There are no ads, please add some


Jong Ajax-trainer Keizer waakt voor ‘roofbouw’ op talenten

0606marcel_keizer

Jong Ajax draait dit seizoen als een trein. De ploeg van trainer Marcel Keizer staat met dertig punten uit zestien wedstrijden op de derde plaats in de Jupiler League. Met nog drie wedstrijden tot aan de winterstop voor de boeg hoopt Keizer de komende weken zo goed mogelijk door te komen, als het kan zonder blessures. “Het is belangrijk om goed te blijven kijken naar de fysieke belasting die we onze jonge spelers geven. We willen heel graag weerstand in trainingen en wedstrijden maar dat moet niet leiden tot blessures”, zegt de trainer van de beloften op de clubsite. “Gelukkig hebben we in de staf genoeg kennis om voor elke speler een passend schema te maken.”

Het beloftenteam van Ajax speelt wekelijks in een andere samenstelling en het is voor Keizer altijd maar afwachten over welke spelers hij de beschikking heeft. Voor Keizer is het een wekelijks terugkerende puzzel, waar hij zo goed mogelijk probeert mee om te gaan.

Keizer zoekt bij iedere speler naar de juiste balans. “Sommige spelers hebben veel wedstrijden in de benen. Niet alleen bij Jong Ajax, maar inmiddels ook bij het eerste. Juist met die jongens moeten we voorzichtig zijn, geen roofbouw op ze plegen. Vandaar dat we dan proberen om ze er – waar mogelijk – eerder uit te halen. Volgende week is er de gelegenheid de jongens ietwat rust te geven.”

Bron: Ajax.nl

Gerelateerde posts

44 reacties

     1. De seijs

      Ah (imojc ) Mesnen is dat een nieuwe trainer ofzo? Of was dat ook zo’n goeie trainer!!

     2. De seijs

      Jij bedoelt niveau neem ik aan. Ik vergat ook de u. Maar prima trainer? ah (imojc )!

   1. KBouter

    Kijk uit wat je zegt over Jonk…bij het horen van de naam Jonk gaan bij sommigen hier de hersencellen laten zien dat die ergens zuurstof gebrek hebben gehad.

     1. Amsterdamse Hagenees

      Als Ajax ballen heeft en een beetje verstand en zelfreflectie ……. Jonk back.

 1. KBouter

  Dat gebeurd overal, spelers op tijd rust geven. Dus dat gezeur over dat de supporters een kaartje heeft gekocht om het beste elftal re zien gebeurd nergens. Dat is een gedachtegang die niet topvoetbal waardig is.

 2. Iceman

  Goedwerk zo door blijven gaan en ik denk niet dat je echt kan waken wat wel kan is proberen ze zoveel mogelijk waar het kan rustig te houden en met beide benen op de grond te houden dan kom je een heel end denk ik.

 3. Dagrump

  Verstandig! Gelukkig maar dat ze hier op letten. En voor ieder een appart schema maken.

 4. AFCA my World

  Hij is gewoon ontzettend goed bezig, applaus voor deze man,zoekt de juiste balans tussen werken (voetballen) en rusten,en brengt de talenten naar de top (Ajax 1).

 5. EugAjax

  Goede keuze van directie en TH geweest om deze trainer aan te nemen. Hij doet het echt goed, en heeft oog voor meer dan alleen zijn elftal. Ook worden schemas nog steeds individueel gemaakt mbt trainingen en vnl belasting. Ga zo door Keizer enorme aanwinst

  1. Widi

   Je herhaalt nu wat hij zelf zegt over die schema’s. Sorry dat ik het weer doe, maar je doet weer interessant.

   1. Amsterdamse Hagenees

    Hij krijgt er echt geld voor op zo te zijn op dit forum. Kan gewoon niet anders. Iedere dag is er wel een blije zinloze reactie van zijn kant en gaat er weer een bos veren richting directie en/of TH. Indojood heeft ook al een bosje thuis staan inmiddels 😂

   2. EugAjax

    Widi dit is precies wat ik bedoel vanmiddag. Ik heb even nagelezen maar werkelijk 95% van de mensen op dit forum vind het een geweldige trainer die goed zijn werk doet en ik doe weer interessant. Dus zie je kijkt niet naar wat geschreven word maar wie wat schrijft……….want ook met taalfouten, eens goed kijken of je vriend cq tweelingbroer geweldig Nederlands schreef. Ik ben benieuwd of je in navolging bij mij en Seijs daar nu ook wat van zegt? Nee natuurlijk niet want het is de naam AH. Zie nog maar een keer, Waldorf en Statler chalala singing Waldorf en Statler chalalalala. Echt meest komische duo op dit forum!

    1. KBouter

     Eug…als ik je inschat ben je een volwassen vent, maar met dat domme geneuzel van jou met Waldorf en Statler lijkt je meer op een puistenkop van 15 jaar.

     1. EugAjax

      Of Kbouter vind je continu middelvinger wel getuigen van veel volwassenheid, dat kan natuurlijk

     2. EugAjax

      Maar je hebt gelijk Kbouter discussieren met Widi en AH is wat mij betreft te kinderachtig voor woorden dus ik zal je verzoek honoreren en niet meer de puistenkop van 15 uithangen

    2. Amsterdamse Hagenees

     Beste Eug, als je even goed leest haal jij weer gelijk de directie en het TH erbij om daar een bosje veren af te leveren. Als jij je commentaar puur en normaal op het onderwerp zou houden scheelt dat een heel stuk. Het slijm druipt er bij jou gewoon van af. Dat is glibberig en vies.

 6. JustinW

  dat die talenten maar eens eerst zorgen dat ze een paar jaar een basisplaats bij Ajax hebben dan verder kijken …

 7. Kingerwin

  Iedere traint waakt voor roofbouw op zijn spelers, dat is een van de eerste zaken die je leert op de trainerscursus. Leeker interessant nieuws dit😏

 8. -buitenkantje rechts-

  Een trainer is zo goed als zijn beschikbare materiaal..
  En dat materiaal zit boordevol tallent. Lijkt me heerlijk om mee te werken.

Reageren is niet mogelijk.