There are no ads, please add some


‘Akkoord Ajax en Paraguayaanse back Ferreira’ Speler meldt zich op twitteraccount fansite’

1211rodi_ferreira

Ajax heeft volgens Zuid-Amerikaanse bronnen een akkoord bereikt hebben met het Paraguayaanse Olimpia over de overstap van de achttienjarige Rodi Ferreira, zo meldt onder ander de Zuid-Amerikaanse journalist Carlos Correa. Eerder leek Ajax nog niet helemaal overtuigd en wilde de club de rechtsback eerst nog aan het werk zien in het zuid-Amerikaans kampioenschap onder 20. Dat toernooi wordt vanaf 18 januari tot 11 februari afgewerkt in Ecuador. ‘Als hij op dat toernooi goed speelt, zullen er ongetwijfeld meer aanbiedingen komen,’ aldus de zaakwaarnemer van de back. Kennelijk wilde Ajax toch niet wachten op die concurrentie.

De speler zelf heeft nog niet van zich laten horen maar via zijn twitteraccount @RodiFerreira2 heeft hij zich ‘toevallig’ gisteravond spontaan aangemeld als volger van ons eigen @ajaxfanzonenl account.

Eind november waren hoofd scouting Henk Veldmate en scout Hans van der Zee in Paraguay om de rechtsback in actie te zien; zie eerdere bericht. Ferreira is 1 meter 79 en speelde sinds 2015 meer dan dertig wedstrijden in de hoogste competitie van Paraguay.

Gerelateerde posts

91 reacties

   1. De Ajacied

    Dat hij beter is als Veltman lijkt me logische, welkom Ferreira bij de mooiste club
    ❌❌❌

   2. De seijs

    Zoals ik al maanden geleden zei hier. Veltman speelt alleen om dat hij verkocht moet worden. Tete krijgt dan pas zijn plek terug. En deze nieuwe aankoop speelt verlopig de 2e viool. Of hij moet echt veel beter dan Tete zijn ja dan zal hij toch moeten spelen. Maar ja Bosz beslist.

    1. Remco425

     Onzin seijs, dan zouden Bazoer en Gudelj ook spelen en Traoré juist niet. Als er 1 is die zich daar niets van aantrekt is Bosz het wel.

   3. PvL020

    Hij is 18 dus zal er niet gelijk hoeven te staan en tete en veltman gaan echt een keer weg. Dus kan niet direct vergeleken worden

  1. FrankiC

   Ferreira is een wervelwind waar geen achtruit op zit. Ook ik moet afgaan op youTube, maar hij scoort vaker dan dat Tete over de middellijn komte! Lijkt op een versterking én op een verantwoorde investering. Dat hij dan wellicht een Zeefuik met minder kwaliteiten in de weg staat in van ondergeschikt belang en een manco in het plan JC.

   1. Indojood

    Jammer genoeg zie je op YouTube zelden tot nooit wat een speler niet goed kan of fout doet.

    1. FrankiC

     Klopt, je moet er een beetje doorheen (kunnen) prikken. Maar als iemand meerdere keren in één wedstrijd in een volgepakt stadion iets laat zien….

    2. Widi

     Ik heb een stukje gekeken. Zag alleen maar aanvallende acties. Geen verdedigende actie gezien. Maar hoop dat Veldmate het goed ziet.

     1. Remco425

      Nederland is nooit een ster geweest in het opleiden vsn verdedigers. Als deze kwalitatief vergelijkbaar is met Sanchez dan is hij van harte welkom. Maar ik ken hem niet dus dat weet ik niet. Ik zou ook zeggen dat de LB positie meer prioriteit heeft, maar dit is er 1 voor de toekomst.

 1. Toppertje

  Maak me een beetje zorgen voor onze jeugd. Tete is in principe de speler voor deze plek. Of wil Ajax dat hij ook weggaat? Zoniet dan moet de opvolger van Tete nu in de opleiding zitten. Dat was de visie van Cruijff en Jonk.

