‘Jong’ Ajax simpel langs Panathinaikos

1124ajax-pamathinaikos_clement

Ajax was al zeker van een plaats in de volgende ronde maar heeft vanavond, met een heel jong team, de winst in groep G van de Europa League zeker gesteld. In de Amsterdam Arena werd Panathinaikos met 2-0 verslagen. Kenny Tete kreeg na lange tijd weer speelminuten en maakte daar gretig gebruik van. Kenny scoorde zijn eerste doelpunt in 44 wedstrijden en kreeg toen Lasse Schöne gewisseld werd de aanvoerdersband omgeschoven van de Deen.

Bekijk hier ons fotoverslag van dit duel

Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt, Abdelhak Nouri, Donny van de Beek en Vaclav Cerny mochten starten als basisspeler omdat Peter Bosz wist dat Ajax al naar de volgende ronde was. Heiko Westermann had ook een basis plaats van de oefenmeester gekregen maar na 25 minuten leed hij slordig balverlies waarvan Victor Ibarbo profiteerde en op keeper André Onana afstormde. De aanvaller wilde Onana verschalken in de korte hoek, maar trof gelukkig buitenkant paal. Heiko Westerman had hier lering uit getrokken en werd voor zijn doen steeds beter, hij had uiteindelijk de meeste nauwkeurige passes (78) en werd aan het eind van de wedstrijd door het publiek toegezongen.

Panathinaikos gooide constant de boel dicht waardoor er moeilijk doorheen te voetballen was. In de 40ste minuut werd Amin Younes na een mooie dribbel onderuitgehaald en mocht Lasse Schöne een vrije trap nemen. Een heerlijke zwabberbal van Schöne zette keeper Luke Steele op het verkeerde been en vloog kort voor de thee binnen in de verre hoek.

Vijf minuten na rust kon Kenny Tete een goed blok zetten waardoor hij de bal veroverde en haalde uit van buiten het zestienmetergebied. De bal belandde in de linkerhoek, buiten bereik van doelman Steele en de Arena ontplofte. Peter Bosz haalde Amin Younes en Lasse Schöne eruit en bracht Pelle Clement en Frenkie de Jong binnen de lijnen. Hierdoor stond er écht een jong Ajax met een  gemiddelde leeftijd van 20,8 jaar. De Jong kwam voor Schöne, die de aanvoerdersband overdroeg aan Tete wat een nieuw schitterend hoogtepunt voor de jonge back was. De jeugd die nu opgesteld stond kende geen schroom want de jongelingen combineerden er lustig op los. Donny van de Beek vuurde een gewaagd schot af, dat rakelings naast ging. Het bleef uiteindelijk bij 2-0 waardoor Ajax dertien punten heeft verzameld uit vijf wedstrijden en kan in de laatste speelronde niet meer achterhaald.

Ajax – Panathinaikos 2-0 (1-0)
40. Lasse Schöne 1-0
50. Kenny Tete 2-0

Gele kaarten: Villafanez, Mubarak(Panathinaikos),  Dijks (Ajax)
Opstelling Ajax: Andre Onana, Kenny Tete, Matthijs de Ligt, Heiko Westermann, Mitchell Dijks, Lasse Schone(/68 Frenkie de Jong), Abdelhak Nouri, Donny van de Beek, Vaclav Cerny, Mateo Cassierra, Amin Younes(/62 Pelle Clement)

Opstelling Panathinaikos: Steele, Koutroumbis, Samba(/57 Ivanov), Ibardo(/75 Rinaldi), Zeca, Lod, Villafanez(/62 Ledesma), Wakaso, Hult, Moledo, Coulibaly

 

Related posts

53 Comments

  1. De seijs

   Geweldig van die jonge gasten eerlijk is eerlijk. Klasse ajax super. En nu op naar Heerenveen. 0-3 Bam

   1. jood84

    zo zie je maar dat je gewoon meer dan voldoende kwaliteit op de bank heb zitten, helaas kan je er maar 11 opstellen, maar dat maakt de bankzitters niet minder goed

     1. jood84

      ik ben ook onderweg terug naar huis. het was een prima wedstrijdje van onze jonge godenzonen

    1. De seijs

     En dat is gelijk het grote gevaar. Het zijn als je niet oppast allemaal kikkers die straks uit de emmer willen springen.

   1. JustinW

    dat denk ik ook! zeer mooi deze overwinning! goed voor het moraal, verdere verloop van de Europa league en natuurlijk de punten!! fijne avond gehad!

