There are no ads, please add some


Onana wacht nog op duidelijkheid uit Kameroen: ‘Trainer gezegd dat ik bij Ajax wil blijven’

0828goahead-ajax_onana

Als het aan Andre Onana ligt blijft de keeper in januari bij Ajax en gaat hij niet naar de Afrika Cup. De keeper is die mening nog altijd toegedaan en wacht nu op duidelijkheid uit Kameroen. ‘Ik heb de trainer gezegd dat ik bij Ajax wil blijven en om de titel wil strijden. De Afrika Cup is iets groots, maar ik denk dat ik daar niet heenga’, aldus de doelman tegenover De Telegraaf. Onana hoopt de strijd te kunnen aangaan met Tim Krul om zijn positie als eerste keeper van Ajax te verdedigen.

Tegen FC Groningen (2-0) hield Onana voor de tiende keer in achttien officiële wedstrijden voor Ajax de nul. ‘Dat betekent dat we heel goed verdedigen’, gaf hij de credits ook aan de Ajax-defensie. ‘Ik kan nog veel beter, ben nog steeds aan het leren’, zei de bescheiden doelman. Hoewel Jasper Cillessen veel meer duels keepte (143) en een vergelijking dus niet helemaal fair is, heeft de keeper uit Kameroen vooralsnog een beter gemiddelde. Cillessen incasseerde in Ajax-dienst 119 tegengoals (0,83 per wedstrijd), terwijl Onana pas dertien keer moest vissen (0,72). ,,Ik doe mijn werk”, zei hij na afloop even koeltjes als hij keept.

Hoewel hij in januari interlandverplichtingen heeft, is de kans groot dat Onana voor de eer bedankt. ,,Ik heb de trainer gezegd dat ik bij Ajax wil blijven en om de titel wil strijden. De Afrika Cup is iets groots, maar ik denk dat ik daar niet heenga.”

Gerelateerde posts

19 reacties

  1. De seijs

   Hij zegot hier ik denk! Daar kunnen we nog niets mee. Ik denk dat hij uiteindelijk toch naar Afrika af reist om voor zijn land uit te komen.

    1. 11Younes11

     Iemand die zijn met zijn carrière bezig is?
     Begrijp me niet verkeerd: Als hij zou gaan zou ik dat volkomen begrijpen. Maar het is wel zo dat als Krul zijn kans pakt, dat dit zijn carrière niet ten goede doet en Ajax betaalt zijn salaris 🙂

 1. Mooi

  Ja als hij wel gaat is hij zeker zijn plek kwijt dus hij doet het wel overwogen .Maar wel Ajax als nummer een .

  1. HURBIE

   Hij moet doen wat zijn hart hem ingeeft al hoop ik dat hij niet gaat
   En trouwens Krul gaat toch weer weg uit zijn revalidatie centrum aan het eind van het seizoen
   Onana verdient zijn plaats

   1. Litmanen

    Heb het idee dat Krul na de winterstop toch aan speeltijd gaat komen. Gezien het feit dat er een transfersom-afspraak is met zijn club zal hij niet voor de bank blijven.
    Hij wil weer in Oranje, dus….
    Eerlijk gezegd vind ik Onana nog veel te wild en onervaren. Hij geeft vooral in belangrijke westrijden totaal geen rust aan zijn verdediging.
    Dat zegt niets over zijn talent, want dat is er zeker.

 2. -buitenkantje rechts-

  Hij wil vechten voor zijn basisplek.. Bang dat Krul zijn plek inneemt als hij een paar wedstrijden er niet is.
  Prima hoor! Deze concurrentie zorgt er voor dat beide optimaal moeten presteren..

  1. dickst14

   Ik denk dat hij aan zich zelf denkt. Als hij naar de Africa cup gaat is hij zijn basisplaats kwijt als Krul normaal presteert.

 3. Dagrump

  Gaat Onana wel lukken die concurentie strijd met Krul. Alleen al met het wedstrijd ritme heeft ie al een gigantische voorsprong !! Laat Onana maar lekker staan doet het gewoon goed!!

 4. Moosie

  Als hij opgeëist wordt mag hij niet voor ons uitkomen dus maar effe wachten wat zijn bond doet.

 5. slm020

  Tegen Az twee tegen goals gehad klopt dat dan wel of is zijn het alleen de thuiswedstrijden ? Anders zit thuis tegen Utrecht ook nog 2 goals tussen door 😉

 6. -buitenkantje rechts-

  Voor Onana erg belangrijk dat hij eerste keeper blijft. Hij heeft nu 13 wedstrijden gespeeld in Ajax1 Na 15 wedstrijden mag hij niet meer uitkomen voor jong Ajax..
  Dus zou Krul zijn plek innemen na de winterstop, mag hij geen minuten meer maken in jong Ajax. Hij zal dan op de bank plaats moeten nemen.

Reageren is niet mogelijk.