Klaassen schiet Ajax naar overwinning in Heerenveen

1127heerenveen-ajax-goal-klaassen

Ajax heeft vanmiddag de volle drie punten gepakt tegen Heerenveen maar gemakkelijk ging dat zeker niet. Het was uiteindelijk Davy Klaassen die diep in de tweede helft de verlossende 0-1 scoorde en daar bleef het uiteindelijk ook bij.

Beide teams lieten in de eerste helft zien wat hun intentie van de middag was. Het spel golfde op en neer en resulteerde in enkele grote kansen. Davy Klaassen mocht na een kwartier aanleggen maar doelman Mulder wist de inzet van de Ajacied te keren. Het antwoord van Heerenveen bleef niet lang uit en de ploeg van trainer Streppel kreeg via Van Amersfoort twee kansen om de score te openen maar Andre Onana bracht hierbij redding. Na een half uur joeg Kasper Dolberg de bal net over de lat na een prima assist van Amin Younes, schoot Hakim Ziyech de bal net naast uit een vrije trap en moest doelman Mulder met een zweefduik de 0-1 voorkomen na een knal van Davy Klaassen.

In de tweede helft had Ajax meer moeite om het spel te maken en was het Heerenveen wat steeds gevaarlijker leek te worden. De Ajacieden kwamen niet verder dan een paar speldenprikjes. Amin Younes kreeg een flinke kans maar net op het moment dat hij een niet te missen kans ging benutten gleed de kleine dribbelaar uit en verdween zijn schot over het doel van Mulder. Dat Sam Larsson daarop een open kans in de handen schoot van Onana leek een teken dat deze editie van Heerenveen – Ajax weleens zou kunnen eindigen in een gelijkspel. Toch had trainer Bosz nog een troefkaart in handen met de ingebrachte Donny van de Beek en juist hij zette Davy Klaassen vrij voor doelman Mulder. De aanvoerder wachtte lang, liep uiteindelijk om de doelman heen en schoot beheerst de 0-1 in  de touwen. Even later was er opnieuw een hoofdrol voor Klaassen maar zeker ook voor scheidsrechter Makkelie die een overtreding op Klaassen zag als een schwalbe. De leidsman onthield Ajax een strafschop en gaf Klaassen een gele kaart die hierdoor volgende week de thuiswedstrijd tegen FC Groningen moet missen. Invaller Mateo Cassierra had daarna nog de 0-2 op zijn schoen maar verzuimde om de wedstrijd definitief in het slot te gooien.

Heerenveen – Ajax 0-1 (0-0)

’71 Klaassen 0-1

Scheidsrechter: Makkelie
Toeschouwers: 25.800
Gele kaarten: Larsson, Van Aken (Heerenveen), Sinkgraven, Younes, Klaassen (Ajax)

Opstelling Heerenveen: Mulder; Marzo, St. Juste, Van Aken, Bijker; Kobayashi, Namli, (/79 Veerman), Van Amersfoort, (/73 Thern), Zeneli, (/89 Vlap), Reza, Larsson.

Opstelling Ajax: Andre Onana, Joel Veltman, Davinson Sanchez, Nick Viergever, Daley Sinkgraven, (/83 Matthijs de Ligt), Davy Klaassen, Lasse Schöne, Hakim Ziyech, (/66 Donny van de Beek), Bertrand Traoré, (/90 Mateo Cassierra), Kasper Dolberg, Amin Younes.

Related posts

60 Comments

  1. vak411

   Als je dit soort wedstrijden ook blijft winnen wordt je kampioen‼️‼️ wzawzdb‼️‼️

  2. rickert

   En wat viel Donny lekker in zeg! Heerlijk hoe ze die overwinning over de streep trekken.
   Denk dat het wel eens tijd wordt dat Younes ernaast komt te staan helaas… Tijd voor Cerny!

   1. -buitenkantje rechts-

    Donny viel zeker goed in.. heerlijk passje op Klaassen.. Bind de wedstrijd vrij slecht. Met name de vleugels.. zowel voorin als achterin.

    1. rickert

     Vond Sinkgraven nog niet eens zo heel slecht eigenlijk. Veltman, Traore en Younes heel matig… Persoonlijk denk ik dat het bij Traore geen vorm is.. maar mentale onkunde. Younes heeft denk ik gewoon een paar weken bank nodig met een invalbeurtje, waarin hij langzaam zn vorm kan vinden
     .. Hij loopt er zo verloren bij.

     1. Litmanen

      Ongelooflijk, wat deed Veltman NU weer verkeerd. Verdedigend stond Ajax goed. Geen kans weggegeven op een slippertje van Sinkgraven na. De pers en kenners geven Ajax verdedigend het ene compliment na het andere en elke week is hier wel weer een paar man die Veltman en/of Sinkgraven afbrandt.
      Wat een nepsupporters!

