Ajax laat punten liggen in Alkmaar: 2-2

1106az-ajax-ziyech

Ajax heeft vanmiddag niet weten te winnen van AZ. In het AFAS Stadion kwam de ploeg van Peter Bosz in de eerste helft al snel op achterstand maar na rust waren Traore en Klaasen trefzeker. In de slotfase gaven de Ajacieden het alsnog weg en keert men met een punt terug richting Amsterdam.

Bekijk hier ons fotoverslag van dit duel!

Ajax begon zeer slordig aan de wedstrijd en dat resulteerde in een snelle achterstand. Joël Veltman kreeg de bal uit een voorzet verkeerd op zijn voet en daar wist Weghorst wel raad mee. De spits van AZ verschalkte Onana in de draai en zijn schot betekende de 1-0. Niet veel later was het opnieuw Veltman die een hoofdrol speelde bij een aanval van AZ.  Een lage voorzet belandde via de rechtsback echter op de buitenkant van de paal. Ajax kon echter geen vuist maken in de eerste helft en kwam tot één kans in de persoon van Hakim Ziyech maar zijn schot werd door Sergio Rochet echter uit de bovenhoek geplukt.

In de rust moet Peter Bosz een flinke donderspeech hebben gehouden want de Ajacieden wisten in de tweede helft ineens elkaar te vinden en scoorden ook gelijk de 1-1. Bertrand Traoré krulde de bal fraai in de bovenhoek en een klein kwartier later kwam Ajax op voorsprong in Alkmaar. Davy Klaassen was alert nadat Younes eerst twee keer Rochet op zijn pad had gevonden. In het vervolg van de wedstrijd leek Ajax uit te lopen naar een hogere overwinning maar kreeg het in de slotfase alsnog de gelijkmaker om de oren.  Alireza Jahanbakhsh werd diep gestuurd en bediende Weghorst, die ondanks hinderen van Davinson Sanchez de 2-2 kon binnenglijden. In de slotfase was Cassierra nog dichtbij de 2-3 maar zijn schot verdween langs de verkeerde kant van de paal.

AZ – Ajax 2-2 (1-0)

’13 Weghorst 1-0
’47 Traore 1-1
’62 Klaassen 1-2
’78 Weghorst 2-2

Scheidsrechter: Van Boekel
Toeschouwers: 16,647
Gele kaarten: Johansson, Rienstra, Luckassen (AZ),  Veltman, Sanchez (Ajax)

Opstelling AZ: Rochet; Johansson, Vlaar, Wuytens, Haps; Luckassen, Muhren, (/73 Friday), Rienstra; Jahanbakhsh, Weghorst, (/84 Til), García (/60 Dos Santos)

Opstelling Ajax: André Onana; Joël Veltman, Davinson Sánchez, Nick Viergever,  Daley Sinkgraven; Davy Klaassen, Lasse Schöne, Hakim Ziyech, (/84 Donny van de Beek), Bertrand Traoré, Kasper Dolberg, Amin Younes (/65 Mateo Cassierra)

 

Related posts

131 Comments

 1. BobbyHaarms

  Jammer, een gemiste kans dit! Op basis van de eerste helft mag je echt niet klagen ?

  1. BobbyHaarms

   En je speelt de kakkies hier ook nog eens mee in de kaart. Winnen die straks dan sta je verdorie weer 5 punten achter. Hopelijk verliezen die straks tegen Go Ahead..

  2. vak411

   Tja.. zo loop je nooit in. Slechte instelling eerste helft. Prima 2e.. jammer dat ze niet door konden drukke .. gelukkig verspelen die schuimbekkende kakkerlakken ook punten want januari nadert…

    1. 11Younes11

     Ach, laten we 010 vooral niet overschatten. Die hebben nog bijna geen moeilijke tegenstanders gehad dus houden dit echt niet vol

     1. BobbyHaarms

      Nou psv uit wonnen ze wel en ook tegen Ajax vond ik ze niet slecht. Onderschat nooit je concurrenten..

