There are no ads, please add some


Bergkamp genoot niet van Ajax-spel onder De Boer

0710ajax-nordsjaelland_bergkamp

Dennis Bergkamp heeft als assistent-trainer onder Frank de Boer niet altijd genoten van het spel van Ajax. Bergkamp had enige invloed maar volgens hem ontbeerde het Ajax vaak aan lef en creativiteit, iets waar Bergkamp als speler altijd van genoot.

‘Het leek soms positiespel om het positiespel om maar in balbezit te blijven. Ik heb daar niet zoveel mee want je bereikt uiteindelijk niet echt je einddoel. Ajax-spelers moeten durven te voetballen, creatief zijn en risico durven nemen, en niet afwachtend voetbal spelen. Daar is Ajax groot mee geworden en dat hoort gewoon bij ons, al eeuwenlang. Het gaat terug tot de middeleeuwen. Onze meesters in de schilderkunst waren origineel. Zij kopieerden niet’.

Bron: Santos Magazine


Gerelateerde posts

65 reacties

  1. jojocoolio

   Liever kampioen… En trouwens dit seizoen heb ik ook niet echt genoten… Laten we het nou niet overdrijven…

   1. BobbyHaarms

    Nou Jojocoolio, heb je dit seizoen nog niet echt genoten? Kom op man, het spel van dit seizoen is een verademing t.o.v de laatste 2 seizoenen onder FDB! Die laatste kampioenschappen heb ik nou niet echt een trots gevoel aan overgehouden, integendeel! Puur omdat de rest nóg slechter was.

    1. Litmanen

     Eens Bobby, maar ik vind het achterbaks dat Bergkamp nu zo naar buiten komt. Hij was als assistent te bang om in een vliegtuig te stappen en heeft nu commentaar op Frank de Boer.
     Bergkamp zal door zijn handicap nooit ergens hoofdtrainer kunnen worden, dat is misschien jammer, maar houdt dan je mond dicht over de mensen die jou het vertrouwen geven om je tot assistent te benoemen.
     Een volgende trainer van Ajax zal zich wel twee keer bedenken voordat hij Bergkamp vraagt.
     En voor de azijnzeikerds van wie geen kritiek op Bergkamp gegeven mag worden: als voetballer fantastisch!

     1. Teuntje

      Ik vind ook dat we hier af en toe de realiteit wel een beetje uit het oog verliezen, hoor. Ook dit seizoen heel veel slaapverwekkend slecht wedstrijden gezien. Ook best goede 90 minuten, maar geloof me….die waren er onder Frank ook.
      Verder daalt Bergkamp met stip naar de onderste regionen door z’n achterbakse bericht

     2. 11Younes11

      @Litmanen
      Wat heeft de vliegangst van Bergkamp hiermee te maken? Bergkamp is een voetballiefhebber en ik vind het mooi om te horen dat hij zich nu meer kan identificeren met het voetbal dat we nu spelen.

     3. AjaxKat

      Litmanen heeft gelijk! Bergkamp zat seizoenen lang naast FdB op de bank. Konden die twee niet praten met elkaar of zo? Dit is wel degelijk een trap na. Lekker makkelijk nu. En aan de andere kant FdB had saai voetbal en onder Bosz is er redelijke kapitaalsvernietiging van eigen jeugd. Tis altijd wat.

     4. Remco425

      Je haalt me de woorden uit de mond. Zo makkelijk om iemand om de oren te slaan met een bepaalde angst, maar het slaat in dit geval echt helemaal nergens op. Maar ja, als hij blijkbaar geen relevant argument kan bedenken haalt hij dit er maar bij. Zwaktebod en daardoor is zijn hele reactie niet serieus te nemen. Of hij met de rest nou gelijk heeft of niet.

     5. 11Younes11

      Dus Bergkamp moet zeggen dat hij het geweldig vond om de assistent van Frank te zijn en dat hij het nu geweldig vindt om met PB te werken. Klinkt als nietszeggend politiek gezwets

     6. Amsterdamse Hagenees

      Nee Bergkamp had eeder zijn mond moeten opdoen. Tijdens Frank de Boer had hij het lef moeten hebben zich net zonopenlijk te uiten als nu.

