There are no ads, please add some


Van der Sar vandaag om de tafel met Gudelj en Bosz

0815persconferentie_bosz_gudelj

Als een van zijn eerste taken als algemeen directeur van Ajax moet Edwin van der Sar vandaag een binnenbrandje blussen, zo meldt De Telegraaf. Bij afwezigheid van directeur spelersbeleid Marc Overmars, die momenteel een bezoek brengt aan Ajax Cape Town, gaat hij op sportpark De Toekomst om negen uur met Nemanja Gudelj en Peter Bosz om de tafel. Er wordt een oplossing gezocht voor het conflict tussen de muitende speler en de trainer.

Volgens de krant voelt Gudelj zich onheus bejegend, omdat hem min of meer een basisplaats in het vooruitzicht was gesteld. De middenvelder hield een transfer af, maar viel na de komst van Hakim Ziyech buiten de boot. Omdat Gudelj, die aangaf het niet langer te kunnen opbrengen op de bank te zitten, zijn ploeggenoten en coach in de steek liet, lijkt die oplossing heel simpel: wegwezen en nooit meer terugkomen, ofwel melden bij Jong Ajax en ondanks zijn contract tot de zomer van 2020 in de winterstop een club vinden die de Ajax-vraagprijs betaalt. Het is ook de wens van het merendeel van de fans, dat de van AZ overgekomen middenvelder nooit in de armen sloot. Gudelj haalde zelden zijn hoge niveau als in Alkmaar en werd gezien als het toonbeeld van het klinische spel onder Frank de Boer in het laatste jaar.

Rol van Lemic
Deze week werd het beeld versterkt dat Vlado Lemic, de zaakwaarnemer van Gudelj, het brein achter de actie van de middenvelder is. Terwijl de supporters nog kookten van woede en hun onvrede over het gedrag van Gudelj op social media uitten, deed de Servische international er nog een schep bovenop. Vanuit Oekraïne plaatste hij een foto op Instagram met de tekst ’Wolves don’t lose sleep over the opinions of sheep’, waarmee hij ondubbelzinnig aangaf dat hun meningen hem niet interesseren. Een dag later nodigde hij op hetzelfde medium iedereen uit op zijn (25e) verjaardag te komen. Een terugkeer in de ArenA (zelfs als reserve) lijkt uitgesloten, omdat die voor een explosieve sfeer zal zorgen.

Medestanders
De keuze van Van der Sar – verbanning van Gudelj naar Jong Ajax – lijkt zodoende voor de hand te liggen, maar houdt ook het risico van een uitslaande brand in. Hoewel de algemene opinie in Nederland duidelijk in het nadeel van Gudelj is, heeft hij binnen de selectie een flink aantal medestanders. De andere kikkers in de kruiwagen – Kenny Tete, Mitchell Dijks, Jairo Riedewald en Riechedly Bazoer – balen ook van het ontbreken van uitleg van Bosz over hun reserverol en vinden de stakingsactie van Gudelj eigenlijk wel stoer. De kans op meer springende kikkers is groot.


Gerelateerde posts

39 reacties

   1. Litmanen

    In mijn ogen kun je maar op een manier reageren: Gudelj in de Boilesenrol drukken. Vaststellen van de transfersom en als die niet komt trainen op de Toekomst tot einde contract.

    Dat is de enige manier om de rest aan boord te houden en om andere zaakwaarnemers af te schrikken. Gudelj mag hier niet als winnaar uitkomen. Voor Ajax gaat hij toch nooit meer spelen ondanks zijn riante salaris, dus kiezelhard aanpakken.

    Laten we eerlijk zijn, Boilesen zit nu in Denemarken op de bank of de tribune. En geheel door eigen schuld. Due gaat nooit meer ergens aan de bak komen.
    Dat gun ik Gudelj nu niet maar zijn zaakwaarnemer wel. Dat tuig moet ook maar eens weten waar de grens ligt.

    1. jood84

     ik gun het niemand Litmanen, maar als iedereen begint te denken dat ze boven de club staan, dan maken ze het er zelf naar.

    2. HURBIE

     Wordt en gaat het spel van AJAX net lekker oogstrelend worden komt zo’n Tsjechisch Misbaksel de club naar zijn hand te zetten wie denkt hij wel wie hij is met zijn praatjes
     Het is al geweldig om in de selectie van het éérste van AJAX te zitten
     Koop lekker een enkeltje Verweggistan
     Maar jij wil weg dus jij moet AJAX 6 miljoen betalen of dood bloeden in het tweede
     En als je jou VIRUS heb overgebracht op die andere jongens ,dan moet AJAX de zelfde regels toepassen als bij jou

    3. dickst14

     Ze moeten een voorbeeld stellen en hem hier niet mee weg laten komen. Als men de gevraagde transfersom niet betaald dan contract uit laten dienen. Desnoods als koffiejuffrouw of materiaalman.

 1. Iceman

  Deze Kermet de Kikker moet je snel de deur wijzen en ook zijn zaakwaarnemer en derest van de springende kikkers rustig houden en als Bazoer naar Barca wil ook lozen wel voor de genoende prijs natuurlijk voor derest rust bewaren binnen de club dus ik zeg succes Van Der Sar je kan het.

