There are no ads, please add some


Opstellingen FC Twente – Ajax

 

1208opstellingDennis Higler zal vandaag om 16:45 uur voor de aftrap fluiten in de 16e speelronde van de Eredivisie. Ajax gaat op bezoek in De Grolsch Veste en zal in de 51ste keer dat FC Twente en Ajax elkaar treffen, proberen de koppositie in de Eredivisie te pakken. FC Twente heeft al vijf wedstrijden op rij geen overwinning behaald terwijl Ajax lekker op dreef is en toch zal het geen eenvoudige wedstrijd worden, op 12 september 2015 werd het nog 2-2 in Enschede. Justin Kluivert zit bij de selectie en Riechedly Bazoer is alvast met de winterstop begonnen in verband met vertrek naar VfL Wolfburg. Bovendien ontbreken Sinkgraven, Traoré, Cerny en Tete allen wegens blessures.

Opstelling FC Twente: nnb

Opstelling Ajax: Andre Onana; Joël Veltman, Davinson Sánchez, Nick Viergever, Mitchell Dijks; Davy Klaassen, Lasse Schöne, Hakim, Ziyech; Anwar El Ghazi, Kasper Dolber, Amin Younes

 

Gerelateerde posts

170 reacties

     1. Teuntje

      Mag ook wel eens gezegd worden, Charka53. Feijenoord speelt iedere wedstrijd het vuur uit de sloffen en dat is knap

     1. f-side64

      nee viergever moet gewoon niet meer in de basis dus tegen pusvee tete sanchez de ligt riedewald vd beek schone ziyech kluivert dolberg el ghazi.

 1. fjonkman

  Vandaag telt maar 1 ding en dat is winst. Of het nou 0-1 of 3-4 wordt of liefst ook 0-4.. maakt niks uit, als we maar winnen. Maak er een mooie pot van jongens, en pak die 3 punten!!

 2. EugAjax

  Kom op mannen. Helaas heeft AZ niet thuis gegeven of ze dachten weer beter te zijn dan ze ook daadwerkelijk zijn ja dan krijg je flink op de broek. Maar Ajax moet naar zichzelf kijken. Winnen is noodzakelijk en doe maar meteen met mooi voetbal als je toch op het veld staat😄😄

 3. dickst14

  Weer Younes. Waarom Nouri niet hangend op links? Hopelijk heb ik ongelijk en scoort Younes er 2 of 3.

 4. -buitenkantje rechts-

  Komt overeen met de opstelling die ik verwachtte.. Zit er weer klaar voor..

 5. Forever nr14

  Pfffff slap slap en nog eens slap, kakkies lopen uit zo en die kloot lampen lopen in😤😤😤😤

 6. Teuntje

  Bosz, misschien Younes tegen zichzelf gaan beschermen? De man loopt simpelweg ongelukkig op het veld en zijn (weinige) zelfvertrouwen wordt er zo niet beter op…

 7. Geenemotie

  Het is niet veel. Weinig diepte en slordig. Twente heeft geen probleem op deze manier. Goal valt wel.

 8. Forever nr14

  Younes???? Echt waar, die loopt er weer geiinspireerd bij zeg NOT😬😤 haal m eraf Bosz

 9. -buitenkantje rechts-

  Dolberg speelt erg zwak tot nu toe.. kan de bal niet vast houden.. Gaat geen dreiging vanuit.

  1. -buitenkantje rechts-

   Zal misschien ironisch bedoeld zijn.. Maar wat meer fysiek, snelheid en loopvermogen zou erg welkom zijn..

   1. Indojood

    Ik vind het jammer dat ie weg is, BR. Behoor niet tot die imbecielen hier die hem een trap nageven. Toen Bazoer een jaar geleden naar Napoli kon, heeft hij bewust voor Ajax gekozen omdat ze samen een plan hadden voor de toekomst. Dat is door velen alweer vergeten.