     7. Remco425

      In het AD staat een wat uitgebreider stuk dan dat hier is geplaatst. Daarin staat dus dat hij er weldegelijk tegenin is gegaan. Zowel naar de spelers toe als tijdens trainersoverleg.

    2. Jimmy1971

     Mee eens BobbyHaarms !!
     Onze laatste 2 kampioenschappen voelde ik gewoon bijna geen vreugde omdat het voetbal die seizoenen zo tergend slecht was ..
     Vond het veel leuker onder Jol met Suarez , el hamdoei , Pantelic , etc.
     We zijn toen geen kampioen geworden maar het was 10x leuker om te zien , en mooi spel hoort bij Ajax , al wordt je dan niet ieder jaar kampioen ..

     1. BobbyHaarms

      En zo is het Jimmy, Ajax staat sinds mensenheugenis voor attractief aantrekkelijk aanvallend voetbal. Als ik tikkie terug tikkie breed wil zien ga ik wel naar Italië.

   2. De Ajacied

    Wij genoten ook niet heel vaak,
    Maar hij bracht wel 4 landstitels binnen!!!
    En daar gaat het toch om
    ❌❌❌

    1. BobbyHaarms

     Al had hij er 10 binnengesleept Ajacied, Ajax staat bekend om zijn mooie aanvallende voetbal en het opleggen van je wil aan de tegenstander..dáár is Ajax wereldberoemd om geworden, en niet om het afschuwelijke tenenkrommende tikkie terug en tikkie breed van de laatste paar jaar! Nee dan liever iets minder titels maar met een big smile van oor tot oor het stadion uitlopen omdat je echt waar voor je geld hebt gekregen en je een mooie pot hebt gezien. Titels vergoeden misschien een hoop, maar zeker niet alles.

     1. KBouter

      Sterker nog…FdB heeft qua voetbalspel de filosofie van JC vermoord bij Ajax. Het was steeds maar hameren op balbezit, tikkie breed-tikkie terug. Peter Bosz worstelt nog steeds bij Ajax om dat negatieve spel eruit te krijgen en het aanvallend weer erin te krijgen.

      Dat FdB paar keer kampioen is geworden is mooi natuurlijk, maar de manier waarop moet je als Ajacied de ogen uit je kop schamen. In de winterstop vaak met meer dan 10 punten achterstaan en toch kampioen worden is méér zeggend over de concurrentie dan over de klasse die Ajax had op dat moment !!!!

  2. Charka53

   Dat wel en daar zijn we ook trots op maar wat Bergkamp zegt is duidelijk het voetbal was soms niet om aan te zien maar de schalen maakte dit goed , het voetbal was ondergeschikt aan het resultaat.

   1. Teuntje

    Bergkamp was toch onderdeel van de trainersstaf? Had hij toen z’n sjacherijnige hoofd moeten opentrekken!!!
    Achterbakse opmerking….bah!

  3. De seijs

   Ja oke dat wel maar het was vaak niet om aan te gluren. Maar mogen assistent trainers dan niet zeggen over het spel zoals er gespeeld werd? Wij zijn ajax dus waar is dan die grote mond van de rest van de trainers,

    1. De seijs

     Hij dacht kennelijk toen ook zo . Maar waar hèt om gaat is als het niet om aan te gluren is , dan mag je toch verwachten dat de assistenten hun mond open durven doen. Het is toch een team?

 1. Iceman

  Ja kom je nu pas mee Dennis dat had je eerder kunnen en moeten zeggen tegen Frank toen hij nog in dienst was van Ajax dit heet achteraf met modder gooien, maar goed Dennis heeft wel een punt hier zo.

  1. BobbyHaarms

   Dat wel, maar als assistent was hij hier medeverantwoordelijk voor. Maar ja, als je nooit wat zegt..

   1. Remco425

    Dat heeft Dennis weldegelijk gedaan, alleen altijd binnenskamers zoals het hoort. Lees het hele interview maar eens. Het is van de zotte dat die 010 krant een veel positiver beeld laat zien van een echte Ajacied dan deze zogenaamde Ajax site. Ik begin me echt af te vragen of dit wel zo’n goede site is en of ik hier wel deel van wil blijven uitmaken.

    1. BobbyHaarms

     Dit heb ik gemist Remco, zal het betreffende stuk eens opzoeken. Maar er wordt dus serieus informatie achterwege gehouden? Dan zou je toch bijna gaan denken dat er stiekem een kakkerlak tussen zit…zal toch niet?

