There are no ads, please add some


‘Huntelaar nog steeds in beeld bij Ajax’

huntelaar_afca

Klaas Jan Huntelaar is meerdere malen gelinkt aan een terugkeer naar Ajax maar uiteindelijk besloot Huntelaar te kiezen voor een langer verblijf bij Schalke’04. Directeur Marc Overmars laat echter weten dat men Huntelaar nog steeds op de radar heeft. ‘Ik zeg niet dat we hem gaan halen, maar we houden zijn situatie in de gaten’.

Afgelopen zomer deed Overmars een serieuze poging om Huntelaar terug te halen naar Ajax. Inmiddels heeft men met Kasper Dolberg een uitstekende centrumspits in huis en volgens Overmars is het steeds moeilijker om goede talenten uit Scandinaviรซย te halen. In Zweden hebben wij een zeventienjarige spits op het oog maar die haal je niet eens meer voor acht miljoen’. Tevens laat Overmars weten dat Ajax het salarisplafond van 1 miljoen euro wellicht gaat verhogen en dat men in de winterstop mogelijk een linksback en een buitenspeler gaat aantrekken.

Bron:ย De Telegraaf


Gerelateerde posts

100 reacties

  1. vak411

   Welkom Klaas Jan.. dolberg heeft ook weleens rust nodig.. traorรฉ mag lekker terug en in londen gaan ego-en.. maar niet nog een jaar wachten klaas-Jan.. dan krijg je het zelfde als van der Vaart.. dan heeft Ajax jou niet meer nodig. Nu of nooit meer..BAM โ€ผ๏ธ

   1. stylo1984

    Huntelaar halen voor de ervaring, heeft dolberg miss nog wat aan, als stand in voor dolberg is casseira er ook nog.. die heeft ook zijn kansen nodig

    1. Litmanen

     Ik snap de linksback niet. Je hebt Sinkgraven die zich geweldig ontwikkeld, Dijks op de bank en Viergever en Riedewald als linksbenige verdedigers. Verder loopt er een goede linksback in de jeugd….

     Vraag me af of Huntelaar nu nog iets kan toevoegen.

   2. De Ajacied

    Tis graag of niet Klaas-Jan
    Take it or leave it
    Zo simpel is het
    โŒโŒโŒ

  2. De seijs

   Dit zijn hele goeie berichten van uit het bestuur. Ze gaan eindelijk verder kijken. En het salaris plafond gaat eindelijk eens omhoog. Dan kunnen we misschien ook eens wat jeugdspelers binnen houden.

   1. HURBIE

    Laat Huntelaar maar lekker daar blijven anders moet er weer een reservestoel van mercedes bijgekocht worden
    En dat de salarissen omhoog gaan werd tijd,wel voor diegene die dat verdienen
    En verkoopprijs van spelers verdubbelen

 1. marcussboss

  als stand-in een prima speler, maar als hij dolberg in de weg gaat lopen dan liever niet!

  1. dickst14

   Huntelaar kennende zal hij geen genoegen nemen met een plaats als stand-in. En Dolberg is onomstreden. Lijkt me dus een moeilijk verhaal.

   1. marcussboss

    Helemaal gelijk in! Hij blijft liever denk ik voor meer geld banken in schalke dan voor minder in nederland! het zou wel een hele goede stand-in zijn

   2. BobbyHaarms

    Dolberg is op dit moment onomstreden, maar tevens ook nog erg jong. Die onvermijdelijke terugval komt echt een keer om de hoek kijken bij hem, en we missen ook nog ervaring in de voorhoede. Tevens kan Dolberg onmogelijk op 3 fronten alle wedstrijden spelen รฉn heeft Cassierra me nog steeds niet helemaal overtuigd. Als hij fit is en je kan Huntelaar binnenhalen zou ik zeker niet aarzelen. Zeker Europees van onschatbare waarde en een uitstekende pinchhitter voor in de competitie.

    1. dickst14

     Ja dat zou inderdaad zo kunnen zijn, maar zoals ik al schreef: ik denk niet dat Huntelaar dat op kan brengen. Zou hij dat wel kunnen ….perfect

     1. BobbyHaarms

      Ook een Huntelaar zal moeten beseffen dat het einde van zijn carriรจre langzaam maar zeker nadert Dickst14. Als KJ zich kan schikken met het feit dat hij niet wekelijks zal voetballen (al kan een Dolberg natuurlijk ook voor langere tijd geblesseerd raken), weet ik zeker dat je er een zeer bruikbare speler aan hebt. Ervaring kan je niet genoeg hebben in zo’n piepjong elftal, zeker niet als het even tegenzit.

 2. rickert

  In de 70e minuut Huntelaar kunnen inbrengen, wat een luxe zou dat zijn. Plus een goede mentor voor de jonge gasten!

 3. Skills

  Nee alsjeblieft niet. Ajax moet gewoon stoppen met al die spelers proberen te halen, als ze kunnen komen willen ze niet maar als het slecht gaat willen ze wel weer. En we hebben al een veel groter talent rondlopen op zijn postitie Dolberg

 4. Reservewissel

  Ik zie liever Dollberg volgend seizoen nog knallen. Hoezo een linksback? We hebben Dijks! Die gast is gewoon goed. Weg met dat jongetje van 40 kg.