     2. 11Younes11

      Groningen, Twente, Heracles, Excelsior, Ado, Psv (mazzel gehad), Roda, Willem II, Nec, Ajax (puntverlies), Heerenveen (puntverlies)

     3. 11Younes11

      Ik zeg niet dat Ajax een MOEILIJKER programma heeft gehad. Ik zeg alleen dat Feyenoord niet zo sterk is als het lijkt en na vandaag denk ik dat ik wel een punt heb 😉

    2. vak411

     Zeiden we het niet bobby? Kakkerlakken storten in november al in tegen nummer laatst hahahaha…

   1. dickst14

    Ja. dat is toch ongelofelijk die instelling. Onana, ik schreef een week geleden nog dat ik hem goed vond. Donderdag slecht bij de tegengoals. Maar vandaag een bron van onrust. Hoe kan je nou constant een man in de hoek aanspelen terwijl hij nergens heen kan????In de rust zou Bosz dat uit kunnen leggen dat je tegen bepaalde tegenstanders die bal naar voren moet rossen. Ik wil het wel vertalen naar het Spaans hoor.
    Zelfs Sanchez speelde slecht door deze onzekere keeper.

    1. dickst14

     Voor de rest hetzelfde. Klaassen balverlies, Viergever/Veltman zwak als verdediger en de buitenspelers voor rust compleet onzichtbaar zoals de vorige wedstrijden. Zonde 2 punten verloren. En onnodig.

    2. BobbyHaarms

     Mee eens Dickst14. Persoonlijk denk ik dat we aan Krul straks een stabielere keeper in de goal hebben als hij weer 100% wedstrijdfit is. Onana’s tijd komt echt nog wel, maar voor nu overtuigd hij mij nog niet helemaal.

     1. dickst14

      In het begin mij ook niet, maar tot de laatste 2 wedstrijden vond ik hem niet slecht. Misschien beter voor hem om even geen interviews te geven en zich op het keepen te concentreren.

     2. vak411

      Dickst.. ik weet het ook niet.. krul zal betere keeper zijn maar door hem op te stellen gaat onana het proces dat hij nu doorloopt volgend seizoen pas meemaken.. hij heeft een fantastische reflex maar ik hou mn hart bij iedere terugspeelbal vast..

     3. dickst14

      ik ook nu weer. had ervoor vertrouwen. snap ook niet dat na alle ellende voor rust Bosz niet tegen hem gezegd heeft die ballen naar voren te rossen en niet zijn verdedigers in problemen te brengen. Tegen AZ Utrecht Feyenoord Den Haag PSV moet je dat niet doen. Publiek gaat erachter afijn. dat hebben we voor rust gezien

    3. Litmanen

     Onana vraagt om Krul. Zoals ik al eerder schreef, hij brengt zoveel onrust dat geen verdediger meer terug durft re speken. Wat een zenuwenlijer. Het lijkt wel of hij het expres doet. Vier, vijf ballen gewoon inleveren in tijd van twintig minuten!!!

   2. De seijs

    Zolang Bosz de wedstrijd begint met Veltman Sinkgraven en Younes, dan lijkt het of hij er mee bezig is om feyenoord kampioen te laten worden. Ik ga er niet vanuit maar ik begin daar toch over te twijfelen. Want zolang hij met die gasten met deze vorm een basisplaats blijft geven wordt ajax zeker geen kampioen. Die jongens die Door hun op de bank worden gehouden spelen zeker niet slechter. Dus waarom krijgen deze jongens geen kans? Ik vind het een hele vreemde situatie. Hoop dat Bosz er op aangesproken wordt Door het bestuur. Die gasten moeten het toch ook zien? Iedereen ziet (zegt) het!

    1. Charka53

     Ja De seijs je zou het bijna gaan geloven , maar de eerste goal kwam wel door het slappe optreden van Traore , hij maakt dan wel een doelpunt op het aangeven van die andere flapdrol op links maar dat maakt zijn zeer slappe optreden niet goed.

    2. Litmanen

     Seijs, je bent gek! Sinkgraven speelde uitstekend. Bij de tweede goal van AZ fout, maar Onana en Sanchez ook. Verder, geen enkele verdediger speelt met zelfvertrouwen als er een idioot op goal staat.

     Wegwezen naar Jong Ajax, Krul op goal en Boer op de bank.

     1. De seijs

      Ja litmanen ik ben gek, bravo! Maar de gek heeft hier in wel gelijk! Ik begin nu toch echt aan jou te twijfelen. Snap jij het voetbal spelletje wel? Of zit jij gewoon de boel hier te Fucken??

