There are no ads, please add some


‘Zou me niks verbazen als De Ligt over twee jaar bij Oranje zit’

0810deligt

Matthijs de Ligt maakt dit seizoen indruk bij Jong Ajax en de verdediger maakte ook al zijn debuut voor de hoofdmacht van Ajax. Vrijdagavond was hij weer van de partij in de Jupiler League, waar Jong Ajax met 2-1 won van NAC Breda. Ook de trainer van de bezoekers; Marinus Dijkhuizen, was na afloop van de wedstrijd onder de indruk van de pas 17-jarige centrale verdediger die al vanaf zijn negende bij Ajax speelt. De Ligt wist ook nog eens te scoren tegen NAC.

“Als je zo’n De Ligt ziet, zou het me niks verbazen als hij binnen twee jaar in Oranje staat. Dat is dus een kwaliteitsverschil”, vertelde hij na afloop van de wedstrijd voor de camera’s van FOX Sports. Dijkhuizen zag sowieso een verschil aan klasse tussen de talenten van Ajax en zijn spelers, ondanks dat beide ploegen met 23 punten op gelijke hoogste staan op de ranglijst. “Het was heel moeilijk. Zij hebben een aantal geweldige talenten, een hoger budget en spelers die veel meer verdienen dan bij NAC”, besloot hij zijn analyse van de wedstrijd. Het andere doelpunt van Jong Ajax werd gemaakt door Anwar El Ghazi, die na een aanvaring met Peter Bosz de hele maand november uit moet komen voor de beloften.

 


Gerelateerde posts

23 reacties

 1. vak411

  Er komt weer een topper aan! Leuk.. laten we hem steunen.. ook als hij een dip krijgt die iedere jonge speler krijgt!!

  1. De seijs

   Laat de Ligt eerst maar eens 2 jaar in het eerste voetballen. En daar elke wedstrijd een 8 score. De telegraaf praat wel vaker voor zijn beurt. Straks wordt er van alles verwacht van die jongen. En de kans dat hij daar aan onderdoor gaat is ook aanwezig. Dus aub rustig aan met die jongen voordat hij naast zijn schoenen gaat lopen. (voorbeelden zat momenteel )

   1. De Ajacied

    Mooi dat we zulke talenten hebben,
    Wat een talen is de Ligt zeg,
    Hou het vol kerel en er gloort een mooie toekomst voor jou
    ❌❌❌

 2. -buitenkantje rechts-

  Ja Marinus.. Dat heb je goed gezien! Oranje misschien nog niet, maar binnen twee jaar voorzie ik wel een basisplaats in Ajax 1 Hoop dat we Sanchez ook nog een paar jaar kunnen houden.. Wat een centraal duo heb je dan zeg! Genieten!

 3. Charka53

  Dat verbaasd mij ook helemaal niet , moet je die jongen eens bezig zien hoe volwassenen hij al op het veld staat en hij zou zeker goed staan in Ajax 1

 4. KBouter

  Is ook voor het Nederlands voetbal te hopen dat de Ligt een topper word. Zoveel goede verdedigers telt Oranje niet.

  1. HURBIE

   Het gaat in ieder geval de goeie kant op
   Ben benieuwd of ze dit tot de winterstop volhouden

 5. Teuntje

  Verbaas me af en toe behoorlijk op dit forum.
  In het begin van het seizoen kreeg Peter Bosz veel kritiek. Nu is veel wat PB doet Hosanna en zijn de spelers, waar hij een probleem mee heeft direct afgeschreven. Niet professioneel, geen karakter etc.
  Ben het daar zo mee oneens!! Sterker het verontrust me. Twee jonge spelers in een week uit de A selectie gezet, iets wat in geen jaren gebeurd is.
  Mensen schrijven hier dat PB Ajax weer zijn gezicht terug geeft en attractief speelt! Hoezo? Het woord zaadwedstrijd lees ik bijna iedere week! Wat als PB nou toch niet Ziyech had gekregen. U weet wel, die speler die PB niet nodig had in zijn selectie. Hoe had Ajax er dan uitgezien?
  De resultaten zijn nog steeds goed. Tweede plek en de achterstand op Feijenoord is te overzien. Maar PB….hou de kippen in de hen. Het managen van een team met al zijn leden is iets wat een trainer echt top maakt.
  ….en nu op naar Alkmaar

  1. -buitenkantje rechts-

   Je hebt een punt Teuntje.. masr feit is dat Ajax weer leuk is om naar te kijken.. niet altijd goed.. maar je ziet nu tenminste weer voetballende hoogstandjes wn schitterende goals.. Dolberg.. genieten! CombuTraoré met Ziyech heerlijk! Schöne met zijn techniek en overzicht..Sanchez die als een beest staat te verdedigen.. Ik vind het weer lekker om naar Ajax te kijken.
   Natuurlijk veel toeval.. Ziyech hoefde wel/niet.. Schöne wel/niet .. Toeval hoort ook bij het leven.. Als ik terug kijk is er in mijn leven ook veel toevallig gebeurd.. Ik heb daar niet zo veel problemen mee.. ik kijk naar het voetbal..

  2. Remco425

   Klopt helemaal niets van Teuntje.
   1. PB schrijft geen spelers af. Gudelj heeft dat zelf gedaan en verder is er niemand afgeschreven.
   2. 2 jonge spelers uit de A selectie gezet? Gudelj jong?
   3. bijna iedere week een zaadwedstrijd? We hebben dit seizoen al meer leuke wedstrijden gezien dan de laatste 4 jaar FdB bijelkaar. Plus er zit een stijgende lijn in, bij FdB werd het juist steeds erger.
   4. PB had Ziyech niet nodig? Dat was Overmars.

 6. stylo1984

  Weer lekker de druk opvoeren bij zo’n jongen met verwachtingen… dan verpruts je ze wel

 7. Iamsterdam2015

  Nou er is in ieder geval ruimtezat als we ze zo door gaan met hun onvrede uiten(gudelj, el ghazi)

 8. HURBIE

  Laten we het nou rustig aan doen met deze jongen en hem niet meteen teveel ophemelen en prijzen ,hij heeft een geweldige fysieke uitstaling maar doe in het belang van die jongen aub rustig aan met brengen ,laat hem af en toe even proefen aan het éérste als de mogelijkheid het toelaat en stel hem niet meteen constant op anders krijgen we over een tijdje weer zo’n verhaal Bazoer en Gudelj daar heeft AJAX niets aan en die jongen ook niet

 9. -buitenkantje rechts-

  Gaat lekker allemaal..
  Manchester zit op de tribune voor Dolberg.. zag Piet de Visser ook al kwijlen namens Chelsea.. Gudelj stuurt aan op een vertrek.. El Ghazi zou onderweg zijn naar AS Roma.. 🤔

   1. Amsterdamse Hagenees

    Heel simpel: dan heeft een andere club hem niet en kan hij niet scoren tegen Man. United.

    1. Amsterdamse Hagenees

     Daarnaast zit er elke wedstrijd van Ajax een scout van Man. United op de tribune net als een bij Feijenoord en een bij PSV. De virds scout in Nederland van Man. united loopt dde andre wedstrijden af. Dus dat is echt geen nieuws maar standaard.

 10. JohnDoe77

  Ruim plek voor het bij 1; Viergever eruit en Veltman gelijk ook. Gewoon spelen met Tete (backup Veltman) – Sanchez (backup Veltman) – Riedewald (backup De Ligt) – Winterse transfer (backup Peppie en Kokkie)

Reageren is niet mogelijk.