There are no ads, please add some


Advocaat Kabalt: ‘Ajax kan Gudelj op staande voet ontslaan’

0508graafschap-ajax_gudelj

Nemanja Gudelj kan het zoals bekend niet meer opbrengen om op de bank plaats te nemen bij het eerste elftal en is door de club uit de selectie gezet. Volgens Advocaat Jan Kabalt, die gespecialiseerd is in sport en recht, kan Ajax nog een stap verder gaan en kan het de speler wegens werkweigering op staande voet ontslaan.

‘Het gedrag van Gudelj kun je plaatsen onder werkweigering en dat kan voor de speler het einde bij Ajax betekenen. Mocht Ajax een zaak aanspannen en dit winnen dan dient Gudelj een schadevergoeding te betalen en zal het contract worden verscheurd. Tevens kan de club ook een zaak aanspannen om de speler weer te verplichten om plaats te nemen op de bank maar daar schieten beide partijen weinig mee op. Een ongemotiveerde speler in je selectie werkt alleen maar storend. In de winterstop zal Ajax afscheid nemen van Gudelj al is het alleen nog de vraag op welke manier dit zal gebeuren. Mochten er zich geen clubs melden dan zal een ontslag de enige oplossing zijn om de speler en club van elkaar te verlossen’.

Bron: AD

Zie ook eerdere berichten

07-11-206 Gudelj heeft bewust confrontatie gezocht met Bosz
06-11-2016 Telegraaf: ‘Vertrek Gudelj voor beide partijen de beste oplossing
05-11-2016 Nemanja Gudelj uit de selectie gezet


Gerelateerde posts

61 reacties

 1. koote207

  Ja prima maar dan wel lekker met de financiele gevolgen voor Gudelj met zijn k.. advocaat!!👊👊

  1. BobbyHaarms

   Precies,je moet er toch niet aan denken dat meneertje zo gratis de deur uit mag wandelen? Maar hoe je het ook bekijkt, dit is wel een hele grote smet op de korte carrière van Gudelj bij Ajax waarvan wij allemaal zulke hoge verwachtingen hadden, een regelrechte schande dit. En daarvoor mag hij ook mede zijn zaakwaarnemer bedanken, die heeft trouwens toch al geen frisse naam in het voetbal. Vraag dat maar aan psv.

   1. jojocoolio

    Gewoon gratis weg??? Nooit… Hij moet zelf zijn contract afkopen tot de laatste cent en zolang dat niet gebeurd is zou hij nooit mogen voetballen… Zelfs niet als amateur… Afstraffen dit gedrag…

   2. Litmanen

    Dit is bedacht door zijn zaakwaarnemer. Die ruikt geld. Zijn familie zal ook heel trots zijn op Gudelj. Die hebben allemaal werk dankzij Ajax. Ben benieuwd hoe vader Gudelj als trainer hier naar kijkt. In elk geval niet in delijn van zijn opvoeding.

    1. BobbyHaarms

     Blijkt dat Gudelj na AZ gelijk naar het buitenland wilde. Ajax vond ie maar een schijtclub. Nou als dit waar is dan is die hele Gudelj in mijn ogen een schijtjoch.

   3. De Ajacied

    Nee idd laten we hopen op een oplossing in deze vervelende kwestie,
    Deze zaakwaarnemer is toch geen broer van die dikke pizzabakker hoop ik
    ❌❌❌

 2. Reservewissel

  En dan eens kijken of hij nog ongemotiveerd is als hij zijn hele transfersom terug moet betalen.

 3. Iceman

  Nou nou lijkt mij een beetje hard om hem gelijk te ontslaan eerst maar eens praten na de interland periode dus wachten het af.

  1. Charka53

   In elk bedrijf waar werk weigert kan je ontslagen worden en zullen ze ook eerst gaan praten maar als de weigeraar niet voor reden vatbaar is kan hij gaan .

 4. Indojood

  Ajax moet zich keihard opstellen, op geen enkele manier mag er een precedent ontstaan dat werkweigering loont en dat die pisnicht er makkelijk mee wegkomt.

  1. FrankiC

   Ontslag op staande voet laat een schadevergoeding onverlet. De aantoonbare hoogte lijkt me de verwachte transfersom. Hoe dan ook: rotte appels uit de fruitmand.

 5. Jimmy1971

  Niks ontslaan , dat kost je een transfersom !!
  Snel verkopen , en nooit meer zijn zaakwaarnemer Amsterdam in laten komen !!!!!

   1. BobbyHaarms

    Daar hadden we toch al geen ene zak aan. Onbegrijpelijk dat de hele familie mee mocht naar Ajax.

 6. FrankiC

  Ik vermoed dat hij elders al onder de pannen is. Voor de aankoopsom van destijds laten gaan en niet te veel woorden aan vuil maken.

 7. De Spet

  Geen concessies in transfersom, sterker nog, ik zou deze verdubbelen.
  We pissen onze talenten toch al voor een appel en ei weg.
  Als hij weg wil, prima, dan voor de hoofdprijs. Anders contractueel vasthouden en investering afschrijven. Dan maar nergens voetballen. En broer en vader ook bedanken en strik erom!!!

  1. 11Younes11

   Mochten Gudelj en die rat van een zaakwaarnemer niet bijdraaien, dan zou ik helemaal niet meewerken aan een transfer. Want dan worden deze twee (en vooral die zaakwaarnemer) nog dik beloond ook voor dit gedrag! Dan maar een zaak aanspannen en in de tussentijd Gudelj toegang tot de Arena ontzeggen.

  2. Remco425

   Dan kost het je ook nog eens salaris. Is bedrijfsmatig dus niet echt handig. Gewoon zo snel mogelijk ervan af zijn is beter.

 8. Mooi

  Ajax kan wel een voorbeeld zijn voor het hele voetbal waar dan ooit ,dat Ajax de baas is en niet de heren spelers en makelaars en zakken vullers.

 9. Iamsterdam2015

  Kijk dat hij er doodziek van het bankzitten is begrijp ik. Dat opzich is een goeie instelling want je wilt spelen. Als hij terug komt en de afgelopen dagen moest kotsen van de spijt zeg ik ok, boete en na de kerst weer bij de selectie. Maar als meneertje dapper gaat doen kan hij ops@”#%*en en nooit meer terug komen!!! Tevens mag hij zijn transfer zelf terug betalen.

  1. Remco425

   Het probleem is dat hij alles wilt spelen. Anders speelt hij liever niets dan af en toe. Dan ben je dus geen topsporter, want die spelen niet ‘liever niets’.

 10. HURBIE

  pak hem maar flink aan
  Leeg plukken die goof
  Geen straf is hoog genoeg voor iemand met zo’n achterbakse mentaliteit

 11. EugAjax

  Voorstander van ontslag op staande voet maar dan wel met afkoopbedrag inclusief afkoopsom

Reageren is niet mogelijk.