There are no ads, please add some


Van der Sar heeft geen medelijden met verbannen tweetal: ‘Wij moeten kampioen worden’

0403ajax-pec_vdsar_overmars

Algemeen directeur Edwin van der Sar heeft geen medelijden met Anwar El Ghazi en Nemanja Gudelj die bij Ajax op een zijspoor zijn beland. Van der Sar laat in het programma ‘Peptalk’ weten dat het sterkste elftal op het veld moet staan en daar steunt Van der Sar de huidige trainer Peter Bosz  volledig in.

‘Wij zijn als Ajax in business om kampioenschappen te winnen en dat dient met een zo goed mogelijk elftal te gebeuren. Peter Bosz heeft van ons de vrijheid gekregen om een winnend elftal op te stellen en wat volgens Ajax gebruik ook aanvallend voetbal speelt. Als enkele personen zich daar niet in kunnen vinden dan is dat jammer’. Op de vraag of Van der Sar bang is voor kapitaalvernietiging is hij duidelijk. ‘Daar gaat het niet om, wij moeten kampioen worden en dat is voor ons het belangrijkste dat er is. Uiteraard kan met het opstellen van de één of de ander daar een prijs aan onderhevig zijn maar so be it!’

Bron: Ziggo


Gerelateerde posts

31 reacties

  1. De seijs

   klare taal meer hoeft hij niet te zeggen. De rest is aan de jongens zelf wat ze er meedoen. Hoop dat ze het goed oppakken en keihard terug komen dan worden we zeker kampioen! Kom op ajax.

  2. Litmanen

   Zoals ik al zei, de Boilesen tactiek, laten verdrogen op de Toekomst totdat ze op hun knieen gaan of dat ze geen carriere meer hebben.
   Hoewel El Ghazi zich misschien wel gaat terugvechten nu hij weet hoe het niet moet. Gudelj heeft het verpest, ook bij de supporters. Die zien we niet meer terug in de Arena.

   1. BobbyHaarms

    El Ghazi heb ik nog niet definitief opgegeven. Het is zeer terecht dat hij ernaast staat, maar we weten allemaal dat een El Ghazi in topvorm levensgevaarlijk is. Hij heeft in tegenstelling tot Bazoer nog wel dat vuurtje in zich. Wat Gudelj betreft kunnen we net zo kort zijn als zijn geschoren beenharen: Opmuggen en nooit meer terugkomen jij!

    1. Remco425

     Helemaal mee eens op 1 ding na, jouw opmerking over Bazoer. Ook hem geef ik nog niet op en ik geloof dat dat vuurtje er ook bij hem zeker nog is. Ik heb hemzelf in ieder geval nog niet over een vertrek horen praten.

     1. BobbyHaarms

      Bazoer heeft zelf aangegeven open te staan voor een vertrek Remco. Natuurlijk geef ik hem niet op als we het over zijn voetbalkwaliteiten hebben, integendeel zelfs! Maar aan een ongemotiveerde speler hebben we niks, waarbij er naast hem nog 2 spelers zitten in wie ik echt enorm veel vertrouwen heb (Tete en Riedewald) en die die negatieve gedachtes beter niet kunnen krijgen, dat gevaar heb je nu namelijk wel. Bazoer hoort te knokken voor zijn plaats want bij Barca belandt hij eerder op de tribune dan op de reservebank. Maar goed, dat is dan zijn keuze mocht hij hier daadwerkelijk voor kiezen…

     2. Remco425

      Bazoer heeft eerder nog aanbiedingen van andere clubs naast zich neergelegd. Heeft hij het echt zelf gezegd of is dat door anderen aangenomen. Ik weet alleen dat z’n broer contact heeft gehad met Italiaanse clubs, maar dat zegt niks. Maar ik mis ook weleens wat natuurlijk.

 1. woody79

  als we kampioen worden krijg je al kapitaal voor deelname CL. geen kampioen is kapitaalvernietiging!

 2. Iceman

  Hij heeft wel een punt hier. Maar ik zou niet helemaal willen afschrijven die bankzitters alleen ze moeten hun instelling veranderen en spelen voor het taem dat Ajax heet en niet El-Ghazi of Gudelj en wie dan ook het gaat om Ajax de Club dus groot gelijk heeft Van Der Sar.

  1. HURBIE

   Zo zie je maar dat VD SAR aardig op zijn strepen kan staan
   Dat deed hij vroeger al op de doellijn

 3. Reservewissel

  Valt me niet van Van Der Sar tegen! Dit lijkt toch een (positieve) kentering met het beleid in voorgaande jaren.

 4. Sonsee

  Met het hedendaagse voetbal redt je het niet alleen meer met de jeugd. Hier en daar een goede aankoop zoals Sanchez is gebleken is gewoon nodig. Dat Gudelj zich zo kinderachtig opstelt omdat hij bankzitter is heeft zuiver met zijn instelling te maken en dan hoor je gewoon niet bij Ajax. El Ghazi is gretig maar zal ook geduld moeten hebben aangezien Traore gehuurd is en Cerny ook nadrukelijk op de deur klopt.

 5. KBouter

  Kampioen worden is het enige dat telt, wie niet mee wil…haakt af. Het is toch bij het gekke af dat spelers eisen om een basisplaats, bij elke topclub geldt dezelfde regels.Ben al blij dat ze bij Ajax niet denken aan kapitaal vernietiging en achter de trainer blijven staan.

  1. BobbyHaarms

   Mee eens KBouter, in dat opzicht is Ajax goed bezig. Blijft alleen krom als je weet dat ze volgens de filosofie eigenlijk met zoveel mogelijk eigen jeugd willen spelen. Een Tete en/of Riedewald maken je team echt niet zwakker en zie ik veel meer potentie in dan in een Veltman of Viergever, met alle respect.

 6. Gepe

  Hij heeft gelijk,en goed ook dat hij zich hierover uitgesproken heeft. Nu heeft de pers geen kans om te gaan stoken binnen AJAX! En toch vind ik het persoonlijk jammer van Gudelj. Ik had hem als mens en voetballer altijd hoog zitten,maar wat hij geflikt heeft kan nu eenmaal niet. Als werkgever moet je hier ook hard tegen optreden,dus contract uitzitten op de tribune óf voor een goede prijs afscheid nemen.

   1. Amsterdamse Hagenees

    Eens met Veltman, ik heb nieuwe Sinkgraven nog niet opgegeven. Die jongen leert snel en mag nu nog fouten maken op die plek. Van alleen fouten op de training leer je te weinig. Investern doe je in de praktijk. Kan echt nog wel eens een verrassing worden.

 7. JohnDoe77

  Eens met zijn statement! Dit tweetal vernietigd niet alleen kapitaal van Ajax maar ook hun eigen carriere als je zo met je werk omspringt als het even wat tegen zit!

 8. EugAjax

  Van der Sar maakte indruk bij Peptalk. Zelfs icoon Michael van Praag was lyrisch over hem. Ook kreeg Praag ontzettend veel positieve geluiden uit de Europese voetbalwereld. Sar gaat een grote worden als Algemeen Directeur. Wat me vooral bevalt is dat hij onderkend heeft op welke gebieden hij tekort schiet en waar zijn sterke punten liggen. Dus goede zaak directeur operationele zaken naast hem. Ajax word steeds meer een volwassen organisatie. Met heel veel kwaliteit en stabiliteit in de organisatie. En mbt tweetal goed signaal van Sar door te melden dat kampioen worden de focus moet zijn en dat Ajax niet afgeleid moet worden door dit tweetal.

Reageren is niet mogelijk.