     1. Remco425

      Iemand hier heeft er in ieder geval belang bij om een Ajax legende in een kwaad daglicht te zetten. Dat kan geen Ajacied zijn.

 2. ajaxpers

  FDB had niet de beschikking over zo’n selectie als nu. Hij heeft het beste eruit gehaald en ons 4 keer in 5 jaar kampioen gemaakt. Hij heeft ondanks alle bestuurlijke onrust en revoluties de rust bewaard. Met Sanchez, Ziyech en Traore erbij had je met hem weer de garantie op kampioenschap.

  1. Indojood

   FdB was het vast gelukt een speler zals Ziyech te ontdoen van zijn klasse en creativiteit om hem zo in het stramien te krijgen. Als het aan FdB ligt staan er 10 Klaassens opgesteld, ik vind 1 soms al teveel.

  2. Remco425

   Hij had Ziyech ook al kunnen halen, maar hij had liever Gudelj, Viergever, Vd Hoorn, bleef een dramatische Boilesen opstellen, etc, etc.

 3. Oost80

  Nou nou jongens. Dit jaar zie ik tenminste steigende lijn. Ondanks dat onze twee buitenspelers en aanvoerder hopeloos uitvorm zijn. Dennis is niet een man van voorgrond dus je moet je afvragen welke vraag er vooraf aan afging door de pers.

 4. Indojood

  Goed bezig, Dennis. Meegeholpen met het wegjagen van Johan en Jonk en nu een beetje stoer kritiek leveren op iemand die al weg is (hoewel ik het inhoudelijk er mee eens ben). Je had achter je maatje van weleer en je leermeester moeten gaan staan.

 5. Nikki309

  Nou dat was dan ook duidelijk te zien aan zn chagerijnige smoelwerk op de bank. Maar Bergkamp wil niet lullig zijn maar ze zijn wel 4 x achter elkaar kampioen geweest met dat spel. Dus……..

 6. Dagrump

  Ik denk dat het velen met hen eens zijn. Maar waarom er nu mee komen ipv toen de boer nog trainer was. Maar de vraag is hoeveel inspraak had bergkamp op het type spel dat werd gespeeld onder de boer ?!

 7. KBouter

  Wat Bergkamp nu zegt, had hij eerder moeten doen en Cruijff en Jonk meer support moeten geven. Helaas komen ze er pas achter als het vaak te laat is.

 8. JohnDoe77

  Heel leuk van hem, maar hij was er mede voor verantwoordelijk. Niet roepen van de zijlijn; wordt hoofdcoach en haal ook vier titels in vijf jaar maar dan wel met oogstrelend voetbal. En dat binnen het budget van Marc Netto graag!

 9. Amsterdamse Hagenees

  Ongelooflijk dat hij er nu mee komt maar ook ongelooflijk dat hier nog steeds supporters zijn die titels veruit belangrijker vinden dan het spelletje zelf. In beide gevallen: triest.
  Dennis had van velen hier enorm veel waardering gehad als hij zich pal achter Cruijff en Jonk had opgesteld en tijdens hetctrainerschap van Frank duidelijk was geweest over zijn mening over het spelletje. Dat hij daarmee het risico zou lopen op een zijspoor te belanden of ook weggestuurd te worden had een vent met ballen dan voor lief genomen.

 10. EugAjax

  Wat maakt iedereen zich weer druk. Bergkamp zegt niets anders dan gemiddelde Ajax supporter, buitenwereld, analytici, columnisten, Cruijff en wie al niet meer. Zelfs De Boer heeft vaak teksten van zelfde strekking gehad. Maar nu Bergkamp het zegt vallen we allemaal over hem heen. Bergkamp heeft groot gelijk, en in eerdere interviews heeft hij er vaak bijgezegd “tot ieders frustratie kregen we het flitsende spel er niet in”. Dus nee het is geen natrappen van Bergkamp. Gewoon een eerlijke analyse van laatste jaren. Op dit moment zit er verbetering in maar er moet nog veel gebeuren. Ajax maakt grote stappen, en wprd steeds meer de voetbalclub die ik wil zien. Nu alleen het spel nog, meer consistent mooi voetbal ipv gedeeltes in wedstrijden

  1. Amsterdamse Hagenees

   Sorry, maar dan heb ik dat gemist. Voor mij Bergkamp, vooral in de tijd van de Boer, synoniem aan ….. zwijgen. Blijft een feit dat hij het nu koppelt aan het gebrei achterin en dat soort zaken heeft hij niet in de tijd van de Boer gezegd.

