There are no ads, please add some


Dolberg: ‘Ik weet niet of ze me in Europa inmiddels al een beetje leren kennen’

1103ajax-celta_dolberg_scho

Kasper Dolberg was de absolute uitblinker bij de 3-2 zege van Ajax op Celta de Vigo. Dolberg viel niet alleen op met zijn mooie doelpunt. Hij was voortdurend aanspeelbaar, leed weinig balverlies en draaide steeds weg bij zijn verdedigers. De aanvaller, vorige maand negentien geworden, werd verkozen tot man van de wedstrijd, maar bleef bescheiden over zijn optreden. ,,Ik had er nog wel een paar kunnen maken. We kregen sowieso veel kansen en waren ruim zeventig minuten de betere ploeg”, zo verteld hij voor de camera’s van RTL7.

,,We speelden goed als een team. Ik had een keer eerder al moeten scoren. Ik had een verdediger in mijn rug en draaide weg. Op zo’n moment ben ik best kalm. Ik schoot hem wel goed binnen.”

Eerder in de Europa League had Dolberg ook al de enige treffer van Ajax gemaakt tegen Standard Luik (1-0). ,,Ik weet niet of ze me in Europa al een beetje leren kennen maar het ging best lekker”, aldus de 19-jarige spits, die zich volgende week voor het eerst bij de Deense nationale ploeg mag melden.

Dolberg verbeet zich op de bank toen Celta de Vigo alsnog gelijk dreigde te maken. Een scenario zoals in de heenwedstrijd in Spanje. Toen kwam Celta na elke Ajax-goal weer terug (2-2). Dolberg: ,,Ze maakten een stomme goal. Daarna werden we wat nerveus. Maar gelukkig haalden we toch de drie punten en dat is het belangrijkste.”


Gerelateerde posts

33 reacties

   1. HURBIE

    Zou ik ook zeggen maar wij weten beter ,maar die gaat voorlopig nog niet weg Zou dom zijn maar daar is hij te nuchter voor om nu al weg te gaan

  1. -buitenkantje rechts-

   Laudrup was een compleet andere speler.. vind hem eerder een verbeterde Kieft.

 1. Michel6172

  Nou dat denk ik wel meneer Jasper, hahaha en ze zullen jou nog veel beter gaan leren kennen. Wij zijn trots op je kerel.

 2. Jimmy1971

  Wat een lekkere speler toch !!
  Houden die man , en alvast een hele hoge transfersom in zijn contract zetten ..

 3. De seijs

  Zeker alle top clubs houden hem in de gaten. Kan gewoon niet anders. Hoop dat we nog lang van hem mogen genieten hier in Nederland.

  1. 11Younes11

   Echt he.. Die goal had veel weg van die briljante actie van Bergkamp tegen Newcastle United. En dat stiftje in de Kuip was ook echt Bergkampiaans!

 4. Geroldkohlen

  hij speelt fenomenaal! van hem geniet ik gewoon iedere keer weer ,als hij aan de bal komt dat zelfde heb ik met ziyech en Sanchez!

 5. Charka53

  Natuurlijk Kaspar je bent groot nieuws in Europa maar laat je niet gek maken en blijf gewoon een paar jaartjes bij Ajax groeien en daarna heb je de echte topclubs voor het uitkiezen.

   1. Charka53

    Voor mij wel HURBIE , maar als we weer met de Barca’s , Real etc.mogen mee doen zijn we voor iedereen weer een topclub.

    1. HURBIE

     Nog een lange weg om te gaan Charka maar hoop dat het weer een keer gebeurd ,zoals AJAX een super Topclub was in de jaren 70 krijg er nu bij de gedachte daar aan een natte droom van

  1. jood84

   was het maar zo’n feest dat die Nederlander was Guacamole.. Kasper is vele malen beter dan L.dejong/Janssen en Dost

 6. Gepe

  Ik vrees dat we deze jongen snel kwijt zijn voor een bedrag dat AJAX gewoon niet kan weigeren.

 7. -buitenkantje rechts-

  Wel t jeuk dat iedereen, ook op tv, na een goede wedstrijd begint te roepen dat hij binnenkort wel weg zal zijn.. Deze jongen moet gewoon de komende 5 jr nog bij Ajax spelen!

Reageren is niet mogelijk.