There are no ads, please add some


De Ligt werkt aan snelheid met oud-sprinter Douglas

1124ajax-pamathinaikos_deligt

Het gaat goed met de ontwikkeling van Matthijs de Ligt en de talentvolle verdediger staat vanavond tegen Standard Luik hoogstwaarschijnlijk weer in de basis. Toch zijn er nog veel punten waar De Ligt aan moet werken, zo laat begeleider Barry Hulshoff weten aan het AD. Troy Douglas, de oud-sprinter die door Ajax is aangetrokken, werkt dagelijks met De Ligt om hem daarbij te helpen.

‘Matthijs is leergierig en leest ook veel boeken over verdedigen. Natuurlijk zijn we blij met de ontwikkeling van Matthijs maar het kan nog altijd beter. Op de eerste meters moet hij sneller worden al is hij tactisch en technisch al vrij compleet voor zo’n jonge speler. Troy Douglas helpt hem daarbij en ook zijn snelheid en zijn linkerbeen moet sterker worden. Zowel de tackles met links als de lange bal. Tweebenigheid, daar kun je als centrale verdediger onderscheidend mee zijn’.

Bron: AD

Gerelateerde posts

17 reacties

 1. marcussboss

  mooi dat hij echt alles uit zn carrière wilt halen en altijd zoekt naar een uitdaging en verbetering! Dit is een topper, maar wordt een Nog grotere topper!!

 2. KBouter

  De Ligt zit vanaf volgend seizoen vast bij het 1ste, ben benieuwd naar een CV met Sanches als lcv en De Ligt rechts. Sanches heeft “ervaring” met spelen als LCV.

 3. Jimmy1971

  Precies !! Goed bezig , zijn er nu nog mensen die lacherig doen over een sprint-trainer ?
  Goed bezig hoor , Ajax !
  Alle expertise is welkom voor onze jeugd !!

  1. Charka53

   Ja Jimmy bij alle veranderingen in de voetbal wereld wordt hard gelachen en gekscherend over gedaan maar als een sprint trainer de spelers echt sneller maakt en zeker op de eerste meters hebben we weer wat gewonnen.

   1. Amoebe

    Maar zodra mental coaches groepsessies gaat houden en de hele selectie aan yoga gaat doen dan haak ik toch echt af!

    Ook in deze zaken moet het gezonde verstand blijven regeren.

  2. Widi

   Ajax maakte in de jaren-80 al gebruikt van een looptrainer. Daar moet inderdaad niemand lacherig over doen.

   1. HURBIE

    Dit is een voorbeeld jeugdspeler die alles wil doen om alles te doen om de echte top te halen
    Als het maar bij AJAX is en blijft jaren

 4. Rickie

  De ligt moeten ze zoon contract geven dat hij de komende 10 jaar niet weg wil bij ajax die jonge is zo goed dit is de meest talent volle speler in de verdediging van hele complete ajax. ja zeker beter dan sanches. wat geniet ik van deze speler !!!

 5. Sonsee

  Alleen is het zo dat je alleen niet de hele verdediging ken vormen. Daarom zou de Ligt met Sanchez een goed duo vormen. Maar Rickie vergeet niet dat Sanchez ook niet zo oud is en zonder aanpassingsproblemen al elke wedstrijd staat te spelen.

 6. De seijs

  Die jonge gasten worden wel heel goed begleid bij ajax. Hoop dat die jongens dat ook beseffen. Zeker als ajax wil dat ze langer verbonden worden aan de club!

  1. ajacied078

   daar zijn afgelopen seizoen met zivco anders aardig wat discussies over geweest. hoop dat het voor de andere spelers die aangekochte jeugd anders is. anders ben je erg alleen in een vreemde stad en land.

 7. Mooi

  Ja aan zijn snelheid kan inderdaad beter mooi dat dat dan ook wat aan wordt gedaan ,maakt hem dan nog beter.

 8. Gert Ajax

  Gewoon een lepel sambal en peper in de reet.
  Dan loopt die iedereen zoek
  Mischien kunnen we thomas dekker ook nog een functie geven binnen ajax.
  Die kan de spelers van doping voorzien😉😜

Reageren is niet mogelijk.