There are no ads, please add some


Opstelling Ajax – Panathinaikos

opstelling_ajax

Wanneer Ajax vanavond na de wedstrijd tegen Panathinaikos als winnaar van het veld stapt dan zijn we zeker van groepswinst. Dit komt mede doordat we uit Griekenland drie punten hebben meegenomen door met 1-2 te winnen. Hoewel de bal rond is, zit de winst voor Ajax er dik in want er werd in een vriendschappelijk duel op 10 juli van vorig jaar al met 2-0 gewonnen.

Peter Bosz heeft het elftal redelijk omgegooid voor de wedstrijd van vanavond en moet een aantal mensen missen in verband met ziekte en straffen. Riechedly Bazoer moet op het strafbankje zitten terwijl Hakim Ziyech ziek is en Jaïro Riedewald geblesseerd aan zijn knie is. Davinson Sanchez en Davy Klaassen krijgen rust en Daley Sinkgraven is geschorst voor deze wedstrijd. Dit geeft de mogelijkheid om voor wat vers bloed in het Europees voetbal te brengen en dat geldt voor Pelle Clement, Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong en Abdelhak Nouri. De wedstrijd begint om 19:00 uur en is op RTL7 en Fox Sports te volgen.

Opstelling Ajax: Andre Onana, Kenny Tete, Matthijs de Ligt, Heiko Westermann, Mitchell Dijks, Lasse Schone, Abdelhak Nouri, Donny van de Beek, Vaclav Cerny, Mateo Cassierra, Amin Younes

Wissels: Diederik Boer, Joel Veltman, Bertrand Traore, Frenkie de Jong, Kasper Dolberg, Nick Viergever, Pelle Clement

Opstelling Panathinaikos: Steele, Koutroumbis, Samba, Ibardo, Zeca, Lod, Villafanez, Wakaso, Hult, Moledo, Coulibaly

Wissels: Kotsolis, Rinaldi, Ledesma, Mesto, Mingos, Pispas, Ivanov


Gerelateerde posts

96 reacties

 1. dickst14

  Mooi dat Tete gaat spelen en onze talenten Nouri Cerny de Light en vd Beek. Hoop op mooi voetbal.

   1. De seijs

    Grote klasse ajax wat jullie vanavond hebben laten zien. Echt alles en iedereen top. Op deze manier ziet de toekomst er zeker rooskleurig uit. Met andere woorden ik kan met een gerust hart gaan slapen.

    1. De Ajacied

     Super gedaan jonge gasten, echt TOP !!!!!
     En een hele fijne commentator bij rtl7
     Hoor hem 10x liever als die drol van Leo Driessen
     ❌❌❌

     1. De seijs

      Ja die commentator was ook top. Hij hete Westermann hahaha en zijn broer deed ook mee.😂😂

   1. HURBIE

    Je kan lullen wat je wil maar Bosz heeft wel ballen ,als hij zijn team helemaal omgooit
    Ook goed voor de concurrentie ,gaan ze nog meer hun best doen
    En de rotte appels vallen af

 2. Iceman

  Succes boys laat maar eens zien dat jullie voor onze trots spelen dat de naam Ajax draagt dus laat eens wat zien ik heb er vertrouwen in dat het goed komt vanavond.

 3. KBouter

  Staat nog een mooi elftal op papier, ben reuze benieuwd wat ze er van gaan maken.

  En ja Litmanen…ook voor dit elftal gaan de mensen naar het stadion.

 4. EugAjax

  Succes mannen of jongens moet ik zeggen. Genieten van zoveel talent, ondanks dat opstelling beetje te rigoreus is. Laat het werken mannen

 5. Amsterdamse Hagenees

  Verdediging met de Ligt prima, Tete en Dijks brengen volfoende ervaring. Ik had alleen die patatboer er nooit ingezet.

 6. Geroldkohlen

  hmmm Bosz gaf toch aan eerste te willen worden in de poule, waarom zet je dan kasper goalberg op de bank????? had dan youness vrijaf gegeven en daar cassiera neer gezet. maar goed ik ben benieuwd.

 7. Teuntje

  Spannende opstelling! Als dit aanslaat (ik kijk nu al uit naar het enthousiasme van onze talenten) dan hebben we toch best wel wat achter de hand.
  Zin in en succes allemaal!!

 8. stylo1984

  Hebben zeker de pamper niet om… stelletje schijtbakken, en westermann vraagt zich af waarom die nooit in de basis staat

  1. Teuntje

   Moet zeggen dat ik Westerman niet eens zo slecht vond beginnen. Nu is ook zijn niveau flink gezakt

 9. Teuntje

  We kunnen na 31 minuten constateren dat de opstelling die Peter Bosz uit de grote hoed heeft getoverd niet werkt!
  Een zeer, zeer matig Ajax…..

