There are no ads, please add some


Einde Bazoer bij Ajax lijkt in zicht: ‘Het duurt nu te lang’

0921ajax-willem2-bazoer

In gesprek met de NOS lijkt Riechedly Bazoer, hoewel hij niet wilde praten over een mogelijke transfer, nadrukkelijk uit te kijken naar een vertrek. ‘Ik train goed, ik train hard. Het is wachten op mijn kans, maar voor mijn gevoel duurt het nu te lang. Ik ben jong. Ik heb denk ik wel potentie, dat heb ik vorig seizoen onder Frank de Boer wel laten zien. Daarvoor ook al. Het is belangrijk voor mij om veel wedstrijden te spelen’, aldus Bazoer.

‘Ik heb meerdere malen met de trainer een gesprek gevoerd. Maar onze meningen zijn verdeeld. De trainer heeft een mening over mij en ik heb een mening over de trainer. Het is wachten tot na 18 december. Dan weet ik wat ik ga doen in de winterstop.’ Gisteren werd bekend dat Ajax in gesprek is met de jonge speler over zijn toekomst; zie bericht. Beluister het interview: NOS.nl


Gerelateerde posts

62 reacties

  1. jood84

   het is zonde om hem weg te laten gaan. Maar als je zo jong bent en je gaat al van alles eisen dan kan je hem beter voor een flinke zak geld verkopen voor hij de rest aansteekt

   1. Remco425

    Ik lees hier niet dat hij ook maar iets eist. Hij heeft een mening en daar komt hij voor uit, niets mis mee. En het is belangrijk dat er veel met hem gesproken wordt, ze laten hem dus niet aan z’n lot over. Ik hoop dat hij blijft, want hij heeft zeker heel veel potentie.

    1. jood84

     Ja je mag een mening hebben dat is leuk. maar je moet je voeten laten spreken ipv je mond. hij vind dat die hoort te spelen en zijn coach blijkbaar niet, en volgends mij ziet zij coach hem elke dag trainen en zal het dan toch echt bij het rechte eind hebben.

     1. Litmanen

      Eens jood84. Hij heeft zijn kansjes zeker niet gepakt en speelde in Jong Ajax heel erg slecht en zag er zeer zeker niet gemotiveerd uit. Net als Tete, hoewel ik hoorde dat die ook nog eens behoorlijke prive problemen heeft.

     2. jojo123

      Je voeten laten spreken als je de kans niet krijgt. Dat is makkelijk gezegd. Het is moeilijk voor een Feyenoorder om te gaan met Ajax spelers… dat is duidelijk. Maar een verschil van mening heb ik ook. Bosz moet de spelers die de eerste helft van een wedstrijd dramatisch spelen in de rust wisselen. Die daarvoor in aanmerking komen: Traore, Younes, Klaassen, schone, veltman, az-speler. Zo krijgen de anderen tenminste een kans en wordt de motivatie goed gehouden. Als je vanaf de bank ziet dat een medespeler dramatisch voetbalt dan wil je toch invallen om het team beter te laten voetballen. Denk dat Bosz zijn vriendjes in het veld gewoon laat staan……

  2. De seijs

   Dus een paar maanden geleden was er al rook! Toen werd het nog ontkent. Maar nu blijkt dan toch dat hij zo snel mogelijk weg wil bij ajax. Ja een schone die vecht voor zijn plaats. Maar ja het zijn dan ook 2 hele verschillende personen! Dat is dan ook wel te zien.

 1. ajaxpers

  Echt doodzonde om hem te laten gaan. Hadden we maar een trainer die de boel bij elkaar kon houden ipv deze kapitaalvernietiging.

 2. vak411

  Wat duurt te lang? Top talent maar dus ook kut karakter.. meneertje zit 10 potjes op de bank en wil weg. Neem een voorbeeld aan schöne, als je goed bent komt je kans vanzelf.. ondankbaar stuk vreten.. ga lekker Kisnha achterna….

  1. DanielenRico

   Bazoer moet niet zo zeiken. Schöne heeft zowat ook heel vorig seizoen op de bank gezeten en niet gezeurd dat hij weg wilde!

  2. BobbyHaarms

   Klopt helemaal Vakkie411, tegenwoordig willen de heren van amper 20 lentes allemaal een basisplaats opeisen. Nou dan heb ik nieuws voor ze: Je zit bij de top van Nederland waar 23 spelers rondlopen en waar de jeugd ook op de deur loopt te bonken…concurrentie dus, en niet zo zuinig ook! Jammer Bazoer, maar wil je persé een basisplaats dan raad ik je aan naar FC Krabbetukkers te verhuizen. Hebben ze slechts 12 spelers rondlopen en met wat geluk is er elke week wel iemand ziek. Jij je basisplaats en Ajax een mooie plek op de bank voor iemand die wel wil knokken voor zijn plaats 👍

  3. jojo123

   Maar schone is niet goed genoeg voor het buitenland, en mist gewoon body en lengte, wat de opkomende speler wel hebben. Zij hebben in potentie meer kwaliteit dan Schone, hij is ook al wel 10-15 jaar ouder…

   1. Remco425

    Een ander verschil, Schone is al 30 of 31, die zit z’n carriere wil uit. Die hoeft geen klapper meer te maken, die illusie zal hij in elk geval niet meer hebben. Als een jong talent lang buiten de selectie zit raakt hij in de vergetelheid en kan z’n carriere er al na een paar jaar opzitten. En dat terwijl vorig seizoen heel Europa achter hem aanzat. Dat is dus wel een wezelijk en niet te onderschatten verschil met Schone.

