There are no ads, please add some


Selectie voor duel met Celta, Riedewald vervangt Viergever

opstelling_ajax

Nick Viergever mist vanavond definitief de wedstrijd tegen Celta de Vigo. Viergever heeft teveel last van een blessure en zijn plaats zal zo goed als zeker worden ingenomen door Jairo Riedewald. Daley Sinkgraven kampte ook met blessureleed maar lijkt op tijd hersteld waardoor Mitchell Dijks opnieuw vanaf de bank zal beginnen.

Selectie:

Kenny Tete
Joël Veltman
Davinson Sánchez
Jairo Riedewald
Riechedly Bazoer
Daley Sinkgraven
Bertrand Traoré
Davy Klaassen
Amin Younes
Vaclav Cerny
Mateo Cassierra
Lasse Schöne
Hakim Ziyech
Andre Onana
Kasper Dolberg
Nemanja Gudelj
Diederik Boer
Mitchell Dijks

Bron: Ajax.nl


Gerelateerde posts

67 reacties

  1. Geroldkohlen

   moet gewoon een keer gruwelijk fout gaan, zodat Bosz dat gaat inzien. het is net als toen bosz zo eigenwijs was ,om Ziyech op rechtsbuiten neer te zetten is hij ook op terug gekomen! we zullen het wel weer zien. ik was niet onder de indruk van celta, dat moet ik dan wel eerlijk zeggen!

   1. Litmanen

    Hele goede zaak. Op zijn Barca’s. Echte voetballer op de backplaatsen.
    Nu aan de voorkant (Traore) de boel nog vervolmaken. Met Cerny een groter talent en wel een echte teamplayer.

    1. Geroldkohlen

     aaaah kijk eens wie er ook onder zijn veltman dekentje uit is gekropen, lekker geslapen litmanen? je hoofdje goed laten rusten op je sinkgraven kussensloop!?. maar voor wat het waard is ,cerny mag van mij nu ook eens idd de kans krijgen.?

     1. Velibor

      Ophouden nou over die kutbal van Cerny te drammen ,toen speelden ze allemaal als een drol hoor !

     2. Geroldkohlen

      Nee gelukkig heb jij dat nooit gedaan litmanen! en afbranden valt mee! het gaat er meer om hoe jij altijd alleen maar opkomt voor je lievelingetjes, en ze nooit durft te bekritiseren! want als ze slecht spelen, dan ben je even niet meer te zien op het forum! dat ik kritisch reageer doe ik niet alleen op sinkie of veltman ,heb ook wel eens kritiek op andere spelers dat moet kunnen!! ik ben neutraal dat kan ik van jou niet zeggen, want als sinkgraven goed speelt dan zeg ik het ook wel! de eerste keer dat sinkgraven op de back speelde vond ik dat hij goed speelde ,maar dat was ook een niets zeggende tegenstander dat zonder vleugels speelde. maar als sinkgraven moet verdedigen en het fysiek word, dan gaat hij het niet redden !daarom vind ik dat een back in eerste instantie moet kunnen verdedigen! en veltman kan wel verdedigen maar is absoluut geen hoogvlieger wat bijvoorbeeld vertonghen en aldeweireld wel hadden na een paar jaar in het eerste te hebben gestaan! en eerlijk is eerlijk tete is beter ,weet je wel dat is een van de spelers die jij steeds afbrandt! jij steekt veren in de kont bij hun terwijl het echt enorm meevalt en ik vind sinkgraven een middenvelder of valse linksbuiten. maar kijk liever in de spiegel litmanen, want jij bent de eerste die spelers afbrand!!!!!

     3. Geroldkohlen

      tevens had jij ongelooflijk veel kritiek op onze Johan litmanen! dus ga hier niet lopen zeggen dat ik geen Ajacied ben! terwijl jij die dingen over Johan durfde te zeggen ,en dat kunnen er genoeg beamen .