 10. bs

  Het is nu toch langzamerhand wel duidelijk, mannen!
  Veltman zorgt voor gevaar voor eigen doel en Tete verdient een echte kans. Dus Tete rechtsback.
  Sanchez verdient zo langzamerhand een eche beer naast zich, dus de Ligt vaste waarde ipv Viergever.
  Dijks is kut, maar we hebben even niet anders. misschien iets voor Veltman??
  Younes kan maar 1 ding, naar binnen en alles zelf. Geen teamplayer. Meerdere opties voor hem beschikbaar, maar hij mag er zo langzamerhand wel eens uit.
  De rest ok, met Donny een alleszins acceptabele vervanger voor Klaassen.
  Alleen zo (en die gasten die gaan banken zijn dan toch ook weer gemotiveerde en uitstekende invallers…) kunnen de F in zijn opmars stoppen!!

 11. ajaxhoger

  Het is weer knap waardeloos zoals het gaat , younes is al maanden kllote aan het spelen .
  Hij mag gewoon blijven staan , de backs zijn ook niet werelds , we mogen blij zijn dat de verdediging goed staat in het centrum .
  De voorhoede is ook mager , dolberg raakt geen pepernoot erg zat , en klaasen op het middenveld grossiert met balverlies
  Tijd voor wissels , dit is veelste voorspelbaar .
  Jammer het kan zo anders gaan .

 12. Geenemotie

  Volgens mij snel frisse spelers brengen. Slordig en laag tempo. Veel valverlies. Twente heeft het makkelijk op deze manier. Pffff.

 13. Geenemotie

  Snel wisselen. Wordt niets zo. Individuele actie maakt wellicht het verschil. Rtd lacht zich rot.

 14. Iamsterdam2015

  Al is deze wedstrijd tot 22:00 vanavond. Ajax scoort never nooit. Pffft dolberg……wat ben je in godsnaam aan het doen??

 15. bs

  En Sanchez redt alles en corrigeert de vele fouten van vele anderen – althans … tot nu toe (62e minuut).

 16. -buitenkantje rechts-

  Veltman wederom uitgespeeld alsof hij er niet staat.. Younes heeft nu al moeite een balletje aan te nemen..
  Bosz moet ingrijpen nu.. nig 25 min!!

 17. dathijn26

  Bedroevend Ajax aan het kijken. Wat een tempo en niveau. Geen 1 speler die in de wedstrijd zit en Bosz die niet ingrijpt

 18. tscheu

  Wat een late wissels weer. De roep om El Ghazi kunnen we ook wel weer stoppen. Maar het belangrijkste is dat Ziyech uit vorm is.

 19. Geroldkohlen

  komt er straks een reactie van een forum lid ,die zegt dat veltman een ruim voldoende scoorde!!

 20. Velibor

  Slechte bal aannames zeg! Heren denken waarschijnlijk weer es te gemakkelijk erover en ik vind dat trainer sneller in moet grijpen want het is gewoon zeik aan de greep!

 21. Amsterdamse Hagenees

  Als dit al niet lukt, hoe moet dat volgende week tegen een pure counterploeg.

 22. tscheu

  Echt een belachelijke wissel als je moet scoren. Doe Cassiera er dan naast in de spits. Zo laf!!

 23. Geenemotie

  Ik zie niet dat de meesten een week rust hebben gehad. Helaas kunnen ze nog tig uur voetballen. Blijft 0-0 denk ik.

 24. Geenemotie

  Twee punten achter kakkies is niet erg nu. Legt veel druk op de 18e. Onnodig. Spelen zo matig en twente heel verdedigend. 3 bussen

  1. PvL020

   Iedere club buiten 010 en pisvee gaan heel verdedigend spelen tegen ajax dus daar moeten wij creativiteit tegen over zetten!!!!! En dat doen we NIET met een wissel Dolberg, Cassiera!!!! Laf gespeeld niet des ajax!!!!!

 25. tscheu

  Pppfff. Die Dijks is niveau Ajax zaterdag. Weinig voldoendes op Sanchez na. En een dikke onvoldoende voor de coach. Te laat en dramatisch gewisseld!!

