Ajax speelt Celta van de mat maar geeft bijna alsnog ruime zege weg: 3-2

1103ajax-celta_traore_sanch

Ajax won donderdagavond in de ArenA met 3-2 van het Spaanse Celta de Vigo en is daarmee na vier speeldagen al zeker van een plek in de volgende ronde en speelt dus ook na de winterstop in de Europa League. De ploeg van trainer Peter Bosz speelde een uitstekende wedstrijd en liet bij vlagen briljante dingen zien. Uitblinkers waren Kasper Dolberg en Hakim Ziyech.

Bekijk via deze link ons fotoverslag van dit duel

Dolberg, die al weken in vorm is, maakte vier minuten voor rust de openingstreffer. De aanvaller speelde zich prima vrij en schoot onberispelijk binnen. Na de pauze had Traoré een heerlijke actie in huis. Hij bereikte Hakim Ziyech die de bal alleen nog maar binnen hoefde te tikken, 2-0. Twintig minuten voor tijd maakte Amin Younes aan alle onzekerheid een einde door de derde Amsterdamse treffer te maken. Ajax wist hierdoor zeker dat de overwintering een feit was.

Ajax vergat vervolgens de wedstrijd rustig uit te spelen. De fans in de ArenA floten consequent Celta-aanvaller John Guidetti uit. Guidetti, die een verleden bij feyenoord heeft, kwam na rust in de ploeg en scoorde prompt de 3-1 en liet direct zien door met de handen aan de oren te staan dat het een echte zuiger is. Vier minuten voor tijd werd het ook nog 3-2 via Iago Aspas. De Spanjaarden deden er alles aan om ook nog de 3-3 te maken, maar Ajax hield stand.

Standard Luik won in dezelfde groep met 2-0 bij Panathinaikos. De Belgen blijven hierdoor nog in de race voor de tweede plaats in de poule. De Grieken, die pas op één punt staan, lijken de volgende ronde te kunnen vergeten.

Ajax-Celta de Vigo 3-2 (1-0)
42. Kasper Dolberg 1-0
67. Hakim Ziyech 2-0
70. Amin Younes 3-0
78. John Guidetti 3-1
86. Iago Aspas 3-2

Opstelling Ajax: Onana; Veltman, Sánchez, Riedewald, Sinkgraven; Ziyech (77.Gudelj), Schöne, Klaassen; Traoré, Dolberg (83.Cassierra), Younes.

Opstelling Celta de Vigo: Ruben Blanco, Mallo, Fontas, Diaz, Radoja, Bongonda, Lemos (54.Wass), Gomez, Planas, Sene (72.Aspas), Rossi (77.Guidetti);

Related posts

46 Comments

   1. De Ajacied

    Ja wat een ellendige gast is die Gaydetti zeg,
    Dat hij nog moest scoren zeg ???
    ❌❌❌

  1. vak411

   Die gast is gek.. ik dacht hij heeft epileptie.. wat dat beteft past die schuimbek prima op zuid..
   kakkerlakken al 3 keer op rij niet gewonnen.. tja, dirkje.. het verval begint eerder dan gedacht…

  1. HURBIE

   Ik kon hem bij Feyenooit al niet uitstaan maar kan hem nu helemaal wel schieten Ettertje

   1. ritchy

    het deed mij een beetje denken aan de twee wedstrijden tegen genoa en torino in het olympisch stadion de halve finale en de finale

 1. Oosterse Ajacied

  Ik ga met een grote grijns slapen. Maar wat weet Ajax het altijd weer onnodig spannend te maken ☺️

 2. Geenemotie

  Hele goede wedstrijd van ajax. Nu nog zorgen dat we na 3-0 zo een wedstrijd uitspelen. Ze speelden zo goed dat het laatste deel eigenlijk zonde is. Verder top, op naar Alkmaar. Ik ben er bij.

 3. Iceman

  Mooi werk jammer voor die 2 tegen doelpunten en wat een LUL is die Guidetti scoort die lul gaat hij Feynooit roepen wat zielig sukkeltje is het ook maar goed Ajax wint en we zijn een ronde verder na de winter top gedaag boys.

 4. Mooi

  Mooi en ,een heel erg goed spelend Ajax met hele goede uitblinkers eindelijk .opmerking slecht gewisseld helaas.

 5. bs

  Ik gun Standard de plek naast Ajax bij de laatste 32… Dan kunnen zij pisvee uitschakelen en ons Ajax moet deze lijn voortzetten en even leren van de domme foutjes …

 6. Geenemotie

  Guidetti is compleet gestoord. Wat een loser. Ha ha. Net als feijenoord. Eind van de comp hebben wij de schaal. ???

 7. Brokamp

  Onvoorstelbare wissels van Bosz, arrogant gewoon. Hij ha beter Traore en Youness kunnen wisselen, die waren ondanks hun akties niet best.

