There are no ads, please add some


Bosz: ‘Traoré wil elke dag beter worden, daar hoort een mindere periode bij’

1120ajax-nec_traore1

Davy Klaassen kan mooi klassiek boos worden. Stampvoetend bijna. Dat liet hij afgelopen weekend in Heerenveen ook weer een paar keer zien. Toen Klaassen onterecht geel kreeg na een vermeende schwalbe in het strafschopgebied natuurlijk, maar vooral toen ploeggenoot Bertrand Traoré weer eens de verkeerde keuze maakte. Klaassens speeksel vloog door het Abe Lenstra Stadion. In het vlot draaiende elftal van Peter Bosz is Bertrand Traoré een buitenbeentje. De enige speler die níet in vorm is. Sterker, de Burkinees en gelegenheidsrechtsbuiten wekt ergernis op. 

Applaus als de acties slagen, irritatie als het mislukt. En die laatste categorie heeft inmiddels de overhand. Ook in Heerenveen weerklonk de ergernis uit het supportersvak met Ajacieden. ,,Zo gaat dat met zulke spelers hè”, zegt Rob Maas, die de Afrikaan goed kent uit zijn tijd als assistent-trainer van Bosz bij Vitesse. ,,Toen ik hem voor het eerst zag, dacht ik: kijk hem eens gaan joh, hij draaft als een giraffe. Maar op de eerste training liet hij ongekende dingen zien. Dat vergeet ik echt nooit meer. Geloof me, dat kunnen er weinig bij Ajax. Hem nu slachtofferen is geen optie. Waarom niet? Omdat hij als 21-jarige alleen leert door veel te spelen.”

De discussie rond Traoré is juist deze week relevant. Vanaf donderdag sluit Anwar El Ghazi namelijk weer aan bij de A-selectie. Zijn ‘strafperiode’ bij Jong Ajax zit er dan op. Verbannen werd El Ghazi onder meer omdat hij Bosz toebeet zijn vriendjes (Traoré dus) op te stellen. Juist die El Ghazi deed bij Jong Ajax precies wat van hem werd verwacht. Hard trainen, opvallen en scoren tijdens wedstrijden in de Jupiler League. Wordt El Ghazi straks écht weer in genade aangenomen en krijgt hij weer eens een kans? In januari tijdens de Afrika Cup moet Ajax het immers ook zonder Traoré doen. Of blijft Bosz volharden in Traoré als gemaakte rechtsbuiten? De positie waar hij in eerste instantie helemaal niet voor werd gehuurd van Chelsea. Nee, de opvolger van Arek Milik moest hij worden. Compleet met lyrische teksten, toen hij bij Ajax werd gepresenteerd als de ‘ideale nummer negen’ van Ajax. Dat was dus nog voor de hype rond Kasper Dolberg. Piet de Visser laat zich als scout van Chelsea niet uit over wat nu precies de beste positie van Traoré is. Bij Vitesse rendeerde Traoré het beste als centrale spits, toen een vondst van Bosz. De Visser zegt wel: ,,Het zal toch geen toeval zijn dat Traoré deel uitmaakt van het elftal dat nu zo vaak wint? Mijn voorspelling is dat hij straks gaat draaien en scoren.”

Maar voorlopig wint de ergernis. En ook Bosz zelf liet zich dit seizoen al een keer uit over zijn manier van voetballen, toen hij tegen ADO Den Haag overdreven aan het pingelen was. ,,Dan kun je schoppen krijgen”, zei Bosz toen. Om hem vervolgens daarna wel degelijk te beschermen. Dat laconieke zit nu eenmaal in zijn spel, was de strekking. Het ziet er misschien laks uit, maar Rob Maas zegt beter te weten. ,,Die jongen gooit er echt niet met de pet naar. Hij wil elke dag beter worden. Daar hoort een mindere periode nu eenmaal bij.”

Bron: Algemeen Dagblad

Gerelateerde posts

98 reacties

 1. Skills

  Ik weet nu 100% zeker dat Traore Bosz lieverdje is want ook bij Bazoer heb je hetzelfde maar die zet hij dan wel altijd op de bank.

  1. De seijs

   Nou Anwar was echt slecht toen hij speelde. Maar Traore is ook niet best nu. Ja eigenlijk zijn ze bijde niet goed genoeg om rechtsbuiten te spelen voor ajax. We hebben een F . George nodig. Dat was een echte goeie rechtsbuiten.

