There are no ads, please add some


Van der Vaart: ‘Een speler als Nouri zet je niet in een krachthonk’

1029ajax-excelsior_nouri-1

Rafael van der Vaart speelt momenteel zijn wedstrijden voor het Deense FC Midtjylland en verbaasd zich dat er steeds meer aandacht wordt besteed aan de fysieke gesteldheid van spelers door ze bijvoorbeeld dagelijks in een krachthonk te plaatsen. Volgens Van der Vaart is dat niet bevorderlijk, zo laat hij weten tegenover Helden Online.

‘Talent is aangeboren en daar hoef je niks voor te doen. Toen ik vroeger bij Ajax kwam kreeg ik een bal en ging ik hooghouden, meer niet. Toen ik de stap maakte van Ajax naar HSV kreeg ik pas met een krachthonk te maken. Tegenwoordig moet iedereen verplicht naar de sportschool en dat is een verandering die ik betreur. Echte toptalenten breken niet door. mede door dit soort dingen. Neem Abdelhak Nouri, een puur talent die het moet hebben van zijn techniek. Die ga je toch niet in een krachthonk zetten’.

Bron: Helden

Gerelateerde posts

51 reacties

    1. De Ajacied

     Ja toch jammer dat Raf zijn Ajax heeft genegeerd en nu willen we hem niet meer,
     Hij kan beter snackbar beginnen denk ik hoor
     ❌❌❌

    1. Litmanen

     Cruijff rookte snackte en dronk. O ja, en hij was de beste van de wereld. Misschien wat sterk aangezet maar er zit wel een kern van waarheid in van wat vdVaart zegt.

     1. BobbyHaarms

      Cruijff deed bijna alles wat God verboden had, maar in het veld was daar geen moer van te merken. Johan stak met kop en schouders boven de rest uit. En dan Raffie…bij Ajax was hij een periode wekelijks de uitblinker, maar in het verdere verloop van zijn carrière werd het minder en minder. En slijt het laatste gedeelte van zijn voetballeven bij een nietszeggende club in Denemarken..

     2. Litmanen

      Bobby, die jongen heeft een prachtige carriere gehad, Bij Real gespeeld, bij andere topclubs gespeeld, bij Oranje beslissend geweest, waar lullen we over?
      Hij kiest nu voor het leven en heeft geld zat.
      Ik zou zo willen ruilen met hem. Fantastische gozer.

     3. BobbyHaarms

      Dat zeer zeker Litmanen, Raf is een goede gozer en hij heeft bij fantastische clubs gespeeld. Maar hij heeft de verkeerde keus gemaakt door enkele jaren geleden niet voor een rol bij Ajax te kiezen. Daarna was het heel snel klaar met hem, dus achteraf misschien maar goed ook dat hij niet voor ons koos.

     4. SPHAFCA

      Heb je het over de tijd dat er geen enkele speler aan kracht training deed? Niet zo in het verleden blijven hangen

    1. FrankiC

     Verklaar jouw vraag? Of bedoel je dat een echte kerel geen ‘hi hi’ schrijft? Ik ben meer van ‘wie’ ben ipv ‘wat’ ben jij.
     Het niveau is hier helaas vaak ‘nivo’, maar jouw nivea is toch doorgaans zalf. Jammer dat ik het moet uitleggen.

  1. afcadeluxe

   nou raffie 1beetje spiermassa is niet verkeerd,kijk maar eens rond in europa in de top kun je het je niet permitteren om je makkelijk weg te laten zetten (hazard pirlo modric zijn ook geen kleerkasten)

 1. Indojood

  We hebben altijd kunnen zien dat VdV nooit een fan is geweest van het krachthonk. 😎

  Dat terzijde, een krachthonk kan helpen met het voorkomen van blessures. Natuurlijk moet Nouri geen massa kweken, hij moet vooral uit de duels proberen te blijven en voetballend de baas zijn. Xavi, Iniesta, Messi, Aguëro, David Silva, David Villa zijn het bewijs dat je geen krachtpatser hoeft te zijn.

  1. ajacied078

   heb je Silva en aguero wel eens van dichtbij bekeken hehe ze zijn misschien niet de langste maar die hebben spieren genoeg.

   1. Indojood

    Aguëro is een potig mannetje, klopt. In het algemeen, deze jongens waren met hun debuut ook iele ventjes. Zoiets heeft ook tijd nodig.

  2. Kevke87

   mwah aguero is toch wel sterk, zeer sterk onderlegd. de rest ben ik wel met je eens. Gewoon fel in duel en sterk aan de bal zijn

  3. EugAjax

   Indojood, sommige vinden dit een slijm iniatief, maar weer zijn we het eens hier…….

 2. Widi

  VdV was al heel vroeg op. Waarschijnlijk juist omdat hij niet zo hard heeft getraind als veel generatiegenoten die niet in Denemarken slecht delen van wedstrijden hoeven te spelen.

