There are no ads, please add some


El Ghazi: ‘Ik wil nu niets liever dan mijn waarde voor Ajax bewijzen’

0815ajax-willem2_elghazi

In een openhartig interview in De Telegraaf laat Anwar El Ghazi weten fout te zijn geweest en uit emotie gehandeld te hebben. Volgens de aanvaller is de lucht inmiddels helemaal geklaard. ‘Ik ben hier mentaal sterker uitgekomen. Ik was fout door op de training over de schreef te gaan en wil nu niets liever dan mijn waarde voor Ajax hebben.’ De aanvaller stelt dat de moeilijke periode waar hij nu doorheen is gegaan hem alleen maar zal helpen in zijn verdere carrière.

Volgens El Ghazi denkt hij niet aan een transfer. ‘Er speelt nu niks, dus mijn volledige focus ligt op Ajax. Met de rest ben ik helemaal niet bezig.’

Of het bewust was of niet: ook maandag bij Jong Ajax werd de Ajax-speler geestelijk op de proef gesteld. „Na de zondagtraining hoorde ik dat ik tegen FC Dordrecht in de basis van Jong Ajax zou staan, maar ’s avonds kreeg ik een belletje van Marcel Keizer, de trainer. Hij had van hogerhand gehoord dat jongens van het eerste voorrang kregen”, aldus El Ghazi. „Ik mocht thuisblijven, maar ik wilde graag mee. Natuurlijk voelde ik me niet te groot om op de bank te zitten, want ik wilde mijn ploeggenoten steunen. Marcel was onder de indruk en vond dat ik een ijzeren mentaliteit had. Eigenlijk was het de bedoeling dat ik geen speelminuten kreeg, maar door de blessure van Vaclav Cerny viel ik alsnog in en kon ik met een assist mijn bijdrage aan de overwinning (0-2, red.) leveren.”

‘Hartstikke blij’
Morgen meldt El Ghazi zich – na de verbanning van een maand – weer bij Ajax 1. „Ik ben hartstikke blij, wil weer graag voor het eerste spelen en met doelpunten en assists net zo belangrijk zijn als vorig seizoen. Anderhalve week geleden heb ik een prettig gesprek met Peter Bosz gehad en hij gaf me het gevoel dat ik ook echt weer op nul zal beginnen. De lucht is geklaard, er staat een streep onder. Daarom wil ik er ook niet uitgebreid op ingaan wat er die training precies is gebeurd. Ik heb mijn excuses aangeboden en die zijn aanvaard”, aldus de speler, die in vier duels met Jong Ajax vier keer scoorde.

„Bij Jong Ajax heb ik mijn verantwoordelijkheid gepakt en alles gegeven. Dat was ik ook verplicht naar mezelf en naar de jonge jongens, van wie er een aantal toch tegen me op kijkt. Hoewel het een straf was, heb ik het heel erg naar mijn zin gehad bij ’Jong’. Ik kon het goed vinden met John Heitinga, George Ogararu en Marcel. Ze hielpen me heel erg in deze moeilijke situatie.” Onder de vleugels van de drie trainers vond El Ghazi het plezier terug. „Elke keer als ik op het veld stond, was ik blij. Op wedstrijddagen leefde ik op, wist ik dat ik in de basis stond en wilde ik knallen. Het was heel anders dan de weken daarvoor, toen ik altijd maar wist dat ik op de bank zat.” Daardoor knapte er iets, met de aanvaring met Bosz tot gevolg.

Bijna heel het land had een mening over hem. „Er is veel over me gezegd en geschreven en ook de fans waren keihard. Misschien terecht, maar er lijkt ook weleens te worden vergeten dat ik pas 21 ben en spelers van die leeftijd fouten maken. De moeilijke tijd waar ik doorheen ben gegaan, zal me alleen maar helpen in mijn verdere carrière. Op Facebook heb ik ook een mooie spreuk geplaatst: ’Een weg zonder obstakels zal nooit naar de top leiden’. Daar houd ik me aan vast.”

Gerelateerde posts

26 reacties

 1. AJAX 2001

  El ghazi Grijp aub je kans, want wij hebben echt nog een buitenspeler nodig die een scorend vermogen heeft, traore heeft zich ook nog niet bewezen!

  1. De seijs

   Ik hoop dat hij de waarheid spreekt. Dan gaan we nog veel plezier aan hem beleven. Nu nog in super vorm komen en dan gaan we weer mooie dingen van hem zien. Kom op Anwar.

