There are no ads, please add some


Silkeborg geniet van ontwikkeling Dolberg en hoopt te profiteren bij eventuele transfer

0929ajax-luik_dolberg

Kasper Dolberg kwam in 2015 voor een paar ton over van het Deense Silkeborg en heeft sindsdien een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt waarbij hij momenteel de eerste spits is in het eerste elftal van Ajax. Dat Dolberg zich zo snel zou ontwikkelen hadden de beleidsbepalers bij Silkeborg niet verwacht maar men geniet er wel van, zo laat directeur Madsen weten tegenover Ekstra Bladet.

‘Wij kijken met bewondering naar de opmars van Dolberg en genieten daar natuurlijk ook van. Mocht hij binnen een of twee jaar worden verkocht door Ajax dan hebben wij recht op een deel van de transfersom en dat kan voor een club als Silkeborg echt een goede deal worden. Wij hebben dat in 2015 in de overeenkomst laten zetten en ga daar niet teveel over zeggen. We zijn blij met het succes van Dolberg, hij is hier nog altijd van harte welkom’, aldus Madsen.

Bron: Ekstra Bladet


Gerelateerde posts

32 reacties

 1. Reservewissel

  Binnen een of twee jaar?! Liever niet! Een transfersom is ze gegund, maar ze zullen nog even moeten wachten!

   1. De seijs

    1 of 2 jaar, nou die kunnen jammer genoeg voor hun, naar hun centen fluiten. Die Dolberg blijft echt nog wel een jaar of 3 bij ajax ,als hij zo doorgaat.

  1. paulvos

   Laten ze voorlopig maar ff wachten met verkopen, laat het eerst maar ’n hele grote worden.

 2. Jimmy1971

  Ja mooi toch !!
  Dat dan zo’n clubje waar hij ooit opgeleid is dan kan meeprofiteren is een zeer goede zaak !
  Maar laat Dolberg maar eerst een paar jaar Ajax naar de titel schieten voordat er ook maar over een transfer gesproken gaat worden !!!

  1. 11Younes11

   Overmars laat ook altijd zo’n clausule in het contract opnemen en dat maakt deze oneerlijke voetbalwereld toch ietsje eerlijker…
   Ik hoop natuurlijk dat Dolberg binnen twee seizoenen topscorer van de Eredivisie is met 30 goals, maar aan de andere kant is hij dan wel onhoudbaar vrees ik

  1. HURBIE

   De manager van Dolberg is slim genoeg om hem een paar jaar ervaring op te laten doen bij ons aller AJAX

 3. Charka53

  Wat zijn ze blij daar in Denemarken ze zien de Euro’s al binnen stromen , dat is het nou we hebben het niet meer over voetbal maar over hoeveel kunnen we verdienen , Helaas voetbal komt op de tweede plaats en de supporters staan achter aan de rij en wij ons maar druk maken over alles en niets.

 4. woody79

  zouden ze na 10 jaar ook nog recht hebben op een vergoeding. Want hij blijft gewoon nog een tijd

 5. Ajax013

  Hoop dat als ze die transfersom hebben gehad dat ze dan gelijk el ghazi mee overnemen

     1. jood84

      heel goed gezien Duif. Je bent niet 3jaar lang een talent.. Of je moet zoals arnols bruggink je halve leven als talent worden beschouwd 😂

 6. AjaxKat

  Wel grappig dat hij in Denemarken zo onder de radar is gebleven. Had Perez het laatst ook over bij Fox. Zegt echt wat over de jeugdopleiding van Ajax dat zijn talent er dan toch uitkomt. Heeft Overmars toch goed gezien! Maar t is zo’n ijskoude viking die was bij elke (sub)topper in Europa wel opgestaan. Wat een talent! Misschien dat ie dit seizoen al topscorer eredivisie wordt. Echt een topprestatie dat ie traore al heeft verdreven als nr.9. Bedankt Silkeborg! Als Dolberg zo door gaat mag Overmars van mij bij transfer nog een extra half miljoen op de rekening van silkeborg schrijven.

  1. EugAjax

   Mooi geschreven Ajaxkat. Niks aan toe te voegen. Florerende Overmars, Dolberg en jeugdopleiding!!

   1. Amsterdamse Hagenees

    Oke Eug jij je zin: Jonk graag weer zo snel mogelijk terug om te zorgen dat jeugdopleiding en gedachtegoed van Johan niet als een kaartenhuis ineen stort. Zo jij ook weer happy the peppie. Je kan echt niet meer veren kwijt bij Overmars hoor, hij is volledig gevuld.

  2. jood84

   AjaxKat, meneer overmars heeft hem niet gevonden hoor. maar dezelfde scout die ook zlatan en erikssen had gevonden. voor de rest is het een prachtig stuk

 7. Ajax belg

  laat Dolberg rustig groeien. Hij moet nog meer op een verdediging wegen ,kopduels winnen , zo kan hij de beste Ajax spits van de laatste jaren worden. Succes Kasper we geloven in je !!!!!

 8. AFCA my World

  Laat ze voorlopig nog maar dromen! Die vertrekt voorlopig nog niet hoewel er elke wedstrijd Heeeel Veeeel grotere clubs op de tribune zitten,hij is slim genoeg om (voorlopig nog) te blijven !

 9. JohnDoe77

  Binnen twee jaar lijkt mij iets te vroeg. Maar daarna mogen zij ook een paar ton krijgen van de miljoenen die we binnen gaan harken als hij naar de Premier League gaat!

 10. -buitenkantje rechts-

  Silkeborg geniet van het het beloofde geld.. niet van Dolberg.. Bah! Wat een reactie..

   1. -buitenkantje rechts-

    Zou zeggen.. lees tussen de regels door. Ze zijn blij met zijn ontwikkeling, omdat hij dan meer opbrengt en zij een doorverkooppercentage hebben bedongen.. Niks negatiefs.. Begrijpend lezen.

 11. Amsterdamse Hagenees

  Als je ff zit na te denken over het beleid van Ajax mbt de spelersgroep dan springen toch de tranen wel in je ogen. Ik geloof dat we 10 middenvelders hebben, achterin nog geen volwaardige backup voor de lb positie en voorin op de linkerkant eigenlijk ook maar een optie of Cerny moet dat zijn maar dan hebben we op rechts geen volwaardige backup. Kortom of het is in d opleiding fout gegaan vwb verdedigers (alleen de Ligt als CV volgens mij) of bij de aankopen is het fout gelopen. Maar het is eigenlijk ronduit belachelijk en vragen om interne problemen als je bijna een elftal aan middnvelders hebt waarvan je er maar drie gaat opstellen. Om dan te spreken van goed beleid ……… in mijn ogen niet.

Reageren is niet mogelijk.