    3. dickst14

     Sinkgraven is op linksback gezet, ook al is dat niet zijn positie. En heeft aanvallend zeker dreiging. heeft wel de bezieling en inzet. Als ze dat alle 11 zouden hebben, en dan vanaf minuut 1 dan was het 1-4 geweest

     1. De seijs

      Het eerste vereiste van een verdediger is verdedigen. Laat dat Sinkgraven nou niet kunnen. Hij staat altijd aan de verkeerde kant te dekken. Is vaak te laat. Waardoor de middenvelders extra meters moeten maken. Dat is niet goed. Iedereen wordt hierdoor zenuwachtig. Zijn al 4 minpunten van zijn manier van verdedigen. Hij is dus niet goed voor lingsback. Bosz moet daar gewoon een echte verdediger neerzetten. Dat geeft rust.

     2. dickst14

      Lezen is moeilijk he. Je trapt weer open deuren in. Je lijkt wel een soort popie jopie of dirk kuit

     3. De seijs

      Ja Dirkje heeft ook wel eens gelijk! En ik ook hier in. Ben je nu weer boos? Is niet nodig joh. Gewoon accepteren.

     4. Litmanen

      Seijs, je bent echt blind en gestoord. Sinkgraven was op dat ene moment na de uitblinker bij Ajax. Die jongen gaat straks de vaste linksback van Oranje worden, daar wil ik wel een weddenschap op afsluiten.

     5. De seijs

      De fout en tegen doelpunt begint bij Sinkgraven. 2-2 hij kan niet verdedigen. En daar staat hij voor. En tegenwoordig kan iedereen in het Nederlands elftal spelen. Zelfs jij gigant litmanen.

  3. Toppertje

   Verdediging had echt een off day vandaag. Onana en Sanchez deelden in deze malaise. Maar er zal echt gezocht moeten worden naar buitenspelers die de achterlijn kunnen halen en een fatsoenlijke voorzet kunnen geven.

    1. HURBIE

     Veltman gaat steeds onsamenhangender spelen veel inschattings fouten en sinkgraven hoort echt op het middenveld
     Trouwens de hele achterhoede was vandaag heel slecht Incl Onana

  4. Charka53

   Nou BobbyHaarms volgens mij dachten ze , we overwinteren in Europa dus we hebben nu een winterstorm wat werd er maar aan gekloot dus mogen ze blij zijn met dit punt . Het is een weg gegooide kans om verder uit te lopen op die lampenkappen.

   1. BobbyHaarms

    Maar Go Ahead nu gelukkig wel op 1-0 Charka, om psv in deze vorm maak ik me voorlopig nog even geen zorgen. Laten we eerst maar eens zorgen dat we die achterstand op 010 inlopen..

    1. HURBIE

     Gaat er verdomd veel op lijken BH zoals Go Ahead nu speelt geweldig
     Moet 010 ook maar gelijkspelen
     HOOP VERLIEZEN

     1. BobbyHaarms

      Haha we gaan natuurlijk duimen op verlies voor die kakkies. Is dat gelijkspel toch nog ergens goed voor ?

 2. koote207

  Zo slecht wat laten ze het liggen, gewoon op agressieviteit op 5 punten achterstand weer?

   1. HURBIE

    Denk dat Bosz ook eens bij het bestuur moet komen om het over zijn eigenzinnigheid te hebben over opstellen van bepaalde spelers

    1. HURBIE

     Want vandaag is gebleken waar Bosz spelers moet vervangen door andere
     Een verdediger verdedigd
     Een aanvaller valt aan
     Een middenvelder allebij

     1. dickst14

      vanaf vandaag.
      Krul
      tete riedewald sanchez sinkgraven/dijks
      schone ziyech Nouri
      Cerny Dolberg Cassiera

 3. Amsterdamse Hagenees

  Go Ahead heeft vleugels vandaag. Eind van de dag twee punten achterstand nog maar ?????

   1. HURBIE

    Kan Ziyech zijn haar niet een andere kleur verfen want op de TV verwar je hem met Klaassen

 4. tscheu

  Geheel de schuld van Bosz. Veel eerder verdedigend wisselen en echte verdedigers er in ipv Sinkgraven. wat een eigenwijze drol!

  1. EvdB

   Sinkgraven maakt altijd wel een slippertje omdat hij geen echte verdediger is
   Maar Veltman dan ….. was die weer slecht…..