 8. EugAjax

  Ook na een nachtje slapen blijf ik erbij dat Ajax een zeer goede partij heeft afgeleverd. Vleugelspelers waren de mindere, aan de andere kant het hoort bij iig Younes. Veel mislukte actie maar uiteindelijk vaak ook 1 beslissende actie. Die 3-0 getuigt van Robben en Messi achtige schoonheid. Traoro zit in vormdip, maar de beweging naar buiten toe en dan voorzet op Ziyech voor 2-0 getuigt van grote klasse. Ik vermoed toch dat we nog heel veel plezier van hem gaan hebben. Dolberg kom je woorden tekort voor, wat een geweldenaar. Zelfs al zou hij vormdip gaan krijgen, zoals alle jeugdspelers a la Bazoer etc, dan nog moet je deze jongen altijd koesteren. Vooral laatste 2 jaar stappen gemaakt in zijn spel. Super. Middenveld staat echt goed. Schone en Ziyech lijken beter de vrije trappen op elkaar hebben afgestemd. Wie neemt wanneer, ben ik blij mee. Qua spel vooral Ziyech fenomenaal. Ik hoop dat meesten zien dat door creativiteit Schone en vooral Ziyech in mijn optiek Klaassen een andere rol heeft dan hiervoor. En hij vult dat naar behoren tot goed in. Ik vind het grote klasse van hem dat Bosz hem niet op zijn sterkte gebruikt, door samestelling selectie, en dat je Klaassen daar nooit over hoort. Ik genoot extra van hem toen hij voorop in strijd ging toen we het echt moeilijk kregen. Heel goed. Veltman was regelmatig. Niet heel bijzonder, maar je hoeft ook geen uitblinker te zijn. Men sprak aan einde wedstrijd over een fout toen Celts binnendoor kwam maar dat was OOK een fantastische aanval van Celta. Zeer mooie pass was dat en moeilijk te verdedigen. Sanchez gewoon weer goed en solide, soms iets te druistig maar dat hoort bij zijn spel. Lekker inhouden dat druistige. Riedewald was goed en in mijn optiek verbetering tov Viergever. Hopelijk kijkt Bosz door teveel bewijsdrang heen. Daar maakte hij wat foutjes door. Sinkgraven word in mijn optiek revelatie van dit seizoen op linksback. Zeer goede wedstrijd van hem. En degene die (nog steeds) vinden dat hij verdedigend niet goed is moet even moment einde wedstrijd terug kijken. In duel met aanstormende Celta aanvaller heel rustig tussen verdediger en bal blijven en bal over achterlijn laten lopen. En dat op moment dat Ajax flink aan wankelen was. Getuigt van verdedigend inzicht, ik vermoed ook dat dit op langere termijn zijn grote voordeel gaat worden. Zijn inzicht. En natuurlijk niet vergeten zijn aanvallende impulsen. Onana tenslotte goedel doelman, mag wel iets rustiger worden in doel, heeft nog teveel hyper momenten, maar is heel jong dus dat komt goed. Wissels werden verklaard door Bosz. En ik ben eens met hem. ZIYECH wilde zelf gewisseld worden door pijntje en dan is 3-0 goede stand, niemand kon vermoeden dat en Ajax te makkelijk ging denken en Celta zich nog zou oprichten. Gezien de wedstrijden in La Liga van Celts heeft het wel zelfde patronen. Ze zijn in wedstrijden heel goed en heel groot verval of andersom. Rare uitslagen hebben ze. Kort samengevat. Als voetballiefhebber genoten van deze wedstrijd, vooral ontknoping in laatste half uur en als Ajax liefhebber zie ik dat we grote stappen maken en we al eerder dan in eerste instantie door mij gedachte vorm hebben. Contouren worden steeds meer herkenbaar. Op naar Alkmaar! Succes mannen ga zo door !

  1. Geroldkohlen

   in grote lijnen mee eens eug! sinkgraven speelde een goede wedstrijd hij kreeg ook daarvoor alle ruimte. maar je hebt het over die ene actie die goed oploste, maar een moment daar voor waar hij (rond de middenlijn) te snel hapte werd hij ook te eenvoudig omspeeld. dus dat kan je ook weer tegen mekaar afwegen, maar hij is in mijn ogen nog niet getest als linksback. hij had nu de mogelijkheid ,om vanuit het middenveld als een soort linkshalf te spelen. dat is ook eigenlijk zijn positie.maar eerlijk is eerlijk, hij heeft een goede wedstrijd gespeeld.

   1. EugAjax

    Geroldkohlen eens mbt Sinkgraven hoor. Je noemt een mooi moment wat aantoont dat hij nog veel moet leren. Maar in mijn optiek is dat nog niet erg. Want hij heeft potentie om te groeien naar een moderne linker verdediger. We zullen vanzelf mee gaan maken of dat ook gaat lukken ?

  2. -buitenkantje rechts-

   Sinkgraven speelde onopvallend.. En dat is voor hem al heel goed. Betekent dat hij geen stomme verdedigingsfouten maakte. Maar de reden fat hoj opgesteld staat is, omdat hij betere voetballende kwaliteiten zou hebben dan bv Dijks. Laat zijn inbreng voetballend gezien nou bar weinig zijn geweest.. Geen enkele voorzet of een keer buitenom.. wel een paar steekpassjes. Vooral buitenom had deze wedstrijd prima gekund met een Youness die alleen maar naar binnen ging.

 9. emilio74

  Lekkere winst .. gelukkig maar anders, had die schijnkakkie harder gelachen dan ons. Verder heeft Traoré zich goed herpakt na rust, en dan Dolberg he wat een spits word/is hij. Sanchez heerst achterin ,zelfs af en toe een mooie rush erbij . Ajax is groeiende..

 10. Teuntje

  Shit ik heb nog wat gemist!! Kon de wedstrijd niet uit zien, maar begrijp dat ik vaker middenin weg moet gaan?

 11. Slingertje.

  Dat was even flink zweten de laatste 10 minuten gisterenavond maar gelukkig trokken ze de 3-2 over de streep.
  Op naar zondag om de kazen te smelten.

 12. Ajax belg

  Riedewald hoor altijd te spelen met Chansez toppers in de verdediging. