Jeugdig Ajax speelt gelijk tegen Standard: 1-1

1208standard-ajax-deligt

De tweede keus van Ajax heeft het trainer Peter Bosz donderdagavond in België weer wat lastiger gemaakt. Een veredelde B-ploeg bleek sterk genoeg om Standard Luik in de laatste groepswedstrijd van de Europa League in bedwang te houden (1-1) en daarmee sluit Ajax de groepsfase van de Europa League af met een ongeslagen status.

De wedstrijd in Luik was amper vijf minuten aan de gang toen scheidsrechter Madden besloot om een tijdelijke pauze in het leven te roepen. Vuurwerk vanuit het uitvak zorgde voor wat onrust en diverse media maakten al snel melding dat aanhangers van Ajax zich wilden wraken voor het duel tussen beide ploegen in september, toen fans van Standard vuurwerk afstaken in de Amsterdam Arena. Na enkele minuten onderbreking kwam de wedstrijd goed op gang en wist doelman Diederik Boer Ajax te behoeden voor een vroege achterstand. Gaandeweg het duel kreeg Ajax steeds meer grip op de wedstrijd en het was Davy Klaassen die in de 25ste minuut dicht bij de openingstreffer was. Zijn kopbal raakte de onderkant van de lat en kon nog net op de doellijn worden gekeerd door Fiore. Het elftal van Peter Bosz, wat maar liefst negen wijzigingen had ondergaan, speelden in Luik frank en vrij met een gezonde aanvalsdrang.

Na een half uur spelen was het Anwar El Ghazi die voor vuurwerk zorgde op het veld. Donny van de Beek stuurde El Ghazi diep en zijn schot was onhoudbaar voor doelman Hubert. In de tweede helft had Ajax meerdere malen de kans om de voorsprong te vergroten. Mateo Cassierra kreeg de eerste kans maar zijn schot verdween naast het doel van Standard. De grootse kans was er nog voor Abdelhak Nouri die de bal perfect kreeg aangespeeld van Van de Beek. Nouri draaide weg van zijn tegenstander en schoot de bal net over de lat. In de slotfase viel uiteindelijk toch nog de 1-1. Uit een voorzet kopte Benito Raman de gelijkmaker tegen de touwen. Echter voor de statistieken veranderde er weinig. Ajax gaat als groepswinnaar door in de Europa League en Standard is met de 1-1 uitgeschakeld.

Standard Luik – Ajax 1-1 (0-1)

’27 El Ghazi 0-1
’85 Raman 1-1

Scheidsrechter: Madden (Sch)
Toeschouwers: 30.000
Gele kaarten: Fiore, Trebel (Standard), Tete, Boer De Ligt (Ajax)

Opstelling Standard: Hubert, Goreux, Scholz, Laifis, Fiore, (/57 Elderson), Edmilson, (/66 Badibanga), Enoh, Trebel, Dompe, (/57 Raman), Mbenza, Sa

Opstelling Ajax: Diederik Boer, Kenny Tete, Matthijs de Ligt, Jairo Riedewald, Mitchell Dijks, Davy Klaassen, Donny van de Beek, Abdelhak Nouri, (/79 Hakim Ziyech), Anwar El Ghazi, Mateo Cassierra, Amin Younes (/66 Kasper Dolberg)

 

Related posts

36 Comments

    1. Amsterdamse Hagenees

     Als jou dat niet is opgevallen geeft dat aan dat je Ajax niet echt volgt op elk gebied.

   1. EugAjax

    Ik ben niet de grootste fan van Jonk, maar deze vind ik wel leuk en terecht al meerdere likes?

 1. Kevke87

  goeie uitslag. ik vind alleen wel dat het vaak gebeurt een voorsprong uit handen wordt gegeven. (celta uit, feyenoord uit, standaard en nog een) moeten wel leren om een voorsprong beter vast te houden

  1. Litmanen

   Wat vooral jammer was dat we een stuk of vier honderd procent kansen om zeep hebben geholpen.
   Verder vind ik onze Kasper de laatste weken een beetje ongelukkig in zijn acties. Misschien toch een beetje overbelast? Even volhouden tot de winterstop!

  2. Ajax belg

   we moeten onzekansen benutten. zo breng je ook je verdediging niet onder druk . leer proces is in volle gang . toch lekker genoten van dit jong Ajax.

 2. dickst14

  jammer. was niet nodig. Helaas Younes weer dramatisch. Klaassen weer veel onnodig balverlies. Loopt veel en heeft zijn waarde. Velen zullen zeggen juist daarom, maar dat geld dus niet na 5 minuten. Vd Beek, de Light, Tete : klasse. Nouri jammer vd 2 net niet doelpunten, maar heel goed. All Ghazi ook. Riedewald, die goal mag niet gebeuren, je hebt meer talent dan Viergever. Kom op man.
  Laatste 2 competitie wedstrijden winnen en we hebben allemaal een mooie kerst ?