   1. 11Younes11

    Ik vond Sinkgraven juist goed spelen, en Veltman ook gewoon prima. Alleen Ajax werd gewoon afgetroefd in de duels en kreeg een koekje van eigen deeg qua drukzetten. Dan moet je als trainer wel ingrijpen en een andere tactiek hanteren, dan maar wat meer de lange bal!

   2. dickst14

    Sinkgraven doet het in verhouding gewoon goed. Is geen verdediger maar doet het beter dan Veltman en brengt aanvallend ook meer dreiging.

  2. Amsterdamse Hagenees

   Nooit verdedigend wisselen bij voorsprong dat is sowieso not done, gewoon vanaf start juiste team opstellen.

  1. HURBIE

   Ik hoop dat de AJAX spelers Va de volgende wedstrijden met de instelling en passie het veld in gaan als de spelers van Go Ahead

 5. Remco425

  Over de hele wedstrijd genomen een terechte uitslag denk ik, al vallen alle statistieken (schoten, schoten op doel, balbezit) dik in het voordeel van Ajax uit. Maar vooral het moment dat we het uit handen geven is teleurstellend. Het was wachten op de 1-3, AZ was rijp voor de slacht. zaten er he-le-maal doorheen.

 6. ajaxpers

  Bosz laat punten liggen want dit ligt niet aan de spelers. Je hebt gvd 2 internationals op de bank zitten en toch ben je voor de zoveelste keer niet in staat om de winst over de streep te trekken.

  1. Amsterdamse Hagenees

   Dat ze international zijn is een schande hoor. Reserves horen per definitie geen international te zijn.

    1. Ajax1958

     En Veltman dan??? Hopeloos uit vorm, maar wel international. Wordt tijd om te banken voor Veltman, want het lijkt nergens meer op.

  2. bs

   Klopt. Bosz gaf aan dat ie zich had geergerd (net als wij), maar laat wel iedereen staan… Tete een kans geven en daardoor meteen een signaal afgeven was het minste wat hij had moeten doen in de rust. Maar ja …

 7. Amsterdamse Hagenees

  Echt les materiaal voor Ajax waar ik nu naar kijk. Watford 5-0 achter en nog steeds 100% passie en inzet. Ongelooflijk. Opbrengst: 5-1.

 8. Gianni

  Tijd voor dijks riedewald sanchez en tete achterin veel sterker dan wat je nu heb lopen en geef cerny is een kans resg bakt er niks van en bazoer mag ook wel weer is minuten gaan maken al je kapitaal maak je zo kapot

 9. -buitenkantje rechts-

  Gelijke spel is een terechte afspiegeling van de wedstrijd, maar was onnodig puntverlies. De instelling was zwaar onder de maat in de eerste helft.. betrof zowel de verdediging die stond te prutsen.. middenveld die overal te laat kwam en balverlies leed.. de aanval die onzichtbaar was.. 2-0 was niet onredelijk geweest.
  De tweede helft, na de donderpreek van. Bosz, een heel ander beeld. Mooi doelpunt Traoré en allert reageren door Klaassen etekende 2-1.. De gelijkmaker toch weer over rechts.. Sinkgraven laat zijn man lopen..daarna hadden Onana of Sanchez de bal natuurlijk alsnog moeten hebben.. Maar Onana speelde niet gelukkig 3x bij spelhervattingen rechtstreeks in de boeten van een tegenstander.. sinkgraven speelde overigens redelijk, maar je ziet gewoon dat het (nog) geen back is.. Ook Veltman is geen back.. Daarvoor heeft hij te weinig snelheid en geeft hij zijn tegenstander vaak te veel ruimte. Achterin moet solide zijn.. Dat geeft rust en vertrouwen in de rest van het elftal. Mijn advies is dus om gewoon de achterhoede van vorig seizoen grotendeels te herstellen.. Dus. Dijks op links en Tete op rechts.. Riedewald of Dijks naast Sanchez.. Opdracht om de aanval alleen te ondersteunen en heel gedoseerd mee aan te vallen over de vleugels. Verder prioriteit je tegenstander uitschakelen en bij balbezit strak inspelen op Ziyech en Schöne.
  Middenveld kan dan prima functioneren met een solide basis achter zich. Aanvallers als Youness en Traoré komen dan veel beter uit de verf! Hoeven zich veel minder verdedigend in te spannen.. Ziyech ook.. moet nu veel te veel lopen.. Dat gaat ten koste van zijn acties. Deze experimenten gaan nu punten kosten! Terug naar de basis en van daaruit uitbouwen.

