There are no ads, please add some


Nouri heeft nog geen keuze gemaakt tussen Marokko en Nederland

1124ajax-pamathinaikos_nouri_vdbeek

Abdelhak Nouri heeft enkele wedstrijden in jeugdelftallen van Oranje gespeeld en is dus nog vrij om een keuze te maken voor welk land hij definitief wil gaan spelen. Zijn collega bij Ajax, Hakim Ziyech, koos uiteindelijk voor het nationale elftal van Marokko maar Nouri laat tegenover RTL weten nog geen keuze te hebben gemaakt. ‘Ik moet het stap voor stap bekijken en eerst maar eens veel minuten in het eerste van Ajax maken en dan kan ik alsnog een beslissing nemen. Voor welk land dat zal zijn?, ik speel nu nog voor het Nederlands Elftal’. 

Bron: RTL


Gerelateerde posts

79 reacties

  1. marcussboss

   precies ja! 1 zo’n fout is meer dan genoeg! blind moet hem gewoon een keertje oproepen en dan heeft hij zijn keuze gemaakt hoor!

   1. HURBIE

    Je bent toch in Nederland groot geworden qua voetballer en hier ben je opgegroeid dus dan moet je ook voor Nederland uitkomen
    Maar zover is het nog lang niet ga EERST maar eens minimaal één jaar achterelkaar je kunsten vertonen in het éérste van AJAX daarna zien we wel weer
    Je bent een leuke speler in wording maar je bent er nog lang niet GEDULD

    1. jood84

     ik blijf het belachelijk vinden dat je 2 paspoorten heb terwijl.je hier bent geboren. mijn ouders zijn beide van een andere nationaliteit en beide hebben ze alleen het Nederlandse paspoort. Je woont in een land dus heb je een keuze gemaakt lijkt me. als je toch graag een ander paspoort wil, dan moeten ze de Nederlandse nationaliteit maar kwijtraken. ik blijf het vreemd vinden dat als je ouders hier geboren zijn en jij als kind ook dat je dan 2 paspoorten moet hebben.

     1. HURBIE

      Hield mezelf nog in J 84 maar wat jij zegt wou ik ook zeggen
      Vind het ook absurd je bent Nederlands of Marokkaan maar niet van twee walletjes eten
      Kunnen wij ook niet

     2. Remco425

      En hij kan niet de Marokaanse nationaliteit kwijtraken. Eenmaal Marokaan altijd Marokaan. Kan Nouri niets aan doen. En heeft niets te maken met van 2 walletjes eten. Ik zie ook eerlijk gezegd het probleem niet. Het is maar een papiertje. Mijn vrouw heeft de Franse nationaliteit en mijn dochter, in NL geboren, heeft beide nationaliteiten. Daar doet ze niemand kwaad mee en niemand heeft er last vast. Kan alleen maar handig zijn voor haar.

     3. Remco425

      Zo typisch Nederlands trouwens ook Hurbie, wij kunnen iets niet dus zij ook niet. Die afgunst, echt verschrikkelijk. Heb jij er last van? Doen ze je er kwaad mee? 2x NEE.

     4. Indojood

      Ik en mijn familie hebben ook alleen een NL paspoort. Indonesië staat geen dubbele nationaliteit toe en dat zou NL ook moeten doen. Natuurlijk heb ik Indonesische invloeden zoals zoveel Indo’s maar ik heb trouw gezworen aan NL dus dat ben ik ook tot de dood.

     5. jood84

      ik als Nederlandse Israëliër kan zeggen dat ik trots ben dat ik nederlands ben en ik heb een 2e paspoort geweigerd. Want ik ben hier geboren en voel me alleen Nederlander. tuurlijk heb ik Israëlische invloeden, maar ik voel en ben op en top Nederlander

     6. Indojood

      Ik ben in Jakarta geboren en op mijn 10e in Buitenveldert terechtgekomen. Sprak geen NL, ging naar de International School of Amsterdam (ISA). Ben op straat snel Amsterdammer en Nederlander geworden.