     4. Amsterdamse Hagenees

      Blijft raar dat er twee kampen zijn binnen Ajax: Cruijff/Jonk en de mensen die zeggen achter hetvplan Cruijff te staan maar het tegenovergestelde doen. Voor mij staat Ajax synoniem aan Cruijff en daardoor ook aan Jonk als veldmaarschalk. Eigenlijk is het simpel, ben je tegen ideeen Cruijff dan hou je eigenlijk niet van Ajax.

     5. Litmanen

      Geachte heer Geroldkohlen, wat hebben we een kort lontje.
      De feiten: jij brandt elke week Veltman af want jij vindt Tete beter.
      Sinkgraven is een betere voetballer dan Dijks, dat kan zelfs een blinde zien.
      Ja, ik vind, net als Johan, dat je aanvallend moet denken, dat lukt met Veltman en Sinkgraven beter dan met Tete en Dijks.

      Dat jij Johan Cruijff hier opvoert is belachelijk, maar goed, ik was het oneens met zijn denkbeelden ten opzichte van Jonk. Vooral omdat Johan dacht dat hij vanuit Barcelona de regie kon voeren bij Ajax.
      Dat is de enige kritiek die ik mijn hele leven op Cruijff heb gehad.

      En laat dat nu een keer rusten. Niemand zit hier nog op die discussie te wachten. Laat die man rusten in vrede. Als een dat verdient, dan is hij dat wel.

     6. Amsterdamse Hagenees

      Ruijff laten rusten is zijn gedachtengoed verkwanselen. Nooit mogen zijn ideeen vergeten worden ze moeten worden uitgevoerd. Hier geldt een : foei Litmanen. Dat argument van vanuit Barcelona is erg zwak en onterecht en dom overigens.

     7. EugAjax

      Litmanen volgens mij zeg je geen rare dingen. Snijd allemaal hout. Laat lekker gaan joh

     8. Geroldkohlen

      dan heb jij een beetje geheugen verlies !en lekker blijven verdraaien litmanen, kan je goed ! verder wil ik iedereen een fijne wedstrijd wensen, en hopelijk 3 punten!

     9. -buitenkantje rechts-

      Tja.. sommigen zien het niet en blijven nu al een jaar hetzelfde plaatje afdraaien Gerold.. Teksten als ” hij ontwikkelt zich tot een goede back” .. ” op z’n Barca’s”.. Belachelijk! Spelen met vuur en wachten tot het helemaal een keer fout gaat.. wat je al zei.

     10. Amsterdamse Hagenees

      Als je nu iets van slimheid in je had gehad, had je dit soort opmerkingen aan andern over gelaten. Nu staat het heel erg zielig. Kans gemist Litmanen.

     11. EugAjax

      Sinkgraven doet het vandaag erg goed. Word steeds beter als back. Ik zie een plek in Oranje op korte termijn komen voor hem. Maar Dolberg is hier de echte fenomeen. Jeetje wat is die jongen goed.

     12. Amsterdamse Hagenees

      Als je beetje oplet dan zie dat Sinkgraven nu de kans krijgt om meer linkshalf te spelen in plaats van linksback. Dit dankzij de tegenstander. Hij speelt goed nu maar wordt niet getest als linksback. Kwestie van voetbalinzicht denk ik. ??

     13. Litmanen

      Jammer Hagenees, nou zegt een ander het en nou ga je er weer overheen! Daley, geweldige wedstrijd man! Veltman, zwak vanavond, eerlijk is eerlijk. Dolberg, wereldklasse!

      Onana, neem eens een pilletje voor de wedstrijd, iets van valium, wat een zenuwlijer is dat af en toe……

     14. Amsterdamse Hagenees

      Litmanen moet nog eens goed nalezen wat Cruijff van backs als basis verwacht. Oh en Eug denk ik ook dan maar meteen.

    2. Charka53

     Heel leuk op z’n Barca’s , er zijn die denken dat ze dat niveau al hebben alleen ze voetballen nog als een drol , maar oké iedereen mag zijn natte droom hebben.

     1. Litmanen

      Charka jij komt wel heel snel klaar als je het zo bedoelt. Jammer voor je partner.