 26. Teuntje

  Wat een zielloze zooi. Oerdomme overtreding en een coach die he-le-maal niets uitstraalt! Waardeloos

 27. Indojood

  Bosz heeft de wedstrijd verloren. Hij heeft een prima bank met veel creativiteit waar ie geen gebruik van heeft gemaakt.

  1. Teuntje

   Wissels? Eéntje maar. Een wissel die heel laat kwam en, naar mijn idee, niet logisch was

  1. PvL020

   Aan viergever ligt het niet hoor, ongelukkig was hij dat ben ik met je eens, maar wedstrijd is verloren door laffe instellingen en 0 creativiteit!!

 28. stylo1984

  Weer een instelling van lik me reet, zet dan cerny en kluivert erin… die willen tenminste wel wat laten zien dat de rest van de slappe hap.. geen kut gepresteerd. En waarom die ziyech elke vrije trqp met shone? Als et je 4/5/6 keer niet lukt laat dan es een ander knallen

 29. Geenemotie

  Zou als ik Bosz was eens nadenken over zijn rol. Natuurlijk het team draaide niet. Welke interventies waren slim en heb ik deze in gezet. Dit soort vragen zou ik mijzelf stellen.

 30. KBouter

  bs…jij lult een ander na om interessant gevonden te worden. Viergever speelt niet zo slecht wat jij doet aangeven.

  1. bs

   Ik kijk niet alleen naar vandaag … en interessant gevonden worden, dat is het laatste waar ik behoefte aan heb K. Sanchez heeft wel heel veel moeten corrigeren … Maar goed, we zullen het zien de komende maanden.

 31. KBouter

  Bosz verwijt ik alleen dat hij had moeten wisselen, eerst zeggen dat hij zó n goede bank heeft, en er vervolgens niets mee doen.

 32. Geroldkohlen

  dit is slecht zo slecht!!!! belachelijk slecht gewoon!!!! echt dit kan Bosz zich aan rekenen .Bosz moet nu gewoon een aantal laten banken ,er zijn er genoeg die op de bank zitten die nu ( na mijn mening al eerder) een basisplek verdienen!!!!! slappe hap zeg bahhhhh!

  1. stylo1984

   Lag helemaal niet aan bosz, hij mag maar 3 wisselen niet 10 man… gewoon allemaal een instelling waar je niks mee kan

   1. Geroldkohlen

    hij had 3 keer moeten wisselen en eerder!!! en de laatste paar wedstrijden presteren meerdere spelers niet, en er zitten betere op de bank dan sommige die in de basis staan! dus ik neem dat Bosz wel kwalijk!

 33. EugAjax

  Bosz vooral doorgaan met dat fantastiche roulatie systeem!! Daar is nog geen elftal beter van geworden! Weer een uitermate slechte topwedstrijd! Ajax kan alleen uitblinken tegen kleintjes. Positieve is tegen de kleintjes word je kampioen. Maar neem voorbeeld aan Feijenoord. Die rouleren nooit en zijn steeds beter ingespeeld en vegen iedereen in NL nu van de mat!!!

  1. Teuntje

   Ik vind ook dat Gio een knap team heeft neergezet. Mag van mij trainer bij Ajax worden. Sympathieke vent, topspeler geweest en zoals het lijkt een toptrainer in wording 😉

  2. KBouter

   En zijn Europees kansloos uitgeschakeld en aan het eind van het seizoen, net als het laatste 30 jaar weer niets!

   1. EugAjax

    KBouter, klopt ik denk ook nog steeds dat PSV onze concurrent is en niet Feyenoord, maar met hun beperkte middelen presteren ze behoorlijk goed. Europees uitgeschakeld, maar wel in poule met Man United en Fener. Daar hebben wij laatste jaren ook geen goede herinnering aan.

