There are no ads, please add some


Bosz: ‘Dit was één van onze mindere wedstrijden’

1029peterbosz

Peter Bosz gaf na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen FC Gronongen (2-0) voor de camera van Fox Sports aan tevreden te zijn met het resultaat, maar niet met het spel van zijn ploeg. ‘Ik vond dit één van onze mindere wedstrijden. We scoorden al snel en kwamen veel één-op-één bij hun in de zestien. We wisten niet de tweede te scoren en verloren daarna de grip op de wedstrijd. Ik was blij dat we met 1-0 de rust haalden’.

‘Ik vond dat we in de tweede helft wel iets meer grip hadden, maar dit was geen goed Ajax vandaag. Onze veldbezetting was niet goed. De afstanden waren te groot, waardoor er niet goed druk gezet kon worden.’ De coach werd gevraagd naar Cerny en El Ghazi. ‘Ik vond dat Cerny momenten had waarin hij dreigend was en momenten waarin het niet goed ging. El Ghazi had meer diepte in zijn spel. Dat kwam ons spel wel ten goede vandaag.’

Gerelateerde posts

45 reacties

    1. ajacied078

     wees blij dat je voor Ajax bent als hagenees want wat ik vandaag van Den Haag gezien heb deed zeer aan m’n ogen. toch wel zonde dat zo’n Chinees daar een hele club ten gronde richt.

   1. De seijs

    Beter 3 punten met wat minder mooi voetbal. Als mooi voetbal en verliezen en net geen kampioen.

    1. Widi

     Seijs, ik weet niet hoe oud jij bent. Maar mensen als AH en ik hebben bewust de jaren 70 en 80 meegemaakt. Toen werden we niet altijd kampioen. Maar het was wel heeel vaak genieten van heel leuk voetbal. Je keek er echt naar uit om Ajax op studio sport (nogmaals) te zien. Als je dat hebt meegemaakt, zul je niet snel zeggen dat 3 punten genoeg zijn. Maar als jij wat jonger bent (dat weet ik niet), dan is het misschien begrijpelijk dat je anders denkt. En dan is het jammer dat je de mooiste tijd niet bewust hebt meegemaakt.

     1. De seijs

      Het voetbal draait om winnen. En de grootste winst is het kampioenschap. En als daar eens een mindere wedstrijd tussen zit moeten we niet moeilijk doen vind ik. Hoort er nou eenmaal bij. En altijd een 10 score kan nou eenmaal niet. En als dat wel zo zou zijn is het voorspelbaar. Dus niet leuk maar wel begrijpelijk. En de volgende wedstrijd beter je best doen. En dat is nou het mooie van het voetbal. Maar ondanks dat het geen geweldige wedstrijd was ben ik wel blij met de overwinning.

     2. Widi

      Natuurlijk is niet elke wedstrijd goed. En ik wil graag dat Ajax kampioen wordt. Maar juist een Ajax supporter zou mooi voetbal moeten verwachten. Dat is onze cultuur/traditie.

     3. Amsterdamse Hagenees

      Ik hoor hier gewoon te vaak dat de punten het meest belangrijke zijn en dat is in mijn ogen niet zo.

 1. Iceman

  Ja klopt allemaal wel maar je moet wel een beetje aan je doesaldo werken anders wordt je strakjes verslagen op doelsaldo en wij willen toch kampioen worden? Of niet?

 2. Fvanr

  Hele goeie wissel, cerny was niet om aan te gluren. Jammer had zn dag niet. Maar 3 punten binnen.

 3. Indojood

  Het leek een beetje op vorig seizoen, de kou hield me wakker anders was ik af en toe in slaap gevallen.

 4. AJAX 2001

  onder de boer was dit standaard, maar nog steeds alle respect van de wereld voor hem!

 5. EugAjax

  Ja klopt. Ik vind so wie so dat over het algemeen echt goede wedstrijden er tussen zitten. Vooral de topwedsteijden vallen tegen. Samengevat het is niet zo super sprankelend dit seizoen als veel mensen en pers beweren, net zo min het vorig jaar saaier dan saai was. Ajax is wel stul leuker om naar te kijken. Maar ik vind meer door de hogere individuele kwaliteit van spelers die erbij zijn gekomen. Verder vind ik Bosz een super keuze gemaakt te hebben met Schone op 6 en Sinkgraven als linksback. Verder is kwaliteit omhoog gegaan door Sanchez, Ziyech (vandaag niet) en Dolberg. Dus eigenlijk zou het schande zijn als we geen kampioen worden. Maar spel moet over algemeen echt stukken beter.