      Bosz laat elke week zien dat hij de juiste mensen opstelt op Traore na. Maar dat heeft een heel andere reden. Zelfs Bosz gaat ingrijpen als die de ballen tweede ring blijft schieten.

     2. rickert

      Veltman is verdedigend gewoon heel onzeker en heeft elke wedstrijd weer momenten waarop het net aan goed gaat … misschien dat als jij alleen naar de samenvatting kijkt, je een warm gevoel krijgt van zo’n crosspass? Maar noem mensen met een andere mening geen nepsupporters.

     3. Litmanen

      Mensen met een andere mening? Lees jij geen kranten, zie jij geen analisten op tv? Behalve Derksen en Gijp vinden alle kenners Veltman een veel betere voetballer dan Tete en Bosz vindt dat dus ook.
      Als ik zie dat er constant vooruit gevoetbald wordt dan is het logisch dat er wel eens een bal verspeeld wordt, maar, en let nu eens op het verschil, als je alle ballen breed of terug legt (Tete) dan maak je nooit een fout……..

      In het noodzakelijk geval dat Tete vooruit moet, zoals vorige week tegen dat schroot uit Griekenland, dan kan het wel, maar het zit niet in die jongen om vooruit te DENKEN, daarin zit de oorzaak van zijn bankplek.

     4. Amsterdamse Hagenees

      Rickert, Litmanen heeft een zwak voor voetballers die eigenlijk gewoon niet in de basis horen.

     5. Litmanen

      Zielig figuur.
      Voor het eerst sinds jaren speelt Ajax weer voetbal zoals het hoort, naar voren.
      Dat begint achterin.

      Alle supporters en analitici zijn het eens, Ajax speelt het beste en mooiste voetbal.
      Behalve dan Rickert en vrienden. Die willen een succesvol en goedvoetballend team aan alle kanten wijzigen.

      Echte kenners hoor!
      En allemaal veel slimmer dan onze winnende trainer…….

      Kneusjes.

     6. Litmanen

      Ik lieg toch niet? Kom uit je grot en kijk en luister hoe er over onze club gesproken wordt. Ook en juist over de verdediging.
      En maar doorzeiken over Sinkgraven en Veltman, dan weer over Younes en Traore. Een verkeerde bal en Viergever is weer aan de beurt.
      Kijk naar het spel en de punten en wees gvd trots!!!!!!

     7. rickert

      Jij bent dus een klassieke meeloper.. ik kijk een wedstrijd en heb dan een eigen mening. Ik hoef niet te weten hoe ‘heel Nederland’ erover denkt

     8. Litmanen

      Misschien dat echte kenners, waaronder de nu succesvolle trainer van Ajax het beter weten dan jij? Of hebben we hier stiekum te maken met Pepe zelf?
      Ik vind dat iedereen een mening mag hebben. Zo vind ik dat Traore zo langzamerhand wel eens gewisseld mag worden. Maar die krijgt dan ook lang geen 7 gemiddeld zoals Sinkgraven en Veltman ELKE week.

      Verder laat ik het lekker over aan aan Bosz zolang hij zoveel succes heeft. Ik ben Ajacied, dus zolang we winnen met zulk mooi voetbal ga ik niet lopen zeiken elke week over spelers die er uit moeten.

      Zoals ik al eerder zei, Traore is een verhaal apart. Die jongen kost twee miljoen voor 1 jaar, dus er zullen afspraken zijn met Chelsea over speeltijd.

  1. Amoebe

   Klaassen wordt/werd constant afgezeken dat hij niet in vorm was en/of goed speelde….hij pikt echter wel constant zijn (belangrijke) doelpunten mee.

   Een aanvoerder moet wat mij betreft echt bij absolute noodzaak worden gewisseld! Hij is het boegbeeld en denk ik toch het cement in deze ploeg.

   Verder kan ik zijn reeele blik op het (eigen) spel ook wel erg waarderen.

    1. -buitenkantje rechts-

     Viel mij ook op Stylo.. je zag na die onterechte gele kaart dat hij zich kwaad maakte en opeens veel beter begon te spelen..??

   1. Charka53

    Inderdaad Amoebe , Davy werkt zich uit de naad elke wedstrijd weer en soms valt hij wat minder op maar dat is geen reden om hem af te zeiken er lopen er wel een paar bij die je er voor mij uit mag halen .

 1. dickst14

  Toch knap. Zeker als je al een hele competitie met buitenspelers speelt met een rendement waar elke Veendam speler zich voor zou schamen. Ben heel blij dat we gewonnen hebben, maar ga El Ghazi steeds beter begrijpen.

 2. EugAjax

  Maar dat is logisch. Er zijn maar weinig zekerheden in het leven. Maar dat Klaassen ons vaak over dode punt heen helpt en vaak beslissend is dat is een echte zekerheid !! Klasse mannen. Als we toch kritisch moeten zijn spel moet echt beter in zware wedstrijden, maar ook dat nivo gaan jullie halen.

 3. Kevke87

  inderdaad, stel liever je eigen jeugdspeler op die (heel normaal) een vormdip mag hebben. en volgens mister Ajax zouden we bij winst kampioen worden. gefeliciteerd dus medeajacieden :p

 4. Charka53

  Een beloning voor je harde werken zoals elke wedstrijd Davy en wat was die Traore weer ontzettend slecht waarom wordt hij niet in een mooi Sinterklaas papiertje in gepakt en de Noordzee over gestuurd hij is een gevaar voor onze Defensie en laat hem daar dan vragen of ze geen baantje voor Younes hebben , van dat ventje zak m’n broek af.

 5. vak411

  Het zou fijn zijn als kutrecht dit jaar zich eens 2 keer op kan laden om vervolgens weer 10 keer te verliezen..

   1. vak411

    Helemaal eens vakkie 129.. zou prima zijn.. ajax verliest lastige uitpotjes bij heereveen, az en die kakkies niet dus gaat prima zo..

 6. Emilio4Ajax

  Klaassen matchwinnaar…heerlijk… De man die niet in vorm is, maar wel wekelijks voor minstens één doelpunt zorgt of het nu met een assist is of zelf… benieuwt wat ie voor Ajax betekent aks ie wel in vorm is…?

 7. Indojood

  Zag ik Bosz nou zojuist naar de tieten van Hélène Hendriks proberen te grijpen toen hij over Dolberg gevraagd werd? ?

 8. Forever nr14

  Bosz man o man o man, stuur die Traore toch met de eerste beste boot terug zeg, we spelen gewoon met 9 man, je moet je toch bijna gaan schamen voor onze “zogenaamde” buiten spelers, en ik begin zelfs El Gahzi bijna te geloven ook!

 9. Valentino

  Wat een gemiste kansen zeg, alleen door de kansen van Younes had het al 0-3 moeten staan.
  En Makkelie vond zeker dat hij wat moest recht zetten tegenover Ajax hatend Nederland. Een zuivere pingel niet geven en geel geven voor een ‘vermeende’ schwalbe.

  1. vak411

   Ja, klaasen vaak afgezeken en misschien niet in vorm maar wel erg belangrijk dit seizoen. Scoort veel en heeft veel assists achter zijn naam staan. Veldman echt een sterke pot.. benieuwd wat de veldman zeikers vandaag te melden hebben.. ik ben denk ik de laatste dus hier mijn bekentenis: zet Traoré er lekker naast, hij stagneerd de ontwikkeling van onze talenten… pfffft.. valt niet mee om mijn fout toente geven maar ik heb te labg vertrouwen in die jongen gehad.. geen feeling, geen binding met ons Ajax.. alleen maar met zichzelf bezig.. nou daaaaag….

   1. Remco425

    Terwijl Traore van alle aanvallers zo’n beetje het meest meeverdedigd. Misschien ligt daar het probleem wel, moet hij juist méér aan zichzelf denken. Wat betreft Klaassen, van zn 8 doelpunten, 6x de openingsgoal. Hoezo belangrijk?

 10. paullus

  hoe goed ging het vanmiddag
  en dat zonder buitenspelers
  1 ding is zeket bosz heeft lef
  om tegen hoereveen zonder buitenspelers te spelen

 11. bs

  Stelling: Dolberg wordt gevoed vanuit het middenveld en komt zo tot zijn recht. Geen aanvoer vanaf de flanken. Sterker: TRAORE EN YOUNES STAGNEREN DE ONTWIKKELING VAN ONZE ECHTE TALENTEN!!! Eens of niet eens?

  1. vak411

   Oneens.. traoré eens.. tijd voor de jeugt. Heeft geen binding en is alleen maar met zich zelf bezig. Younes oneens. Hij speelt 2 man uit en zet Dolberg vrij voor de keeper. Die schiet 100 meter over. Von younes niet heel slecht hoor..

  2. Litmanen

   Oneens, Dolberg wordt meestal gevoed door het middenveld en Sinkgraven. Kijk zijn doelpunten er maar op na.
   Troare beneden alle peil, maar hij verdedigt mee en El Ghazi niet.
   Verder blijf ik er bij dat er afspraken zijn met Chelsea, anders was hij veel vaker gewisseld.

  1. Litmanen

   Je zou als verdediger die knaap een doodschop geven. Hij zuigt vanaf de eerste minuut. Feijenoord vindt dat waarschijnlijk een kwaliteit. Zegt wat over die club.

 12. Gert Ajax

  Dat Kramer een eng mannetje is dat is denk iedereen hier met je eens
  Het is immers een kakkerlak een hele echte

Comments are closed.