There are no ads, please add some


Swart ontploft na ‘schwalbe’ Klaassen en belt met commentator Driessen

0729opendag14_swart

Sjaak Swart is fanatiek, heel fanatiek zelfs, en dat speelt niet altijd in het voordeel van Mister Ajax. Afgelopen zomer was Swart woedend op De Graafschap dat door het 1-1 gelijkspel Ajax afhield van de landstitel. Swart liet daarop weten dat hij De Graafschap het liefst zag degraderen en daar kreeg Swart enorm veel reacties op.

Afgelopen zondag kreeg Swart het weer te kwaad na de zogenaamde ‘Schwalbe’ van Davy Klaassen die daarop geen penalty kreeg maar zijn vijfde gele kaart waardoor hij volgende week de thuiswedstrijd tegen FC Groningen moet missen. Swart pakte hierop direct de telefoon en belde met Fox Sports commentator Leo Driessen. ‘Hé Leo, ja je neemt niet op hé, zag je dat niet, hoe kom je er nou bij dat dat geen penalty was?’, briest Swart volgens Driessen. ‘En dan ook nog eens geel geven aan Davy voor een schwalbe! Laat me niet lachen! Die scheids, hoe heet ie eigenlijk, die kan er dus helemaal niks van. Die was al weer net zo anti-Ajax als alle andere scheidsrechters. Altijd fluiten ze tegen ons… Nou de groeten’.

Bron: De Telegraaf


Gerelateerde posts

41 reacties

  1. Litmanen

   Komisch en niet handig, maar Sjaak had wel gelijk. Iedereen kon in de herhaling zien dat er contact was en zeker Driessen. Die zit met zijn kop zowat in het beeldscherm.

   1. De seijs

    Niet Handig van Swart?? Die man is bijna 80! En met zijn commentaar neemt niemand hem toch voor vol aan. Al hoewel hij wel gelijk had. Het was een penalty.

   2. De Ajacied

    Ja Sjaak had idd gelijk,
    Maar die Leo Driessen is gewoon een grote 🌰
    Ook op rtl7 is hij erg triest hoor
    ❌❌❌

   3. Remco425

    Er was licht contact, maar Davy liet zich veel te mooi vallen, dus ik snap de scheids wel. Het leek op het 1e gezicht een schwalbe.

   1. HURBIE

    Hij is één van die twéé oudjes van de Muppet Show op dat balkon
    Laat hem lekker mopperen,is alles wat hij nog heeft
    Samen met van Hanegem op het balkon matten

    1. De Ajacied

     Hopelijk vergelijk je Sjaak niet met die Kromme 😤
     Want wij hebben nix met die kakkerlak en
     Héél véél met Sjaak 👍🏻👍🏻
     ❌❌❌

     1. HURBIE

      vergelijk ze zeer zeker niet met elkaar ,zijn twee tegenpolenvandaar het matten op het balkon

     2. Litmanen

      Je bedoelt dat de Kromme een betere voetballer was? Zit wat in. Sjaak is mister Ajax maar was een eenvoudige rechtsbuiten hoor. En in zijn nadagen op het amateurveld een ongelooflijke etterbak als tegenstander. Toen hij 55 was schold hij de scheids nog verrot.

      Maar hij is nu een cultfiguur die he niet al te serieus moet nemen. En de scheids van gister had kunnen weten dat Klaassen geen schwalbe figuur is.

 1. Iceman

  Sjaak ouwe reus je hebt helemaal gelijk hoor want het was een pingel en anders niet was het zekker weten een vrije trap voor Ajax dus, maar goed hij gaf Sinkgraven ook niet zijn 2e gelekaart en dat was het wel als we eerlijk zijn. Maar wij hebben gewonnen en dat telt en zondag tegen Groningen dan zal Donny wel op de plek van Klaassen spelen dus dont Worry Sjaak Be Happy. 😄

 2. Charka53

  Hij heeft helemaal gelijk , maar die dingen gebeuren nu eenmaal scheidsrechters zijn ook net mensen en als die lamzak van Traore eens serieus zijn werk had gedaan hadden we met grotere vijvers gewonnen.
  wat die Driessen tegen Ajax heeft weet ik niet alles wat tegen Ajax gedaan werd was normaal en een gewone sliding van onze kan was volgens hem bijna een moord aanslag .