    1. BobbyHaarms

     Klopt. En in potentie is Bazoer nog steeds ons absolute toptalent. Ik begrijp heel goed dat het voor Bazoer belangrijk is om op deze leeftijd wedstrijden te spelen, maar laat je dan desnoods verhuren als je even geen uitzicht op de basiself hebt en je het geduld mist. Maar een vertrek forceren is in deze fase van zijn carrière waarschijnlijk het domste wat ie kan doen.

     1. Remco425

      Ik denk dat verhuren voor hem geen optie is, omdat hij al een seizoen lang alle wedstrijden heeft gespeeld en ook al bij het NL elftal zat. Als je dan verhuurd wordt is er geen perspectief meer en kan hij net zo goed vertrekken.

     2. BobbyHaarms

      Hij zal niet de eerste speler zijn die verhuurd wordt en keihard terugkomt. Zie bijvoorbeeld een Jan Vertonghen en Ronald de Boer in het verleden of, zij het wat minder groots, Mitchel Dijks. Als hij echt wil slagen en zich niet te groot voelt voor een stapje terug lijkt het me geen verkeerde optie. Als hij dit niet wil heeft hij zelf de keus om te vertrekken óf te knokken voor wat hij waard is. Van tegenslag kan ie alleen maar sterker worden..

     3. Remco425

      Jan Vertonghen en Dijks hadden nog niet of nauwelijks in het 1e gespeeld. En Ronald de Boer was daadwerkelijk verkocht, niet verhuurd 😉

 3. Hazez

  Je bent al meer als een seizoen niet in goede doen dus je zit niet voor niets op de bank .. laat je voeten spreken want we weten dat je het kan .. maar als het nu al te lang duurt ? Pppfffff slappe lul

     1. Indojood

      De stad Utrecht is altijd goed voor ons geweest. Vanenburg, Van Basten, De Wit, Wouters, Sneijder om maar een paar te noemen. De plaatselijke FC is wel erg.

     2. Indojood

      Ach, Amsterdam is ook al lang niet meer wat het geweest is. In het centrum is de voertaal inmiddels Engels. Zeker met de dood van Johan is een stuk van de stad heengegaan. Wie vertegenwoordigt er nu nog echt het Amsterdamse? Niemand meer.

     3. jood84

      ik ben en blijf een Amsterdammer. Maar je heb gelijk het grote deel is toerist of emigrant uit andere dorpen/steden. ook veel studenten. Maar gelukkig heb je nog wel een paar echte Amsterdammers

 4. AJAX 2001

  hij is echt veranderd als persoon die Bazoer, was eerst erg fan van hem, heeft ook al zo’n slechte instelling….

  1. jojo123

   Heeft alleen een verschil van mening met de trainer, dat hebben de meeste voetballers bij Ajax. Die komen toch voor zichzelf op, dat is toch Amsterdams???
   Kijk maar naar alle grote spelers van Ajax die weggegaan zijn, die hadden allemaal een verschil van mening…

  1. PvL020

   Gvd 18 jaar en dan zo opstellen en als hij in mag vallen bakt hij er niks van. Een collega van mij is gisteren bij jong oranje tegen jong portugal geweest waar Bazoer en Riedewald speelde en volgens zijn zeggen waren ze ook daarniet opvallend……. Zegt genoeg in mijn ogen

 5. Geroldkohlen

  het zou echt jammer zijn! hij heeft enorm veel potentie. maar als het niet klikt en je hebt een meningsverschil kan je 2 dingen doen ,er samen proberen eruit te komen of ieder zijn eigen weg gaan. zelf hoop ik op het eerste!

  1. jood84

   talent/skills/potentie het zegt allemaal geen reet als je geen goede topsport mentaliteit heb. Want je kan alles hebben maar als je niet sterk ben geestelijk dan speel je al nog bij de Amateurs

    1. jood84

     het is ook doodzonde. Maar ik heb het met veel jongens van me oude team gezien. wel het talent maar niet de mentaliteit

 6. -buitenkantje rechts-

  Niet laten gaan! Hebben we nog hard nodig!
  Hoewel ik ook denk dat hij een transfer gaat maken zou ik hem bv in bekerwedstrijden en nu internationaal gewoon opstellen.