     7. jood84

      zo zie je maar Indojood, als je echt wil dan lukt alles. Jou ouders zijn hier naartoe gekomen net als mijn moeder met het idee: dit word mijn nieuwe land en hier krijg ik betere kansen en ook voor hun kinderen. Dus hebben we maar 1 paspoort nodig, want als we terug willen dan is er altijd nog een manier om dat te doen. ik moet zeggen dat ik nooit had gedacht dat Jij in het buitenland was geboren 😄

     8. Indojood

      Waarom denk je dat? Ik heb wel altijd opgelet op school, dat wel. Dat heb ik wel meegekregen van mijn ouders, belang van opleiding.

     9. jood84

      de manier waarop je typt en je spelling zijn in mijn ogen echt Nederlands. Maar het kan aan mij liggen hè 😉 ik heb neefjes die Indo zijn (hier geboren) en die kunnen geen normale zinnen typen en spelling is ook niet hun beste kwaliteit 😄

     10. Indojood

      Ik geef advies aan Indonesiërs en Maleisiërs die zaken willen doen in de EU en dan met name NL. Dan heb je vaak te maken met (juridische) documenten en word je zo gedwongen je talen te beheersen. Engels en Duits beheers ik ook, voor andere EU-talen werk ik samen met een geschikte partner maar dat komt niet zo vaak voor.

     11. Indojood

      Is zeker leuk. Werk vanuit huis en ik doe alles zelf. In Indonesië heb ik een paar mensen in loondienst. Reis soms nog op en neer maar niet meer zo vaak. Met Skype kan je tegenwoordig veel op afstand doen.

     12. Indojood

      Ben wel volbloed Indonesisch. Bij mijn weten geen NL/Europese voorouders. Meeste Indo’ s zijn hier vanwege het koloniale verleden, mijn familie niet. Wij hadden geen familie hier in NL wonen voordat we hierheen kwamen.

     13. jood84

      ik vind het een hele knappe keuze van je ouders om hier naartoe te gaan en zonder familie leden in de buurt. Gelukkig hebben we nu internet en Skype enz. Maar voor hun was het echt een stap in het diepe. mijn moeder kwam ook helemaal alleen hier naartoe ivm studie, daar leerde ze me vader kennen en toen is ze hier gebleven. ze liet 13 broers en zussen en haar ouders achter in Israël om bij me vader te zijn. ik doe het haar niet na

     14. Remco425

      Dat is anders Indojood. Jij hebt Indonesië verlaten en zij staan geen dubbele nationaliteit tot, dus is het het 1 of het ander. Mijn Vrouw is uit Frankrijk gekomen en de Franse nationaliteit kan je nooit kwijtraken. Kan gewoon niet. Dus als ze de NL nationaliteit wil heeft ze maar 1 keus, dubbel paspoort. Ze heeft besloten alleen Française te blijven maar dat heeft meer met die achterlijke inburgeringscursus te maken. Ze komt uit Frankrijk, 2 landen verderop, niet uit de Rimboe! Mijn dochter hebben we overigens beide nationaliteiten gegeven. Puur omdat ze dan wat van ons beide heeft en omdat het handig kan zijn. Niets mis mee vind ik. Iedereen zn eigen beweegredenen, maar ze doet er niemand kwaad mee en niemand heeft er last van. Dan snap ik niet waarom mensen die haar totaal niet kennen daar wel zo nodig een mening over moeten hebben. Laat lekker en bemoei je met je eigen zaken. Zij bemoeit zich ook niet met hun leven.

     15. EugAjax

      Remco, zeer interessant stuk van je. Ik ben van nature ook tegen dubbel, alleen kan je zien dat het een vooroordeel is. Soms heb je dus blijkbaar geen keuze. En je laatste stuk betoog klopt helemaal. Gewoon lekker iedereen in zijn waarde laten ook al ben je het niet eens met evt levensbeslissingen. Ik ben weer stuk wijzer. Leer ik ook nog wat in forum 😄

     16. Indojood

      Weet ik wel. Nouri heeft hier geen schuld aan maar ik vind de discussie over dubbele nationaliteiten wel een interessante. Ik ben vooral voor duidelijkheid en eenvoudigheid. Een land als Japan doet dat gewoon goed, vind ik. Het recht op veranderen van je nationaliteit is geborgd in artikel 15.2 van de VN Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. Blijkbaar houden heel veel landen zich daar niet aan.