  3. Indojood

   Is dat zo? Excelsior, Willem II, Roda JC. Verder geloof ik niet dat rouleren dit heeft veroorzaakt. In het hypothetische geval dat Ajax geen Europees speelt, dan heb je wekelijks dezelfde basisopstelling. Je hebt wel eens een klotepot er tussen waarin meerdere spelers verzaken, dan zal je als coach het moeten omdraaien met andere spelers. Bosz gaat er er prat op dat we 20 gelijkwaardige spelers hebben maar dan moet je ze wel gebruiken als je ze nodig hebt. 010 heeft een smalle selectie en kunnen niet echt rouleren maar presteren onverwachts goed.

   1. EugAjax

    Indojood ik denk van wel. Historisch gezien loopt het met teams die veel te veel rouleren verkeerd af. Zelfs bij Real en Barca spelen de sterren bijna altijd. Behalve tegen clubs uit lagere regiones in Spaanse beker. Ajax is een team in opbouw die voor groot gedeelte pas dit jaar voor eerst samen speelt en dus minuten moet maken. Het is leuk hoor zo veel talent, en dat je die regelmatig wilt laten spelen, maar we zijn bezig met topvoetbal. Zelfs in hoogtijdagen werden jeugdige spelers ingepast maar meestal niet een heel team. Je kan Ajax met beetje goede wil vergelijken met een nationaal elftal op een groot toernooi. Ook geen ingespeeld team. Moet je in historie kijken. Als een land dan bijv na 2 wedstrijden al in KO ronde zit spelen ze vaak met tweede team en dan vliegen ze 9 van de 10 keer in eerste KO ronde eruit. Dat gebeurt heel vaak. Ik zie echt een verband tussen ondermaats presteren in zware wedstrijden en niet altijd met je beste of bijna beste elftal spelen. De moeilijkheidsfactor van Bosz speltype is heel hoog en heb je dus alle minuten nodig om team aan elkaar te laten wennen…maar goed een bescheiden mening van een bescheiden Ajax fan.

    1. Indojood

     Je vergelijkt Ajax met een land op een eindtoernooi. Wat een onzin. Daar moet een groep mensen van verschillende clubs en achtergronden in een korte tijd een prestatie neerzetten, een heel andere dimensie. In een lang en zwaar seizoen is een brede selectie met veel gelijkwaardige spelers een luxe mits je er goed gebruik van maakt. Je zegt dat spelers minuten moeten maken. Nu is Viergever geschorst, kan De Ligt erin, heeft minuten gemaakt tegen Willem II, Pana en Standard. Dit verlies heeft niets met rouleren te maken, Bosz had jongens met gemaakte minuten zoals Donny en Appie kunnen inbrengen om iets te kunnen forceren. Had je iig na afloop jezelf dat niet kunnen verwijten.

     1. EugAjax

      Indojood ik wil ook niet echt vergelijken met land, daarom had ik erbij geschreven met een beetje goede wil. Ging me meer om vergelijking van ingespeeld team of niet. Land is dat zeker niet met als belangrijke reden die jij net noemt. Nu is bij Ajax Sanchez (Colombia), Dolberg (Denemarken), Onana (Kameroen), Traore (Burkina Faso), Younes (Duitsland), Ziyech (Marokko) heel veel spelers in eerste die niet gewend zijn aan Ajax systeem dit seizoen bij elkaar gekomen. Dus dat heeft veel tijd nodig. Ik was en ben ook van mening dat pas in tweede seizoenshelft automatismen steeds beter worden, maar wel als je zoveel mogelijk wedstrijd minuten maakt met elkaar. Spreekt voor sich dat je af en toe moet wisselen (uit vorm of geschorst of geblesseerd), maar ik vind steeds een heel elftal onnodig en te gortig. Maar gelukkig mogen we van mening verschillen 😄

   2. EugAjax

    Ik vergeet erbij te zeggen dat de drie wedstrijden die jij noemt juist aangaven dat er veel wedstrijdminuten geinvesteerd moeten worden om Ajax waardig spel niveau te krijgen over een heel seizoen. Maar begrijp me goed, ik beschouw dit nog als een incident na 16 redelijk tot zeer goede wedstrijden. Maar ik hoop wel dat hij stopt met teveel wisselen. Af en toe als score toelaat jongens inbrengen die er dicht tegenaan zitten of af en toe een speler vervangen die uit vorm is.