 3. Geroldkohlen

  had raffie maar zelf vaker in het kracht honk gezeten! denk dat raffie beter gewoon even niks kan zeggen na zijn aanraden ,dat ajax westermann moest kopen!

  1. Litmanen

   Zeker allemaal vergeten wat vdVaart in het verleden voor Ajax en Oranje betekend heeft?
   Mijn god, wat een azijnzeikerds weer!

   1. Amoebe

    Juist ja….waarom wordt vd vaart zo aan de schandpaal genageld…omdat hij niet naar ajax kwam? Dat zijn er velen die dat niet doen behalve als ze geen keuze meer hebben.

    Vd vaart is gewoon een goeie jongen en heeft ook een wk finale gespeeld!!!

    Een beetje waardering zou dus niet misstaan.

 4. Jimmy1971

  Een beetje krachttraining kan echt geen kwaad , hij hoeft geen body builder te worden !!
  Een Iniesta of Xavi zijn geen geblokte spelers maar laten zich ook niet zomaar weg zetten ..
  Ook in vergelijking met hun is Nouri wel echt een garnaal , gelukkig wel een geniale !!

 5. Coenie

  Alles wat Rafael zegt neem ik met twee korrels zout. De afgelopen tijd heeft hij laten zien hoe het gaat als je het niet zo nouw neemt met je gesteldheid en conditie. Resultaat: op de bank of 60 minuten voetballen in Denemarken. En dat op die leeftijd. Hoe kan/durf je dan te zeggen dat een krachthonk niet nodig is? Zeker bij Nouri zou hij met wat meer spiermassa zijn lengte kunnen compenseren. Maar ja…. “één frikandelletje speciaal moet toch kunnen?”

 6. Sonsee

  Laat Ajax zijn adviezen nou maar niet volgens want dankzij hem hebben ze een dure bankzitter die beter opgevuld had kunnen worden met een jeugdspeler.

 7. Velibor

  Raffie heeft wel gelijk als je uitgaat van zijn jeugd maar dat is alweer even geleden ,tegenwoordig is het allemaal veel fysieker(helaas) maar goed dat zijn de verschijnselen der tijd zei men oma altijd!😉

 8. KBouter

  Mooi….weer gratis advies van vd Vaart. Kost een emmertje mayonaise, maar verder ook gratis.

 9. Litmanen

  Ga allemaal eens wat oude videos bekijken met wat Raffie allemaal gedaan heeft. Beetje respect graag.
  En iets anders, als ik naar de vrouwen in zijn leven kijk, dan denk ik dat het met de lichamelijke toestand van Raf wel meevalt.

  1. EugAjax

   Eens Litmanen valt me op respect naar oud voetballers van Ajax is hier vaak ver te zoeken!! VdV was een lust voor het oog en een van de weinige echte talenten uit een periode dat de opleiding steeds slechter werd. Dat hij nu op wat latere leeftijd minder word en andere dingen belangrijker dat is zijn goed recht. Rafael forever, wat een klasbak !

 10. Slingertje.

  Raf had zelf wat vaker naar de sportschool moeten gaan dan was hij nu fitter geweest waarschijnlijk.

  Als spelers goed begeleid worden is kracht training wel goed voor veel spelers.

 11. FrankiC

  Verklaar jouw vraag. Of bedoel je dst een echte kerel geen ‘hi hi’ schrijft?
  Ik ben in elk geval merr van ‘wie ben jij’ ipv ‘wat ben jij’.
  Het niveau is hier te vaak nivo. Maar nivea is toch onder meer ‘zalf’. Jammer dat ik grapjes moet uitleggen.

 12. Amsterdamse Hagenees

  Natuurlijk zijn wij blij geweest met vd Vaart in zijn Ajax periode. Daarmee hoef je geen fan te zijn/blijven van de persoon vd Vaart. Wat hij Ajax met Westermann heeft geflikt is gewoon niet netjes. Verder is het eigenlijk gewoon non nieuws en vulling van de site.

  1. Litmanen

   Hou eens op zeg! Niet vdVaart haalt spelers naar Ajax. Dat doet Overmars.
   Hij had gewoon naar 1 videootje moeten kijken…

   1. Amsterdamse Hagenees

    Soms vertrouwen mensen elkaar, soms volledig ten onrechte. Harde les voor Overmars.

 13. -buitenkantje rechts-

  Even een update vd Vaart!
  Iedereen zit in een krachthonk..Messi.. Ronaldo en ja zelfs Nouri moet er aan geloven..
  Je was een gewelfig tallent, maar dat je op jw 30e al volledig opgebrand was heeft hier ook mee te maken.. Er alles aan doen om fysiek in topconditie te zijn en blijven.

Reageren is niet mogelijk.