  1. -buitenkantje rechts-

   Klopt Toppertje…
   Waarom een rechtsback kopen? We hebben in Jong Ajax Zeefuik..Sanniez en Mazraoui lopen voor deze positie.. In de A1 hebben we Bakboord en Ter Heide voor de rechtsback.. Allemaal talenten voor dezelfde positie.
   Deze aankoop zou alleen mogen als het een speler is met exceptionele talenten..

    1. -buitenkantje rechts-

     Ik ken hem verder niet Widi.. masr als hij werkelijk zo goed is als FrankiC hem hierboven beschrijft zou het een verantwoorde investering zijn.. Als bovenstaande nsmen niet goed genoeg zijn moet je doorselecteren.

     1. Widi

      Ik ken hem ook niet. Dat is dan het manco in mijn betoog. Ik heb wel vertrouwen in onze nieuwe scout.

   1. FrankiC

    In elk jeugdteam staat een links en rechtsback! Vergelijk het met Sanchez/Ziyech; zonder hen hadden (én de misser dat PB Ziyech/Schöne aan de zijkant posteerde) we niet bovenaan gestaan. Ajax is daarbij gewoon een bedrijf en als een aankoop ons ook nog even beter maakt moet je niet angstvallig aan de visie JC vasthouden.
    Onlangs wat filmpjes van deze tornade gezien. Om voor naar het stadion te gaan…

   2. PvL020

    Zo zou je dus niemand meer hoeven kopen. Zo werkt het helaas niet. We hebben ook de ligt eb toch wordt Sanchez gekocht

     1. Indojood

      Nee maar toen je reageerde, drukte ik op de melding en dan kom je meteen bij de betr. reactie, (als de app een keer goed werkt). Zag pas daarna dat het om Veldmate ging.

     2. Remco425

      Doet de app dat? Heeft dat bij mij nog nooit gedaan. Kom altijd bovenaan de berichten terecht.

  1. Toppertje

   Als we zo makkelijk onze opleiding aan de kant zetten dan zal de huidige geroemde lichting de laatste zijn.

   1. Widi

    Je kunt nooit uit elke lichting veel spelers laten doorstromen naar het eerste elftal. Dat kan alleen met diegenen die goed genoeg zijn. Als je ze toch in het eerste zet, terwijl ze niet goed genoeg zijn, daalt de kwaliteit van je vlaggenschip. Dat wil niemand. Dat wou ook JC niet. Van de lichting die nu zo goed presteert, was in de B1 al duidelijk dat er uitzonderlijk veel uitzonderlijke talenten in zaten. Zoals in de huidige B1 nu al zichtbaar is dat het niet zo is.

    1. Remco425

     In de jaren 90 was het doel van de jeugdopleiding om gemiddeld 1,5 talent per jaar te laten doorbreken. Tijden zijn wel veranderd en het verloop veel groter, dus het zullen er nu minstens 2 moeten zijn.

 2. ajacied078

  zelfde vijver als sanchez en cassiera. leuk die zuid Amerikaanse scouting. hoop toch dat ze ook vooral de andere kant van de verdediging scouten

 3. Indojood

  Je kunt overdrijven met Zuidamerikaanse scouting. Sanchez pakt goed uit, Cassierra vind ik matig tot nu toe, zeker voor €5 miljoen.

 4. ajaxpers

  Niemand doorziet dat Ajax door dit beleid wat haaks staat op de visie van JC naar de klote gaat. WIJ HEBBBEN TETE

  1. Widi

   Je overdrijft. Op iedere positie hebben we er twee nodig. Veltman is komende zomer weg. Dan hebben we er naast Tete nog 1 nodig. Spelers blijven sowieso niet lang bij clubs. Wie bij Ajax 2 jaar achterelkaar echt goed speelt, is gewoon weg. De backs van Jong Ajax en de A1 zijn niet goed genoeg om structureel in het eerste te spelen.