     17. Remco425

      Je kunt de Marokaanse nationaliteit gewoon niet kwijtraken. Net als de Franse. Mijn vrouw zou nooit alleen de Nederlandse nationaliteit kunnen hebben. Het is of alleen de Franse of beide. Kan zij niets aan doen, het is gewoon zo.

     18. jood84

      dan moeten ze de regels maar veranderen en wetten remco425. Maar is het ook zo dat jou kinderen 2 paspoorten hebben en niet alleen nederlands kunnen zijn? of heb je geen kinderen? ik heb daar namelijk geen verstand van. Dus ik leer graag wat bij

     19. Remco425

      Ik heb een dochter en die had inderdaad alleen Nederlands kunnen zijn. Ze is in NL geboren dus had alleen de NL nationaliteit kunnen hebben. Ik en mn vrouw zijn echter geen ‘Nederland über alles’ mensen en willen onze dochter wat (het beste) van beide culturen meegeven, dus hebben we haar ook de dubbele nationaliteit gegeven. Ook omdat het in de toekomst makkelijk voor haar kan zijn, mocht ze later in Frankrijk willen wonen. Ze voelt zich ook zowel Nederlands als Frans. We voeden haar ook 2-talig op. Allemaal omdat het makkelijk is. Voor nu, maar vooral voor later. Dan wordt het anders allemaal een stuk lastiger.

     20. Remco425

      Maar waarom moeten ze volgens jou dan de regels veranderen, jood84? Zal een verandering enige invloed hebben op jouw leven? Wordt jij er gelukkiger van? Volgens mij niet. Waarom is het dan toch zo belangrijk voor je?

     21. jood84

      het is toch vreemd dat als je in 1 land geboren word je 2 paspoorten moet hebben. ik zie het zo: mijn opa is Portugees, me oma nederlands aan de andere zijde van de familie is het Israëlisch,Duits en Palestijns. moet ik dan 5 paspoorten krijgen omdat ik dan van alle landen wat mee kan krijgen? lijkt me gewoon dat als je in een land word geboren je die nationaliteit heb en geen andere.. Maar zo denk ik. als je goed nadenkt komen we uiteindelijk allemaal ergens uit Afrika, dus moeten we als mens met verschillende voorouders dan allemaal meerdere paspoorten nemen? wat heeft een paspoort dan nog voor nut🙈

     22. Remco425

      Je moet niks jood84. Dat is het. Ik zeg ook niet dat jij 5 paspoorten MOET hebben. Dat is je eigen keuze en je valt niemand ermee lastig. Waarom zou IK dat dan voor jou moeten bepalen? Het gaat mij helemaal niks aan! Net als dat mijn dochter er niemand mee lastig valt. Mijn dochter heeft een Franse moeder en een Nederlandse vader. Dan IS ze dus al half frans en half nederlands. En zo voelt ze zich ook. Waarom zou ze dat niet 2 van die papiertjes mogen hebben? En nogmaals wie doet ze er mee kwaad en wie valt ze er mee lastig? Niemand! Waarom is het dan voor zoveel mensen zo belangrijk? Net als het homohuwelijk. Ze vallen mij er niet mee lastig en zij zijn gelukkig. Wie ben ik dan om dat tegen te willen houden? Laat ze lekker gelukkig zijn.

     23. jood84

      remco ik vind het mooi voor jou en je kids. Maar ik denk anders. ik zeg niet dat ik het juist heb, ieder mens is anders. Maar in mijn ogen is je afkomst waar je geboren ben. meer niet. we hoeven het gelukkig niet altijd eens te zijn

     24. Amsterdamse Hagenees

      Dat is nu het mooie van Nederland zoals het moet zijn. Twee verschillende meningen en beide kunnen we in hun waarde laten. Anders denken moet kunnen maar we moeten wel samen leven. Mooie discussie jongens. Dank.