  1. Indojood

   Prima verwoord, BR. Het is allemaal niet zo moeilijk, dat verhaal over de backs. Even Jopie er weer bij halen:

   ‘Door de back te laten opbouwen, in plaats van hem bij de aanval te betrekken, worden de middenvelder en buitenspeler aan zijn flank buitenspel gezet. Blijven de backs tijdens de opbouw staan, dan kan de centrale verdediger bijvoorbeeld de rechtermiddenvelder aanspelen, die de bal op de centrale middenvelder kaatst, waarna de rechtsbuiten wordt aangespeeld. Zo zou het moeten zijn, maar de nieuwe generatie trainers blijkt anders te zijn opgeleid en daarin schieten ze steeds verder door. En komen individueel uitstekende spelers in teamverband niet goed uit de verf.’

   1. Geroldkohlen

    Indo ook met jou eens , er zou eens wat meer naar de ideeën van jopie geluisterd moeten worden zucht!!

 10. -buitenkantje rechts-

  010 verliest! We zijn 1 punt ingelopen.. haha!
  Toch een goed weekend achteraf..?

 11. Amsterdamse Hagenees

  Mijn voorspelling van Go Ahead-Feijenoord van 16.34 uur is uitgekomen ?????? en dan zijn er mensen die zeggen dat ik het spelletje niet snap ????

  1. Indojood

   Dat ongedierte heeft verloren. Ajax was de minst slechte van de top 3. Het glas is halfvol dus toch een goed weekend.

 12. Iamsterdam2015

  Nou dat die kakkies hebben verloren maakt het weekend nog een beetje goed na de wedstrijd tegen AZ

 13. EugAjax

  Ik heb weer een heerlijk voetbal weekend achter de rug. Helaas was Ajax in de eerste helft niet wat ik voor ogen heb voor mijn club. Tweede helft was stuk beter. En heb ik genoten, was een mooie derby van Noord Holland en als voetbal liefhebber puur genieten. In tegenstelling tot velen vind ik Sinkgraven een verademing als linksback. Meesten beoordelen hem al op zijn verdedigende kwaliteiten, maar dat is niet eerlijk. Sinkgraven zelf schrok zich kapot toen Bosz voorstelde hem linksback neer te zetten. Toch gaat hij met de week vooruit. Dat zijn tegenstander ook ruimte om te voetballen krijgt vind ik nu nog wel acceptabel. Ik kijk naar langere termijn en dan weet ik zeker dat het goed komt. Nu ben ik wel zeeeer verrast dat velen de verdediging terug willen van vorig jaar. Maar dat was toch saai heren????? FdB kon er toch niks van met zijn saaie spel? Nu is het heel simpel. Als je wilt dat Ajax veel aanvallender gaar voetballen, en dat willen we allemaal, zal er achterin meer gaten vallen. En dus moet daar meer aan gewend worden. Dat komt allemaal goed echt waar. Nu moet Bosz en zijn spelers alleen wel voorkomen dat ze nog een keer zo slecht beginnen als vandaag…dat was erg slecht en moet echt beter. Verder geluk dat Feyenoord verliest dus heerlijk weekend we hebben titel gewoon keurig in eigen hand. Laat staan wat er gaat gebeuren als we echt goed gaan worden en dan bedoel ik 90 min goed ipv 45. O ja Klaassen toch maar even in elftal houden??? Of nog steeds banken hahahahaha. Laat me niet lachen Klaassen rules!!!!!!

  1. Indojood

   Halve waarheden zoals we deze zo goed kennen van jou. Het hele spel onder FdB was saai, daarover is vrijwel iedereen het eens. Dat ging niet alleen om de verdediging. Daarbij, wanneer moet een verdediging aantrekkelijk spelen? Daar is een middenveld en aanval voor verantwoordelijk.

   Leuk geprobeerd, Eug de demagoog, maar ik trap niet in je doorzichtige reacties.