 2. Iamsterdam2015

  Tja de actie is naturlijk oliedom!!! Het fijne van het verhaal zullen wij als ” gewone” man mever nooit weten. Wat ik wel weet is dat spelers als bazoer, tete en in mindere mate Dijks van zodanig niveua
  Zijn, dat ze niet op de bank willen en kunnen zitten. Deze spelers blijven wel rustig en malen een stap op de plaats………tot de winterstop en dan
  Ben je in totaal 5 spelers kwijt…………

 3. AJAX 2001

  In mijn ogen kan Gudelj dit niet meer goed maken,
  laat hem gewoon maar vertrekken je hebt niks aan een speler met zo’n instelling.

 4. Jimmy1971

  Als je ze niet in het gareel krijgt is zo snel mogelijjk verkopen de enige optie ! Gudelj is niet goed genoeg voor Ajax en Bazoer heeft niet de juiste mentaliteit , wat erg zonde is van zijn talent ..
  En misschien Bosz toch een cursusje communicatie geven voor Sinterklaas ..

  1. Geroldkohlen

   dat zag ik ook staan jimmy! ik snap niet, dat Bosz niet met zijn spelers zou praten over hun reserve rol. lijkt mij toch ook erg belangrijk, om de jongens te laten weten waar ze aan moeten werken. om kans te maken op speelminuten vooral voor de jonge jongens is dat nodig! als dat zo is, dan moet Bosz idd een communicatie cursusje krijgen. gudelj is voor mij echt een gepasseerd station, en speelt een vies spelletje! die mag wegblijven maar ik vind dat je de jonge jongens moet behouden, en met ze communiceren. ik gaf dat ergens anders al eerder aan, hoe belangrijk dat is. maar wat ik wel snap is, wanneer je als reserve speler op de bank zit. en dat je ziet dat degene die op je plek staat het niet beter doet dan jezelf, of zelfs slechter en je krijgt geen respons of gesprek of een kans om je te bewijzen. dan kan ik me voorstellen dat je gek word als reserve op de bank. want er zijn er wel een paar, waarvan ik vind dat die ook wel eens plaats mogen nemen op de bank.

  1. Vakje129

   Dat is een beetje teveel van het goede , meer van een schop onder je luie reet en op stouten 😡💪

 5. jojo123

  Waarom moet dit naar buiten eorden gebracht, waarom moest dit issue uberhaupt naar buiten worden gebracht. Is dat een tactiek van de trainer om dit interne issue publiekelijk te maken? Het is toch makkelijk intern te houden, dat wordt bij alle organisaties gedaan. Begrijp er niets van… een Feyenoorder nog wel… Ze hebben ook geen echte opleiding gehad zoals managrment, people manahement etc…

   1. jojo123

    Ik begrijp ten eerste niet dat ze Bosz een Feyenoorder nog wel hebben binnengehaald. En niet lang nadat deze Bosz is gestart, zijn er alleen maar issues…Dat was bij FdB maar even en was het opgelost. Nu al zijn er zoveel issues dat het er toch op lijkt dat het niet alleen aan de spelers ligt. Daar moet ook naar worden gekeken. Even reflecteren…

     1. Amsterdamse Hagenees

      Ik heb toch zomaar het idee dat Ajax dit bericht naar buiten brengt en dan volgens mij via vd Sar. Dus wat jojo loopt te bazelen is inderdaad een diepe zucht waard.

    1. EugAjax

     Ik denk wel dat je hier een punt hebt jojo. Onder De Boer kwam dit allemaal niet naar buiten en sudderde dit soort zaken maar heel kort als ze al speelden dit soort zaken. Alleen Hamdoui en Boilesen, maar dat werd effectief en snel opgelost. Bosz zal zijn selectie dus inderdaad beter moeten managen en ook aandacht geven aan spelers die ernaast staan. Plus wat heel belangrijk is altijd consequent in je acties en uitleg zijn. Nu krijg je vaak het idee dat er soms met twee maten gemeten word door Bosz. Alleen de perceptie dat dat zo is kan je Bosz kwalijk nemen

     1. Amsterdamse Hagenees

      Jij moet toch even in de geschiedenis van het trainerschap van de Boer duiken EugAjax. Een van de grootste verwijten die aan de Boer is gemaakt, naast het verschrikkelijke spelletje, is het gebrek aan contact met de spelers. Mensen vergeten wel heel erg snel.

 6. AFCA my World

  Op zich hebben de spelers Dijks Tete en Bazour wel gelijk,ze waren en zijn naar onze mening beter als de spelers die nu op hun postie spelen maar krijgen de kans niet meer, misschien moeten we Bosz maar een keer over de knie leggen,hoe hij met de spelers omgaat zonder met ze te praten is beneden alle peil ! Hopelijk heeft dit gespek een positief effect en raken we eindelijk de onrust wat kwijt !

 7. Kmeertens

  Sinkgraven, dijks en veltman wegdoen. Riedewald linksback, tete rechtsback en bazoer erbij houden

  1. KBouter

   Makkelijk lullen…moet Schone wijken voor Bazoer? …want op de bank wil hij niet meer, kom nou eens met een oplossing ipv makkelijk te roepen Bazoer erbij houden.

 8. Dagrump

  Als die anderen slim zijn laten ze hun benen en voeten spreken. Zorg dat Bosz niet om je heen kan. Geef gewoon altijd alles elke training en elke wedstrijd. Zorg dat je een basis plaats afdwingt. Als je dan nog niet in de basis of als wissel voorkomt. Dan wordt het tijd om verder te kijken. Maar praten of uitleg moet er wel zijn. En dat is ook niet goed te praten !!

Reageren is niet mogelijk.