There are no ads, please add some


Kluivert bij selectie voor uitduel met FC Twente

opstelling_ajax

Peter Bosz heeft zijn selectie bekendgemaakt voor het uitduel met FC Twente. Opvallende naam in de selectie is Justin Kluivert. Kluivert (rugnummer 45) speelt sinds 2007 bij Ajax en maakte onlangs al zijn debuut in het betaald voetbal met Jong Ajax. In de Jupiler League kwam hij tot dusver tot vier duels en een doelpunt. Bertrand Traoré, Kenny Tete, Vaclav Cerny en Daley Sinkgraven ontbreken wegens een blessure.

Selectie:

Andre Onana
Diederik Boer
Joël Veltman
Davinson Sánchez
Heiko Westermann
Nick Viergever
Mitchell Dijks
Matthijs de Ligt
Jairo Riedewald
Davy Klaassen
Lasse Schöne
Hakim Ziyech
Donny van de Beek
Abdelhak Nouri
Anwar El Ghazi
Amin Younes
Mateo Cassierra
Kasper Dolberg
Justin Kluivert

Bron: Ajax.nl

Gerelateerde posts

76 reacties

  1. Amoebe

   Absoluut een talent maar het laatste stapje en de conmitment….dat is het moeilijkste en kunnen veel talenten toch niet maken.

    1. Amoebe

     Ik zeg dat bij elk talent!

     Hoeveel spelers hebben die laatste stap niet kunnen maken?

     Ik moet bekennen dat ik hem niet specifiek heb gevolgd en zelf meer sierhuis op de radar had….maar ook voor hem geldt hetzelfde.

     Draag eerst maar eens een vol jaar Ajax 1

     Enkele goede wedatrijden is niet genoeg om een grote te worden.

 1. paulvos

  Alvast geselecteerd voor morgen, heel mooi, goed voor de motivatie, maarvraag me af of hij nog speeltijd krijgt.

 2. Iceman

  Dat is super voor deze gast blijf je zelf ontwikkelen en je wordt een hele grote boy in het voetbal blijf je zelf en blijf met beide benen op de grond jij komt er wel

 3. Duif

  Als het net zo’n topper wordt als zijn vader dan is het genieten. Morgen bij 3-0 voor ff laten ruiken aan het echte werk.

  1. Emilio4Ajax

   Ja HURBIE, ze zeggen dat ie beter is dan zn vader was op deze leeftijd…kan het niet beoordelen, want ik zit in Zweden, maar toch… wat goed is komt snel/jong en blijft 😉

     1. Widi

      Ik heb Patrick al zien spelen als B junior. Waarschijnlijk eerder. Verder was het niet moeilijk om zijn carriere te volgen. Ook Justin volg ik al wat langer. Patrick was duidelijk een speler die in het centrum speelde. 9 of 10. Justin is juist een echte buitenspeler. 7 of 11. Justin is wat explosiever dan Patrick. Vader is wat groter en sterker dan zoon. Kon ook vooral goed met de rug naar het doel spelen. Dat bedoel ik met anders.

     2. Emilio4Ajax

      LOL! Dacht wel dat je zou reageren Widi, maar in ieder geval bedankt voor je verklaring. Kan het vanuit Zweden allemaal niet zo volgen zoals jullie in Nederland. Deze vrijetijds boer gaat vanmiddag, als ik er de tijd voor heb wel via internet de wedstrijd volgen, maar vanwege de dieren enzo zal het krap worden…een gezellige zondag middag iedreen… 😉

     3. EugAjax

      Mooi om je bijdragen te lezen vanuit de jeugdopleiding. Ik volg veel, maar jij volgt alles!!

 4. -buitenkantje rechts-

  Zonder de geblesseerde Cerny en Traoré een invaller voor op de vleugels..
  Verwacht

  Verwacht:
  Onana.. Veltman..Sanchez..Viergever..Dijks..Schöne..Ziyech..Klaassen..Younes..Dolberg..El Ghazi..
  Zou mooi zijn als Kluivert nog wat minuten kan maken als de wedstrijd al beslist is.
  De jonkies die speelden tegen Luik zullen denk ik als invallers worden gebruikt. Mocht dat nodig zijn.

  1. FrankiC

   Ik hoop acherin op:
   Veltman-Sanchez-De Ligt-Viergever
   (Of ze moeten morgenvroeg Haps nog kopen.) Kliivert lijkt me nog wat licht voor het grote werk. Zo snel kan de selectie (te) smal zijn.

    1. FrankiC

     Yep, je begint je pappenheimers stilaan te doorzien….. en dat is het verschilletje tussen jouw verwachte en mijn gewenste opstelling.