  1. Litmanen

   Ik vond Ajax op de vleugels verdedigend zwak. Vooral in de tweede helft kon Standard daar regelmatig gevaarlijk worden. Aan beide kanten. Ik ben een groot fan van Riedewald maar gister ook niet echt geweldig.
   Vooral ons middenveld en De Ligt speelde fantastisch. Lust voor het oog.

 3. Mikeeo079

  Die vuurwerkgooiers opsporen inrekenen en nooit, maar dan ook nooit meer toelaten in het stadion!!! Dwazen allemaal dwazen! ??

  1. Charka53

   Inderdaad dat stelletje rand debielen zou het feestje mooi kunnen verpesten voor het zelfde geld was het helemaal uit de klauw gelopen en had de straf heel erg voor Ajax kunnen zijn nu misschien een geld boete.

 4. Forever nr14

  Word echt tijd dat Balverlies Klaassen eens gaat banken, jeetje zeg! Alleen maar balverlies

 5. bs

  Hele nuttige partij geweest voor de toekomst van Ajax. Meerdere mensen hebben zich “laten kennen”. Laten we er ons voordeel mee doen!

 6. KBouter

  Mooi gedaan van de jonkies, wil wel op 1 punt hameren, en dat is dat Riedewald zich moet richten op no 6 positie…en niet als CV.

  1. Velibor

   Tja denk je? Ik denk dat het gewoon nonchalance was met die goal van hun,ik vind het knap om daar 1-1 te spelen !

 7. -buitenkantje rechts-

  Heb alleen 2e helft gezien en ben daardoor misschien wat minder in juichstemming.
  Younes bijna lachwekkend voorspelbaar.. Cassierra alles verkeerd.. Klaassen kampioen balverlies.. Middenveld te statisch.. erg weinig lopende mannen.. te weinig afspeelmogelijkheden daardoor en makkelijk onder druk te zetten.. Riedewald viel me tegen.
  Lichtpuntjes de Ligt.. vd Beek.. El Ghazi ondanks zijn enorrme kans. Tete onbetwist beter dan Veltman.
  Advies adn Bosz.. de Ligt naast Sanchez en Tete voor Veltman achterin.. Ghazi op rechts.. Traoré op links.
  Verder resultaat natuurlijk goed, maar wel bedenken dat Luik een erg matige ploeg is..

  1. 11Younes11

   De eerste helft was een stuk beter hoor, br… Maar je advies aan Bosz is wel interessant, een verdediging met Sinkie De Ligt Sanchez en Tete klinkt goed!

   1. Litmanen

    Sorry, maar Tete had gisteren twee tegenstanders die hem beiden aan alle kanten voorbij gingen. De Ligt heeft hem wel vier of vijf keer moeten redden.
    Natuurlijk heb ik weer een andere wedstrijd gezien, dus nog even teruggekeken. En wat denk je? Gingen die zelfde tegenstanders weer Tete langs alle kanten voorbij…..

    1. Amsterdamse Hagenees

     Tering welke wedstrijd heb jij gekeken joh. Standaard is amper gevaarlijk geweest en dan heeft Tete zijn man zo vaak laten lopen? Voortaan wel je bril opzetten als je kijkt of een betere uitleg vragen aan je blinde geleidehond. Prima pot van Tete gisteren.

    2. EugAjax

     Haha ligt niet aan jouw ogen Litmanen, flitsend ervoor bij. Jammer want ik heb Tete wel hoog zitten alleen Veltman word zo niet uit de basis gespeeld. Wie weet mss tweede seizoenshelft.

     1. Amsterdamse Hagenees

      Goh, zelf aan andern vragen zich niet in een gesprek te mengen en vervolgens bij het ene na het andere topic het zelf ook doen.

   1. EugAjax

    Lezen AH volgens ons werd hij paar keer makkelijk voorbij gelopen, staat niet een van de mindere, althans niet bij mij..mijn conclusie voorlopig blijft Veltman dus makkelijk overeind in sterkste opstelling

    1. -buitenkantje rechts-

     Ik heb ook een andere pot gezien.. welliswaar alleen de tweede helft. Maar je hoeft geen kenner te zijn om te zien dat Tete onbetwist de betere verdediger en voetballer is.

    2. Amsterdamse Hagenees

     Het was ook een commentaar op Litmanen slimpie. Even lezen misschien? Bij Litmanen is Tete per definitie slecht, minder, niet goed tov Veltman. Misschien het forum beetje volgen? Blijf eerst eens lezen ipv reageren. Je komt wederom niet cum laude over.

 8. Slingertje.

  Jammer dat Riedewald weer zijn slaapmomentje had waardoor de kleinste Belg de gelijkmaker kon scoren.

Comments are closed.