There are no ads, please add some


Tete: ‘Eigenlijk een schande als je zegt dat het moeilijk is’ (Incl. video)

0807tete

Kenny Tete heeft zijn kans bij Ajax met beide handen aangegrepen. De talentvolle rechtsback is dit seizoen op de bank beland, maar kreeg donderdagavond weer eens een basisplek tegen Panathinaikos (2-0). Hij maakte zijn eerste doelpunt ooit voor Ajax 1 en werd na de wissel van Lasse Schone zelfs gepromoveerd tot aanvoerder.

Tete erkent dat het ‘niet leuk’ is om wisselspeler te zijn. “De één gaat daar anders mee om dan de ander, maar ik moet gewoon elke dag mijn stinkende best doen”, benadrukt de jongeling in gesprek met FOX Sports. “Ik kan wel niks doen, maar daar word je ook niet beter van. Een aantal jongens zit bij Ajax in hetzelfde schuitje en natuurlijk praten we daarover, maar we moeten elkaar in goede en slechte tijden oppeppen.”

Tete wil niet zeggen dat hij het ‘mentaal moeilijk’ heeft, omdat hij beseft dat hij bevoorrecht is met zijn beroep. “Iedere jongen droomt hiervan, bijna iedereen op de wereld wil in jouw schoenen staan. Het is eigenlijk een schande als je zegt dat het moeilijk is”, zo vindt hij. Dit seizoen kwam Tete tot slechts twee duels in de Eredivisie; Peter Bosz geeft vooralsnog de voorkeur voor rechtsback aan Joël Veltman.


Gerelateerde posts

70 reacties

  1. JustinW

   idd fijn zo een seler in je team te hebben. Hij hoort gewoon thuis in de basis wat een speler!!! in ere houden!

  2. jood84

   Tete je bent een topper. Je krijgt je kans wel weer en net als nu heb je laten zien dat je er gewoon in hoort te staan

   1. rickert

    Mee eens, hij bewijst een type prof te zijn zoals Schone eerder was geweest… dan blijkt dat de kans zeker weer gaat komen. Hoe onterecht de plek op de bank ook mag zijn, geduld.. je bent nog maar 20!

    1. jood84

     in de grote competities debuteren ze pas op zijn leeftijd soms ouder. Dus hij hoeft zich geen zorgen te maken denk ik.

     1. rickert

      Nee zeker niet, die jongen heeft heel veel potentie.. misschien zelfs wel goed voor hem dit. Als hij mentaal met tegenslag kan omgaan, is hij straks ook beter voorbereid op de top.

     2. jood84

      hij word er in mijn ogen ook alleen maar beter en sterker van. tegenslag hoort bij het leven

   2. Geroldkohlen

    zeker weten jood! iedereen kan nu toch echt wel zien ,dat tete beter is dan veltman!

   1. HURBIE

    Als verdediger zeer zeker Jojo Zie liever TÊTE op de plek van Veltman en Viergever eruit voor Veltman

   2. Litmanen

    Ik denk dat je gelijk hebt, maar waar Veltman en Dijks en Sinkgraven steeds de weg naar voren zoeken moest Tete na een half uur nog steeds zijn eerste bal naar voren spelen.
    Dat is nou precies waarom Tete geen eerste keus is.
    Misschien na vanavond dat hij inziet dat Bosz naar voren wil spelen en niet als De Boer eeuwig tikkie breed.

    1. jood84

     tete is een verdediger hè en geen aanvaller. volgends mij hebben we dat al vaker uitgelegd

     1. Litmanen

      Jood84 omdat jij het uitlegt is het nog geen waarheid. Ik heb jou al tig keer uitgelegd dat backs die bij Ajax spelen vanaf de jaren zestig – en dan praten we over meer dan vijftig jaar!- sterk zijn in het opkomen langs de buitenkant en een goede voorzet in huis hebben.

      Gek genoeg ging Tete pas op zijn Ajax back spelen na zijn goal. Ineens stond hij vaker over de middenlijn. Dus blijkbaar kan hij het wel. Blijft het feit dat er van zijn voet nog nooit een fatsoenlijke voorzet is gekomen…..