   1. ajacied078

    en die finidi is nog gratis aan komen wandelen ook samen met litmanen ze wisten niet wat ze eraan zouden hebben en iedereen weet ondertussen wat er gebeurt is nadat die 2 het elftal compleet maakte samen met Kanu. zou mooi zijn als de rechtsbuiten het ontbrekende puzzelstukje zou zijn om dat te herhalen.

  2. FrankiC

   Kom op jongens. Je hoeft toch geen helderziende te zijn om het kwaliteitsverschil tussen Traoré en El Ghazi op te merken. Ik geniet zelfs van Traoré in zijn mindere wedstrijden. Gun die jongen tijd.
   Het valt me op het forum op dat velen een speler steeds beter gaan vinden als die juist een tijd niet speelt. Nou ik zag El Ghazi (0 x diepgegaan) en Bazoer (hele tactiek valt in duigen) en Tete (speelde alles terug) en Dijks (als een olifant) tegen Kozakken Boys. Hoe erbarmelijk was dat. Dacht even dat FdB weer op de bank zat. Bosz lijkt te hebben gekozen voor technische en aanvallende impulzen, zij het pas erg laat (na het bekerduel tegen Willem II). IK ben er blij mee. En Remco425 ook!

   1. Remco425

    Zo is het Franki. Maar het schijnt een hype te zijn om te zeggen dat Traoré slecht was. Iedereen lult elkaar na. En de schrijver van dit artikel probeert de publieke opinie ook weer te beïnvloeden. Dingen als ‘Traoré is een buitenbeentje’ en ‘Traoré iis de enige speler uit vorm’. Sorry hoor, maar echt joh? Klaassen, Younes, Veltman? Zitten die dan wel in een blakende vorm?

    1. HURBIE

     Die mindere piriode heeft hij al v a het moment dat hij is gekomen
     Zoooooolaaaang hoort daar NIET bij MNR BOSZ

 2. Teuntje

  Fijn dat hij elke dag beter wil worden, lijkt me eerlijk gezegd ook een vereiste als prof.
  De vraag dringt zich echter op of El Ghazi en Bazoer dit niet willen dan!
  Zij worden aan de kant gezet terwijl Traoré week na week zijn slechte vorm mag blijven etaleren….

  1. Litmanen

   Het is een uitspraak van iemand die op dit moment niet met hem werkt.
   Bosz en zijn mensen doen dat wel. En zij zien net als wij Traore elke week falen. Beter van veel spelen worden Tete, Bazoer, El Ghazi, vdBeek, Riedewald en Dijks ook.

   Dus een onzin van de bovenste plank.

   Er moet een andere reden zijn ( afspraken met Chelsea) waarom hij wekelijks de clown mag uithangen en zijn medespelers tot wanhoop mag brengen.

   Er zal wel eens uitkomem wat de echte reden was/is.

   1. Remco425

    Schei toch uit man! El Ghazi werd iedere wedstrijd volledig afgebrand toen hij nog speelde. Zelfs dit seizoen nog. Hou toch op. Degenen die nu ineens pro El Ghazi zijn kan toch helemaal niemand serieus nemen?

    1. -buitenkantje rechts-

     Traoré op linksbuiten ipv Younes.. kan hij zijn sterke been eindelijk eens aan de goede kant gebruiken.. El Ghazi op rechtsbuiten.. Cerny en Nouri als invallers/vervangers..

   2. Remco425

    Daarnaast, heb jij vorig seizoen Dijks en El Ghazi beter zien worden toen ze veel speelden?

  2. hansjmn

   Dat is het hele punt, ze willen uiteraard allemaal beter, maar Bozje heeft vooroordelen en verteld zonder een traan of een knippertje van zijn ogen , dat de nesten het veld in gaan! Klopt nix van het heeft een lievertje dat is duidelijk!

  3. jojo123

   Wanneer moet traore zijn vorm laten zien? Aan het eind van het seizoen als ie weer trug naar londen gaat? Het is zonde om een huurling te lang te laten staan. Laat el ghazi maar weer in de basis staan. Alleen is het zo dat wanneer hij 2x slecht hij weer op de bankmoet plaatsnemen. En trouwens traore en younes kunnun beide geen fatsoenlijke voorzet geven of doen nog geen eens een poging

 3. Iceman

  Ja dat snap ik maar het is misschien een keertje goed om hem te passeren als hij die 100% kansen huis hoog over blijft knallen. Of durft Bosz hem niet op de bank te zetten? Ik denk dat hij dan daarna wel die kansen erin schiet want dan is hij weer scherp.