  2. jojocoolio

   Eerlijk is eerlijk ik was gezien de opstelling wat bezorgd…. Maar ben super trots op de mannen wie er vandaag in stonden…. WESTERMANN is oke ole ole?

  1. Amsterdamse Hagenees

   Wie over deze wedstrijd negatief kan zijn moet per direct supporter worden van een andere club. Ik denk dat Jonk ook genoten heeft van zijn jongens.

    1. Indojood

     In het andere artikel heb ik dingen gelezen zoals “zeer matig, zeer slecht, foutenfestijn, Bosz zit er naast met de opstelling, een aantal spelers is gewogen en te licht bevonden, etc.”

     Ik houd het er maar op dat ze dronken waren of geen sex van hun vrouw/man kregen. ?

     1. Remco425

      Ik moet bekennen dat ik ze de 1e helft wel nog wat onwennih vond. Ze liepen elkaar regelmatig in de weg en passes en loopacties werden niet begrepen. Maar wel steeds de controle gehouden en in de 2e helft werd het helemaal leuk. het was eigenlijk wachten op de 3-0. Die van Pana werden er moedeloos van en voelden zich door die jonkies aardig vernederd denk ik haha. Dus over de hele wedstrijd ben ik super trots op ze en ben ik blij dat ik het fout had met mn angst dat het teveel wisselingen zouden zijn ?

    2. hansjmn

     Moest wel een paar keer mijn hart vast houden bij acties van andre osana pfff gewaagde acties! Gaat zeker nog een keer goed fout!! Verder supper wedstrijd en idd Tete verdiend een basisplaats vind hem beter dan veldmannetje

 1. KBouter

  Vind de ervaring die die jonge gasten ervaren in een volle Arena met een EL wedstrijd mooier dan deze winst. Geplaatst waren we al. Prachtig gedaan jongens!

 2. Charka53

  Goed gedaan van die jonge jongens er zit een hoop aan te komen en mooi van Bosz dat hij dit heeft aan gedurfd.

   1. Charka53

    Maakt mij niet uit het was een leuke pot de jongens hebben een kans gehad en de (oudjes) hebben rust gehad .

 3. PvL020

  Ik vind nu wel dat het gezeik van sommige over Bosz wel mag stoppen, hij heeft echt de goede visie en de spelers maken het hem moeilijk en laten hem niet in de steek. Degene die dat wel doen zijn degene die afvallen. Kijk Tete en Dijks, spelen niet maar hoor je ook niet en komen er weer, je hebt echt 21 man nodig dit seizoen en iedereen hoort erbij. De rotte appels die zichzelf te goed vinden vallen dus af

  1. KBouter

   Tete heeft een goede wedstrijd gespeeld, en een mooie goal gemaakt. Maar dat wil nog niet zeggen dat Tete aanvallend beter is dan Veltman. Verre van dat!!

   Tete is een puur verdediger ( en een goede ook) en Veltman is iets minder puur verdediger, maar aanvallend wel beter!

   1. Amsterdamse Hagenees

    Ik geef toch de voorkeur in dit geval aan een goede verdediger die incidenteel ook nog eens scoort ?

    1. Remco425

     Ik ook AH, al is dat incidenteel scoren natuurlijk wel heeeel incidenteel. Maar vandaag zat hij er lekker in ?

 4. -buitenkantje rechts-

  Vanavond alleen maar winnaars..
  Ajax wordt groepshoofd..
  Supporters konden genieten van de toekomst van Ajax1..
  Het Nederlands voetbal krijgt weer wat punten en aanzien..
  En de basisspelers kunnen uitgerust naar Heerenveen dit weekend.
  Topavond!

 5. Amsterdamse Hagenees

  Bosz vond Westermann een uitstekende wedstrijd spelen. Ik denk dat Westermann gewoon enorm mazzel heeft gehad dat hij niet echt onder druk heeft gestaan. Als ik de zekerheid en lef van de Ligt vergelijk met Westermann dan is het verschil schrijnend duidelijk. Het super jonkie is gewoon stukken beter als de ervaren man. Hij doet zijn best maar tegen een tegenstander die druk weet te zetten gaat hij het niet redden. Lief van Bosz maar in mijn ogen in dit geval niet erg realistisch. Maar ……. we nemen er nog een ? ??