     2. jood84

      inderdaad Litmanen wat ik uitleg is geen waarheid, maar het mooie is dat ik het niet uitleg maar dat ik het zelf uit de mond van Johan Cruijff heb gehoord. een back moet verdedigen en een rechtshalf is een middenvelder en een rechtsbuiten is een aanvaller. volgens JOHAN moet elke speler zijn taak weten en dat ik voor een rechtsback dus eerst verdedigen en aanvallen is dus de taak van de spelers voor hem (de rechtshalf en rechtsbuiten) want als je rechtsback je rechtshalf en rechtsvoor met zijn 3e staan aan te vallen wie is er dan achterin?? kijk dat jij het heb over de jaren 60/70 is leuk, maar toen waren we superieur tegenover andere.. tegenwoordig mogen we blij zijn dan we in de Europa league spelen ipv champions league. Dus blijf niet hangen in de glorie jaren en doe je roze bril af. het Nederlands voetbal gaat naar beneden en niet omhoog!! maar als jij alsnog met 3 man rechtsvoor wilt staan dan moet JIJ in ieder geval geen trainer worden van een Nederlandse voetbalclub

     3. Indojood

      Tsja, Litmanen heeft geen hoge pet op van Johan, dat hebben we al vaak genoeg gelezen hier. Hopeloos.

     4. jood84

      Ja ik twijfel soms of die een havenarbeider is. Want als je het niet eens bent met de grootste voetballer van Nederland en dan zelfs durft te denken dat je het beter weet dan hem, dan ben je of een kakkie of verstandelijk beperkt.

     5. Indojood

      Heb al vaker gezegd dat hij rijp is voor een psychiater. Hij denkt nu ook al hard op dat Nouri fysiek te kort komt omdat Nouri gisteren niet zo dominant was als in Jong Ajax. Let wel, dit is iemand die vlieggewicht Sinkgraven op zijn Barca’s vindt spelen.

     6. Litmanen

      Wat ik ziek vind is dat jij bij elke discussie Johan Cruijff opvoert. Lekker makkelijk om zelf niet te hoeven nadenken.
      Johan is uitvinder van het totaalvoetbal. Ga maar eens opzoeken wat dat inhoudt, kneus!

      En houdt eens op om JC overal voor te misbruiken. Te walchelijk voor woorden.

     7. Amsterdamse Hagenees

      Volgens mij verwijs je ongeveer een keer per maand naar dit artikel. Ik vrees dat onze Litmanen met een geleide hond naar het voetbal gaat en de blaffende analyse probeert te vertalen. Tsja, dan gaat het fout. Lezen kan hij in ieder geval niet.

     8. Indojood

      Blijf het gewoon doen. Ik kan alleen het Cruijff-geluid blijvend laten horen wanneer ik dit onderbouw met zijn uitspraken. Ik ga er niet zelf een draai aan geven zoals Litmanen en EugAjax.

     9. Litmanen

      Het blijft zielig. De vergelijking Sinkgraven/Nouri bijvoorbeeld: Sinkgraven is een kop groter dan Nouri.
      En wat betreft zijn fysiek: ook binnen Ajax hebben ze hun twijfels.

     10. Indojood

      Ja, daarom beschouwen ze Nouri als één van de grootste talenten. Lamgzamerhand zie je nu hem vaker bij de selectie van Ajax 1 verschijnen, samen met Van de Beek en De Ligt. Vandaag zitten ze er weer bij. Ze kloppen gewoon hard op de deur. Sinkgraven is ook een lichtgewicht (ik heb nergens gezegd dat ze even lang en zwaar zijn) maar mag van jou 1,5 jaar falen als middenvelder. Bij Nouri wordt na één wedstrijd al getwijfeld. Jij bent zielig

 1. -buitenkantje rechts-

  Ik hoop dat Tete veel praat met Bazoer, El Ghazi en Riedewald..
  Onder Bosz krijg je echt je kans.. en dan moet je er staan en hem overtuigen van jouw kwaliteiten..