 4. Reservewissel

  Het beleid was om spelers te huren die er meteen staan zodat eigen spelers kunnen rijpen. Maw als Traore niet levert, dan heb ik liever dat een eigen speler op die plek komt en die ervaring op doet.Traore wedstrijden lang de kans geven slaat echt helemaal nergens op. El Ghazi it is.

 5. KBouter

  Herkenbaar verhaal, vorm crisis maar ik weet zeker dat hij 1 van de betere kan worden. Technisch zeer goed onderlegd mooie passeer beweging…zo simpel maar wel effectief. Zonde dat het er niet uitkomt, misschien een optie voor hem om minder bezig te zijn om Veltman te ondersteunen en nog meer op aanvallen te focussen. Ik vind het een briljante voetballer, helaas komt dat er nog niet uit.

  1. Litmanen

   Je zegt nog net niet dat het Veltman zijn schuld is dat hij steeds het bos in dribbelt tot hij balverlies lijd. Meeverdedigen moet iedereen, Younes ook.
   Een van de redenen waarom Bosz niet voor Ghazi kiest.

   Maar de man is volkomen uit vorm.
   Wellicht is het de schuld van Onana, omdat hij steeds zo nerveus doet?
   Ff normaal blijven doen zeg!

   1. KBouter

    Nou…nee het is niet Veltman zijn schuld, maar met een goede en echte verdediger kan de buitenspeler méér vertrouwen op de verdediging. Nu aan de rechterkant met Veltman heeft Traore of Ghazi dat echt niet. Younes verdedigd ook mee, klopt…iets minder gevaarlijk aan die kant, misschien omdat het daar met Sinkgraven beter gaat?

    Tegenstanders lopen niet snel over Sinkgraven heen, ze lopen meestal achter hém aan omdat hij aanvallend juist heel gevaarlijk is.

    1. Litmanen

     Dus elke keer als Traore op de vierde man die hij wil passeren strandt, dan is het de schuld van Veltman…

     Briljant! Dat Bosz daar niet op komt he?

    2. Litmanen

     Hij kan natuurlijk ook eens een weekje gaan trainen op zijn rechtervoet?
     Of voor de wedstrijd zijn oogkleppen afdoen?
     Of naar zijn medespelers luisteren als die hem weer eens verrot schelden (Klaassen) ?
     Of naar de Afrika cup gaan en nooit meer terugkomen?

     Ik heb nog wel een paar suggesties, maar die gaan allemaal over Traore en niet over Veltman, dus je bent vast niet geinteresseerd.

 6. dickst14

  Laat Bosz Traore staan omdat hij elke dag beter wil worden??? Ik vind het voetbal onder Bosz weer leuk om te zien, maar naar mijn mening zou het elftal momenteel sterker zijn met Tete voor Veltman, Riedewald voor Viergever, Cerny/Cassiera voor Younes en Cerny/Al Ghazi voor Traore.

  1. Litmanen

   Eens, maar dan ook vdBeek, Riedewald en Nouri voor Klaassen, Ziyech en Schone.
   Toch?

   Wat zitten hier toch een mensen met een tekort aan hersencellen……

   1. FrankiC

    Inderdaad Litmanen. En Frank de Boer voor PB.
    Wellicht kunnen we Milic, Zimling en Van Rhijn kopen, dat zou mooi zijn

    1. Litmanen

     Daar zou Dickst wel blij mee zijn. Ik geniet dit seizoen eindelijk van een heerlijk Ajax met 1 dissonant: Traore. Maar met tien man worden we ook kampioen….

     1. dickst14

      Jij moet eerst eens gaan lezen wat iemand schrijft. Je haalt werkelijk alles door elkaar. Jammer van de naam Litmanen die je gekozen hebt, dat was een intelligente voetballer.

  2. -buitenkantje rechts-

   Grotendeels eens Dickst.. Wil alleen Traoré laten staan, maar dan voor Younes op links.. valt me op dat veel acties van hem midlukken, omdat hij altijd naar zijn goede linker been moet draaien.. Dat probleem heeft hij op links niet. Op rechts El Ghazi weer ptoberen.. Daar achter Cerny/Nouri als vervangers/invallers..
   Ben trouwens ook wel benieuwd hoe Bazoer het op de vleugel zou doen!

