There are no ads, please add some


Ziyech niet geblesseerd maar boos: ‘Geen trek in interlands Marokko’

1106az-ajax-ziyech

Enkele maanden voor de start van de Afrika Cup lijkt er sprake van een relletje tussen Hakim Ziyech en Hervé Renard, de bondscoach van Marokko. Ajax meldde begin deze week in een officieel statement dat Ziyech de komende interlands van Marokko moet laten schieten vanwege een blessure, maar volgens de krant Al Massae is er meer aan de hand.

Afgelopen weekend viel Ziyech geblesseerd uit in de competitiewedstrijd tegen AZ. Ajax ontving volgens de Marokkaanse teamarts Abderrazak Hefti een officieel verzoek om een medisch rapport op te sturen, maar dat verzoek schijnt niet ingewilligd te zijn. “We hopen dat Ziyech zich woensdag of donderdag alsnog meldt bij het nationale elftal”, liet Hafti eerder deze week weten. Ook dat is niet gebeurd.

Naar verluidt is Ziyech boos op Renard, omdat de spelmaker in de laatste WK-kwalificatiewedstrijd tegen Gabon op de bank zat. “Erger nog: Ziyech werd officieus meegedeeld dat hij in de ogen van Renard geen sleutelspeler is”, schrijft het Arabische dagblad. Marokko speelt zaterdag een WK-kwalificatieduel met Ivoorkust. Dinsdag wacht een oefenwedstrijd tegen Togo. Volgens Renard heeft de situatie omtrent Ziyech ‘geen invloed op de sfeer bij de spelers’.

Bron: Goal.com


Gerelateerde posts

75 reacties

   1. De Ajacied

    Hij had véél beter bij het Nederlads elftal gepast dan daar in noord afrika,
    Jammer Hakim, ga ook maar niet met de Afrika cup met ze mee, maar blijf maar lekker bij Ajax
    ❌❌❌

  1. jood84

   volgens mij heeft die ook spijt van zijn keuze voor Marokko. ik had hem liever ook voor Oranje zien spelen

   1. BobbyHaarms

    Ik ook, en misschien is hij nu ook tot die conclusie gekomen. Het klinkt allemaal erg vermakelijk, maar ik hoop niet dat onze ster Ziyech in de toekomst zulk gedrag bij Ajax gaat vertonen. Hij is fantastisch, maar niemand is groter dan de club. Alleen Johan Cruijff was dat.

    1. Litmanen

     haha die Bobby. Nee, zelfs Johan niet.
     Maar wat Ziyech betreft, hoe meer ruzie hoe beter. Zolang hij niet voor Marokko speelt, kan hij al zijn energie in Ajax steken.

   2. Jimmy1971

    Mooi , hoop dat ie nu ook de Afrika cup laat schieten , kan ie xtra opgeladen Ajax aan de punten helpen !

 1. Charka53

  Jammer dat het allemaal zo is gelopen we hadden in hè Nederlands elftal goed kunnen gebruiken .

 2. jojocoolio

  Het is ook zonde dat hij zo slecht behandeld is door de knvb anders hadden we een prachtig middenveld gehad voor oranje maar goed. Nu gaan ze hem daar ook kut behandelen… Hij moet gewoon lekker bij ons blijven ballen dan kan hij straks de overstap maken naar de europeese suptop en of top…

  1. Remco425

   Hij is helemaal niet slecht behandeld door de KNVB. Het enige is dat ze hem niet hebben proberen over te halen voor het NL elftal te kiezen. Als je dat al slecht behandelen vindt…

   1. Litmanen

    Eens. Geen enkele speler heeft “recht” op een plek in Oranje. Ik denk eerder dat Ziyech geen zin had in de confrontatie met vBasten en achteraf is zijn handelen niet zo slim geweest. In Oranje was hij nu wel sleutelspeler geweest.

