There are no ads, please add some


Onana laat Afrika Cup schieten: ‘Wil niet een maand weg zijn’

0828goahead-ajax_onana

Andre Onana zal zeer waarschijnlijk een uitnodiging ontvangen van de bondscoach van Kameroen om in januari deel te nemen aan de Afrika Cup maar de doelman heeft daarin al een besluit genomen. Onana blijft liever bij Ajax en wil niet een maand weg zijn uit Amsterdam. ‘Ik ben natuurlijk trots als ik een uitnodiging krijg om voor mijn land te spelen maar op dit moment is Ajax belangrijker. Ik ben hier nu eerste doelman, ontwikkel me dagelijks, voel het vertrouwen, en wil daarom niet een maand weg zijn. Hopelijk wil de bond aan mijn wens voldoen’. 

Bron: VI


Gerelateerde posts

30 reacties

   1. Litmanen

    Die gaat echt wel hoor! En terecht denk ik. Als je voor een land kiest en je bent daar een van de beste spelers, dan zouden weinige spelers iets anders doen.

    Allen de schuld daarvan afschuiven naarvBasten of Blind is kinderachtig. Het is niet de taak van een bondscoach om op zijn knieen te gaan om een speler te smeken voor zijn land te kiezen.

    Dat heeft de bondscoach van Marrokko ook niet gedaan. Sterker, er was nog nooit contact geweest voor dat hij zijn keuze bekend maakte.

    Onana gaat nog kansen genoeg krijgen en zal dan later wel gaan.

    Het zou de Fifa sieren als ze hier in iets zouden gaan veranderen in de toekomst want heel Europa heeft er last van. Toernooien zouden gewoon gelijktijdig moeten plaatsvinden.

    1. EugAjax

     Litmanen weer volledig eens. Zeker over Ziyech. Die heeft zijn eigen keuze gemaakt. En voelt zich teveel Marokkaan om voor Nederland te kiezen. “Met hart genomen de beslissing”. Dat vind ik juist mooi. Jammer voor NL elftal maar terecht vanuit Ziyech gezien. Rest ook eens

    2. Steviemore

     Onana is nu 20. Dus hij heeft nog ongeveer 20 kansen om de Afrika Cup te spelen omdat het zo verdomde vaak is. En ik denk dat hij er later meer profijt van gaat hebben om de nu zeker basisplaats te behouden ipv te gaan en misschien dan bij terugkomst zijn plek kwijt te zijn aan Krul.

    3. KBouter

     Ik zie v Basten nog reageren als ” die domme Ziyech én Tannane”…de enige stommelingen in deze soap waren…jawel domme lul v Basten zelf, die niet weet om te gaan met mensen én vedetten. Simpele ziel!

     1. -buitenkantje rechts-

      Die uitlating deed van Basten pas nadat zowel Ziyech en Tannane voor Marokko hadden gekozen. Hij vond de beslissing dom. Hij vond dat als je de keuze hebt tussen Nederlands elftal en Marokkaans elftal je moet kiezen voor het Marokkaanse elftal. Verder was het vooral een aanklacht tegen de managers die deze spelers begeleiden.

     2. KBouter

      Klopt…dan hadden ze Ziyech er iets eerder bij moeten halen, en niet vernederen door niét op te roepen als ze al een tekort aan middenvelders hadden.

  1. Reservewissel

   Helemaal top inderdaad, maar dat doet hij niet voor de club maar voor zichzelf. Hij vreest gewoon dat als Krul er in komt te staan hij zijn plek kwijt raakt. Logische keuze vanuit carriere perspectief.

  2. paulvos

   Hij denkt ook, wanneer ik ’n maand weg ben verlies ik mijn plek aan Krul, en dat wil ik niet!!!???

   1. HURBIE

    Ik vind dat hij een goeie beslissing heeft genomen voor de club waarvoor híj uitkomt helemaal omdat hij net zijn plek onder de lat heeft gevonden en deze niet aan Krulllletje wil afstaan

 1. -buitenkantje rechts-

  Mooi!
  Zie je wat vertrouwen met een speler kan doen. Zouden Ziyech en Traoré nu ook aan het denken worden gezet? 🙂

  1. Amoebe

   Laat traore maar een toernooitje spelen zou ik zeggen en laten we hopen dat ze dan erg ver komen!

 2. De seijs

  Eerlijk gezegd had ik dat niet verwacht van Onana. Maar geeft wel aan dat hij echt wil slagen bij ajax en wel zo gauw mogelijk. Klasse Onana. (Tim Krul zal wel balen ).

  1. 11Younes11

   Zeker seijs.. Helemaal gezien vorige berichten over dat hij het zo tyfus koud heeft hier. Heel knap als je dan zo’n keuze maakt!

 3. Charka53

  Een mooi gebaar van Onana laten hopen dat Bosz dit ook vindt en hem niet gelijk op de bank zet als Krul weer een beetje op de been is.

 4. dickst14

  Mooi van hem. Maar als hij naar de Africa cup zou gaan en Krul zou het tijdens zijn afwezigheid goed doen dan is hij zijn basisplaats kwijt. Dus is wel logisch.

 5. Jimmy1971

  Dat is de mentaliteit die we nodig hebben , klasse !!
  Als hij dit waar maakt , is het lullig voor Krul , maar dan kan hij in de winterstop terug ..

 6. ajacied078

  wordt gewoon onze eerste doelman en dan te bedenken dat hij ook pas 19 is he. doelmannen worden over het algemeen beter naar mate ze ouder worden dan heeft hij een mooie toekomst als hij zo door gaat

Reageren is niet mogelijk.