    1. -buitenkantje rechts-

     Geef jij je Veltmanposter die boven je bed hangt snel ff een kusje en dan snel gaan slapen…

     1. Litmanen

      Ik vind de achterste lijn het beste met : Tete, Veltman, Riedewald en Sinkgraven.
      Maar Sanchez is beter dan Veltman en Veltman is een betere voetballer dan Tete, dus ik snap het wel. Vindt het alleen doodzonde dat Riedewald op de bank zit voor Viergever.
      Maar Viergever speelt foutloos, dus ik snap het wel.

 7. Indojood

  Als Bosz wil dat Traoré beter wordt, dan moet Tete i.p.v. Veltman worden opgesteld. Tete loopt nl. niet de ruimte dicht op rechts voor Traoré. En Traoré kan zich dan richten op aanvallen. Dus kortom, het probleem is met een tactische wissel op de rechtsbackpositie op te lossen.

  1. Litmanen

   Zie je wel? De schuld van Veltman. Vandaar ook dat Younes niet scoort. De schuld van Sinkgraven.

   Vuilnisman, kan deze zak ook mee?

   1. De seijs

    Uit alles blijkt dat Sinkgraven geen linksback is en wil zijn! Zijn eigen woorden zijn dat hij op het middenveld wil spelen. Dus dat zegt genoeg. Hij wordt nooit de beste linksback van ajax!

    1. Remco425

     Waar blijkt uit dat Sinkgraven geen linksback wil zijn? Ik heb namelijk laatst een interview met hem gelezen en daar bleek uit dat hij deze kans met beide handen wil aangrijpen…

   2. Indojood

    Haha, pas op, dadelijk ga je weer huilen. Niet de schuld van Veltman of Sinkgraven maar van de trainer. Zonder aanziens des persoons kijk ik wat het beste is voor het team. Jij wilt dat je oogappeltjes koste wat het kost spelen. Als het aan jou had gelegen, hadden we nog met Van Rhijn, Andersen, Zivkovic en Fischer gespeeld.

    1. Amsterdamse Hagenees

     Zivco is geen spits voor Ajax. Zivco is een spits die ruimte nodig heeft zoals hij die krijgt bij Utrecht en kreeg bij Groningen. Bij Ajax heb je andere specialiteiten nodig en die heeft hij niet en Dolberg wel. Mogelijk dat je dat alleen ziet als je een gebrek aan hersencellen hebt.

     1. 11Younes11

      Ik begin ook een beetje ziek te worden van dat arrogante gezwets van jou, Litmanen… Iedereen heeft andere voorkeuren, jij bent fan van Veltman en Zivkovic, anderen niet. Dat heeft niets met hersencellen te maken, idioot.
      Grow up, man

     2. -buitenkantje rechts-

      Litmanen is keeper geweest.. En zoals we allemaal weten zijn dat eigenlijk de beste voetballers die het beste kijk op het spelletje hebben.. 😄

 8. Iamsterdam2015

  Tja. Echt objectief is PB dus niet. Iedere andere speler met deze vorm was allang op de bank gezet

   1. Litmanen

    Zielepoot. Jij zeikt nog over Veltman als hij met pensioen is. Kijk even waar het hier over gaat: het totaal uit vorm zijn en wekelijks falen van Traore. Veltman scoort elke week een ruime voldoende in alle sportkranten…..

    1. KBouter

     Uitstekend verwoord Litmanen. Dan maar schelden en hopen dat ze afdruipen ofniet?

     Eerst mag hier niemand een verkeerd woord zeggen over Zivcovic…een spits die iedereen hier al vergeten is, en nu scheld je gasten uit die kritisch op Veltman zijn. Man man man…laat je nakijken.

     1. Litmanen

      Ik geniet elke week van Zivco bij Utrecht, dus hoezo vergeten? Die jongen is snel, technisch en tweebenig. Traore weet niet eens dat er aan zijn rechterbeen een voet zit. Op dit niveau te belachelijk voor woorden.
      Als Younes de achterlijn haalt geeft hij de bal met rechts.
      Als Traore in die positie op rechts komt, dan kapt hij eerst richting cornervlag of gaat hij doelloos soleren tot hij balverlies lijd.
      Let eens op zijn medespelers als hij weer eens stompzinnig balverlies lijd.

      Dus KBouter, als er hier iemand nagekeken moet worden, dan sta jij vooraan.