   1. Toppertje

    Ik betwijfel wie Veltman echt wil hebben maar dat terzijde. De jeugd moet goed genoeg zijn om Tete incidenteel te vervangen. Als dat niet zo is moet je daar doorselecteren. De visie van Ajax is jeugd opleiden en alleen als het niet anders kan een speler aantrekken die gelijk van meerwaarde is. Die noodzaak is er nu niet dus dit staat haaks op de visie. Dat staat verder los van of Ferreira een goede speler is. Als we zo gaan redeneren kunnen we de jeugdopleiding opdoeken.

     1. Toppertje

      Dank Indojood. Maar het is natuurlijk maar een mening. Ben overigens niet weggeweest hoor, lees alles. Maar of de berichtgeving was niet altijd interessant of de discussie vond ik niets. Dan reageer ik liever niet meer.

    1. Widi

     Ook in de jeugd moet je ze wel kunnen vinden om door te selecteren. En Veltman moet gewoon weg. Hij weet dat ook. En hij wil ook graag naar het buitenland. De clubs zullen niet in de rij staan, maar hij komt echt wel weg. Een visie is noodzakelijk. Maar je moet je als club niet opsluiten in een visie. Naast een goede visie, die ik heus onderschrijf, moet je ook voldoende flexibel blijven.

    1. Widi

     Dat weet ik niet AH. Want ik ken hem niet. Wel heb ik vertrouwen in Veldmate die ook Sanchez haalde.

 5. Michielafca

  Ze hadden beter een linksback kunnen kopen, desondanks welkom Ferreira. Hoop niet dat dit een voorbode is voor een Tete vertrek, ben een groot voorstander van hem!

 6. Amsterdamse Hagenees

  Sinds wanneer maakt deze site openlijk kenbaar dat iemand een account heeft hier?? Privacy??

  1. Amsterdamse Hagenees

   Het gaat om twiter en dat is altijd openbaar geloof ik, excuus 😉😁. Zelf geen twitter he.

 7. Amsterdamse Hagenees

  Volgens mij is/was de visie van JC dat je een ervaren speler koopt als eigen lichting achter blijft, te weinig geeft of ervaring mist. We hebben Sanchez en Cassierra jong gekocht op de gok. Zoveel ervaring heeft Sanchez nu ook weer niet opgedaan in eigen land. De gok met Sanchez pakt tot nu toe goed uit die met Cassierra is al twijfelachtig. Nu weer een gok met een jonge speler. Nee, ik zie hierin niet de lijn van JC terug. Wat dat betreft voldoen ze wel uiteindelijk aan zijn verzoek. Nu nog hardop zeggen dat je de lijn hebt losgelaten.

  1. Widi

   Ik denk (dus niet weet) dat ze besloten hebben om uit die visie de elementen te pakken waar ze mee uit de voeten kunnen. Voor de rest vullen ze het aan met eigen inzichten. Dit is geen oordeel, maar een observatie. Dus schiet mij niet af. Wel een oordeel: naar mijn mening heeft er altijd 1 zwak punt gezeten aan de visie van JC. Volgens mij werkt het alleen als JC zich er echt zelf mee bemoeit. Want hij was onnavolgbaar. Uniek. Er was maar 1 JC. Niemand komt ook maar in de buurt. Ook Jordi is geen Johan. Jonk ook niet.

   1. Indojood

    Dan moet Ajax dat ook vermelden, niet roepen dat ze het plan Cruijff volgen en doof zijn voor het verzoek van Johan om zijn naam niet meer te gebruiken. Het komt heel veel mensen nu goed uit dat Johan is te komen overlijden. Dat is de bittere realiteit.

    1. Widi

     Dat is politiek vrees ik. Mij komt het in elk geval heel slecht uit. Juist nu, nu het wat beter gaat en verslapping en tevredenheid op de loer liggen, zou ik heel graag eens de mening van JC over nu horen. Overigens ben jij juist iemand die, pakweg v/d Sar niet nodig heeft om toe te geven wat je zelf toch al weet.