    1. Amsterdamse Hagenees

     Dus roofbouw op de spelers? Leeg aan het begin tweede seizoenshelft? Heb je de gemidflde leeftijd in de gaten?

     1. EugAjax

      Ik neem aan dat dit niet een reactie op mij is AH? Ik pleit namelikk juist voor meer wedstrijd minuten voor beste basis elf en niet voor minder. Dus nee ik heb het juist niet over roofbouw op de jonge spelers. Daar geloof ik juist zeker niet in.

 34. -buitenkantje rechts-

  Het gebeurt allemaal op het veld.. natuurlijk kan je praten over Bosz met zijn uitblijvende wissels..
  Over Younes.. Dijks..Veltman.. Ziyech.. Klaassen.. El Ghazi.. Dolberg..
  Maar dit is hetzelfde team waar velen zo lyrisch over waren.. Gewoon weer ff beide pootjes op de grond.

  1. Indojood

   Op zijn minst had hij met wat meer durf mogen wisselen om met verse krachten proberen de wedstrijd binnen te halen. Nu was het FdB 2.0.

   1. -buitenkantje rechts-

    Ben het met je eens hoor.. Zou zelf als coach andere keuzes hebben gemaakt zoals je weet.. Je zou bv de laatste 20 min 3-4-3 kunnen gaan spelen.. Nouri ipv Younes.. extra middenvelder met vd Beek inbrengen.. Tete voor Veltman om het achterin op slot te gooien..
    Helemaal eens..
    Maar dit is wel hetzelfde team dat ons “weer eens liet genieten”..”eindelijk weer vooruit speelde..” We staan nu gewoon weer even met beide pootjes op de grond.

  2. dickst14

   Ik zei voor de wedstrijd al:::; waarom niet Nouri hangend op links ipv een Younes met het laagste rendement een Ajax speler ooit

   1. -buitenkantje rechts-

    Denk dat het tijdperk Younes nu wel even voorbij is.. Nouri hangend zou kunnen.. Je kan ook Traoré op linksbuiten zetten.. ElGhazi op rechts.. Bij niet functioneren Cerny en Nouri die staan te trappelen.

    1. dickst14

     Ja, Traore was geblesseerd, dus kon niet. Maar na 16 wedstrijden zonder goal en misschien 1 assist wordt het nu wel tijd om over vervanging te denken.

 35. fjonkman

  Wat een draak van een wedstrijd.. 88 minuten lang domineren maar niks creëren, ondanks zoveel fouten achterin bij Twente. Hadden 2 bussen voor de goal geparkeerd en krijgen met mazzel de 3 punten kado van Viergever. Maar wat was het spel pover.. Klaassen onzichtbaar, Ziyech en Schöne slecht, Younes deed eigenlijk niet eens mee, El Ghazi ook pover, Dijks slecht, Veltman maakte er ook een potje van.. teveel spelers vandaag ver onder hun niveau! Dan is deze nederlaag niet eens zo vreemd en ook terecht. Ajax had Twente gewoon kapot moeten spelen en scherper moeten zijn.

 36. Bert62

  Goed gedaan Bosz om Younes te laten staan. Wat een loser van een speler. Zo speel je jouw cluppie wel in de kaart hoor

 37. Amsterdamse Hagenees

  Het was slecht, hetvwas zielloos maar de meest “aparte” reactie die ik heb gelezen is dat het komt omdat Ajax teveel in een andre samenstelling heeft gespeeld (beker en EL) Daardoor zouden zaken niet goed ingeslepen kunnen worden. Als voorbeeld wordtvFeijenoord genoemd. Ik zit me nu al de hele tijd af te vragen of hier een serieuze reactie op moet komen maar ik laat dit bij nader inzien graag aan anderen over. Mijn reactie zal ongetwijfeld als veel te scherp, aanvallend en grof wordn gezien. Ben wel benieuwd.