    2. EugAjax

     Litmanen waarom krijg jij toch altijd hele forum over je heen. Volgens mij beweer je slechts dat Traore de enige dissonant is in het elftal en de rest zeer goed functioneert. Even samenvatten, mooi voetbal vaak, veel mooie indivduele acties en 17 wedstrijden ongeslagen in alle competities en meesten irriteren ons vaak aan spel Traore…….lijkt me dat je gewoon gelijk hebt. Op ander topic lezen we dat El Ghazi weer bij zijn positieven begint te komen. Kan niet lang meer duren of Ajax speelt met zelfde elftal behalve Ghazi ipv Traore!

     1. EugAjax

      Waldorf en Statler chalalala Waldorf en Statler chalalalala👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👋🏿👋🏿👋🏿👋🏿👋🏿👋🏿👋🏿👋🏿👋🏿

     2. Litmanen

      Pfff eundelijk iemand die het ziet. Buiten Bosz dan nanuurlijk. Niet helemaal onbelangrijk.

 9. Charka53

  Succes dan Traore er zitten er 365 in een jaar dus zal het nog even duren eer dat je beter Ben.

 10. PvL020

  Laat hem die mindere oeriode lekker bij Chelsea doen maar niet hier 😡😡😡😡😡😡 wegwezen met die gast.

 11. Cees

  Ik hebt respect voor. De spits het woord respect gebruikt ik daar bij dat hij echt wel in topvorm gaat komen oordelen doe ik niet. Ik sta achter de speler ik sta achterde mindere goede tijden en. Als hij de pannen van het dak speelt

 12. -buitenkantje rechts-

  Het is niet zo moeilijk…
  El Ghazi rechtsbuiten.. Traoré linksbuiten. Alle acties moet hij eerst voor zijn linkervoet draaien.. daardoor vertraagt zijn spel en mislukken de acties.. Zet hem op links en laat Younes maar even banken.

  1. Litmanen

   Nou eens reeel, Younes was vorig seizoen heel belangrijk en scoort momenteel niet maar is dreigend. Traore heeft nog niets nuttig gedaan voor Ajax, buiten een goal op een totaal onbelangrijk moment.
   Waarom Younes eruit en Traore naar links? Moet Traore dan spelen, hoe slecht hij ook is?

   1. -buitenkantje rechts-

    Waren ze allemaal maar zo goed als Veltman hè..
    Snap niet dat bv Barca.. Real.. MU.. of welke club dan ook zich heeft gemeld voor Veltman.. Wasrschijnlijk is iedereen wekelijks zo onder de indruk van zijn spel dat ze verwachten hem niet te kunnen betalen..😜

 13. Widi

  Ik vind 2 miljoen euro huursom voor een seizoen wel erg veel voor een speler die komt om te leren. Dat moeten we niet meer doen.

     1. Widi

      Ik denk niet dat jij en ik die mogen inzien. Ik heb het op verschillende plaatsen gelezen. Maar als jij bewijst dat het veel minder is, maak je me erg blij.

     2. De seijs

      Ik weet het niet. En het maakt mij ook niet zoveel uit. Ik kan er toch niets aan veranderen. Maar ik weet ik weet wel zeker dat wat je leest zeker niet altijd de waarheid is. En zeker de pers lult maar wat. Dus die 2 miljoen waar jij het over hebt zal zeker niet zo zijn. Als jij zegt dat je het hebt gelezen. Het is gewoon een grote tamtam! En ja er zijn dan altijd mensen die dat dan geloven.

     3. Widi

      AS 11 augustus 2016. Ik zag jou hier iemand naar een bericht van AS verwijzen, dus neem ik aan dat je AS geloofwaardig vindt.

     4. Widi

      Seijs, ik probeer normaal te doen tegen jou. Ik geef je normaal antwoord. Als jij dat niet kan, zijn we klaar. Op 11 augustus 2016 heeft AS gepubliceerd dat de huursom 2 miljoen euro bedraagt. De Telegraaf trouwens ook. Het is aan jou om het te geloven of niet. Fijne dag.

     5. De seijs

      Ik doe ook normaal tegen jou. Maar de pers (telegraaf) neem ik niet serieus. En als as dit over neemt ja dat moeten hun weten. Ik vertel alleen dat ik die 2 miljoen huur niet geloof uit deze bron.