 10. dathijn26

  Ik kan nu wel een beetje begrijoen waarom Tete bankie zit. Het enige wat hij doet is tikkie breed of tikkie terug. Durft geen bal te steken of in te spelen. Fantasieloos min of meer…

   1. Amsterdamse Hagenees

    Tete is ook gewoon een pure maar klasse verdediger. Niks mis mee. Gewoon bal inleveren na verdedigende actie. De Ligt zie ik graag voortaan samen met Sanchez. Verder rampzalige spelopvatting van de Grieken. Een 5/3 verdediging. Spelhervattingen moeten het dus doen.

   2. Geroldkohlen

    jaja hahaha !sta je nu voor lul met je commentaar met je tete brengt niks aanvallend!!😂😂

    1. stylo1984

     Ik zit echt te wrijven in men ogen… hopen dat ie der wat motovatie uithaalt… zag net dat blinde paasje ook van em denk wat gebeurt er😂

  1. Geroldkohlen

   dan heb jij je ogen in de zak zitten ,enige in de verdediging die echt door het ijs zakt is westermann. en zolang een verdediger zijn taak verdedigen goed uitvoert ,dan speel je geen slechte wedstrijd! en ik vind juist dat beide backs aanwezig zijn met onze aanvallen, eerste pas van tete leidde tot een mooie combinatie met cerny en donny. en ik hoop dat ik het vaker ga zien deze westrijd, maar ook dijks is scherp aan het verdedigen en speelt vooruit. maar echt westermann pfff, laat sanchez maar warm lopen!

 11. Indojood

  Westermann kan echt niet. Voor de rest is het allemaal zo slecht niet. Paar weken geleden met de basisopstelling tegen Excelsior was het ook niet best.

 12. EugAjax

  Seer saaie eerste helft met Schone als aardig hoogtepunt. Voorlopig zijn er weer paar gewogen en nog te licht bevonden voor echt grote werk. Niet erg. En net nu ik typ een nieuw hoogtepunt Tete voor 2-0, ja hij speelt wel heeel goed zeer verdiend dus. Voor rest vooralsnog snel vergeten of gaat ze nu schitteren? 😄😄

  1. Amsterdamse Hagenees

   Jij hebt de goede wedstrijd? Je ziet niet hoe de Grieken spelen? Wie zijn er allemaal te licht? Westermann hoef je niet te noemen.

   1. EugAjax

    AH negatieve tegenstanders is nog nooit een excuus geweest om saai spel. Dus nu ook niet. Wij zijn Ajax en met oordeel doe ik dat dus op Ajax nivo. Het is topsport geen kinderspeeltuin. In tweede helft zin er in ieder geval spaarzame geniet momentjes, maar er zijn ook veel fouten. Laten we het erop houden dat het een mooie ervaring is voor veel spelers en dat Tete mag blijven staan voor Veltman wat mij betreft. Later een wat uitgebreider verhaal nu hopelijk nog genieten van alle jeugd die er nu instaat. Mooi moment Schone aanvoerderband naar Tete geweldig

    1. Amsterdamse Hagenees

     Please, please, please geen lang verhaal. Ajb spaar ons allemaal, niet doen. Please please. Het staat zo ongelooflijk pedant, betweterig en vooral, in mijn ogen, dom. Dus kort en krachtig, max 5 regels.

     1. EugAjax

      OK AH ik luister naar je. Je krijgt alleen nog deze zinnen. Vermakelijke tweede helft, veel jong talent, opleiding is dus nog steeds goed, Tete voor Veltman rest eerste elf ongemoeid laten. Talenten mogen blij zijn met Bosz als trainer hij steekt zijn nek voor hun uit. Dus Driessen is ook stil. Nou gelukkig allemaal domme teksten van me. En je kon het niet laten mensen weer te beledigen. BRAVO knap gedaan weer achter je anonieme forum naam, heel knap veel karakter fijne avond nog

     2. EugAjax

      Heb nog ruimte op 5e regel, De Ligt zit heel dicht op nivo Viergever, wsl al beter, ach weer een domme tekst😄😄😄

     3. Amsterdamse Hagenees

      Welke belediging???? Dat je pedant en dom bent? Dat is geen belediging hoor.

     4. EugAjax

      AH je bent en blijft de grootste op deze forum, vooral zeer volwassen reacties naar mensen toe die het hier niet met je eens zijn. Niet raar dat je Jonk fan bent. Die gaat ook schreeuwen en tieren als hij geen gelijk krijgt. Lastig he beetje tegenspraak hahaha. Jonk kwam uiteindelijk niet meer op vergaderingen, doe jij zijn voorbeeld volgen en verdwijn uit deze forum 😄😄😄😄. Zou heel veel mensen blij maken ciao

     5. Amsterdamse Hagenees

      Jij zet Jonk neer als een tierende schreeuwlijk terwijl hij dat nooit heeft gedaan. Toon mij de beelden waarin hij dat doet. Toon mij de teksten waarin hij onbehoorlijk is. Ik weet zeker: die zijn er niet. Er zijn alleen mensen die er een genoegen in scheppen een verkeerd beeld te scheppen van Jonk en dat is verdervelijk en beschamend en …… schofterig. Lastig he, recht voor zijn raap discusieren.

