Ajax in slotfase knullig onderuit bij Twente: 1-0

1211twente-ajax_klaassen_schone

Ajax heeft zondag kostbaar puntverlies opgelopen in de titelrace. Op bezoek bij FC Twente werd met 1-0 verloren doordat het counterende Twente in de blessuretijd een penalty kreeg na een handsbal van Viergever, hetgeen hem ook nog zijn tweede gele kaart en dus rood opleverde waardoor hij geschorst is voor de topper volgende week tegen psv.

Bekijk via deze link het fotoverslag van dit duel

FC Twente beperkte zich in de eigen De Grolsch Veste louter tot verdedigen en probeerde met enkele sluwe counters Ajax te verrassen. De grootste mogelijkheid van voor de rust was voor Amin Younes. De linksbuiten van Ajax sneed naar binnen, nam de tijd, creëerde ruimte en schoot maar net naast. Na rust was Ajax direct weer gevaarlijk. Dolberg kon uithalen, maar schoot net als Younes naast. Hakim Ziyech nam diverse malen het doel van Nick Marsman onder vuur, maar echt gevaarlijk waren de pogingen niet.

Dat was de kans van Enes Unal na ongeveer een uur spelen wel. Na een razendsnelle uitbraak zette Bersant Celina de Turkse topscorer met buitenkant rechts vrij voor Onana, maar Ajax-verdediger Davinson Sanchez stond zijn mannetje en verhinderde dat Unal vrij kon uithalen.

Penalty
Het duel leek op een 0-0 af te stevenen, maar Nick Viergever veroorzaakte in blessuretijd op klunzige wijze een strafschop. De verdediger viel bij een poging om de bal weg te werken en sloeg de bal vervolgens in een reflex met zijn hand weg. Klich was uiterst koel vanaf de stip en schoof dce 1-0 tegen de touwen. Viergever zag het vanuit de catacomben aan. De verdediger moest na zijn tweede gele kaart naar de kant.

Geen Ajax-goal
Het was voor het eerst sinds 26 januari 2016, toen bij Heracles Almelo met 0-0 gelijk werd gespeeld, dat Ajax er niet in slaagde om in een officieel duel te scoren. Een reeks van 41 duels kwam daardoor ten einde. Slechts vier keer eerder wist een club in de eredivisie in een heel jaar ongeslagen te blijven. Drie keer was dat Ajax, één keer SC Enschede.

FC Twente-Ajax 1-0 (0-0)
90. Klich 1-0 (penalty)
Scheidsrechter: Higler
Toeschouwers: 27800
Kaarten:
Geel: Nick Viergever, Mitchell Dijks (beiden Ajax), Ter Avest, Thesker, Klich (allen Twente)
Rood: Nick Viergever (Ajax, 2e geel ’91)

Opstelling FC Twente:
Marsman, Ter Avest, Thesker, Celina, Seys (65. Yeboah), Ünal, Mokotjo, Van der Heyden (82. Ede), Bijen, Van der Lely, Klich.

Opstelling Ajax:
Onana; Veltman, Sánchez, Viergever, Dijks; Schöne, Klaassen, Ziyech; El Ghazi, Dolberg (75. Cassierra), Younes.

Related posts

17 Comments

 1. ajaxpers

  Met deze trainer word je nooit kampioen, slechte opstelling, slechte wissels, geen coaching tijdens de wedstrijd behalve interessant kijken. Weg ermee en haal Wim Jonk.

 2. Indojood

  Te weinig als Cruijff gedacht. Achterin 1 op 1 en extra aanvalskracht inbrengen. Kan je nog steeds verliezen maar zit je nu niet achteraf met wat, als, etc. Verliezen kan maar niet op deze manier. Bosz heeft nog wat te leren.

 3. dickst14

  Een winnende coach heeft altijd gelijk. Wel dit gaat dus niet meer op. Younes, hoe lang nog???? Er is niemand in het betaalde voetbal met minder rendement. Veltman??? aanvallend zoveel sterker dan Tete alleen valt hij nooit aan en verdedigend een drama. Klaassen, elke wedstrijd onrustig aan de bal en onnodig veel balverlies. We kunnen zoveel sterker zijn als onze coach niet zo strondeigenwijs zou zijn. Het voetbal is wel leuker onder hem, maar kan dus veel beter.

 4. ajaxpers

  Hehe, eindelijk begint men hier te snappen dat hij nog veel te leren heeft, natuurlijk. Hij is voor niveau Vitesse en Macabbi en niet ons AJAX

  1. Indojood

   Jouw woorden. Bosz leek vandaag angstvallig veel op jouw favoriet FdB. Hij moet nog veel als Johan gaan denken i.p.v. als FdB of LvG. Hierin valt nog te leren.

 5. Gert Ajax

  De ligt zal viergever wel vervangen dan hebben we een hele goede centrale vedediging.
  Maar wel winnen tegen pivee alstublieft!

 6. Bert62

  Betere spelers op de bank en dan laat je Younes, Veltman en Viergever staan. Bosz heeft feijenoord weer een dienst bewezen naar het kampioenschap

 7. -buitenkantje rechts-

  Waren teveel spelers due niet rhuis gaven.. Noem Dolberg.. Younes.. Klaassen.. Veltman.. Daarbij het niet wisselbeleid van Bosz.. Wat Indo ook al zei.. Grijp in! Ga de laatste 20 min 1 op 1 spelen achterin. Viergever eruit, Tete voor Veltman als extra slot op de deur. Samen met Sanchez en Dijks moet dat kunnen.. Sanchez trwns weer verreweg de beste speler vandaag.. Helaas een verdediger..zegt genoeg..
  Extra middenvelder met vd Beek.. Voorin Younes wisselen voor bv Nouri..
  Breng je verl meer creativiteit en voetbal in je team.. Kan je ook verliezen natuurlijk, maar maak je de kans dat je wint vele malen groter.
  Heb wel s gezegd hier: Een winnende coach heeft altijd gelijk.. ook al heeft ie dat niet..
  Spelers moeten eens flink reflecteren, maar Bosz miet nu ook eens goed in de spiegel kijken.. of moet in ieder geval een spiegel voorgehouden worden.

 8. Amsterdamse Hagenees

  Meest opvallende van vandaag: Ajaxpers reageert twee keer in één topic. Niet zinvol maar wel meer dan één keer. ?

Comments are closed.