 5. Amsterdamse Hagenees

  “Op de radar” “mogelijk” “wellicht” Nou Marc, het is lekker duidelijk wat de vastomlijnde plannen van Ajax zijn. Er is mogelijk een kans dat ik wellicht volgend seizoen weer een seizoenskaart neem. Ik blijf de verrichtingen van Ajax op de radar houden.

  1. Remco425

   Hij geeft aan dat ze hem in de gaten houden, maar meer niet. Lijkt mij prima. Dat het een nietszeggend stukje is, klopt, maar hij bedenkt de vraag over Huntelaar niet die hem gesteld wordt en hij beslist al zeker niet dat dit stukje uit het interview geplaatst wordt. Lijkt mij dan ook niets meer dan een prima open antwoord.

 6. Velibor

  Alsjeblieft zeg niet meer doen,ben bang dat het een puinbak word met alle gevolgen van dien ,egootjes gaan dan opspelen!

 7. ajaxpers

  Investeer dat bedrag voor Hubter voor het behouden van Dolberg. Zokovic en El Azouzi (Sparta) komen er ook aan.

 8. Jimmy1971

  Ik zou eerder Haps halen voor Dijks (als concurrent Sinkgraven )en een buitenspeler voor de wellicht vertrekkende Ghazi …
  De spits is niet een groot probleem , al zou de Hunter ,als stand in , wel dikke luxe zijn ..

 9. EugAjax

  Goede ontwikkelingen. Zuid Amerika is een goed en mooi continent om spelers te scouten. Huntelaar terug halen altijd doen. Stel je eens voor wat Dolberg extra kan leren met zo een topper vlak bij hem. Linksback lijkt me nu nog niet nodig (zie Litmanen commentaar). En belangrijkste discussie geopend over salarisplafond mss naar 1.5 mln (gezien concuurentie ontwikkeling in buitenland terecht, nu nog kijken hoe dit financieel te regelen). En ook positief voor echt bewezen topper hoger transfer bedrag neerleggen dan in plan Cruijff was afgesproken, zonder te gekke dingen doen. Voetbalwereld ontwikkelt zich razendsnel en Ajax lijkt flexiber genoeg om mee te groeien. Nu nog naar een kleinere competitie en dan 4 keer tegen Feijenoord, PSV, AZ etc. vole stadions, spektakel, meet TV gelden, en veel leermomenten. Doorpakken KNVB!! Ook belangrijk kritisch op zichzelf (voorbeeld te laat aantrekken Ziyech). Ajax groeit en bloeit. En o ja Bosz contact leggen sinds paar jaar al, omdat De Boer zo open communiceerde en Ajax gelegenheid gaf zich goed voor te bereiden. Dank je Frank!!! En dan als Ajax luisteren (jawel heren jullie lezen het goed) naar Cruijjf om contact te leggen met Bosz!! Ach zo zie je maar gebeurt meer achter de schermen dan we allemaal denken. Gaat zo slecht nog niet met Ajax op naar Heerenveen morgen

  1. Indojood

   Hadden ze maar vorig jaar ook naar Johan geluisterd, dan had die breuk niet hoeven plaatsvinden. Jawel, je leest het goed, Ajax en Johan hadden geen contact meer en Johan is met pijn in het hart en verdriet gestorven. Dat is de erfenis van deze geweldige leiding.

   1. Amsterdamse Hagenees

    Cheque kan weer worden opgehaald. Jopie positivo heeft gesproken. Sorry maar het klinkt zo verschrikkelijk gemaakt wat die man schrijft. Blijf er de kriebels van houden, kan er niets aan doen. Cruijff is simpelweg als oud vuil opzij gezet door Ajax en nu proberen ze alsnog goede sier te maken. V.w.b. Huntelaar: te laat, niet meer doen. We hebben Dolberg en die kan volgens jaar 100% spelen. Bergkamp als leermeester is er al. Sierhuis komt er aan. Overbodige aankoop dus.

    1. EugAjax

     AH als oud vuil aan kant gezet door zijn oude vrienden Van Wijk, Duivenbode etc niet door andere voetbaljongenx, goed lezen zijn columns en boek, je kan alles terughalen op internet om je geheugen op te frissen

     1. EugAjax

      AH en ja ik ben positief ingesteld, gelukkig wel. Leven is te kort om er niet van te genieten. Ik heb geen zin om als oude chagrijn rond te lopen. Overigens als je goed leest heb ik ook veel kritiek, alleen ze schijnen te leren van hun fouten voor ik kan beoordelen en dat is juist goed. Niemand is foutloos, zelfs de voetbaljongens van Ajax niet. En als je kriebels krijgt niet krabben word erger van ๐Ÿ˜„๐Ÿ˜„๐Ÿ˜„๐Ÿ˜„

   2. EugAjax

    Hey Indojood, ik kon je reactie verwachten. Nu ga ik het 1 keer echt melden wat ik steeds bedoel. Word je wsl nog kwader. Relatie Cruijff en Ajax is verziekt door stoorzender Jonk! Cruijff kan gewoon nooit geweten hebben wat er allemaal speelde heeft hij maar van 1 kant gehoord. En toen hij een keer naar Amsterdam kwam en kant van andere voetbaljongens had aangehoord was hij naar TH en andere voetbaljongens steeds meer genuanceerder. Hoe kan dat? En ja natuurlijk is Cruijff loyaal aan Jonk. Hij is de man die Cruijff altijd napraat en altijd zal verdedigen en nooit in discussie is gegaan met hem. Nogmaals op grote lijnen waren ze het allemaal eens probleem ontstond bij invulling details. Tuurlijk is Cruijff met pijn in hart gestorven, wat heel erg is. Dat komt omdat ze het nooit echt hebben uitgepraat, but hey takes two to tango mijn vriend.