     25. jood84

      Ja er mogen anders denken. gelukkig wel hoor.. Want het zou vreselijk zijn als we allemaal hetzelfde denken: dan vind je allemaal dezelfde dingen leuk. dan zie je iedereen in dezelfde auto rijden, zelfde baan, we zouden op dezelfde vrouw vallen enz enz. Gelukkig zijn we allemaal anders, dat maakt de mensen juist zo mooi. en als je naar elkaar luisterd zonder oordeel dan kan alles alleen maar beter worden 😉

     26. Indojood

      Een beetje meer liefde voor Nederland mag wel. Ik lees hier vaak over een desinteresse naar Oranje en de collectieve NL prestaties in Europa waar openlijk wordt gehoopt op een verlies van de pisvlekken, ook al kost dat ons een vaste CL plaats. Ja, dit komt uit de mond van een immigrant. 😆

     27. Amsterdamse Hagenees

      Een voetbal liefhebber wil op het hoogste niveau supporteren. Daar heb je dan je nationale concurrenten voor nodig. De kampioen van Nederland, wie dat ook wordt, moet direct in de CL spelen. Zoveel mogelijk teams moeten rechtstreeks geplaats worden voor de UEFA cup. Ik baal van de verliespartijen van PSV en Feijenoord. Dat zijn dure punten.

     28. Remco425

      Indojood, je mag best weten dat ik op dit moment helemaal niet trots ben op NL. We staan (lees: stonden) bekend als zeer tolerant land en dat is altijd wat me trots maakte op NL. Maar op dit moment is er zoveel haat, afgunst, intolerantie en egoïsme dat ik me nog nauwelijk met mn eigen land kan identificeren. Maar ik geef het nog niet op. Ik probeer overal waar ik kan mensen daarvan te overtuigen en daarover na te laten denken. Vooral bij mensen die het gevaar ervan bagataliseren. Dit staat overigens volledig los van Oranje, waar ik uiteraard wel hewoon voor ben.

     29. Indojood

      Ik snap wat je wilt zeggen. Van mijn kant mag je best weten dat ik vind dat er grenzen zijn aan tolerantie en dat ik de zorgen van autochtone Nederlanders en dan met name de arbeidersklasse, begrijp. Deze groep, die altijd heeft geijverd voor een sociaal Nederland, wordt in de armen van Wilders gedreven omdat links Nederland nog altijd graag aan multicultureel knuffelen doet.

     30. Remco425

      Natuurlijk zijn er grenzen aan tolerantie. Net als aan vrijheid van meningsuiting. Racisme en haat zaaien is bijvoorbeeld terecht niet toegestaan. Officieel. En tolerant hoeft niet per sé multicultureel knuffelen te zijn. Gewoon iedereen in zn waarde laten. Maar dat is bij een groot deel van de bevolking héél ver te zoeken.

     31. Amsterdamse Hagenees

      Het klopt dat we op diverse vlakken zijn doorgeslagen. Dat is al in de jaren zestig begonnen. Als we iedereen in zijn of haar waarde laten is er niets aan de hand en daar hoort ook aanpassing aan de cultuur bij waar je bent. Ik moet me op vakantie ook anders gedragen in diverse landen. No problem. Het mooie is dat als er een andere cultuur zich defintief vestigt je altijd zaken van elkaar overneemt. Dat moet geleidelijk gaan. Niks mis mee. Onverdraagzaamheid staat tegenwoordig gelijk aan vrijheid van meningsuiting.

     32. EugAjax

      Je word toch niet wijs AH? Hahaha anders denkenden in hun waarde laten? Ik wens je succes bij je goede voornemen😄😄😄. En ja heb staan juichen bij PSV. Op hun nummer gezet en weer terug op aarde….vanuit Europa.