   1. Mooi

    Nee dat is werk weigeren dat van Ziyech is geheel iets anders is een ere kwestie dat al langer speelt

 3. Reservewissel

  Goh spelers die muiten als ze niet in de basis staan, daar hebben we er nog geen van bij Ajax. Prima dat hij niet naar de Africa Cup gaat, maar hoop toch dat het verhaal wat genuanceerder ligt dan hier gesteld wordt want nog een ego erbij zit ik niet op te wachten.

  1. Remco425

   Laten we ook niet direct negatief doen, dit komt van een Marokkaanse krant. Hij is weldegelijk geblesseerd uitgevallen en de vraag is ook nog of hij komende wedstrijd van Ajax kan spelen. Laten we het daar voorlopig op houden.

 4. Amsterdamse Hagenees

  Toch wel aardig. Zo lang een voetballer het bij Ajax goed doet wordt alles op voorhand goed gepraat door supporters zonder de ins en oyts te kennen. Is de desbetreffnde speler uit de gratie bij jan publiek dan is elke actie reden tot afbranden. Hoezo zwart wit.

  1. Indojood

   Ja, zo zijn supporters. Er is geen ruimte voor nuance. Ik probeer ook niet altijd genuanceerd te zijn want ik wil de emotie blijven voelen.

  2. Remco425

   Eens AH. Ik ken de ins en outs niet van deze situatie, maar als het klopt wat er geschreven wordt is het vergelijkbaar met wat Gudelj doet. Alleen is dit in ons voordeel.

   1. -buitenkantje rechts-

    Mwah.. Volgens Ajax heeft hij ern kneuzing onder zijn knie.. We hebben allemaal gezien dat hij geblesseerd uitviel.. Misschien is hij dus wel echt geblesseerd.. Zou zomaar kunnen toch?
    Dat een Marokkaanse krant er een sappig verhaaltje van wil maken..

    1. Remco425

     Weet ik br, dat heb ik in 2 reacties ook gezegd, maar dat lijkt voor veel supporters niet eens ter zake te doen. Die gaan af op wat hier staat en denken dat dat de waarheid is. Om het vervolgens van Ziyech wel goed te keuren terwijl Gudelj vrijwel hetzelfde doet. Daar ging het mij even om.

 5. Slingertje.

  Drukte om helemaal niets.

  Vanavond Engeland-Schotland op Ziggo Sport Totaal dat is alleen al qua sfeer toppie.

 6. AFCA my World

  Hopelijk blijft hij tijdens de afrika-cup bij ajax,in marokko geen sleutelspeler bij ajax wel,dan kunnen we hem goed gebruiken ! En trots om voor Ajax te mogen spelen,prima toch !

 7. Amsterdamse Hagenees

  Off: volgens mij heeft Widi ons weer verlaten op het forum. Jammer. Mensen die uitkomen voor hun mening delven toch weer het onderspit zo lijkt het. Hij is niet de eerste die zich niet meer meldt.

  1. BobbyHaarms

   Volgens mij is Widi gewoon een slapend forumlid hoor. Vorige keer was hij er ook maanden niet maar las gewoon al onze reacties. We zullen dus iets beter onze best moeten doen om Widi te verleiden tot een terugkeer 😉

   1. Amsterdamse Hagenees

    Wil nooit direct van mogelijkheid van slecht nieuws uitgaan. Dat is er al meer dan genoeg. Ik hoop dat hij zich gewoon even heeft terug getrokken ( maar wel jammer dan) bulldog zie je ook nauwelijks meer. Moosie met zijn heerlijke Amsterdamse commentaar mis ik ook. Oost-Ajax ook nog maar zelden. Harrie heb ik al een jaar niets meer van gelezen (toen was ik zelf ook alleen lezens lid).

     1. Indojood

      Ik mis tegengas, die was nog van ajax1.nl. Zat in 1991 constant Van Gaal, Ten Have en Sturkenboom te verdedigen. Godverdomme, wat had ik die gast graag willen beschadigen.