    1. Amsterdamse Hagenees

     Goh, jij maakt in jou stukje van Cruijff ook nog eens een domme jongen. Het wirdt steeds erger met je. Cruijff die niet van de ins en outs op de hoogte zou zijn? Lachwekkende en hele trieste opmerking tegelijk. Ik kan je hier gewoon niet negeren helaas, je bijdrage hier zijn te vaak van een zeer bedenkelijk niveau. Anderen mogen je misschien waarderen maar ik zie wat je aan het doen bent. Weet je hoe ik dat noem: misselijkmakend. Jij bent geen anders denkende jij bent gemeen.

     1. EugAjax

      AH, noet mensen verkeerd neer zetten, heb jezelf ook hekel aan. Ik zeg alleen dat Cruijff veelal eenzijdig is geinformeerd. Waar twee kijven hebben twee schuld. Dus hoor en wederhoor is dan belangrijk. Cruijff was zeker niet dom, hij was juist zo slim om wel met andere voetbalmensen te praten voor hij uit zijn plaat zou gaan tegen ze. Na aanhoren van die voetbaljongens was hij heel genuanceerd naar ze en verdedigde (zeker De Boer) ze. Hij ging juist tekeer tegen de mensen die de voetbsljongens moesten faciliterren en dat nalieten. En dus slaatje sloegen en verdeeldheid uit Cruijff zijn loyaliteit. naar alle voetbaljongens..nergens ga jij commentaar lezen van Cruijff op zijn voetbaljongens, alleen dat hij vond dat Ajax saai werd onder De Boer, maar dat kwam volgens hem door de verotte organisatie, maar nogmaals NIET de voetbaljongens. DAT nemen jullie niet aan en jullie blijven maar tekeer gaan tegen Sar, Overmars en Bergkamp. En gelukkig was Cruijff JUIST INTELLIGENT en heeft dat ook ingezien. In zijn ogen heeft Duivenbode, Van Wijk en al die andere gastrn vnl Jonk laten vallen. Dat is geen insider verhaal dat echt iedereen en jullie dus ook gewoon overal lezen, zelfd uit de core van Cruijff zijn relaties. En ja hij was met Ajax gebrouilleerd en ja dat was pijnlijk en ja nog pijnlijker dat hij dat zijn graf mee moest innemen, helemaal eens, maar dat was absoluut niet door de voetbaljongens!!! Dus je moet eens goed lezen. Een consultant zou dat moeten kunnen. Plus jij weet dan net zo goed als ik, dat dingen op papier anders overkomen dan als je gewoon met elkaar zou praten. Dus wie weet mogen we mekaar in echt leven wel meer ๐Ÿ˜„๐Ÿ˜„๐Ÿ˜„๐Ÿ˜„

     2. Amsterdamse Hagenees

      Ik heb als consultant veel met mensen zoals jij te maken. Draaien, veranderen, mistgordijn etc etc. Ik weet daar 99,5 keer van de 100 doorheen te prikken. Ik ga hier geen hele pleidooien houden hierover. Dit is vrije tijd. Graag zie ik van de stukken waarin hij de voetbaljongens complimenten geeft net zoals hij die aan Jonk openlijk heeft gegeven.

    2. Indojood

     Je spreekt jezelf weer tegen.

     Eerst zeg je dat Johan alleen Jonk’s kant van het verhaal heeft gehoord. Dit zou uitermate vreemd zijn, een uitermate intelligent persoon als Cruijff zou nooit afgaan op de mening van รฉรฉn persoon. Gelukkig besef je dit ook want Johan kwam een keer naar Amsterdam, heeft het verhaal van de andere voetbaljongens aangehoord en werd steeds meer genuanceerder naar het TH en andere voetbaljongens.

     Johan komt vervolgens tot de volgende conclusie (blz. 212): “Wim Jonk heeft als hoofd opleidingen aantoonbaar goed werk afgeleverd. Toch werd de enige die de essentie van het Plan Cruijff heeft uitgevoerd weggestuurd.”

     Interessant. Johan noemt hier alleen Jonk. Hij noemt niet het TH en andere voetbaljongens (Sar, Bergkamp, Overmars, etc.), ondanks zijn “meer genuanceerde blik” naar deze mensen. Hoe kan dat?