  1. Charka53

   Als Tete in goede doen is zal Bosz er toch een keer in moeten beloven , het is wachten op een slechte wedstrijd van Veltman.

    1. Charka53

     Dat krijg je als het elftal beter gaat draaien en constant aan het aanvallen is krijgen de verdedigers minder te doen dus lijkt het of het beter gaat en kan Veltman vaker mee op en daar is hij beter in dan Tete maar als het op verdedigen aankomt vind ik Tete toch beter.

     1. Velibor

      Litmanen je kunt lullen wat je wilt maar Tete is de beste rechtsback van Ajax en voor Veltman zoek maar een andere plek.

    2. afcabran

     Tete is verdedigend beter. En ik vind dat meer prioriteit hebben in de verdediging. Als de tegenstander heel defensief speelt dan kan veltman eventueel op de rb positie spelen.

  1. jood84

   zo zie je maar hoe belangrijk familie is voor topsporters. En je eigen mentaliteit natuurlijk

 2. Dagrump

  Dit is de perfecte instelling die komt er wel en als ie zo blijft spelen/knokken dan staat ie zo weer in de basis en kan Bosz niet meer om hem heen !!

 3. Dagrump

  Goed gespeeld en een mooie goal gemaakt en de captain geweest! Tete zal goed 💤💤slapen vannacht, denk ik zo

  1. Litmanen

   En zondag weer op de bank.
   Slechte trainer he die Bosz, beste en mooiste voetbal sinds jaren………

 4. Indojood

  Uitstekende reactie. Vind zichzelf bevoorrecht als profvoetballer en hoeft geen medelijden omdat ie het “moeilijk” zou hebben.

  1. Remco425

   Inderdaad, maar hij zei ook dat hij al een plan voor de toekomst heeft liggen. Wat dat is wilde hij niet zeggen, maar als dat is dat hij bij Ajax blijft knokken voor zn plek had hij niet zo geheimzinnig gedaan denk ik. Toen er gevraagd werd over een mogelijke transfer verwees hij de journalist met een half onderdrukte lach door naar zn zaakwaarnemer. Ik vond het interview nogal dubbel. We zullen zien en ik hoop dat er niks speelt en dat hij inderdaad blijft om te knokken voor zn kans, maar ja, rioolrat hè…

   1. -buitenkantje rechts-

    Klopt Remco… je hoefde niet eens een goed toehoorder te zijn om te begrijpen dat er een transfer aan zit te komen. Zou erg jammer voor Ajax zijn.

    1. jood84

     dat zou zeker jammer zijn voor Ajax BR, maar als die weggaat hebben we tenminste 1 gelukkig mens hier op het forum: Litmanen

  1. Geroldkohlen

   hans anders, Pearl, eyewish, de opticiens op Mars zien dat tete beter is! sommige ( ik noem geen namen) moeten misschien daar langs gaan, bij een van de bovenstaande opticiens om een andere bril te krijgen! tete is zoveel beter dan veltman !!

   1. jood84

    bij een opticien kan je geen nieuwe hersenen halen Geroldkohlen. hij kan zich beter laten nakijken door een Psycholoog en daarna komt vanzelf wel uit de diagnose dat die persoon geestelijk beperkt is.

 5. afcadeluxe

  jij komt er echt wel,gewoon hard trainen en wachten op je kans,na gisteren is het voor pb ook weer moeilijker geworden wie er zondag rechtsback speelt

 6. RobbyZ

  De hele wereld vind veltman minder en ziet liever Tete in het veld maar PB moet zijn ogen nog even laten meten bij pearl denk ik.

 7. Vakje129

  Hopelijk zijn PB zijn ogen opengegaan en sta jij zondag in de Basis , laat die veltlul maar op de bank zitten bij jouw verdedigen zie ik betere dingen dan bij die andere knakker👍👍❌❌❌

Reageren is niet mogelijk.