullus

   ik was totaal feen fan van viergever maar hij staat dit seizoen echt zijn mannetje
   dijks vind ik almeer wegzakken

 3. Kevke87

  ik vind viergever normaal gesproken een soort ideale stand -in. om een goede bank te hebben. maar hij speelt dit seizoen gewoon behoorlijk en ja soms heb je weleens pech. dat het op deze manier in een laatste minuut met 0-0 overkomt maakt het wel zuurder ja. Nu dan voor zondag veltman Sanchez en Tete rechtsback.

  1. PvL020

   Snap niet dat er nooit nagedacht wordt. Bosz wil met een rechts en een linkspoot in het centrum staan en iedereen roept maar Sanchez samen met de Ligt of Veltman, 2 rechtspoten. Dus helaas wordt het Sanchez en Riedewald……

 4. Dagrump

  Het is de schuld van het hele team!! En de trainer die niet of pas laat een wissel brengt. Haal dan viergever eruit en breng die extra aanvaller.

  1. HURBIE

   Ach we zijn op de helft van het seizoen nog één half seizoen
   We weten het allemaal nog de laatste wedstrijd kan het nog verkeerd gaan
   En EL spelen us ook leuk brengt alleen wat minder op

 5. Jimmy1971

  Hij is niet het meest getalenteerd maar hij gaat er tenminste iedere wedstrijd 100 % voor ..
  Nuttige jongen !

 6. -buitenkantje rechts-

  Kan me gedeeltelijk vinden in de collum van Henk.. Dat Bosz Viergever laat staan is niet zo onbegrijpelijk.. Hij qas tot aan de rode kaart een van de besten van het veld. De rode kaart heeft hij natuurlijk 100% aan zichzelf te danken.. Niemand dwong hem de bal met de hand weg te slaan. Anders was het waarschijnlijk een goal geweest, maar nu krijg je een penalty tegen en krijg je rood.. Hierdoor mis je dus de belangrijke topper tegen PSV. Dat Bosz niks deed om het spel te keren ben ik met Henk eens.. Een aantal spelers zijn klaar voor een (langere) petiode op de bank.

  1. 11Younes11

   Dat noemen ze een winnaarsmentaliteit, br… Hij realiseert zich dat hij een 100% goal kan voorkomen en steekt in een reflex zijn arm uit. Ene meneer Suarez deed dat ook wel eens en kwam er vaak mee weg.

  2. Remco425

   Afgezien dat dit artikel het voor een groot deel bij het rechte eind heeft, vind ik dit stuk weer heel erg stemmingmakerij. Natuurlijk heeft Bosz een fout gemaakt met de wissel, maar bijvoorbeeld met Viergever niet zoals jij ook zegt. En om hem denigrerend ‘meneer Bosz’ te noemen, geeft voor mij al aan dat Henk ook zo’n dom persoon is die Bosz z’n 010 verleden niet zal vergeven.

   1. -buitenkantje rechts-

    We waren allemaal wat “teleurgesteld” na de wedstrijd Remco.. Henk heeft dit vlak na de wedstrijd in zijn emotie geschreven.. nu weer visier vooruit!

 7. Arie

  Mischien had Bosz de Keeper moeten wisselen alla van Gaal met Krul had Twente in onbalans kunnen raken.

 8. Amsterdamse Hagenees

  Ik lees dat we Sinkgraven hebben gemist tegen Twente. Volgens mij missen we gewoon een goede rechtsback. Oh ja, beste Litmanen. Speelde Veltman volgens jou een goede partij? Volgens mij verschuil jij je achetr het cynische commentaar van: het zal de schuld van Beltman wel weer zijn. Beter is om zijn spel eerlijk te analyseren.

  1. Widi

   Dat zul je blijven zolang Dijks speelt. Ik denk dat Tete zou hebben gespeeld als hij fit was geweest. Ik denk dat voor komende zondag weer.

   1. EugAjax

    Tete zit dichter op Veltman dan Dijks op Sinky. Dat is wel een zekerheid voor mij. Toch blijf ik Veltman goed op rechts vinden. Hij moet alleen zelf vaak naar zijn optreden tegen Elia vorig jaar bekijken. Dat zou de wekelijkse norm moeten zijn, die haalt hij niet altijd

     1. Litmanen

      Vreemd toch AH. deze topic gaat over Viergever en zijn beslissende fout van gisteren. Ik geef cynisch nog aan: schuld van Veltman en war denk je? Jij komt weer met je aartsvijand op de proppen.
      Wat ben je toch een nepper.
      Er haalden gisteren een stuk of zes een normale niveau niet, maar daar hoor ik je niet over. Het begint een beetje zielig te worden.

    1. Widi

     Ik hoop echt dat hij voor een miljoen of 2 naar een hele mooie club kan waar hij zich binnen kan voetballen. Dat gun ik hem en zijn vrouw. En wij kunnen verder met Tete.

     1. EugAjax

      Widi 2 mln voor Veltman? Nou ik ga uit van plus 10mln (als het al niet naar de 15 moet). Ben wel met je eens. Kunnnen we verder met Tete en dan Rodi aankopen. Heb je twee verschillende types op rechtsback plaats

 9. Bert62

  Waarom geef je zo’n speler toch maar weer steeds het voordeel van de twijfel. Gaan die ogen van de trainer dan nooit open?

  1. Amsterdamse Hagenees

   Gezien jou commentaar in een ander topic zou ik maar heel stil in een hoekje je gaan zitten schamen.

   1. Litmanen

    Geef jij nou maar eens een normale en intelligente bijdrage aan een topic ipv altijd alleen maar andere mensen hier af te zeiken, onder welke nickname dan ook.

Reageren is niet mogelijk.