     1. Indojood

      Weet ik maar het gaat niet om mij of andere supporters. Ajax is dit verplicht naar de familie. Johan is gestorven met verdriet in zijn hart, verlaten door Ajax.

     2. Indojood

      Maar je hebt wel gelijk, hier. De zelfgenoegzaamheid lijkt toe te nemen, een gevaar. We mogen niet verslappen.

   2. De seijs

    Widi je slaat de spijker op zijn kop. Dit vertelde ik al bijna een jaar geleden al hier . Maar kreeg en krijg nog steeds geen gelijk hier. Nee je word dan belachelijk gemaakt met allemaal rare uitingen hier. Ben blij dat jij dat nou ook inziet en de ballen heb om dat hier ook te vertellen.

    1. Indojood

     De meest rare uitingen die ik hier heb gelezen is dat Johan’s uitstapje naar 010 een NSB actie was en dat Johan geen echte Ajacied was. Wellicht maar even een zelfanalyse doen op je reacties voordat je hier gaat huilen dat je niet serieus genomen wordt.

     1. De seijs

      Ik had en heb het over de hoe je iets moet regelen in een club. Dat had Johan niet van afstand moeten doen. Kan niet. En dat is dus gebleken. En dat hij naar 010 ging daar ben ik het nog steeds niet mee eens. En dat ik het een vergelijking vond met nederlandse mensen die in de oorlog voor de Duitsers werden. Dat vind ik ook nog steeds. En er is maar een echte ajacied en dat is Sjaak Swart. Al vind ik dat ook af en toe een rare snuiter. Dus in mijn ogen heeft johan cruyff het niet altijd even goed gedaan voor ajax. Maar het blijft voor mij de beste voetballer die ajax heeft voortgebracht. En het was een fenomeen met een enkele kanttekeningen.

     2. Toppertje

      Volgens mij moet het helemaal niet om JC of Jonk in persoon gaan. Uiteindelijk is iedereen een passant. Het gaat om de visie en de uitvoering. Dat is in deze heel simpel. Er is geen noodzaak om een rechtsback te kopen dus moet je zorgen dat deze in de jeugd er is. Als deze er niet is en ook niet op het moment dat Tete en Veltman weggaan dan koop je een back die er gelijk staat met de bereidheid om daar desnoods meer geld voor te betalen. Vervolgens ga je weer op zoek naar de jeugdspelers die deze aankoop tzt kunnen vervangen. Dat is opereren vanuit de visie die Ajax wil en hoort te zijn.

     3. Indojood

      Dat zou ook niet moeten mogen. Je mag een zekere mate van professionaliteit verwachten. Als mensen niet kunnen werken zonder actieve bemoeienis van Johan, dan zijn ze ongeschikt.

     4. Indojood

      Sjaak Swart, die moet volgens jou een stuk plakband over zijn mond krijgen. Voordat je begint te steigeren, jouw woorden.

     5. De seijs

      Zoals ik al zei, Sjaak Swart vindt ik ook af en toe een rare snuiter. Dus effe afplakken die mond zo af en toe ja.

     6. De seijs

      Daar ben ik het 100%met je eens. Alleen mag je je vraagtekens er wel eens bij zetten. Maar dat is bij iedereen zo en daar moeten we maar niet te zwaar aan tillen.

     7. Widi

      Sjaak was weer boos vandaag. Iedereen is blij als Ajax verliest. Vind ik best jammer. Moet juist een extra prikkel zijn om bijna nooit te verliezen.

 8. Forever nr14

  @toppertje, mmmmm de visie van Johan en Wim? Word daar nog nagekeken uberhaupt? Er loopt genoeg talent rond, en ook wel een RB.

  1. Toppertje

   Of er naar gekeken wordt betwijfel ik maar het lijkt wel of we nu eindelijk met die visie gaan oogsten.