     1. EugAjax

      Dit heb ik toch ook gezegd. Jonk is degene die Cruijff in alles nagepraat heeft en dus is conclusie Johan een heel logische. Jonk hield in alles letterlijk vast wat in plan Cruijff was neergezet. Nu komt het. Dat plan waren algemeenheden en jaren daarna moest het ingevuld worden tot in details en toen is verwijdering tussen Jonk/Cruijff aan ene kant en voetbaljongens aan andere kant ontstaan. Maar dat laatste volgens mij alleen op de volgende gebieden.
      a) Jonk sloeg door in aannemen performance coaches, althans dat vond rest van TH
      b) taakomschrijvingen zijn vanaf begin niet goed afgekaart en dus is er veel frictie ontstaan over wie waar verantwoordelijk over is.
      c) Jonk weigerde verantwoording af te leggen aan directeuren en andere leden TH over zijn jeugdopleiding. Daar is Cruijff het ook mee eens omdat hij vond dat specialisten beter beslissingen kunnen nemen dan directeuren
      Nu daar wringt hem de schoen. Dat is wat Cruijff zijn hele leven heeft geroepen, dat een directeur facilitair aan specialisten moeten zijn. Daar ben ik het mee eens, alleen is dat geen reden om niet meer te communiceren. Ajax en zijn voetbsljongens hebben Jonk ruim een jaar (!) de tijd gegeven om weer aan te sluiten maar dat wilde hij niet. In zijn boek staat overigens ook heel duidelijk dat combinatie Jonk en De Boer fantastisch werkte en die samenwerking Ajax weer financieel gezond heeft gemaakt. Wat heel belangrijk is om nu door te groeien. In detail verschillen ze dus en dat was blijkbaar niet te lijmen en (ook dat heb ik geschreven) dat neem ik beide kanten kwalijk.

      Nu wil ik weleens weten van jullie of van jou, waar wijkt Ajax nu echt af van plan Cruijff in jullie optiek? En als je iets kan noemen vind je dat dan een slechte ontwikkeling?

      Ik noem minder performance coaches en performance trainingen meer in voetbaltrainingen verweven, lijkt me goed plan. Ten tweede bovenbouw (A1, Jong Ajax en Ajax 1) is meer samenhang geimplementeerd. Ze stemmen alles beter op elkaar af. Belangrijk eigen jeugd moet genoeg kansen krijgen. Ten derde koopt Ajax iets gerichter op de markt en blijken aankopen meteen succesvol (Sanchez, Ziyech en mss ook Dolberg). Lijkt me ook niet verkeerd. Dus ja heel naar hoe het met Cruijff is gelopen, vooral ook zijn zieke natuurlijk dat maakt alles extra wrang. Maar dat wil niet zeggen dat Ajax nu op alle of veel vlakken verkeerd bezig is. We moeten allemaal door en ja we gaan hem nooit vergeten en hij blijft voor mij de allergrootste Ajacied ever. Maar eigenlijk de allergrootste over de hele wereld, er is geen beter persoon. Hij doet heel veel voor de gemeenschap met zijn foundation en universiteit. En ik mag hopen dat dit allemaal op een waardige manier word voortgezet. Ajax moet nu door. Cruijff NOOIT vergeten, Jonk geloof ik wel, mag goed terecht komen maar ik ben geen fan van zijn handelingen, wel van zijn visie. En Ajax moet nu terug naar de top in Europa en dat gaat lukken, wsl niet structureel maar wel pakken we een keer een van die bekers! Heilig overtuigd van ๐Ÿ˜„๐Ÿ˜„

     2. Indojood

      Jij vindt Jonk een stoorzender, Cruijff vond hem de enige die de essentie van het plan uitvoerde, ook nadat ie de andere jongens had aangehoord. Cruijff noemt niet de naam van Bergkamp, Sar en Overmars als het gaat om zijn plan. Anders had het nooit tot een breuk gekomen. Wat begrijp jij hier niet aan.

     3. Amsterdamse Hagenees

      Op de momenten dat ik meemaak dat een plan of adviesvn mij zonder er naar te kijken van tafel wordt geveegd ga ik echt niet terug laat staan als dat meerdere malen, zoals bij Jonk, zou gebeuren. Dan heb ik ook zoiets van: zoek het lekker uit. Het is enorm in Jonk te waarderen dat hij zelf zijn biezen niet heeft gepakt maar is gebleven. Hij verdomde het om Cruijff in de steek te laten. Hulde hiervoor. Mensen zoals Eug blijven hun uiterste best doen zaken in een ander en volkomen verdraaid daglicht te stellen. Zoals ik al eerder heb gezegd: schandalig en misselijk makend. Dan ook nog zeggen dat je Johan hoog hebt zitten is het toppunt van hypocrisie. Maar goed dat is slechts mijn bescheiden mening. Ik ken die pappenheimers.

     4. EugAjax

      Jonk is een zeer eigenwijze man, maar dat is helemaal niet erg. Dat moet juist. Cruijff was ook zeer eigenwijs. Ik zeg Jonk was bewust een stoorzender, dat is wat anders. Wat Jonk nu doet past helemaal bij hem. Hij is ook naast Jordi de enige die de legacy van Cruijff kan maken of bewaken hoe je het wilt noemen. Een uitstekende keuze van de familie Cruijff en hele mooie laatste wens (1 van de 4) van Johan. Nu is Jonk volledig op zijn plaats. Is de baas en kan alles doen zoals hij en Jordi denkt hoe dit te doen. Heel goed dus. Overigens wel opvallende namen in zijn team………….ik hoop dat ze slagen in hun opzet. Dit past Jonk beter als werken voor Ajax. Dat komt mooi uit want Ajax is beter af zonder Jonk, zie ontwikkeling laatste jaar!