   1. EugAjax

    @indojood, ik ben blij dat je ook eens eindelijk weer eens reageert. Ook voor jou gaat hetzelfde gelden als Widi en AH. Jullie discussieren niet alleen over de inhoud maar worden vaak ook persoonlijk, heb ik geen zin in. Ook aan jou verzoek om niet meer op mij te reageren. Ik zal in ieder geval dat niet meer bij jou doen. Mocht je net als Widi en AH verzoek in de wind slaan be my guest, dan blijf je lekker reageren. Maar ik denk meld even dat dit mijn laatste op jou was. En als je andere reacties, buiten Widi, AH en jou om leest dan zie je dat ik met meerdere van mening kan verschillen maar daar gaat het gewoon op normale manier zonder persoonlijk te worden. En ook toch wel veel die het weleens eens zijn hahaha. Dus ach het is maar hoe je sommige dingen leest, het ga je goed indojood

    1. Indojood

     Een pleidooi voor een solide verdediging i.c.m. het huidige middenveld en aanval is geen gekke gedachte. Zelfs verstandig. Jij maakt ervan dat men terug wil naar het saaie spel van FdB. Demagogisch gelul vind ik dus reageer ik daar op. Ik heb je verzoek gelezen en ik doe er niets mee. Openbaar forum waar iedereen zijn zegje mag doen en op elkaar mag reageren.

     1. EugAjax

      Was ook maar verzoek, geen verbod, je doet maar ik heb dan veel leesplezier. Voor uitgebreidere analyse zie mijn reactie op BR, kan je mss ook weer op reageren?. Succes met je club in dit seizoen want dan heb ik dat ook

     2. Amsterdamse Hagenees

      Je verzoekt nu inmiddels al aan diverse mensen om niet meer te reageren Eug. Kan het heel misschien ook aan jou liggen? Het zijn toch niet bepaald de schreeuwers aan wie jij het verzoek doet. Pittige discussies ga jij in mijn ogen uit de weg.

     3. EugAjax

      AH, ik zal nog 1 keer even je wat duidelijk maken. Ik denk dat je ongelijk hebt. Gaat me niet om schreeuwerds gaat me om persoonlijk worden. Komt bij dat voor mij drietal Indojood, Widi en AH dezelfde personen zijn. Dus nee ligt niet aan mij, zie ook weer jouw comment op die van mij die ik aan BR doe. Ook weer misselijkmakend? Je gaat maar door. Succes ermee. En tip lees al je bijdragen, en zeker niet alleen naar mij toe, terug en je zal zien of je a) geen schreeuwerd bent en b) of je nooit persoonlijk word. Ook jij succes met je club dan heb ik het ook groet

     4. Indojood

      Hij lult uit zijn nek. Eerst zegt ie dat ie blij is dat ik weer eens reageer, in dezelfde tekst verzoekt ie mij niet meer te reageren.

     5. EugAjax

      Zo zie je maar gebrek aan lees kwaliteit. Indojood, ik was blij dat je reageerde puur en alleen om je persoonlijk te vragen te stoppen met reageren op mij. Dus niks kletsen uit nek. Nogmaals ga lekker zo door. Hoop dat het nu duidelijk is. Ik hoop van ganser harte dat je nooit meer reageert en als je dat wel doet ook geen probleem. Ik ben je zat thats all. Laatste groet

     6. Amsterdamse Hagenees

      Hoe vaak ga je u zeggen dat jij niet meer op bepaalde mensen zal reageren? Ik raak ietwat verward in deze. Volgens mij is inmiddels duidelijk dat jij helemaal niets te verzoeken hebt m.b.t. Reageren. Ik kijk uit naar je volgende lezing ……. hoewel, ik zou jou bijna verzoeken niet meer op de site te willen reageren. Als jij dat doet, reageer ik niet meer op jou. Deal?

     7. Indojood

      Ik zeg toch niet dat jij mij iets verbiedt. Jij hebt een verzoek en dat verzoek negeer ik. Het is nogal pedant om mensen te verzoeken niet meer te reageren omdat er een keer iets geroepen wordt over jouw stijl i.p.v. de inhoud. Wie denk jij wel wie je bent?

     8. EugAjax

      Indojood heel simpel als je met respect discussieert zal ik je weer van repliek dienen in voetbaldiscussies, maar vask mond het uit bij jullie in iemand karakter aanpakken.