     6. Widi

      Ik zou graag weten hoeveel het is. Al snel teveel naar mijn smaak. Overigens ben ik van mening dat de journalisten van de Telegraaf redelijk goed ingevoerd zijn. Dat is iets anders dan altijd geloven wat ze schrijven.

     7. Widi

      En ik sluit niet uit dat je gelijk hebt. Ik geloof ze in dit geval wel. Maar als je nog eens wat hoort………ga je dat vast op dit forum delen. Want ik ben echt nieuwsgierig naar de hoogte van die huursom.

 14. Amsterdamse Hagenees

  Het is al een aantal keren aangegeven door diverse mensen met, volgens Litmanen, weinig hetsencellen. Traore moet wel verdedigen maar voorin, op de helft van de tegenstander en hoogstens ter hoogte van de middellijn. Met een speler als Tete komt dit het beste tot zijn recht want Tete komt met uitzondering bij het strafschopgebied van de tegenstander. Er moet een positie overname zijn tussen rechtbuiten en rechtshalf niet tussen rechtbuiten en rechtsachter. Veltman is geen zekerheidje in de verdediging, Tete wel. Is Veltman dan een slechte speler, nee dat zeg ik niet maar Veltman is meer een CV, Tete is een beter RB. Veltman heeft op CV echter Sanchez en de Ligt schiet hem straks ook voorbij. Maakt dat Veltman een slechte speler, nee maar er zijn betere. Het is niet anders.

   1. Litmanen

    Helemaal eens, Veltman er uit en Tete er in en Traore in topvorm.
    Mijn God, wat een figuren hier…..

    1. -buitenkantje rechts-

     Zullen we van Rhijn.. vd Wiel.. Andersen.. Fischer.. Boilessen en Zivco terughalen Litmanen??
     Die zijn zóveel beter dan Veltman.. Ziyech.. Schöne en Dolberg..
     Pfff wat een figuur

    2. Widi

     Litmanen, je mag je eigen mening hebben. Maar schrok je niet toen je zag dat Eug het met jou eens is? Sloeg de twijfel niet toe?

 15. Jimmy1971

  Traore heeft zoveel klasse , alles lukt nog niet , maar hij is niet voor niets van Chelsea !
  Als je ziet hoe makkelijk hij soms scoort , en zijn tegenstander gek draait , heerlijk !!
  Het enige jammere is dat hij gehuurd is !!

  1. Amsterdamse Hagenees

   Nou dat makkelijke scoren is nu net het probleem. Ik heb hem o.a. op 1,5 meter van het doel een bal hoog over zien schieten 😂. Hij scoort uit zijn kansen momenteel juist veel te weinig.

 16. AFCA my World

  Ik ben echt niet overtuigd over hem,vind het een complete mislukking, het zou goed zijn als hij in de winterperiode vertrekt,er lopen genoeg jonge jongens die minstens net zo goed dan al zelfs beter zijn dan hij ! Gaat hij niet uit zichzelf dan breng ik hem zelf wel !

 17. ajaxpers

  Traore is niet het probleem maar de trainer die onze talenten aan het vernielen is. Tete, Riedewald, Bazoer en El Ghazi horen in ieder geval meer speeltijd te krijgen en PB moet lekker een ploeg gaan trainen van zijn eigen niveau zoals Vitesse of Macabbi

  1. Amsterdamse Hagenees

   Helemaal gelijk Ajaxpers. Ik denk eigenlijk dat hij meer is voor niveau Kozakkenboys. Voor Ajax is hij een regelrechte aanfluiting. Dankzij hem vertekken straks de beste spelers van Ajax.

   Zo, nu het tekstje hier oven uitprinten, netjes uitknippen, inlijsten en boven je bed hangen. Jij gaat dan elke avond heerlijk tevreden slapen. Wel handjes boven de dekens want je mag er niet te opgewonden van raken.

 18. Indojood

  Litmanen, ik heb medelijden met je mantelzorger. Op een dag zal deze een kussen op je gezicht drukken om er zo een eind aan te maken.

 19. ajacied078

  laat hem maar snel beginnen dan. hij heeft nog 2 wedstrijden voor de winterstop. daarna is het Afrika cup. je zal zien dat hij daar er 6 intrapt ofzo. maar dan mag hij van mij retour chelsea. zet Ghazi maar neer of zet schone van mij part weer rb. dan hebben we ook gelijk een plekkie voor Vd beek.

Reageren is niet mogelijk.