     5. EugAjax

      Overigens AH, erg magere omschrijving van de service die ze gaan of willen gaan verlenen. Ze worden dus een soort consultant team die een club of een federatie kan inhuren. Dan hoop ik voor ze dat hun presentatie indrukwekkender zal zijn als hun website, of deze is nog onder constructie, maar dat lees ik nergens. Ik ben mega benieuwd of ze dit van de grond krijgen en belangrijker of ze slagen om de Cruijff visie wereld breed in voetbal te introduceren. Succes mannen, wel een zeer zware taak. Wel opvallend allemaal mensen uit zijn eerdere performance team van Ajax. Dus de vraag is gerechtvaardigt is er genoeg voetbal know how bij de uitvoerende mensen. Jonk en Jordi natuurlijk wel maar die zullen het gaan aansturen vermoed ik

     6. Amsterdamse Hagenees

      Ik hoop met heel mijn hart en ziel dat Jonk nog terug zal komen bij Ajax. Als je verdere achtergrond kent vwb huidige activiteiten hoef je de vragen niet te stellen. Je blijft Jonk een stoorzender noemen. Laten we zeggen dat je op het gebied van advies/consultancy en samenwerken mogelijk niet al het belangrijke hebt meegemaakt. Jonk was en is alles behalve een stoorzender maar goed, deze discussie wordt en is oeverloos en zinloos. Zoals ik ook wel bij opdrachtgevers zeg: Dan niet, jullie keus, niet de mijne.

     7. EugAjax

      Geloof het of niet voor jou hoop ik het ook, van mij hoeft het niet maar dat was al duidelijk. En idd we komen er niet uit geen probleem next topic laters

     8. EugAjax

      Indojood, Jonk was inderdaad uiteindelijk een stoorzender (jaarlang niet communiceren, geen versntwoording willen afleggen, en naar buiten toe, lees Telegraaf, media gebruiken om zijn gelijk te halen. Dat heet stoorzenden in een proces. Klopt dat hij die drie niet noemt mbt zijn plan. Het is zelfs zo dat ik weleens gelezen heb dat Cruijff het helemaal geen goed idee vond om het uberhaupt plan Cruijff te noemen omdat plan tot 1 is gekomen omdat iniatief uit voetbaljongens Ajax, met Bergkamp voorop, kwam en omdat er veel advies was ingewonnen bij specialisten op medisch, financieel, organisatorisch ed gebied. Ik hen volgens mij net een klein half uur uitgetrokken voor je om uit te leggen hoe ik denk dat breuk tot stand is gekomen. Dus ik begrijp wel wat jij zegt alleen is het niet zo zwart wilt als jij voorstelt in mijn optiek. Ik ben enorm liefhebber van Ajax ik absorbeer alles wat langs komt van deze club. Dus inclusief Cruijff, de grootste van allemaal, maar dus ook van andere iconen van de club. Voor mij is het niet zo dat als ik Cruijff fan ben, dat ik dan een ander waardeloos vind, als ze een (volgens alle betrokkene) onoplosbaar meningsverschil hebben over uitvoer van een plan. Ik blijf erbij iedereen had alles moeten doen om het op te lossen, maar als dat niet lukt moet je verder en moet helaas de stoorzender eruit. Heel vervelend maar kan niet anders. Ergo Jonk als hij een echte kerel was geweest en hij voelde zich echt bedonderd door zijn maatjes, dan had hij zelf ontslag moeten nemen. Maar goed in plaats daarvan bleef hij en heeft hij veel tegengewerkt in laatste jaar. Nu hij weg is is er veel ten goede verandert, althans dat vind ik. Ik vraag je nogmaals wat is er nu zo anders dan initieel plan Cruijff en wat is er goed of slecht aan? Maar ipv zinnige analyse krijg ik weer korte teksten dat ik het niet begrijp. Maar dat kan niemand omdat we er allemaal nooit in detail bij betrokken zijn. Ik zeg alleen Ajax is zeker op de goede weg en met Bosz (aangeraden door Cruijff) als trainer, Sar (opleiding bij Cruijff univeristeit, en begeleid door Cruijff zijn jeugd vriend Kinsbergen) en Bergkamp (lees interview VI of kijk video Ajax TV, veel paralellen met teksten Cruijff biography over voetbal en opleiden) en je ziet dat Ajax op dit moment veel meer Cruijff invloeden heeft dan je elke keer beweert. Als laatste Cruijff is groot geworden door Ajax en andersom. Vooral het eerste is misschien verassing voor je, maar dat heeft hijzelf en later Jordi nog eens benadrukt. Ajax en Barcelona hebben zijn denkwijzen beinvloed en later is hij ze in mijn optiek ontgroeid en heeft Ajax veel gehad aan zijn inbreng en is hij bepalend geweest voor de geschiedenis van de clud. Ik wil ermee zeggen Ajax = Cruijff en Cruijff = Ajax. Blijft een mooi huwelijk ondanks verscheidene ruzies in verleden. Dat komt in beste families voor zeg maar. Maar uiteindelijk konden ze niet zonder elkaar en dat blinkt nu maar weer met de zojuist beschreven Cruijff invloeden die er echt nog steeds zijn dus.
      Nu ga ik echt weekend vieren. En morgen op Ajax manier Heerenveen verslaan laters !!!!