 9. -buitenkantje rechts-

  Wat ik zie is dat Ajax van “de toekomst” een soort van talentenfabriek wil maken. Natuurlijk door eigen jeugd goed op te leiden, maar ook aangevuld,door een scherpe scouting, met talenten elders. Daar is wat mij betreft niks mis mee. Uiteindelijk draait het allemaal om kwaliteit. Gevolg is wel dat de concurrentiestrijd harder en heviger zal worden waarbij de beste spelers boven zullen drijven. Willen we niet alleen nationaal, maar ook internationaal nog mee doen is dit bittere noodzaak. Voor de trainer wordt het ook steeds belangrijker om meer een “peoplemanager” te zijn. Talenten die staan te strappelen laten merken dat ze belangrijk zijn. Speelminuten geven. Wat dat etreft vind ik dat PB dat uitstekend doet door in bekerwedstrijden en internationaal de jeugd de gelegenheid geeft zich te laten zien.
  Kortom: kwaliteit gaat omhoog, concurrentie neemt toe.. We lijken wel een topclub! 🙂

 10. KBouter

  Ik zie het verschil niet tussen een 17-18 talent uit Denemarken kopen of een 18 jarig talent uit Paraguay kopen. Voordeel van dit soort gasten is de mentaliteit om te winnen. Verder heb ik veel vertrouwen in Veltmate dus het zal wel echt een talent zijn, ik ken hem verder niet en heb ook nog niets van hem gezien.

  Ik neem ook aan dat er na Tete op dit moment…ook niet in de jeugd een rechtsback speelt waarvan Ajax denkt dat hij het niveau heeft om dit aan te kunnen. Als het goed uitpakt heb je natuurlijk met Tete-de Ligt- Sanches en die Paraquaan erachter volgend seizoen wel een sterk achterhoede. Ik ga ervan uit dat Veltman verkocht word als er een club komt aan het eind van het seizoen. Zijn contract loopt tot eind volgend seizoen…dus ook voor Veltman zal het zijn..Verkopen, Verlengen, of een jaar banken, geen rugnummer en trainen bij de jonkies.

 11. knudde32

  rechtsback???? we hebben een linksback nodig of veltman moet verkocht worden tis anders onbegrijpelijk tete is 3 klasse beter als rechtsback maak me zorgen om de links back daar hebben we sinds Maxwell geen fatsoenlijke meer gehad ik zeg haps halen deze winter

 12. EugAjax

  Rody Ferreira is een zeer talentvolle rechtsback. Met veel drive naar voren en een mooie voorzet. En veel diepgang. Dit kan zeker een aanwinst voor Ajax worden. Dat valt altijd af te wachten maar zijn type spel is beetje denkend aan Dani Alves. Aan de rechterkant hebben wij nog niet zo een speler. Zowel Tete als Veltman vind ik niet erg dreigend naar voren. Zal zeker mooiheid van spel ten goede komen. Waar ik wel benieuwd naar ben, is of Ajax nu echt zelf geen jonge rechtsback heeft lopen. Want zo langzamerhand word de eigen jeugd flink in de weg gezeten door aankopen. Wel door zeer goede aankopen Sanchez en Ziyech. Maar het is wel crue dat het ook op posities van een van de grootste talenten is (De Ligt en Nouri). Overigens mbt lijn Cruijff moest er inderdaad sprake zijn van directe versterking of als in jeugdopleiding gaten vallen opvullen met jeugd elders. Ik geef Ajax voordeel van twijfel, wederom omdat Ferreira naast Sanchez in beide categrorieen kan vallen. Opvulling vanuit jeugd die een directe versterking zou kunnen zijn. Zeker in aankomend seizoen. Dan kan Rody eerst half jaar acclematiseren, of hij gaat als de brandweer zoals Sanchez.

 13. Gert Ajax

  Ben benieuwd naar die gozer heb wel vertrouwen in de scouting
  De ligt en sanchez kunnen prima samenspelen.
  Een buitlander die over extreme kwaliteiten heeft is altijd welkom.

Reageren is niet mogelijk.