  1. afcadeluxe

   zeg het onderhand elk weekend dat bertje van mij lekker op de bank mag,hij haalt nooit de achterlijn en verschijnt zelden in de 16van de tegenstander

  2. afcadeluxe

   is onze sjaak niet geschikt voor hier als redacteur?hij zit er altijd bovenop en heeft 1 eigen mening😉

 3. ritchy

  vorig seizoen was makkelie de gebeten scheidsrechter van Nederland vanwege een strafschop die hij gaf aan Ajax toen werd er aangifte gedaan en nu krijgt davy klaassen geel voor een schwalbe ik denk dat we met z’n alle aangifte moeten gaan doen

 4. j.van Kleef

  Sjaak heeft natuurlijk gelijk in de herhaling was dat duidelijk maar ja dat is de herhaling. Wat nog duidelijker was is de manier van vallen dat is niet nodig en brengt de scheids wel eens in verwarring dat moeten de jongens eens af leren . Dan worden de overtredingen duidelijker en worden waarschijnlijk ook beter waargenomen.

  1. BobbyHaarms

   Sjaak is de enige die dit soort dingen ook ongestraft kan zeggen, en hij heeft volkomen gelijk. Ook al had Sinkgraven natuurlijk zomaar zijn tweede gele kaart kunnen krijgen, het blijft vermakelijk dat we i.i.g nog één iemand hebben bij de club die zeer fanatiek meeleeft. Van mij mag Sjaak dit nog 150 jaar doen 😁

 5. -buitenkantje rechts-

  Naar mijn mening belt hij de verkeerde man. Hij had beter Makkelie kunnen bellen! Hij is degene die de beslissingen neemt..
  Maar Sjaak kan tevreden zijn.. We hebben gewonnen van Heerenveen en dus worden we kampioen! 😄👍

 6. johnie stalker

  Mijn mening zal me niet populair maken, maar ben ik de enige die Sjaak af en toe een ouwe zeur vindt? Hij moet altijd gelijk hebben, ik denk dat het hem siert als hij dit soort commentaar voor zich houdt en bijvoorbeeld iets genuanceerder reageert op het moment dat Ajax kampioen is. Zeg dan wat je van de scheidsrechters vond, nu lijkt het alsof je om punten loopt te bedelen, iedereen is tegen ons, zie je wel, allemaal anti-Ajax, boe boe boe, terwijl dat na afloop van deze wedstrijd natuurlijk helemaal niet nodig was.

  1. De seijs

   Helemaal met je eens johnie staker. Met zo’n kerel sta je steeds voor lul. Met zijn commentaar.

 7. johnie stalker

  O, en Sjaak was en is natuurlijk wél een echte Ajacied he, over de voetballer niets dan lof!

 8. KBouter

  Elke club heeft wel zó n fanatieke icoon. Wees blij met Sjaak…je zal het moeten doen met zó n gnoom als v Hanegem.

  1. ajaxhoger

   Juist zo,n man moeten we koesteren,waar vind je die nog die op die leeftijd nog mee leven met hun club die ze groot gemaakt heeft .

 9. Heerdeajax

  Sjaak heeft gelijk ik hoor die driessen ook zeggen na het missen van de zoveelste ajaxkans net voor tijd goed dat die er niet in ging dit was teveel van het goede geweest ik weet niet wat hij allemaal gezien heeft maar als ajax zijn kansen had benut was het 4 of 5-0 geworden

 10. Amsterdamse Hagenees

  Die mensen die Sjaak de mond willen snoeren zijn gewoon niet helemaal lekker en dan druk ik me uitermate vriendelijk uit. Heerlijk zo’n man, lekker fanatiek en 100% Ajacied. Als ik hier kijk zitten er wel fanatiekere op het forum en zeggen ze veel lelijkere dingen.

 11. EugAjax

  Sjaak is een man die reageert impulsief en vanuit zijn hart. Hij is wel een beetje een Calimero aan het worden, vooral vorig jaarvop laatste dag over De Graafschap roepen dat ze moeten degraderen omdat ze teveel hun best deden, lijkt me nog steeds professioneel voetbal en geen sinterklaasfeest. Maar goed Sjaak is Sjaak en meer Ajacied dan wij allemaal bij elkaar. Hij heeft dus veel krediet en zal nooit verloren gaan dat krediet. Nu gewoon weer de zelfverzekerde Ajacied graag

 12. Jimmy1971

  Dezelfde scheids heeft Ajax ook al wat pingels kado gedaan , zo gaat het nu eenmaal !
  Je werdt wel geraakt Klaassen maar de duik erna was te mooi , daarom kreeg je hem niet ..

Reageren is niet mogelijk.