     9. Amsterdamse Hagenees

      Ik ben na de eerste zinnen in verbijstering afgehaakt. Ongelooflijk hoe iemand zaken giga kan verdraaien. Succes Eug. Heb een cum laude weekend.

     10. Amsterdamse Hagenees

      Even ter info: in mei 2015 is Cruijff naar Amsterdam gekomen om de problemen te bespreken. Wie had o.a. Geen behoefte aan een gesprek: Dennis Bergkamp. Wie heeft het hoogste woord dat hij niet of onvoldoende is gehoord door Ling: Dennis Bergkamp. Kans gemist dus.

     11. Amsterdamse Hagenees

      Info: in november 2015 heeft Cruijff openlijk zijn teleurstelling uitgesproken in Overmars, vd Sar en Bergkamp.

     12. EugAjax

      Klopt AH, hij was teleurgesteld dat Jonk de enige was die contact met hem zocht. Die hem weleens belde en daar baalde hij van. Ik lees nergens of heb ooit gelezen dat Bergkamp niet met Cruijff wilde praten. Lijkt me sterk, of het moet zijn geweest nadat Ling langs was geweest. Hier een link hoe het in de beleveing van Bergkamp is gegaan met Ling. Echt professioneel kan je dat niet noemen

      http://www.vi.nl/nieuws/bergkamp-rapport-ling-is-regelrechte-aanfluiting.htm

      Ik wil graag de link waarin Bergkamp weigert met Cruijff te praten, liefst voordat Ling langs was geweest mag ook daarna

     13. EugAjax

      AH, hier nog een link. Hierin staat vooral in eerste helft artikel (Roy visie op tijdperk Jonk Jongkind in opleiding) dat Jonk maar vooral Jongkind een keihard bewind voerde op de Toekomst in naam van Cruijff. Als ik dit goed lees is er eigenlijk een tweede persoon die eigenlijk veel te veel macht naar zich toe heeft getrokken, misschien is Jongkind degene die tweespalt heeft gecreerd en heeft Jonk teveel loyaliteit naar Jongkind getoond misschien? Echter ik blijf van mening Jonk heeft goede visie, kan als geen ander gedachtegoed Cruijff verwoorden en beschermen, maar is waardeloos als manager. Dit artikel laat volgens mij de grootste verwijdering van de voetbaljongens zien. In mijn optiek speelt Jongkind hier geen mooi verhaal in. Blijft staan dat we het allemaal niet weten omdat we er niet bij waren. Feit is dat Ajax nu echt de goede kant op gaat. En beide kampen wsl flinke fouten hebben gemaakt en te kinderachtig waren op het als volwassenen op te lossen. Zoals laatste smeekbede van Cruijf in zijn column, ook bevestigd in dit verhaal

      https://www.nrc.nl/nieuws/2015/11/21/hard-spel-in-naam-van-cruijff-1557800-a499291

     14. EugAjax

      Als laatste dan een link met gedeelte interview VI. In dec 2015. Hier legt Bergkamp uit dat hij nooit vertrouwen in Jonk heeft opgegeven, maar wel in zijn team. Als je dit leest dan vermoed ik toch echt dat Jongkind meer de kwade genius is en teveel macht in naam van Cruijff naar zich toe heeft getrokken. Jonk is misschien wel te loyaal gebleven en geweest aan deze Jongkind. Dat is in mijn optiek de echte reden van verwijdering Jonk en rest TH.

      https://www.ajaxlife.nl/updates/bergkamp-ik-heb-het-vertrouwen-in-jonk-nooit-opgezegd

     15. Amsterdamse Hagenees

      Nogmaals wat heeft dit te maken met wat ik aangaf en nogmaals waarom werken Jonk en Jongkind dan nog steeds samen en waarom zou Jordi dan meedoen als er een kwade genius in het spel is. Je wordt wanhopig Eug, echt. Ga lekker weekend vieren, neem een weekje verlof desnoods. Lekker de hei op zonder internet.

     16. EugAjax

      Ach AH, dit was echt de laatste keer dat wij discussieren. Je gaat weer om je heen slaan, met weekje verlof? Als je ook maar even tegengas krijgt dan is de ander of een gek, racist ,pgesloten worden, schande als Ajacied en noem maar op lees al je bijdrsgen maar eens terug naar iedereen, vooral als men het niet eens is met je. Succes in je verdere leven.

     17. Amsterdamse Hagenees

      Ik vond mezelf toch erg aardig. Ik gun je in hele nette woorden wat rust. Geen verwensing niets. Is niet snel goed bij je he.

     18. Amsterdamse Hagenees

      Wat doet dat af aan wat ik aangaf? Tweespalt? Daarom gaan oa Jonk en Jongkind verder. Jonk geen manager? Oeps laat Jordi dat maar niet horen. Je wordt wanhopig Eug. Nu Roy er bijhalen.

     19. EugAjax

      Hoezo wanhopig AH? Dat is helemaal niet nodig. Jij denkt steeds dat ik dit allemaal als waarheid verkondig. Dat is helemaal niet zo. Ik kan de waarheid niet weten en niemand kan dat. Maar ik lees wel meer dan alleen verhalen van Jonk, ook de andere kant lees ik en dan heb ik er een mening over. Een sterke, ja en overtuigd van mezelf ja ook, maar ik heb nooit dit gemeld als waarheid. Gewoon een mening van een Ajacied, hoewel ik volgens jou een schande ben voor de Ajax supporters……toch ben en blijf ik supporter van de mooiste club van de wereld. Met tig iconen waarvan Cruijff de grootste.

