There are no ads, please add some


Helden van 1971 eregasten bij Ajax – Panathinaikos; Duel onder leiding van Russische scheidsrechter

0912ajax-panathinaikos_logo

Rondom Ajax – Panathinaikos wordt donderdagavond uitgebreid stilgestaan bij de Europese finale tegen dezelfde Griekse opponent uit 1971. Ajax won dat jaar zijn eerste Europa Cup. Een aantal spelers uit die finale van juni 1971 (2-0) zijn bij de laatste thuiswedstrijd van de groepsfase in de Europa League te gast op de Koninklijke Loge in de Amsterdam ArenA.

Horst Blankenburg, Barry Hulshoff, Piet Keizer, Heinz Stuy, Ruud Suurendonk en Sjaak Swart zullen met verzorger Salo Muller terugblikken op de eerste Europese hoofdprijs van de club.

Ajax – Panathinaikos zal aanstaande donderdag overigens geleid worden door een Rus. De UEFA heeft de vrij onbekende 38-jarige Aleksei Eskov aangesteld voor het Europese treffen. Voor Ajax staat alleen de groepswinst nog op het spel, Ajax is al zeker van overwintering. Eskov leidde niet eerder een duel van Ajax.

Bron: Ajax.nl


Gerelateerde posts

22 reacties

   1. De seijs

    Heel mooi gebaar. Hoop wel dat Bosz zijn sterkste elf tussen de lijnen brengt. Dat hebben de mannen van 1971 wel verdient.

    1. Litmanen

     Ja, de beste elf. Misschien wel een moment om Krul te laten spelen. Eens kijken wat hij er van bakt.

 1. KBouter

  Hoop dat ze nog ff stilstaan bij de twee topspeler in dat elftal toen, Johan Cruijff en Nico Rijnders.

  1. Amsterdamse Hagenees

   Als je nagaat wat Ajax destijds voor Nico heeft betaald en waarvoor ze nu Dolberg hebben gekocht dan was Nico in deze tijd vele miljoenen waard geweest. Ajax kocht hem destijds voor fl. 400.000,00 van Go Ahead. Dolberg heeft Ajax zo’n 45 jaar later € 350.000,00 gekost.

   1. KBouter

    Jij bent van een lichting ouder dan ik, ik kan het me iets herinneren, harde middenvelder, heerser op het middenveld met Neeskens. Weet nog dat ik vroeger met voetballen als kind altijd Cruijff, Neeskens of Rijnders wou zijn. Nico had net als Cruijff en Neeskens ook een wereldvoetballer moeten zijn, die ook bij de grootste clubs van de wereld niet had mistaan. Zonde dat het zo gelopen heeft.

   1. Indojood

    Toen Dick van Dijk dood ging, is het elftal nog een keer bij elkaar gekomen tegen ONA uit Gouda.

 2. Amsterdamse Hagenees

  Hoop dat Bosz een stel jonge honden gaat opstellen. Beetje al la vroeger toen de jonkies ook gewoon voor de leeuwen geworpen werden. Denk dat de oude garde dat enorm weet te waarderen. Aloude Ajax lef.

 3. -buitenkantje rechts-

  Nu overwintering al zeker is zou ik de reservespelers een kans geven..

  Cerny Cassierra. Sierhuis

  Nouri vd Beek. Klaassen

  Dijks. Riedewald Veltman Tete
  Basisspelers hebben hier en daar toch wat pijntjes.. laat de anderen nu maar een kans hebben.

Reageren is niet mogelijk.