     2. Indojood

      Ja, die teringlijer had zijn nick goed gekozen. Zo’n beetje de enige die Cruijff niet zag zitten, net zoals Litmanen nu… 🤔

  2. Remco425

   Zou idd jammer zijn AH. Widi is altijd iemand met een onderbouwde mening. Maar ik begrijp het wel. Sons wordt ik ook moe van vele reacties hier. Kost het me gewoon teveel energie om op bepaalde dingen in te gaan en laat ik de site ook een aantal dagen/weken links liggen. Maar uiteindelijk kruipt het bloed toch weer waar het niet gaan kan.

 8. Velibor

  Maakt me niks uit verders maar vind het een beetje een zeikinstelling,ik vind het een hele goeie met kans om helemaal top te worden maar dan moet je wel andere instelling tonen vind ik

  1. Amsterdamse Hagenees

   Geen trek klinkt inderdaad heel fout. Ook maar gesprekje met Bosz binnenskamers. Geen vedette neigingen, van niemand ook niet van Ziyech.

  2. Remco425

   Ik zou dit bericht niet meteen voor waar aannemen, dit komt van een Marokkaanse krant. Hij is weldegelijk geblesseerd uitgevallen tegen AZ en de vraag is ook nog maar of hij komende wedstrijd van Ajax wel kan spelen. Laten we het daar voorlopig op houden.

   1. -buitenkantje rechts-

    Denk eerder dat hij gewoon (licht) geblesseerd is.. maar geen risico wil nemen met zijn blessure.. Ajax is zijn broodheer.. Het is dus belangrijker dat hij voor Ajax kan presteren.. al helemaal als hij toch geen basisplek heeft.

 9. Moosie

  Nou ik wil wel effe reageren hoor.
  Een websitetje ergens in verweggiestan zegt, en hoppa iedereen weet het zeker.
  Laat ik nou uit betrouwbare bron hebben dat als jij op zondag gehecht mot worden aan je knie ,je op woensdag niet kunt spelen,
  Tel daarbij op dat hij betaald wordt door ons aller Ajax ,hij deze ronde effe aan zich voorbij laat gaan.
  Kutdelje weigert op de bank te gaan zitten bij zijn werkgever,toch effe iets anders lijkt mij.
  Nog steeds geen rede om hem van de trap te gooien,maar dat zullen we dan maar op dichterlijke vrijheid gooien.
  Lintjes motten we helemaal afschaffen indo net als het konings of Nazi huis.
  Die Bernhard ligt in een SS uniform in zijn kist rot toch op met die moffen.
  En wat had ik nog gemist….. oh ja Johan zijn familie heeft groot gelijk dat ze hier de Bobo’s laten wachten ,want die doen dingen voor zichzelf en niet voor ons en de nagedachte aan Johan.
  Vergeet niet dat Ajax doodleuk ter nagedachte aan Johan effe lekker tegen Real ging spelen.
  Oh en PB wereldtrainer laat Ajax voetballen ipv breien en breien tot dat je scheel ziet.
  En……….Litmanen is een lul.
  Zo dat was het.

  1. Indojood

   Weer een mooie reactie, Moosie. Eens over die lintjes, etc. En de westrijd tegen Real was helemaal een farce. Er werd geen woord over Johan gerept.

  2. Remco425

   Welkom terug Moosie 😅
   Ben het voor het meeste ook nog met je eens. Vooral het eerste stukje. Ze geloven weer liever een Marokkaanse krant dan de uitleg van ons aller Ajax. Ook al hebben we met eigen ogen Ziyech zien uitvallen met een blessure.

    1. Moosie

     Die komt in maart en het is een Saartje aan het worden schopt er al flink op los .
     Ze zeggen 6 maart maar ik ga voor de 14de 🙂

Reageren is niet mogelijk.