There are no ads, please add some


Kampioen Eredivisie door aanpassingen in CL-opzet vanaf 2018 naar voorronde CL

championsleague

De kampioen van de Eredivisie is in het seizoen 2018/’19 vrijwel zeker niet meer direct geplaatst voor het hoofdtoernooi van de Champions League, maar moet voorronden spelen. De nieuwe opzet voor het eindtoernooi is vrijdag definitief gemaakt door het uitvoerende comité van de UEFA in het Franse Nyon, zo meldt de KNVB..

Nederland staat momenteel dertiende op de UEFA-ranking, maar een tiende klassering aan het eind van dit seizoen is nodig om de kampioen rechtstreeks tot het hoofdtoernooi van 2018/’19 toe te laten. De UEFA maakte eerder dit jaar al bekend dat in het nieuwe voorstel, dat vandaag definitief werd, de vier hoogst geplaatste landen op de UEFA-ranglijst (Spanje, Duitsland, Engeland en Italië) vier clubs mogen afvaardigen voor de groepsfase, waardoor er zestien plaatsen over zijn in het deelnemersveld van 32.

De rest van de top-tien verdeelt acht plaatsen. Nummer 5 en 6 krijgen twee plekken, en 7 tot en met 10 één directe plek. Omdat de winnaars van de Champions League en Europa League zich ook automatisch plaatsen voor de poulefase, worden de laatste acht plekken ingevuld na de voorrondes.

Nederland heeft momenteel 28,663 punten, en staat daarmee behoorlijk achter op de huidige nummer tien Turkije (36,800). Alleen als zowel Ajax als AZ de finale van de Europa League haalt, is er nog een kans dat Turkije dit seizoen achterhaald wordt op de UEFA-ranking.

Gerelateerde posts

26 reacties

  1. EugAjax

   Ja dan hebben we en meteen vaste plek CL terug en winnaar gaat dan so wie so naar CL!!!! Schitterende finale coming up 😄😄😄

   1. Litmanen

    Goed he? Al die jaren lobbyen van vPraag. Fijne vent. Heeft overal met zijn neus bovenop gezeten en zegt nu ” ja, ik heb natuurlijk niet overal invloed op”
    Wat een giller, die beroepsbobo.
    En het meest belachelijke is, dat het in principe dus niet uit maakt hoe sterk je land is, want Italie hoort al jaren niet meer bij de top. Maar ja, daar weten ze wat echt lobbyen is…..

 1. Charka53

  Dit is klasse Justitie , gaan we dan voetballen voor de kat z’n viool als je veel geld heb en je mag in je land spelers blijven kopen ook als is er een schuld van hier tot Tokio.
  Als we straks met geen Nederlandse club meer in Europa aanwezig zijn moeten de Nederlandse TV zenders geen Europa League meer uitzenden dus ook geen geld meer afdragen aan die maffioos van de UEFA.

 2. Sonsee

  Dat is precies de grote voetbal landen in de kaart spelen, want zelfs daar zullen de mindere clubs beter van worden en Clubs uit bijvoorbeeld nederland zullen het heel zwaar krijgen. Mijn mening is dat ze de rijken nog rijker maken en de armen nog armer. Zielig gedoe dat intreden van die rijke sjeiks, russen en noem maar op. Voetbal gaat gewoon naar de klote hierdoor

 3. -buitenkantje rechts-

  Pijnlijk.. dat zeker.. De Nederlandse kampioen die niet meer rechtstreeks geplaatst is.. Aan de andere kant.. Nedtlandse vlubs hebben internstionaal al jaren geen resultaten meer behaald in Europa.. Het enige wat er op zit is jeugd opleiden.. een uitstekende scouting.. Proberen om talenten zo lang mogelijk vast te houden .. Lijkt dat niet op Ajaxbeleid?

   1. HURBIE

    Je loopt alléén nog maar spelers op te lijden voor de Grote Clubs om ze hier voor een fooitje op te halen HOOFDPRIJZEN REKENEN dan zijn we zo weer terug aan de top van Europa
    Allemaal vriendjes politiek

 4. johnie stalker

  En zo wordt de kloof alleen maar groter. Die hele CL is toch geen reet meer aan? En het wordt zo alleen maar erger. Je kunt nu al de 8e finales invullen, dat wordt op deze manier alleen maar erger.

 5. Nultwintig

  Dit schiet toch helemaal het doel van de CL voorbij. Gewoon de kampioenen van de europese landen spelen.

 6. paulvos

  Draait alleen maar om geld, volgens mij krijg je op deze manier ieder jaar vaak dezelfde wedstrijden.

 7. Vakje129

  De nekslag is gegeven en wat overblijft is een groot viasco voor het voetbal , UEFA MAFFIA zakken vullers zijn het meer niet .

 8. Slingertje.

  Het is balen dat dit gebeurd maar de clubs zijn hier zelf ook schuldig aan omdat ze de EL niet serieus hebben genomen de laatste jaren en dus weinig punten hebben gehaald voor Nederland en dus moeten ze nu niet janken maar eens goed in de spiegel kijken.

 9. Jimmy1971

  Alle andere clubs van Europa moeten gewoon niet meer mee doen met die 16 clubs en een eigen Europees toernooi gaan maken , waarin steeds andere winnaars zijn omdat het wel competitief is !!
  Wedden dat dit uiteindelijk dan een leukere competitie wordt dan de Champions Leage , waar omstebeurt Real en Barcelona kampioen worden met tig miljoenen aan schulden !!?

 10. Nielsz.AFCA

  Sorry hoor maar wat heeft een nummer 4 van italië nou te zoeken in de CL , het is een kampioenenbal en bovendien is juventus de enige italiaanse club die wat presteert in de CL

  1. Litmanen

   Precies! Helemaal eens! Maar de Berlusconi’s van deze wereld verkopen zich iets beter als mensen als vPraag.
   Hoe is het mogelijk dat die man al tientallen jaren zijn zakken vult, eerst bij Ajax en nu bij de Uefa en nog nooit iets wezenlijks bereikt heeft.
   Wij noemen dat een Blattertje…

 11. stylo1984

  Ze zouden die top 4 gewoon 3 plekken moeten geven… die 4de club is elke competitie is waarsch stukken minder dan ajax/pisvee en de kakkerlakken

 12. Dagrump

  Domme regels!! Gewoon alle kampioenen van de competities voorrondes en kwalificeren. Niks voor trekkerij !!

Reageren is niet mogelijk.