     9. Indojood

      Jij pakt toch een hele groep aan door te beweren dat ze saai voetbal van FdB willen terwijl dat nergens beweerd wordt. Respect, man.

     10. EugAjax

      Ook hier weer gebrek aan lezen. Ik heb beweerd dat ik vreemd vind dat merendeel verdediging terug wil van onder De Boer, de verdediging die velen verafschuwde door hun eeuwigtikkie breed, zeg ik niks mis mee, maar goed

     11. Amsterdamse Hagenees

      Hij wil niet dat mensen reageren en geeft vervolgens in commentaren aan anderen de ene steek na de andder onder water. Heel vreemd persoon. Nu zijn wij al samen met Widi een en dezelfde persoon. Ik denk ook dat wij Moosie zijn en BH. Hij spoort echt niet. Heeft vaak heel lange verhandelingen waar zoveel op aan te metken is dat een mens er eigenlijk niet eens meer aan begint. Jammer dat hij fan in van zo’n mooie club.

     12. EugAjax

      Knap gezegd AH, echt knap mijn jongen heel intelligent van een top consultant. Maar je hebt gelijk dit keer ik besteed veel te veel aandacht aan jou. Stop ik nu maar mee. En mbt steken onder water daarin heb je ongelijk, niet alles draait om jou mijn vriend. Succes. Laatste keer dat ik gechecked heb was Ajax juist heel blij ben dat ik supporter ben……..dus wat jij daarvan vind who cares. Ga je goed

     13. Amsterdamse Hagenees

      Gaan we het werk eebij halen? Ik zit hier in mijn vrije tijd hoor slimpie. Heerlijk even puur mezelf zijn of jij daar blij mee bent of niet. Ik ben rechtuit en eerlijk nu jij nog. Als alles niet om mij draait waarom verwijs je dan tussen de regels door naar meningen van mij en anderen. Als ik al die andr nicks ook ben draait dus wel alles om mij.

  2. vak411

   Eug! Goed verhaal.. volgens mij vergeten veel mensen hier dat het al 3 jaar niet om aan te zien was onder fdb. Nu is het wennen aan nieuw systeem
   Maar steeds vaker echt genieten. Waar de kakkerlakken en pisvee op hun top zitten kloppen de supertalenten bij ajax op de deur. Geduld en vertrouwen is het toverwoord.. ik ben blij met Peter Bosz!

  3. -buitenkantje rechts-

   Toch ook maar even reageren Eug..
   Dat het spel saai was onder FdB had niks met de verdediging te maken.. Je stelt nu dat het saai was door de verdediging. Nee, het was andersom. De verdediging was het goed functionerende deel van het team. juist dat ga je veranderen door Riedewald op de bank te zetten voor Viergever.. En Dijks..de beste back van afgelopen seizoen.. te wisselen voor een middenvelder. En Tete..international en alom geroemd rechtsback.. te vervangen door Veltman!
   Dan moet je verder kijken naar het spel van het team.. Je ziet Ziyech veel te veel lopen.. Je ziet Traoré steeds achterin om Veltman bij te staan.. Youness die het niet kan belopen.. Allemaal omdat de verdediging niet staat.

   1. EugAjax

    BR jij mag altijd reageren natuurlijk ??. Het saaie spel onder FdB begon bij de verdediging. Tel nog maar eens de vele ballen breed van die heren destijds. Nu moet ik even melden dat ik een van de weinige ben die FdB echt goed vond, en dat saaie spel eerder met zijn materiaal te maken had dan met zijn denkwijzen. Kijk maar naar periode Eriksen. Ook vond ik verdediging veel beter vorig jaar dan dit jaar. Neemt niet weg dat ik Veltman/Tete keuze om het even vind. Sinkgraven in potentie het straks beter gaat doen dan Dijks. Nu zou Dijks beter zijn, vooral verdedigend, maar ik verwacht meer van een back. Komt bij dat Dijks zelf bij Bosz had aangegeven de speelstijl van Bosz niet aan te kunnen. Dus ja dan word het moeilijk opstellen. Riedewald ipv Viergever helemaal eens. Dus mijn verdediging zou zijn. Veltman, Sanchez, Riedewald en Sinkgraven. Er zit nu meer voetbal in door:
    Toevallige zet Schone op 6, hoewel vandaag tegenvallend en 1-0 inleidend met verkeerde pass. Ziyech een aankoop die vele malen duurder was dan De Boer mocht uitgeven, en Klaassen in een rol die beter bij hem past. Gegeven selectie van vorig jaar vond ik wel dat FdB Klaassen terecht op 10 zette. Hij was noet voor niets voetballer van het jaar. En dan voorhoede. Traore en Dolberg zijn in mijn optiek een veel betere oplossing dan El Ghazi en Milik. Overigens super goal Traore. Genieten weer van dat doelpunt. Hopelijk ben ik nu iets completer met mijn analyse waarom minder saai tot zelfs af en toe spectaculair voetbal