      Ik zal het uitleggen voor de domme onder ons: het gaat om het idee om goedvoetballende backs te gebruiken omdat je een tegenstander daar op het middenveld mee in de problemen brengt. Je hebt namelijk altijd een vijfmans middenveld met zulke backs.

      Nou de rest mag je zelf uittekenen. O ja, de bal is rons en iedereen heeft een eigen doel. Slechts twee mensen mogen de bal in de handen nemen etc etc etc.

    3. EugAjax

     Eens Litmanen. Vooral ook mbt Sinkgraven. Hij transformeert zich snel naar goede back. Dat gaat in loop van dit seizoen veel mensen zeggen. Riedewald ipv Viergever vind ik ook versterking (als Riedewald nivo vorig jaar haalt) en Cerny zal niet voorkeur krijgen, hoewel ik las dat Bosz wel tevreden over werkethiek Traore is maar niet over zijn spel. Als trend zich doorzet zal Traore steeds sneller gewisseld worden om uiteindelijk vervangen te worden door Cerny. En woe weet later in seizoen terugkerende El Ghazi.

     1. Litmanen

      Eens Eug. Valt me op dat Gijp en Derksen wekelijks Sinkgraven en Veltman afbranden. Derksen was vroeger linksback. Tegenstander uitschakelen en bal inleveren, vandaar dat hij zo’n fan is van Tete.
      En als Ghazi zijn vorm en fatsoen vindt is hij de beste rechtsbuiten die we in huis hebben. Maar ja, het ligt nu vooral bij hemzelf.

     2. -buitenkantje rechts-

      Wanneer heeft Sinkgraven een goede wedstrijd gespeeld op linksback dan?

     3. Litmanen

      Br, : specsavers, Pearl, Han Anders etc etc……. Maar nog beter: koop een witte stok en doe er rode ringetjes om heen.

     4. Amsterdamse Hagenees

      Hij heeft inderdaad nog geen volledig goede wedstrijd gespeeld Litmanen op die plek. Er zit vooruitgang in maar hij is er nog lang niet. Gisteren kon hij middenveld rol vervullen en was geen test.

    4. FrankiC

     Qua talent sla ik Traoré hoger aan dan Cerny. Traoré heeft gewoon een goeie wedstrijd nodig. Daarbij vind ik Cerny nóg een grotere pingeldoos en meer voor eigen succes gaan (zosls afgelopen maandag tegen VVV, tjongejonge.)

     1. fjonkman

      Ik denk dat Traoré wel een aantal goede wedstrijden nodig heeft inmiddels.. het is hoe dan ook nog te vrijblijvend op rechts..

   2. De Ajacied

    Ja ik snap er nix van om Sinkgraven steeds te laten spelen,
    Even zo met Bert, ja die rechtsbuiten Traore ?
    Laat Cerny maar op die plaats starten, dan krijgen we tenminste wat mooie acties te zien
    ❌❌❌

  2. koote207

   Hoop dat Riedewald hwt zo goed doet dat hij er niet meer omheen kan.! Jammer van sinkgraven..

  3. Teuntje

   Begrijp er ook helemaal niets van. Hij laat elke wedstrijd weer zien dat hij geen back is! Tegen simpele tegenstanders kan het nog weggepoetst worden, maar tegen toppers? Kom op zeg!!

 1. Geroldkohlen

  hopen dat ze wel beter gaan spelen dan zaterdag! maar kan niet fout gaan, met onze vedette sinkgraven terug in de basis!??

  1. Litmanen

   Over een jaar denk je: was ik dat die cynisch deed over Sinkgraven? Jezus, was ik blind of zo?

   1. Geroldkohlen

    hahahaha met sinkgraven als back??????? hup terug onder je veltman deken, en ga dromen op je sinkgraven kussen! ???

 2. Iceman

  Goed werk knallen met die ballen drie puntjes zijn gewenst. En dan zijn we door denk ik go Ajax Go.

 3. Jimmy1971

  Goed voor Riedewald !
  En ik ben het met Litmanen eens , zeker zolang Dijks de concurrent van Sinkgraven is ,
  Lekker Sinkgraven laten staan , die komt er ook op die positie echt wel , maar geef die jongen tijd ..