     20. EugAjax

      En als ik de verhalen nog eens teruglees en Jongkind en zijn gevolg ook in team Jonk zit vrees ik het ergste voor de legacy. Als Jonk nu maar wel touwtjes stevig in handen houd, maar dat komt wel goed met Jordi erbij. Die zit er bovenop

 10. Iamsterdam2015

  Gaat huntelaar niet doen op de bank. Ben bang dat psv hem gaat halen nu de jong slecht speelt en ze niks achter de hand hebben. Let maar op, die gaat naar de lampies

 11. Charka53

  we vallen in herhaling , hij is in beeld , hij komt naar Ajax we weten het nu wel , als hij met z’n voetbal tas voor de deur staat vind ik het tijd om het ons mee te delen.

 12. Charka53

  Een ervaren keeper is nooit weg maar als het nog lang duurt is Onana de man met ervaring.

 13. -buitenkantje rechts-

  Totaal overbodig!
  Dolberg.. Traorรฉ.. Cassierra.. Sierhuis.. El Ghazi..
  Voegt op dit moment niks meer toe.. De trein kwam langs.. en jij bent niet ingestapt Klaas Jan..

 14. EugAjax

  Verlof nemen al zou ik uit een gesticht komen is voor jou doen vrij netjes ja gegroet man

  1. Amsterdamse Hagenees

   Je korte termijn geheugen is ook niet best he. Kijk nog even naar je bijdrage van 20.27 uur. Het was voor de verandering een redelijk korte. Doe ze de groeten in Parnassia.

     1. De seijs

      Zoals hier boven blijkt uit jou teksten. Is liegen verdraaien en zuigen jou levens doel. Ook uit al jou vorige teksten blijkt dat Waneer jij in het nou zit, of het niet meer weet dan wordt jij persoonlijk. Jij ben in en in triest! En over de kwestie Cruyff zit jij er best veel naast. Jij geeft er een persoonlijke draai aan om maar gelijk te krijgen. Ik heb alles van de laatste 3 jaar de afgelopen weken is na gekeken op Internet en daar uit blijkt dat EugAjax er het dichtst bij de waarheid zit. Ik wilden voor mijn eigen de hele kwestie toch eens na lezen. En nogmaals EugAjax komt heel dicht in de buurt van de waarheid waar jullie hier vaak over bekvechten. Dus wees eens een vent en kom voortaan met het ware verhaal want op jou leugens zit niemand hier te wachten. En vergeet niet met jou leugens zet jij Johan Cruyff hier neer als een slechte man voor ajax. En dat heeft hij niet verdient.

     2. Amsterdamse Hagenees

      Ff op de valreep: zoals jij mij beschrijft zou ik familie van je moeten zijn en dat is gelukkig niet zo. Zou een echte Kaรฏn en Abel story worden.

     3. EugAjax

      Thanks Seijs gelukkig ook iemand die zich verdiept in historie club Ajax. En ik ben ook van mening dat AH door zijn geblaat Cruijff meer schade doet dan ik. Ergo ik richt mijn pijlen niet op Johan maar op Jonk, omdat hij versntwoordelijk was voor jeugdopleiding, maar pijlen moeten vnl naar Jongkind en zijn gevolg. Maar goed Johan was loyaal naar al zijn voetbalvrienden, wel teleuurgesteld in geen contact meer op het laatst maar zo crue kan leven zijn. Maar goed we blijven het doen met de club die er nu zit en ik blijf van mening ze zijn goed bezig het laatste jaar. En DAT heeft Indojood en AH nog zeker niet kunnen weerleggen. In ieder geval allemaal veel plezier met de wesstrijd kom op mannen

 15. Indojood

  Het gaat hier helemaal niet om de waarheid. Het gaat om Johan’s mening op de hele gang van zaken. Johan komt in zijn boek tot de conclusie dat alleen Jonk de essentie van zijn plan uitvoerde. Als deze conclusie je niet bevalt dan is dat heel erg jammer voor je maar dat heb je maar te accepteren. Daar doen al die links naar artikelen op het internet niets aan af. Het boek heet niet voor niets “Mijn Verhaal”. Het blijft verbazingwekkend om te zien dat supporters die hier met Cruijff kokketeren maar moeite hebben met zijn relatie met Wim Jonk of Jaap de Groot verwoede pogingen doen om zaken te verdraaien.

  1. Amsterdamse Hagenees

   Als iemand constant 15+ regels nodig heeft voor zijn/haar mening dan heeft de persoon in kwestie of iets te verbergen of wil het uiterste er voor doen om zijn/haar gelijk te halen wat er niet is. In de advies wereld niet anders. Teveel tekst verzwakt je verhaal. Prettige wedstrijd.