  2. KBouter

   Ajax word steeds meer de voetbalclub die jij wil zien zeg je, dan hoop ik dat je het voetbal technische gedeelte bedoelde, want met al die sneaky gasten die er nu nog zitten, en het beleid wat die gasten gevoerd hebben om Cruijff en ook Jonk te nagelen….zat dit nooit mijn ideale clubje worden. Let wel…ik heb het over dat gedeelte.

   1. EugAjax

    KBouter er is niks sneaky aan beleid Ajax. Ze zijn heel transparant en als je de moeite neemt om interview met Bergkamp HELEMAAL te lezen dan kan je concluderen dat Bergkamp al langer intern de spelopvatting ter discussie stelde en hoe hij vind dat er gespeeld moet worden. Als je dat terugleest dan hoor je bijna Cruijff praten. Jonk is alleen maar weggegaan okdat hij geen verantwoording over jeugdopleiding aan directie wilde afleggen. Dat kan in geen enkel club, bedrijf of welke serieuze organisatie en Cruijff die is gewoon heel loyaal naar Jonk toe geweest. En Bergkamp ja hij heeft beleid van Jonk cs op paar puntjes lichtelijk aangepast, precies de punten waar Ajax en Jonk niet uitkwamen. Die pakken nu goed uit. Er is meer voetbal in de opleiding en dat moeten we allemaal goed vinden. Ipv al die performance trainers. Punt is Bergkamp is juist altijd heel eerlijk en open geweest, alleen niet in de media. Dat hoeft ook niet als je een onafhankelijke geest hebt en de club wilt runnen met je eigen visie en niet die van iemand die geen verantwoording kon afleggen en of fysiek niet aanwezig kon zijn door omstandigheden. Toeval wil dat Bergkamp en Cruijff zijn visie niet heel erg verschilt, zeker niet als je interviews met Bergkamp goed leest. Alleen op paar punten, maar dat is meer detail. Ajax is echt goed bezig

 11. Remco425

  Nu ik een groter stuk uit het interview heb gelezen blijkt dit wederom stemmingmakerij van Ajax Fanzone. Essentiele stukken zijn weggelaten. Dat hij de spelers zei dat ze moesten durven te voetballen en durven risico te nemen. Dat hij weldegelijk over het spel mopperde tijdens het trainersoverleg.

  1. EugAjax

   Volledig eens Remko425. Bergkamp is eerlijk en laat zijn voetbal hart spreken. Ik ben weleens Ajax onwaardige supporter genoemd, alleen omdat ik echte Ajacieden als Bergkamp, Sar, Overmars en De Boer op handen draag. In mijn optiek belichaamt Bergkamp alles wat we in Ajax zo mooi vinden als club. En nee niet alleen als voetballer. Zijn visie is weergaloos en heerlijk om over te lezen of naar te luisteren (tweedelig interview Ajax TV paar maanden geleden).

   1. Remco425

    Klopt Eug, zijn visie is nagenoeg hetzelfde als die van Cruijff. Alleen maar omdat hij in de media niets zegt, wat hij zijn hele leven nog niet gedaan heeft, trekt hij nooit zijn mond open. Maar dat doet hij weldegelijk, maar alleen binnenskamers, zoals een echte clubman betaamt.

 12. EugAjax

  Volledig eens Remko, we moeten hem dus juist toejuichen ipv verketteren..Bergkamp is een en al gentleman. Laten de spelers daar maar eens een voorbeeld aan nemen!

 13. Amsterdamse Hagenees

  Gelukkig zag Cruijff het helemaal verkeerd wat Bergkamp betreft. Een hele geruststelling. Dank daarvoor.

 14. Amsterdamse Hagenees

  Bergkamp heeft Cruijff nooit direct durven tegenspreken. Hij gooide modder naar Ling en liet Jonk barsten. Dan moet je niet schijnheilig zeggen dat je voor Cruijff bent. Gewoon eng gedrag en dat staat los van zijn voetbal kwaliteiten.

Reageren is niet mogelijk.