   1. De Ajacied

    Kijk dat zijn nog eens woorden Anwar,
    Die heb je niet van die dikke pizzabakker gekregen, echt TOP van je, bewijs je kerel je bent beter dan Bert ( traore )
    Succes kerel en ga ervoor
    ❌❌❌

   2. jojocoolio

    Als hij de lijn door trekt due hij nu genomen heeft bij jong ajax staat hij zo in het eerste

   3. dickst14

    Hij is al in vorm en veel beter momenteel als Traore en Younes. Deze 2 buitenspelers hebben totaal geen rendement. Bosz wordt helemaal ongeloofwaardig als hij ze allebei weer de volgende wedstrijd laat aanklooien. Zo wie zo in de rust Al Ghazi erin dat heeft hij verdient met zijn instelling. En als hij zich dan bewijst de volgende wedstrijd in de basis.

   1. HURBIE

    Als het uit je hart komt vind ik dat je het verdiend om opgesteld te worden om te bewijzen dat je woorden waar zijn SUCCES

 2. Iceman

  Ik zeg Anwar dit is je kans pak het met bijde handen aan wat zeg ik grijp het met bijden handen en laat zien dat jij in Ajax1 hoort en niet een Traore die hopelooze actie’s maakt en de ballen huis hoog over knalt en op dit moment is Younnes ook hopeloos uit vorm dus dit is je kans doe er iets moois mee.

 3. Litmanen

  Hoop dat hij mentaal sterker is nu. Hoop dat Bosz eerlijk tegen hem is want aan het begin van het seizoen wilde Bosz eigenlijk van El Ghazi af en verder met Cerny op rechts.
  Als hij een eerlijke, langdurige kans krijgt en leert terug te verdedigen, dan kunnen we nog een hoop plezier van hem hebben.

 4. Kingerwin

  Respect voor Anwar en de manier waarop hij afgelopen maand is omgegaan met zijn situatie. Eerlijk is eerlijk, dat had ik absoluut niet verwacht, hij heeft mij aangenaam verrast. Hoop voor hem dat het goed komt.

  1. BobbyHaarms

   Daar sluit ik me helemaal bij aan. Dit getuigt van grote klasse en doorzettingsvermogen van El Ghazi, en hij laat het koppie er niet bij hangen. Of hij nou slaagt of niet, de insteek is echt top. Goh wat zouden anderen hier een voorbeeld aan kunnen nemen zeg, maar er zitten erbij die zich hier echt te groot voor voelen..

 5. ajaxpers

  Groot respect voor Anwar. Veel succes. Niemand snapt waarom Traore nog steeds opgesteld wordt, behalve PB die niks te zoeken heeft bij Ajax. Jouw inzet is 100 keer meer.

 6. Reservewissel

  Laten we wel zijn, Anwar verkopen in de winter is geen optie met Cerny (blind paard) en Traore (rommelaar) als overige opties. Ik denk dat Anwar zeker nog moet groeien op dit niveau maar hij is wel beter dan Traore en Cerny.

  1. KBouter

   Ben ik het totaal niet mee eens, Traore zit echt in een dip, daarbij word hij verkeerd gebruikt naar mijn mening. Voetballende en technisch vermogen komt Anwar nog niet eens in de buurt van Traore. Het zelfde vind ik van Cerny…jij noemt hem blind paard, maar Cerny is 1 van de beste talenten die Ajax heeft en gaat het naar mijn verwachting hoger schoppen dan Anwar doet.

 7. woody79

  trek de goeie lijn van “jong” door en laat zien wat je waard bent. je kunt het namelijk wel!

 8. Jimmy1971

  Je krijgt straks sowieso je kans door de Afrika cup !!
  Iedereen wil dan graag de oude El Ghazi zien , pak je moment !!

 9. Kevke87

  kom op Anwar!! nu komt jou moment, je mentaliteit zit wel goed zoals ik nu lees, nu alleen nog je voeten laten spreken en zorgen dat pb niet om je heen kan.!!

 10. JustinW

  zo mag ik het horen! Trots om bij Ajax te horen, blij dat hij terug is want Traoré bakt er op het moment niks van

 11. -buitenkantje rechts-

  De teksten zijn goed.. ik heb nooit het idee gekregen dat hij alles geeft in het veld.. zoals bv wel bij Klaassen.. Flegmatiek.. beetje luie speler.. teveel ego.. solistisch.. spiegelen aan de top (Ronaldo) terwijl je er nog lang niet bent..
  Toch een speler die in potentie alles heeft. Lengte, snelheid, techniek en scorend vermogen.. Hij moet alleen beseffen dat hij het wekelijks moet laten zien..

Reageren is niet mogelijk.