     33. Amsterdamse Hagenees

      @EugAjax er zit een wereld van verschil tussen anders denkenden en mensen met een giga bord voor een hoofd vwb arrogantie.Voor feit dat Ajax straks als kampioen voorronde CL moet spelen heb jij dus zojuist staan juichen. Proficiat met deze slimheid.

     34. EugAjax

      AH, he jammer na jouw mooie woorden dacht ik ik kan toenadering zoeken 😄. Lekker discussieren over voetbal en elkaar in waarde laten. Helaas jammer dat dat voor mij niet geld namens jou. Zo dichtbij en toch zo ver weg. En met Europa zie ik het anders. Als Ajax nu gewoon kampioen was geworden hadden we zelf CL gespeeld en zelf kunnen zorgen voor de belangrijke punten. Ajax moet altijd zichzelf kunnen bedruipen, voetbal en financieel. En ik heb uitgelegd dat een stap terug inderdaad een keer niet erg is want nog een keer (en we hoeven niet eens te zijn, maar dom is anders).
      a) bij teruggang gaat NL met hooguit drie of vier clubs Europa in en worden resultaat gedeeld door 3 of 4 ipv door 6. Dat scheelt enorm in totaal punten, zelfs als we allemaal slecht blijven…
      b) voorrondes CL kampioenen is vele malen makkelijker als voorrondes niet kampioenen. Dus dan speel je tegen Ijsland, Azerbeidjan etc. Zelfs Celtic plaatst zich bijna altijd zo. Dan ben je meteen af van vervelende oefenpotjes en gaat meteen voor echie.
      Ach het is maar een gedachte van weer een voetbalsupporter. Sorry Ajax supporter

     35. Amsterdamse Hagenees

      Laat die toenadering maar lekker achterwege, die zoek ik hier bij niemand. Dat jij Ajax supporter bent is voor mij al irri genoeg.

     36. EugAjax

      Hahaha loop ik je al te irriteren? Was me nog niet opgevallen, maar wel de bedoeling dus ik ga de goede kant op. Straat taal noemen jullie dat toch? Dat directe communiceren hahaha

     37. Amsterdamse Hagenees

      Er zit een wezenlijk verschil tussen irritant gedrag en iemand irriteren. Ik dacht dat jij het slimste jongetje van de klas was.

     38. Remco425

      Dank je jood84. Natuurlijk mag je een eigen mening hebben, maar, en ik weet niet of dat bij jou het geval is, ik snap niet waarom sommigen het zo’n belangrijk issue vinden als het totaal geen effect op hen heeft. Voor sommigen is het zo’n beetje de belangrijkste reden om op een bepaalde politieke partij te stemmen. Dat snap ik niet.

     39. Tommy827

      Ik vind gewoon 1 paspoort klaar als je in frankrijk je nationaliteit niet weg kan doen ga je daar toch lekker wonen en lever je nederlandse nationaliteit in dat vind ik dubbele nationaliteit is van de zotte

     40. Remco425

      Maar mijn vrouw komt dus uit Frankrijk en is hier komen wonen. Iedereen heeft zo’n grote bek over inburgeren, maar ze mag van jou dus geen Nederlandse nationaliteit. Dat is zo krom als een hoepel. En jij bent dus het typische voorbeeld van de NL intolerantie waar ik het eerder over had. Voor mensen zoals jij schaam ik me om Nederlander te zijn. Ik vind jou van de zotte. Jij hebt er totaal geen last van en wij bemoeien ons ook niet met jouw leven. Wie ben jij gvd dan om zich te bomoeien met ons leven? Rot zelf lekker op!

  2. Remco425

   Of Hakim een fout heeft gemaakt moet nog blijken. Er is ook een NL Turk geweest die voor het NL elftal heeft gekozen. Na 1 invalbeurt zat zn interlandcarriere erop. Toen kon hij ook niet meer voor Turkije uitkomen. Ik hoop wel dat Nouri voor NL kiest, maar dat is eigenbelang. We hebben zulke talenten nu gewoon heel hard nodig.