  2. EugAjax

   Indojood, ik verkondig ook geen waarheid, het is mijn mening op het complete verhaal. De relatie tussen Jonk en Cruijff is heel mooi en hecht en ik vind het super dat hij Jonk uitgekozen heeft voor zijn legacy! Helemaal niets mis mee. Ik heb geen moeite met relatie De Groot/Cruijff of Jonk/Cruijff. Die waren echte vrienden en daar kom je niet tussen. Ik heb commentaar op handelswijze Jonk, niet professioneel in mijn optiek in laatste jaar, maar nog meer op Jongkind en zijn performance coaches gevolg. Dat is een zeer belangrijk onderscheid. Cruijff vertrouwde blind op die club en ik niet dat is het wezenlijke verschil. En inderdaad slechts een mening uit veler observaties die ik gemaakt heb in laatste 3-5 jaar. Jij ook straks prettige wedstrijd! Vooral onze club moet het goed blijven doen ze zitten nu op juiste spoor. Doorrammen dus ๐Ÿ˜„๐Ÿ˜„๐Ÿ˜„

   1. Indojood

    EugAjax, jij hebt een bepaalde mening op zaken en dat is prima. Maar je probeert met aannames en weglaten van elementaire zaken de situatie anders voor te stellen. De andere jongens kunnen zeggen dat ze 100% in Johan geloven, maar toen het er om ging bleken huisregels van de NV zwaarder te wegen. Dan snap je niet wat Johan bedoelt met dat het altijd over voetbal moet gaan en snap je de essentie niet.

 16. EugAjax

  Indojood,niet helemaal waar en grappig dat je dit zegt. Een van mijn links is interview met Bergkamp. Lees eens goed door en dan kijken of het nu net niet de andere kant op is. Bergkamp vond dus juist dat Jonk en vooral zijn performance coaches teveel van het voetbal afdreven en andere dingen belangrijk maakte, plus ze creerden een eiland genaamd de jeugdopleiding. Dat is niet mijn mening maar die van Bergkamp. En vele meningen heb ik naast elkaar gelegd laatste jaren en daar mijn mening op gebaseerd. We zijn het gewoon niet eens.

    1. Indojood

     I.o.v. Johan geschreven, geauthoriseerd door de familie Cruijff. Afdoende voor mij. Voor jou niet blijkbaar.

     1. De seijs

      Nee als alleen Johan bij het boek betrokken was had ik het aangenomen. Nu zitten er te veel mensen tussen. En je weet iedereen geeft er een draai aan. (dat is mens eigen). Dus kan ik het boek niet voor vol aannemen.

     2. Amsterdamse Hagenees

      ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚ Hilarisch en zo ongelooflijk dom. ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

   1. EugAjax

    Dus Indojood? Laten we maar even onderwerp laten liggen. Jij bekijkt de kant vanaf 1 zijde, en eerlijk gezegd niet de minste, Cruijff zijde, maar verhaal is toch compexer vrees ik. En in artikelen die ik gepost heb gister staan zelfs nuanceringen zelfs aan kant van Cruijff.

    1. Indojood

     Nuanceringen waren blijkbaar niet genoeg om Johan anders te doen concluderen. Dit boek is voor mij definitief.

     1. EugAjax

      Dat op zichzelf klopt en neem ik ook meteen aan. Ik vind wel apart dat Roy naar Guardiola (heel grote Cruijff adept) wilde. Jonk en zijn team wilde dat eerst niet. Toen schoorvoetend toegestaan en daar heeft hij veel dingen opgestoken. Hij wilde paar dingen implementeren op de Toekomst en dat weigerde team Jonk. Toen is Roy in gesprek gekomen met Johan en volgens Roy heeft Johan toen gezegd, “ik kan Jonk nu niet laten vallen”. Als dat al waar is is het apart want elk goed idee of methode, zeker van een Guardiola zou toch een versterking voor de opleiding kunnen zijn? Anyway ik blijf vinden wat ik altijd al vond, en nee dat zegt niet dat ik Cruijff bedoezel of iets wat je er ook van zegt. Je kan iemand een icoon en idool van je vinden en tegelijkertijd kan je vinden dat diegene te loyaal is geweest aan Jonk en zijn team. Dat staat los van elkaar. Ik vind Bergkamp, Sar en Overmars en vele anderen ook iconen, toch ben ik het niet altijd eens met de mannen. Maar gelukkig ben ik slechts supporter maar wel van een hele mooie club. Met heel veel iconen. Ik ben trots Ajacied te zijn. En ik laat me daarin niets uit het hoofd praten als zijnde ik een schande ben als Ajax supporter. Of een schande als Cruijff aanhanger. Laat me niet lachen joh.

     2. Indojood

      Ik heb dat nergens beweerd dat je een schande bent. Zie je, ga je weer aannames en veronderstellingen doen.

     3. EugAjax

      Ik nam de beledigingen van jou en AH even in 1 keer mee, had ik in dit geval niet moeten doen klopt. Rectificatie

     4. Amsterdamse Hagenees

      Ik speel hard op de man, klopt. Altijd en overal daar waar ik dat nodig vind. Wel op blijven letten ajb.

 17. Sonsee

  Van mij hoeft hij niet zo zeer terug te komen. We hebben Dolberg en er komen wat leuke talenten aan, hij zou die talenten alleen maar in de weg lopen. Dure bankzitters hebben we door de jaren heen al genoeg gehad. Dan heb ik liever als ze toch een spits willen halen iemand van een wat jongere leeftijd.

Reageren is niet mogelijk.