     6. Amsterdamse Hagenees

      Ik zie de humor niet. Oh ja, alleen al voor jou blijf ik hier om tijdig je onzin te kunnen tackelen. Ik tackle cum laude overigens.

 13. Indojood

  De meesten hier verwachten een wedstrijd zoals tegen NEC. Zoveel overtuigende wedstrijden heeft de basisopstelling ook nog niet gespeeld. Ik vind het best aardig zo.

 14. Amsterdamse Hagenees

  Tete staat vanaf nu vast in de basis. Aanvoerder haal je er nooit uit 😂😂

     1. Geroldkohlen

      dan heb je niet goed gekeken eerste fantastisch combinatie Van cerny met donny, kwam door de pass van tete die cerny aanspeelde! kijk de wedstrijd terug ,want dat je dat niet gezien hebt moet je misschien even langs hans anders!

  1. Geroldkohlen

   de ligt mag van mij met Sanchez in de basis starten voortaan ,en de geldt ook voor tete en dijks!

 15. Amsterdamse Hagenees

  Conclusie: Ajax hoeft zich geen zorgen te maken bij blessures, schorsingen of Afrika club. Er staan er voldoende klaar om de plekken op te vullen. Dat deze ploeg het voor elkaar kan krijgen om de Grieken zo bang te maken dat ze niets durven behalve verdedigen. Chapeau. Er waren vanavond toppertjes en een paar die gewoon beter kunnen en we hadden Westermann 😂. Ik wens u allen nu veel sterkte met de analyse van Eugajax.👍👏👋

  1. Amsterdamse Hagenees

   Zit met een grote grijns heerlijk na te genieten. Gewoon omdat die jonge gasten geen greintje angst hebben getoond. Ik zag het aloude lef van Ajax weer terug. Gewoon van: opzouten, wij zijn Ajax, wie denken jullie wel niet dat je bent. Ook deze gasten gaan straks sprankelend voetballen. De durf, lef en enthousiasme is er al. Heel volwassen gespeeld door gecontroleerd te spelen. Jongens en zeker Peter Bosz, bedankt !!

 16. PvL020

  Dit AJAX heeft het super gedaan!!!!! En nu zie je dus dat het gewoon heel dicht bij elkaar zit allemaal

 17. EugAjax

  SUPER AJAX, SUPER JEUGD, GOEDE TWEEDE HELFT, GENIETEN. BOSZ HEEFT GEGOKT EN GEWONNEN. HIJ HEEFT ER ECHT VERSTAND VAN!!! op naar rest van seizoen. Op naar de triple. O ja Cruijff rust zacht man, het komt helemaal goed met je cluppie en ook nog op jouw manier. We love you all, thanks for alle talenten binnen club. We worden weer de grootste dankzij jouw kennis, opleiding. Je hebt een goede lichting professionals opgeleverd. En Bergkamp cs ga zo door jeugd is echt fantastisch!!!

 18. BobbyHaarms

  Prima jong Ajax gezien vanavond. Niet hoogstaand, maar wel goed genoeg om een angstig Panathinaikos met 10 man voor de eigen goal te houden. Uitstekende wedstrijd om de jonkies vertrouwen te laten tanken en de basisspelers te laten weten dat ze er langzaam maar zeker aankomen. En Tete? Laat hem maar eens een poosje staan, speelde een goede pot. Veltman heeft vanavond i.i.g. al kunnen wennen aan zijn nieuwe plek.

 19. Amsterdamse Hagenees

  En we nemen er nog een 🍺 en we nemen er nog twee 🍻. Alleen al door het lef zo’n team neer te zetten en zo’n resultaat te behalen maakt me zo vrolijk.

  1. BobbyHaarms

   Zoiets kan alleen bij Ajax. Genieten, niet alleen voor die jonge jongens maar zeker ook voor ons! 😀

 20. -buitenkantje rechts-

  Plaatsvervangend genieten van deze jongens!
  Een aantal zo in te passen in de selectie.. Achterin alleen Sanchez voor Westermann en je hebt een topachterhoede!
  Zet hier Schöne.. Ziyech en Klaassen voor.. waarbij vooral de positie van Klaassen onder druk staat.. Voorhoede met Younes.. Dolberg .. Traoré.. Gewoon top!
  Maar gewoon weer lekker genoten vanavond.. Heerlijk die jonge gastjes.. ambitie spat eraf!

  1. Amsterdamse Hagenees

   Doe Schöne, Ziyech en Nouri. Cerny op termijn op plek Traore. Was niet echt heel gelukkige wedstrijd voor hem.

   1. -buitenkantje rechts-

    Zou ik ook doen..
    Nouri wordt de vervanger van Klaassen.. Cerny idd niet gelukkig.

Reageren is niet mogelijk.