    2. -buitenkantje rechts-

     Maar ben het eens met je betreft de Ligt.. Zou ik ook graag naast Sanchez zien.. Riedewald op LB?

     1. FrankiC

      Is een verantwoord alternatief. Ik vind hetgeen Riedewald doorgaans zo vrijblijvend. En ik vroeg me onlangs op dit forum af hoe goed, of ‘degelijk’ is misschien wel een beter woord, moet Viergever spelen om bij de fan in de gewenste basis elf te staan? Maakt erg weinig fouten de laatste tijd!

     2. ajacied078

      viergever is al een paar maanden gewoon je beste verdediger puur verdedigend gezien. aanvallend heb je niet veel aan hem maar je hebt nog 3 andere die dat eventueel zouden moeten kunnen

 5. Indojood

  Leuk voor hem, maakt grote stappen. Hoe zou het met Muric zijn? Die hadden we nu ook kunnen gebruiken.

     1. FrankiC

      Nou, als we dan toch mager in onze vleugelspelers zitten… ik zie er een bij jouw (2e?) cluppie, zo zeg, ene Larsson geloof ik!! Jij ziet ‘m vaker vermoed ik maar ik zeg ‘even boodschappen doen deze winter’.

     2. -buitenkantje rechts-

      Larsson is echt een exceptioneel talent.. Speelt af en toe fantastisch! Maar is nog wel wisselvallig. Zie ook dat hij wedstrijden “onzichtbaar” is. Zou dan ipv Younes moeten komen FrankiC.. 🙂

     3. Widi

      Larsson lijkt me echt zo’n speler die bij Heerenveen goed is, maar het bij Ajax niet redt. Kan me vergissen hoor.

 6. Amsterdamse Hagenees

  Persoonlijk vind ik dit wat overdreven. Waarom Sierhuis niet erbij. Kluivrt doet het leuk oke, maar eerst even continuiteit ajb. Leuk om aan hetveerste te snuffelen maar we hebben daar dan nu Dolberg, Cassierra, Sierhuis en Kluivert als optie?? Neem Kluivert mee op trainingskamp in de winter, dat is voor nu meer dan voldoende erkenning.

  1. PvL020

   Kluivert zal niet spelen denk ik, maar wat goed is komt snel en Bosz ziet het echt niet verkeerd

  2. FrankiC

   Ik vermoed dat Bosz er gewoon een buitenspeler bij wilde en dat Kluivert Clement voorbij is in de pikorde.

   1. Amsterdamse Hagenees

    Dan heeft Clement niet echt zijn kans gehad toch? Traore en Younes mogen langer aanklooien. Dat wil niet zeggen dat ik dat van Clement vind.

 7. Hazez

  Voetbal maar gewoon met je beste 11. En het kan ook niet zo zijn dat bosz er een kleuterklas van gaat maken nu ze ff lekker spelen die jeugd komt er wel maar nu eerst is even twente en psv verslaan …

 8. Amsterdamse Hagenees

  Off tipic. Ajax zou een nieuwe 18-jarige rechtsback hebben gekocht uit Paraguay. Rodi Ferreira. Tsja, als je wilt dat Tete ook gaat vertrekken. Volgens mij is het probleem op links groter. Zeefuik is zich toch ook aan het ontwikkelen?

  1. Widi

   Of Veltman of Tete gaat deze zomer weg. Ik hoop en denk Veltman. Dan is het alleen maar goed dat er tijdig een vervanger staat. Zeefuik heeft (op een wat lager niveau) behoorlijk veel overtredingen nodig.

 9. Widi

  Op dit forum hebben mensen maanden geroepen dat Dijks er weer in moest. Af en toe gaf ik aan dat ze kennelijk vergeten waren dat hij echt niet zo goed is. En dat hij steeds beter leek te worden naarmate hij langer niet gespeeld had. Nu hij een paar keer gespeeld heeft, waarbij hij heeft laten zien dat hij niet mee kan, hoor ik zijn fans hier niet meer. Op AS hoopt zelfs bijna iedereen dat hij niet speelt vanmiddag. Wat vinden zijn fans? Seijs?

  1. AFCA my World

   Ik ben toch nog steeds fan van hem,met zijn drive en inzet blijft hij toch redelijk overeind,oke het is geen topverdediger maar Sinkgraven maakt teveel fouten,en dan is het goed als je zo’n vent achter de hand hebt !

   1. Widi

    En je mist het punt volledig. Sinkgraven kan helemaal niet spelen. En nog zit dan bijna niemand op Dijks te wachten. De strijd met Sinkgraven heeft hij al lang verloren.