   1. Amsterdamse Hagenees

    Het was minimaal de twee seizoenen hiervoor echt wel saaier dan saai hoor.

 6. Amsterdamse Hagenees

  Ik lees weer heel vaak: “de drie punten zijn binnen” als belangrijkste. Zo bizar als Ajax supporter.

 7. -buitenkantje rechts-

  Het zou echt beter gaan met Tete en Dijks achterin.. Geloof me maar Bosz. Meer power achterin, zodat middenveld en aanval meer aan voetballen toe komen.

   1. BobbyHaarms

    Jazeker, helemaal wat Tete betreft. Verdedigend kan het allemaal nog wel wat beter en ik kijk toch wat relaxter als Tete RB staat ipv Veltman. Sinkgraven moet nog een hoop leren achterin, maar is aanvallend daarentegen weer een stuk sterker.

    1. Widi

     Veltman laat al maanden zien dat hij niet goed genoeg is. En Tete lijkt weer terug in vorm te zijn. Dijks komt naar mijn mening ook tekort. Maar hoorde vandaag dat PSG erg van hem gecharmeerd is. Dus laat Kluivert hem maar ophalen voor een goeie prijs. Halen wij een betere.

     1. 11Younes11

      Dat zou inderdaad een mooie zijn, maar dan hebben die scouts van PSG niet zo goed opgelet. Ik vind Dijks een mooie vent en gun hem het beste, maar hij zit toch echt aan zijn top en die top is niet erg hoog…

     2. Widi

      Volgens mij was het Kluivert zelf die het zei, maar ik weet het niet meer zeker. Misschien sprak zijn Ajax hart.

     3. Amsterdamse Hagenees

      Sanchez moest aantal keren gaten op rechts dichtlopen omdat Veltman te ver naar voren was gegaan. Daardoor komen tegenstanders in het midden weer vrij te lopen. Tete is meer zekerheid op rechts.

  1. Remco425

   Met Tete ben ik het eens. Maar ik vond Dijks nou niet geweldig invallen. Vond hem een stuk minder dan Sinkgraven eerlijk gezegd.

 8. Forever nr14

  Een van de mindere wedstrijden? Mmmm Willem II thuis, Roda, rostov, kakkies, enz enz zo sprankelend is het nig niet hoor.

 9. Forever nr14

  Wat is dat toch, dat ie Tete niet laat spelen ipv Veltmuis, pffff die speelt alles in een heel erg traag tempo, geen enkele dreiging naar voren. Tete heb je wel nodig wil je 6 punten pakken de laatste wedstrijden. Schöne verdedigde vandaag trouwens ook niet echt terug.

 10. ajacied078

  ik zou veltman weleens op 6 willen zien met een verdediging achter zich kijken wat hij dan doet. Tete hoort gewoon in de basis die hoort samen met karsdorp te vechten voor de plek in oranje. sinkgraven is beter als dijks maar verdedigend nog niet top. zou Riedewald daar wel willen zien spelen maja krijg bosz maar eens zo ver dat hij alle opstellingen en ideeën van iedereen hier gaat uitproberen.

 11. f-side64

  zal best maar zijn 3 punten en sparta heeft simpel weg de zege aan 010 zuid gegeven met 1 beetje meer tegenstand was het nooit 6-1 geworden.

 12. JohnDoe77

  Ik zou Veltman wel eens op de bank willen zien! Tijd voor Tete! Wel goed dat Traore eens niet speelde, maar ook jammer dat dan net deze wedstrijd Cerny matig speelde!

 13. ajaxpers

  Bosz moet maar eens een opstelling maken op basis van de kwaliteiten en inzet van de spelers en niet uit angst.

    1. Widi

     Als er 1 trainer niet heel verdedigend wil spelen en dus niet angstig is, is het Bosz wel. Die ajaxpers lijkt wel een door Bosz afgewezen vrouw…..

Reageren is niet mogelijk.