  1. PvL020

   Daarom speelt hij ook weinig… Idd had weinig tegenstand vandaag en de Ligt…… Ja dat wordt echt een vaste waarde, heerlijke speler ook

  2. KBouter

   Daar heb je wel gelijk in, maar Bosz had het over deze wedstrijd en zelfs ik vond Westermann niet onverdienstelijk spelen. Let wel…tegen deze tegenstander. Ging een keer goed de fout in waarbij hij bijna Onana blesseerde.

   Wat me wel opvalt is dat veel mensen elkaar napraten en doen om Westermann in een slecht daglicht te krijgen, en dan bedoel bij Gijp en de Mos vanavond bij Rtl7. In de rust herhaalden ze meerdere malen de fout van Westermann en ze lachten zich een scheur in hun broek. Mensen gaan gauw…omdat ze er dan bijhoren Gijp en Co napraten om er bij te horen. Ik kan zo wel zien dat Westermann het niveau niet heeft, en zie ook liever De Ligt. Maar ik vond hem deze wedstrijd goed aanwezig en in de lucht is hij heerser, dat vond ik ook uit bij GA Eagles. Ik had trouwens voor het seizoen wel goede verwachting van hem, naar dat was met zijn eerste wedstrijd gauw over. Hij zal denk ik met de winterstop of eind seizoen ook gauw weer wegwezen denk ik.

   1. Amsterdamse Hagenees

    Wat Gijp heeft gezegd weet ik niet. Rust is rust ook voor mij ?. Ik zie alleen zo’n verschil in beleving, klasse en uitstraling in dezelfde wedstrijd tussen Westermann en de Ligt dat je zag dat Westermann hier op zijn top speelde. Dat is natuurlijk niet goed genoeg. Dus Peter moet het ook niet overdrijven. Degelijk was voldoende geweest als commentaar.

   2. Remco425

    Zo denk ik er ook over KBouter. En dat van de 1e wedstrijd, dat heeft hij altijd, had hij vantevoren ook aangekondigd. Met die wetenschap verdiende hij een 2e kans, maar die heeft vrijwel niemand hem gegeven.

  3. Remco425

   Klopt AH, maar hij moet die jongen ook vertrouwen geven, anders heb je helemaal niks meer aan hem. En toch ook, met 28 interlands voor Duitsland kan je toch geen koekebakker zijn? Ik hoop dat het er nog uit komt. Zou alleen maar beter voor Ajax zijn. Hem volledig afzeiken en een landelijke pispaal van hem maken hebben wij ook niks aan.

 6. KBouter

  Dit was zeker voor Westermann ….met zijn ervaring dé beste wedstrijd die hij bij Ajax gespeeld heeft. Als je dan inderdaad de Ligt ziet, hoe vrij en zonder druk te voelen met zijn 17 jaar hier zijn wedstrijd speelt, vraag ik me af….hoe goed de Ligt gast worden, het verschil nu al met een ervaren Westermann….hoe de Ligt speelt is wel schrijnend.

 7. ajax62

  Geeft veel hoop voor de toekomst. jongens hebben ervaring op kunnen doen en deden het prima. Goed van Bosz om dit zo aan te pakken. Ook voor de talenten is er ruimte om te spelen. Je haalt het niet met een selectie van 13 man.

 8. Indojood

  Waar zou Litmanen toch zijn? Nog steeds bij de kassa te wachten op teruggave van de helft van zijn toegangskaartje? ?

 9. EugAjax

  Mooie wedstrijd vooral in tweede helft. Eerste was echt heel saai en middelmatig. Ajax heeft zeer brede selectie en gelukkig mocht er iemand in eerste elf geblesseerd raken hebben we nu bevestiging dat het geen probleem mag zijn op bijna alle posities niet. Moet wel aantekene. Griekse competitie ligt drie weken stil en dat was te zien. Pana was heel slecht, en niet alleen door Ajax afgedwongen. Laatst won Luik ook met 0-3 dacht ik. Tete verdient binnnkort een kans, hoewel ik Veltman ook zeer goed vind spelen over algemeen. Word nog lastige keuze. Als ik Tete gister laat nog goed beluisterd heb is hij de volgende die weg wil als dit te lang duurt. Hij heeft al plan en wilde deze niet bespreken…….gaat nog heel hectische periode worden. Ik was blij verrast gister in tweede helft, maar Ajax is er nog lang niet, maar gaat er wel komen. Op naar de triple!!!!!!

Comments are closed.