 4. ajaxpers

  Onana
  Dijks, Sanchez, Riedewald, Tete
  Ziyech, bazoer, Klaasen
  Cerny/Nouri/ Dolberg, Younes

 5. Amsterdamse Hagenees

  Ben het lang niet altijd met Limansn eens. Bijv. Vwb Veltman. Maar ik vind dat Sinkgraven tot aan de winterstop de kans moet krijgen om te laten zien of hij al of niet een goede linksback is. In de historie van Ajax zijn vaker spelers omgeturned. Daarbij komt dat Sinkgraven zich heel positief blijft stellen. Hij ziet dat hij op het middenveld maximaal de tweede viool speelt dus hij pakt zijn kans. Daar ij krijgen Klaassen en Traore bijvoorbeeld ook giga veel tijd om te laten zien dat ze op hun plekje thuishoren dus waarom zou Sinkgraven die tijd niet krijgen. Ik vind dat hij elke wedstrijd cooruitgang boekt. Dat hij fouten maakt is logisch maar dat deed Frank ook in de achterhoede en toch zeggen we dat hij een wereld speler was en hij heeft het ver geschopt. Zoals altijd worden hier spelers het liefst na een slechte partij genadeloos afgeserveerd om dan na een half jaar met lof te worden overladen. Gewoon even de tijd geven en met de kalkoen op tafel tijdens de kerst eens gaan oordelen (niet veroordelen). Het zal wel een burgerlijk nietzeggend standpunt zijn maar jullie doen het er maar mee ?

 6. AFCA my World

  Wanneer word bosz nou eens wakker? Dijks is veel beter dan sinkgraven op linksback,zet hem dan links voorin en laat younes een x op de bank beginnen ! Word aub wakker wat dit ging en gaat vast een x goed fout,we hebben het al gezien !

 7. JohnDoe77

  Super leuk voor Riedewald. Speler voor de toekomst MET potentie. Viergever is prima voor de competitie maar zit aan zijn top. Investeren in de toekomst, dus pak je kans!

 8. JohnDoe77

  Hopelijk niet weer 65min naar een ijverig maar niet efficient/gevaarlijk spelende Traore kijken… maar gekocht door PB dus vrees van wel! Zonde vsn Cerny, El Ghazi, etc. Niet vreemd dat laatste boos is geworden. Die Traore js zeker niet beter en houdt hem wel uit de basis. Wat is dan nog het voordeel van eigen kweek tov huurling? Van die laatste zou je toch denken da die er met kop en schouders bovenuit steekt? Nu verliezen we aan twee kanten kapitaal; directe huursom en dalende transferwaarde.

  Wat Dijks en Daley; AFCA MW, die is echt niet veel beter! Hooguit marginaal beter in verdedigen maar dijks is een drama in voorzetten. Geen Ajax niveau!

 9. -buitenkantje rechts-

  Sinkgraven vind ik onbegrijpelijk.. je zou bijna kwaad worden op een training als je Dijks heet.. :-p Riedewald prima voor Viergever. Hoop dat hij een goede wedstrijd speelt en kan blijven staan.

 10. dickst14

  We kunnen allemaal onze voorkeur hebben Tete of Veltman Dijks of Sinkgraven, maar we spelen de hele competitie al met 9 man want Traore en Youness hebben een rendement waar Veendam spelers zich voor zouden schamen.

  1. fjonkman

   Sorry maar daar ben ik het niet mee eens Bert. Viergever speelt dit seizoen tot nog toe solide en bemoeit zich ook steeds meer met het spel, al hoeft hij van mij ook weer niet ineens in de spits op te duiken. Middenveld is ver genoeg. Het doet mij denken aan een cartoon van Toon die ik ooit las over Cruijff.. daarin zie je Cruijff bij Menzo in zijn oor fluisteren:”Duik eens op in de spits, dat verwachten ze niet”. Waarop Menzo antwoord met:”Vindt je het gek?!” ???

Reageren is niet mogelijk.