  1. Indojood

   Ik denk dat ie weer de TV heeft uitgezet na 10 minuten om vervolgens meteen met een analyse te komen.

   1. EugAjax

    Heb jij cameras hangen hier Indojood? Hahaha. Ik kon natuurlijk schrijven dat Ajax fantastisch heeft gespeeld, maar dat leek me niet toch?

 38. Jimmy1971

  De teneur over Bosz , verandert hier sneller dan de olieprijs !!
  Tuurlijk had hij meer en sneller kunnen wisselen , maar het was een collectief falen vandaag !!!

 39. Alabe

  Collectief slecht gespeeld. Heeft trainer niks mee te maken. Had wel meer moeten wisselen. Miste gif. Waarom niet Donny vd Beek erin? Eigen schuld dikke bult

 40. Amsterdamse Hagenees

  Achteraf wat er volgens mij had moeten gebeuren in de tweede helft rond de 55e/60e minuut Schöne/Klaassen wisselen voor vd Beek. Younes wisselen voor Cassiera. Rond d 70e minuut Dijks wisselen voor Nouri. Maar ja, als he.

  1. -buitenkantje rechts-

   Achteraf is een koe in de kont kijken..
   Maar ben met je eens.. achteraf had je in de 70e minuut moeten ingrijpen.. Had persoonlijk 3-4-3 gaan spelen.. Nouri voor Younes.. extra middenvelder met vd Beek, Viergever eruit.. Tete voor Veltman om de boel achter dicht te houden.

  2. Indojood

   Het is heel simpel. Wat zou Johan doen in zo’n geval? Je moet achteraf kunnen zeggen dat je er alles aan hebt gedaan om de wedstrijd te winnen. Johan zou het risico nemen om dan achter 1 tegen 1 te gaan spelen en meer aanvalskracht inbrengen. Kan je ook verliezen maar dan kan je jezelf achteraf niets verwijten. Nu is het inderdaad wat als.

 41. Amsterdamse Hagenees

  Tegen PSV geen Younes, geen Klaassen, geen Veltman en hopen op een beter Ziyech en Schone. Wel een vd Beek, Tete en Clement/Nouri. Het zal niet gebeuren maar hopen mag een mens wel.

   1. Amsterdamse Hagenees

    Zoek vervanging voor Younes en Cassierra vind ik ook geen optie. Dan Nouri maar op die plek zetten.

    1. Amsterdamse Hagenees

     Ik vrees trouwens dat er niemand gaat sneuvelen terwijl juist nu Bosz gebruik moet maken an zijn brede selectie. Veel spelers hebben nu ervaring opgedaan in het eerste, dus gebruik die ervaring. Het blijven hangen op dezelfde elf is geen optie.

  1. Geroldkohlen

   90% eens AH denk alleen dat clement er nog niet klaar voor is! maar het is wel grappig dat we onze litmanneke nu niet horen he ,wanneer een van zijn lievelingetjes weer eens kut gespeeld heeft horen we hem niet!!! 😂

 42. Widi

  Op dit forum is al een paar dagen zichtbaar dat er te makkelijk over werd gedacht. 010 zou zeker verliezen. En wij makkelijk winnen. Kennelijk hebben de spelers ook last van dit fenomeen. Ik hoop dat ze volgende week vanaf de eerste minuut alles geven. En dat op dit forum het woord kampioenschap een paar maanden niet meer getypt wordt.

  1. Amsterdamse Hagenees

   Een kampioenschap van Feijenoord zal ze zeker voor jaren wakker schudden, dat weer wel 😉. Kampioenschap van PSV is deze eeuw ook al redelijk gewoon.

 43. ajaxpers

  De enige die verantwoordelijk is, is de trainer die verkeerd opstelt, wisselt en niet in staat is om tijdens de wedstrijd te coachen. Hoe lang gaan deze ondermaatse trainer nog accepteren? Is het niet onvoorstelbaar dat Tete niet opgesteld wordt? Is het niet onvoorstelbaar dat Klaase niet gewisseld wordt? Etc……

Reageren is niet mogelijk.