    1. Amsterdamse Hagenees

     Hahaha BR mag altijd reageren hahaha maar verder heb ik een hekel aan insinuaties hahaha. Zoals ik al eerder heb gezegd, misselijk makend

    2. -buitenkantje rechts-

     Eug.. ik lees je bijdragen altijd met belangstelling.. ben het niet altijd met je eens.. maar dat is voor mij onbelangrijk.. Je bent wel altijd genuanceerd en bereid de discussie aan te gaan.. Wat mij betreft ben je een welkome bijdrage aan dit forum..

     1. EugAjax

      BR dank je. Dat is omgekeerd ook zo. Jouw bijdragen zijn altijd heel goed verwoord en uitgebreid. Zeer vermakelijk om te lezen. Gelukkig zijn we het niet altijd eens. Dan kunnen we lekker discussieren over onze mooie club. Inderdaad ben ik wat genuanceerder, mss wel wat genuanceerder als in echte leven, maar belangrijkste reden hiervoor is dat maatschappij steeds harder word en men op forums achter schuilnamen (forums in algemeen niet Ajax specifiek) maar van alles denkt te kunnen roepen en nog het liefst om mensen te kwetsen. Vandaar sdat ik me voorgenomen had, toen ik op deze forum kwam meedoen, me wat genuanceerd op te stellen. We gaan gewoon verder met forum bijdragen.

 14. Forever nr14

  Eug?? Klinklare onzin!! Bosz moet ze vanaf minuut 1 voor 300% motiveren, ipv zo slap te beginnen, daar je weet dat die akelige lampen al 2 punten verloren hebben, en die kakkerlakken nog moeten spelen!!
  Je moet dan tot op het bot gemotiveerd zijn, om die “Noord Hollandse” Derby te willen/moeten winnen.
  Bosz!?? Exit…..!?

  1. EugAjax

   Forever nr 14 volgens mij zijn we het eens eerste helft was heel slecht. Met heerlijk voetbalweekend bedoel ik so wie so niet alleen Ajax. Heerlijke London derby, Super Liverpool en straks Sevilla – Barcelona als toetje.

 15. Forever nr14

  Iedereen vergeet die lampen volgens mij hier? Die lopen ook weer in, mmmm en dan moeten we er nog naartoe?? Van de kakkies weten we dat het m niet gaat worden (das al jaren zo) maar we moeten die lampjes niet vergeten!

  1. EugAjax

   Forever nr 14, rustig aan we moeten idd naar PSV nog, maar ze komen eerst naar Amsterdam. Komt bij dat we laatste 4 jaar drie keer daar gewonnen hebben, laat ze dus maar komen

 16. JohnDoe77

  Veltman speelt al maanden matig. Waarom die niet een keer vervangen? Kan De Ligt daat niet spelen?

 17. JohnDoe77

  Ohnee; Tete hebben we ook nog…. eind vorig seizoen dooor iedereen beste RB in potentie genoemd, nu op de ricaro stoelen…. Ga maar warmlopen Kenny, vele malen beter als Joël in deze vorm!

 18. bs

  Alles overziend ligt de waarheid, zoals vaak, in het midden:
  Krul
  Tete – Sanchez – Veltman/Viergever/Riedewald – Sinkgraven
  Klaasen – Riedewald/Schone – Ziyech
  Traore(El Ghazi) – Dolberg – Cassiera(Younes)
  Iedere wedstrijd als wissel: Bazoer
  Regelmatig kans geven op eigen posities: Cerny, Nouri, de Ligt (langzaam brengen)

 19. Ajax belg

  dat zullen niet de laatste punten zijn met deze ploeg . de fysieke instelling is zwak week na week .

Comments are closed.