There are no ads, please add some


Opstellingen Ajax – FC Groningen

 

wp-1480862622119.jpgOnder leiding van Serdar Gözübüyük zullen Ajax en FC Groningen vandaag het om 16:45 in de Arena tegen elkaar opnemen. In de achtendertig keer dat de twee ploegen het tegen elkaar opnemen, hebben de Groningers slechts tweemaal de winst weten te pakken en dit was voor het laatst in 1994, toen werd het 0-2. De gevaarlijkste speler in dienst bij Groningen is Tom van Weert. Hij wist in de laatste vier speelrondes vier doelpunten te maken en gaf één assist. Wij hebben echter Kasper Dolberg die het qua statistieken net iets beter doet met vier goals en twee assists. Deze wedstrijd zullen we geen gebruik kunnen maken van Davy Klaassen omdat hij geschorst is. Bertrand Traoré kampt met een blessure aan zijn bovenbeen en is daardoor vandaag niet inzetbaar maar Peter Bosz heeft met Václav Černý en Anwar El Ghazi twee opties voor die positie in zijn selectie beschikbaar. De wedstrijd zal beginnen met 1 minuut stilte in verband met de vliegramp waarbij een groot deel van de selectie van het Braziliaanse Chapecoense om het leven kwam en daarom zullen alle spelers en arbiters een rouwband dragen.

Gerelateerde posts

65 reacties

  1. jood84

   zo staan jullie eindelijk bovenaan 👏👏 duimpje van mij voor jullie😉 ik wens jullie beide een fijne wedstrijd. ✡✡

 1. De seijs

  Ik zei van de week al dat Cerny zou beginnen Bosz kennende. El Ghazi moet nog effe banken. En weer niet onze sterkste achterhoede. Jammer Bosz.

  1. Charka53

   Ja De Seijs Bosz wil niet maar je luisteren zo lang ze maar blijven winnen heeft hij gelijk.

   1. De seijs

    Ja helemaal waar. Maar als hij naar mij zou luisteren 😉 dan is de winst voor de wedstrijd al bepaald.

 2. -buitenkantje rechts-

  Bosz start met vd Beek en Cerny..
  Verrassend.. Had El Ghazi verwacht.. Ook Younes had wel even een wedstrijdje op de bank mogen beginnen wat mij betreft.

     1. dickst14

      Als ik duipjes zou willen dan zou ik net zo als jij op elk bericht 40 keer reageren.

    1. dickst14

     Ja helaas. Hopelijk heb ik na afloop niets te zeggen omdat Younes er 3 gemaakt heeft.

 3. Dagrump

  Ik snap het echt niet dat tete niet meer in de basis staat. Een verdediger is toch om de aanvaller te killen. En niet om de achterlijn te halen. Maar ik zal het wel fout zien ?!

  1. -buitenkantje rechts-

   Daar zijn de meningen over verdeeld Dagrump..
   Volgens sommigen moet de vleugelverdediger de vleugelspits van de tegenstander uitschakelen.. inschuiven op het middenveld.. als een links- of rechtsbuiten de back van de tegenstander uitspelen.. daarna een loepzuivere assist afleveren.. en het liefst zijn eigen voorzet ook nog inkoppen..😄

 4. RobbyZ

  3 kut dribbels van die duitse kabouter en dan gelijk Cerny op links en Ghazi op rechts,anders Bosz wisselen voor Wim Jonk!

  1. Alabe

   Laatste kans voor Younes hoop ik.. Maar ja waarom makkelijke keuzes als het moeilijk kan

 5. RobbyZ

  Pfffffff wat kan die lul wisselen zeg,haal gvd die kut kabouter dr uit,Cerny is een linksbuiten rotterdamse blinde!!!

 6. Forever nr14

  Pfffffff man man echt slaap verwekkend dit! En die duitse tuinkabouter laten staan?????? Echt waar die Bosz??

 7. Forever nr14

  Beseffen ze zich wel dat die kakkies “ruim” gewonnen hebben? Als je dit volgende week en die week dr op laat zien, ga je het niet redden. Man man slap gedoe weer

  1. Velibor

   Misschien speelt groningen wel tactisch goed zo tegen ajax want ze zetten druk op verdediging en dat zijn ze niet gewend in eredivisie.

 8. Velibor

  Zeikpenalty,ze spelen trouwens wel vol vertrouwen vandaag,heb nog geen moment gehad dat ik dacht dat het fout zou gaan !

 9. EugAjax

  Lastige wedstrijd, en geen sprankelend Ajax. Toch wel wat momenten waar ik van genoten heb. Afstandsschot van Schone waar corner van 1-0 uit voortkwam. Paar mooie dribbels van Younes. Mooie aanname aan zijlijn en toen een poort. Ook mooie actie van hem en krullend schot op lat. Mooie reactie Onana op een slimme vrije bal van Rusnak. Verder weinig te genieten. Ik vind Ziyech trouwens geen penalty nemer. Schoten van hem door het midden weet iedere keeper nu wel. Overigens hele goede wedstrijd van Padt van Groningen. Op naar Twente en PSV op naar 42 punten na1e competitie helft.

 10. ajaxpers

  Deze trainer is niet in staat om het maximale uit deze selectie te halen. Verkeerde opstelling en wissels zal de spelers frusteren.

 11. Amsterdamse Hagenees

  Eerste 15 minuten heb ik het niet koud gehad, daarna koud en slaapverwekkend. Younes was gewoon drama, telkens dezelfde beweging, staat ook vaak stil langs de lijn. Balletje op de lat geinig maar dat is niet maatgevend. Richting Nouri neemt Bosz erg veel risico. Tegen NEC warm laten lopen zonder invalbeurt. Nu tijdig warmlopen en terug naar de bank om vervolgens in de 88e minuut in te mogen vallen. Dat kan in mijn ogen niet. Ziyech was rijp voor wissel (wie niet trouwens). Cerny aanvallend veel meer vooruit alleen af en toe wat ongelukkig. Kortom was de wedstrijd het geld waard …… nee voor geen meter maar ja je hebt een seizoenskaart en dan ben je er gewoon bij.

  1. Amsterdamse Hagenees

   Oh ja dat elGhazi niet direct in de basis begon in heel normaal. Hij is voorctraf terug gezet en dan start je niet direct in de basis bij terugkomst in eerste elftal. Tegen Twente zou het wel kunnen.

 12. RonJ64

  Lasse speelde prima wedstrijd, maar had Anwar en Kenny in de basis verwacht, in ieder geval 3 punten 😉👍

Reageren is niet mogelijk.