  2. De seijs

   Seijs vind dat Dijks vertrouwen nodig heeft. Hij is nu bang om fouten te maken. Dat zie je aan zijn spel als hij in mag vallen. Ik geloof als hij het vertrouwen krijgt van de trainer dat hij echt veel beter kan. Maar dat moet hij gaan bewijzen met zijn spel. En ja de een heeft een aai over zijn bol nodig,en de ander een schop onder zijn kont. Het aan peter Bosz of hij Dijks weer aan het voetballen krijgt. (en aan Dijks zelf natuurlijk ).

   1. Widi

    Dat zou best een rol kunnen spelen. Maar ik denk dat hij aan zijn laatste half jaar bij Ajax begint.

    1. De seijs

     Dat zou ik jammer vinden. Maar de beste moet spelen. Altijd,en als Dijks dat niet is jammer dan. Het gaat tenslotte om het sterkste team. En wie daar in staan maakt mij niet uit. Het gaat om ajax.

     1. EugAjax

      Widi en Seijs ik ben ook van mening dat beste moet spelen en valt op dat veel niet op Dijks zitten te wachten zelfs nu niet. Maar blijft toch een goed back. Ik vind wel lastig dat hij zelf in begin seizoen heeft aangegeven dat veel druk naar voren dat hij daar zich niet lekker bij voelt en dat is volgens mij precies in zijn spel terug te zien. Als hij daar meer ontspannen in zou zijn zou hij toch nog grote stappen kunnen maken.

  3. -buitenkantje rechts-

   Puur verdeigend geIen is Dijks nog steeds beter dan Sinkgraven Widi.. Onder FdB terug gehaald van Willem II en vanaf toen geroemd om zijn verdedigende spel. FdB noemde hem destijds “gewoon de beste linksback van Nederland”..
   Onder Bosz krijgt hij te maken met een ander takenpakket.. Hij moet nu vooruit verdedigen.. buitenom gaan en een vlijmscherpe voorzet afleveren.. Dat was niet een vereiste onder FdB.. Toen stond zijn verdedigende taak voorop.. Vleugelspits uitschakelen en bal inleveren bij een middenvelder (bv Sinkgraven) die dan een goede voortzetting moest geven. Je ziet dat Dijks zich niet goed thuis voelt in zijn nieuwe rol. Daarbij krijgt hij niet de gelegenheid van Bosz om zich te bewijzen op deze positie. Dijks moet je 10 wedstrijjden laten staan en je zult zien dT hij dan steeds beter gaat spelen. Wat dat betreft vind ik dat Bisz met 2 maten meet. Sinkgraven krijgt rustig 10 wedstrijden de tijd om zich “in te werken” op de rechtsback positie.. Die tijd heeft Dijks nooit gekregen. Snap dan ook totaal niet waarom er door Ajax nu weer een Zuid Amerikaan is aangetrokken voor de Rechtsback positie. Een Linksback was logisch geweest.
   Hoewel ik op de rechtsback positie het ook onbegrijpelijk vind dat Veltman zoveel krediet krijgt.

   1. Widi

    BR, dat klopt gewoon niet. Ook vorig seizoen liep hij vaak naast Younes. En gaf hij veel “achterzetten”. Bedoeld als voorzet. Maar altijd over de achterlijn. Verdedigend was hij vooral voor de winterstop wat beter, maar dat is ook niet gek met al de zekerheden die toen werden ingebouwd. Dijks is verdedigend echt niet beter dan Sinkgraven. Over de nieuwe rechtsback heb ik hier en daar al geschreven dat die komt omdat Veltman vertrekt.

   2. KBouter

    Dat is nu net waarom IK blij ben dat Bosz trainer van Ajax is en niét FdB. We hebben al jaren gezien dat FdB met zijn negatieve anti Ajax voetbal niet de filosofie heeft, waar Ajax voor staat. Daarbij hoort natuurlijk een opkomende back die de achterlijn haalt en een messcherpe voorzet geeft. Dat FdB zei dat hij hem de beste linksback van NEDERLAND vond is logisch…hij kan moeilijk zeggen dat hij er geen donder van kan.

 10. Jimmy1971

  Bij de jonge Kluivert zit net als zijn vader de klasse er wel heel duidelijk in hoor !!
  Laat hem er maar vast aan ruiken , zijn vader kwam toen ook snel ..
  Zorg er alleen voor dat hij voorlopig zijn rijbewijs niet haalt ..

 11. AFCA my World

  Hopelijk lukt het Ajax om een redelijk voorsprong in de wedstrijd te krijgen (ben bang van niet) zodat hij gelijk al een paar minuten kan krijgen om te voelen hoe het is ,spelen voor het grote Ajax ! Kan zelfs beter worden dan zijn vader !

Reageren is niet mogelijk.