   1. Indojood

    Dat was Yildirim en dat kon ie wel want het betrof een oefenwedstrijd. Ziyech kan niet terug, heeft kwalificatiewedstrijden gespeeld.

    1. Remco425

     Ik dacht van niet, maar kan me ook vergissen. Feit blijft dat het ook met een echte interland kan gebeuren. Of het van Hakim een fout is moet dus nog blijken. Misschien staat hij straks met de Afrika Cup in zn handen. Bij NL elftal kan hij voorlopig zeker niks winnen.

 1. marcussboss

  kies maar voor Nederland anders krijgen we straks weer een ziyech scenario! erg groot talent en gaan we nog veel plezier bij ajax en Nederlands elftal aan beleven!!

 2. Iceman

  Ik hoop dat Nouri voor NL gaat kiezen maar ik denk dat hij toch zal kiezen voor Maroko. Want de ouders van Nouri zullen ook wel helpen mee beslissen over welke land hij zal gaan kiezen zo gaan die dingen.

 3. Geroldkohlen

  hoop dat blind niet zijn achternaam navolgt, en zijn ogen open heeft en snel nouri belt!!! of laat hij weer een topper door zijn vingers glippen, zoals bij Ziyech!

 4. dickst14

  Gewoon voor Nederland spelen. Anders moet hij ook weer naar die fantastische Africa cup.

 5. Jimmy1971

  Hij voetbalt nu al voor de NL jeugdelftallen, dus als geen bondscoach het verpest komt het vast goed !
  Eerst maar even bij Ajax in de basis komen ..

 6. Charka53

  Als hier als Nederlander opgroei voetbal bal je toch gewoon in het Nederlands elftal de keus moet er gewoon niet zijn ,

 7. Dagrump

  Hij moet de keuze maken waar hijzelf helemaal achter staat. Ik hoop dat de keuze valt op het Nederlands elftal. Zo iemand met inzicht kunnen wel wel gebruiken in de toekomst !!

 8. Amsterdamse Hagenees

  Die jongen is niet verantwoordelijk voor de regels. Hij zit straks mogelijk in een situatie dat hij kan en mag kiezen. Niemand van ons heeft hem daarin ook maar iets op te leggen. Zo zitten de regels tussen Marokko en Nederland tot op de dag van vandaag in elkaar. Als er tegen die tijd nog steeds een keuze mogelijkheid is moet hij kiezen voor het team (nog niet eens land) waar hij denkt het beste tot zijn recht te komen. Daar profiteert de club automatisch ook van. Als onze geachte Geert het straks hier voor het zeggen zou krijgen zal zijn keuze heel snel duidelijk zijn ….. Marokko dus als we een kans willen maken dat hij voor het Nederlands elftal kiest …….. wees wijs met je stem 🙂

   1. Remco425

    Wat ben jij een lul dat je iemand een lul vind zonder het over voetbal te hebben op een voetbalsite.

 9. EugAjax

  Na de wijze les van Remko, wil ik toch nog wat tegen Nouri zeggen hierover. In de paspoorten kwestie kan je dus niet kiezen ook al zou je willen. Maar in voetbal is de verwachting dat je dat wel kan gaan doen later of wie weet heel snel. Volg je gevoel!!! Zoals Ziyech gedaan heeft. Uitkomen voor een nationaal elftal heeft te maken met trots, roots, en waar jij je thuis voelt. Dat zal omgetwijfeld beide zijn maar let op je gevoel zal toch een voorkeur hebben en dat kan je beter laten spreken dan rationeel denken in dit geval! Succes met je keuze mocht je ooit ervoor staan!

  1. EugAjax

   Klopt BR maar ik ga ervanuit dat als je goed genoeg bent voor NL elftal je ook in aanmerking komt voor Marokko. En zolang hij niet in aanmerking komt voor NL hoeft hij niet te kiezen want dan heeft hij geen keuze.

  2. Remco425

   Klopt br. We kunnen het lang en breed hebben over trots en nationalistisch gedoe, maar uiteindelijk draait het daarom.

Reageren is niet mogelijk.