  1. De seijs

   ???? voor wie, en is het dan de bedoeling dat we gaan verliezen met zo’n gozer zonder instelling? br.

   1. -buitenkantje rechts-

    Kan bv voor Klaassen of Schöne als verdedigende middenvelder.. maar zou hem ook wel eens op de vleugel willen zien Seijs.

    1. De seijs

     Maar dat is juist zijn manke de laatste tijd. Verdedigen daarom staat hij niet meer in de basis. En ja op de vleugel? Dat weet ik niet. br

  2. dickst14

   Hij is geen schim meer van de Bazour van afgelopen seizoen. Aan het eind stond hij er toen ook al naast trouwens . Veel potentie maar voert zijn taken niet uit. Dan wordt het moeilijk in het hedendaagse voetbal. Moet echt naar zich zelf kijken.

   1. -buitenkantje rechts-

    Zegt toch wel wat als je als vervanger van Busquets wordt genoemd of als de nieuwe Pogba door Milan..

    1. dickst14

     Ja genoemd. En berichten. Als hij bij Barcelona 1 wedstrijd zou spelen als hier tegen Willem2 dan werd hij gelijk gratis weggeven aan Depotivo Nunca Pensado

 7. Iamsterdam2015

  Tja hoj heeft gelijk. Klaassen is al tijden hopeloos uit vorm. Tijd nu voor hem om het te laten zien. Pb moet dan ook zo eerlijk zijn en hem die kans geven. Hij heeft gelijk. Te goed voor de bank

  1. jood84

   klaassen hopeloos in vorm scoort wel doelpunten en haalt wel punten voor je club. toch knap dat je in de topscoorderslijst staat terwijl je slecht speelt. hoeveel maakt klaassen er dan als die een goed seizoen heeft?

   1. dickst14

    Je hebt gelijk. Hij scoort veel en heeft veel diepgang. Toch zou ik het fijn vinden als hij niet zoveel dom en onnodig balverlies zou lijden. Vind hem niet echt vooruit gegaan de laatste jaren. Maar toch belangrijk voor Ajax.

    1. jood84

     het is zeker niet zijn beste seizoen. Maar hij is wel een echte ajax speler. En ik zie hem liever bij ons spelen dan ergens anders 😉

 8. Charka53

  Weer één die als hij een doelpunt maakt het logo van Ajax kust , ze zijn bijna allemaal hetzelfde als het goed gaat hebben ze een Ajax hart en als het wat minder gaat hebben ze de geld pest en willen ze weg .

 9. EugAjax

  Word tijd dat Ajax flink gaat doorselecteren, te beginnen deze winter. Gudelj, Bazoer en El Ghazi verkopen. De eenheid moet bewaard blijven. Het is vervelend om te zeggen maar het zijn vaak spelers uit een zelfde categorie die het talent niet weten om te zetten in karakter, mentaliteit, en alles over hebben voor je sport, de super professionele houding ontbreekt vaak. En vooral gebrek aan zelfkennis is schrijnend. Wanneer je niet eerlijk naar jezelf toe bent dan zal je het nooit maken. Bazoer word nu al bij twee topclubs ongeduldig, zonder dat hij vind dat het aan hem ligt. Deze speler gaat er niet komen. Bod 20mln plus meteen weg doen.

 10. JohnDoe77

  Zou jammer zijn, nog te weinig laten zien. Met zo’n beperkte staat van dienst is het niet nodig dat hij een mening over de trainer heeft. Net of die daar naar moet luisteren!

 11. VanDattem

  Ik vind het niet raar en best menselijk dat als je vanaf je 14 als het jeugdtalent van NL wordt gezien, je op je 16 naar Ajax wordt gehaald, op je 18e debuteert en een bestwel goed seizoen draait waarin je een van de belangrijkste spelers vh team bent, je in datzelfde jaar in Oranje debuteert, diezelfde zomer naar Barca kan maar bij Ajax blijft om vervolgens op de laatste 2 maanden na een prima seizoen te spelen, waarna je einde zomer aan t begin van het volgende seizoen te horen krijgt dat de trainer het niet in je ziet zitten, je toch blijft en maar 10 minuten speelt terwijl je directe concurrenten toch echtwel af en toe vervangen kunnen worden – je er op je 20e even klaar mee bent. Het is dan aan Ajax en mn Bosz om deze jongen bij de groep te houden en te snappen dat iemand van 20 jaar die door iedereen vanaf zn 14e opgehemeld is er ff klaar mee is, terecht of niet. Schone (topper) heeft inderdaad lang op de bank gezeten en geduld gehad. Maar dat is toch niet te vergelijken: die is volwassener, rijper en is nooit zo opgehemeld als Bazoer. Ajax leek/lijkt het hoogst haalbare dus dan heb je alles bij elkaar opgeteld wat meer geduld. Het zou zonde zijn als we Bazoer nu kwijtraken.

Reageren is niet mogelijk.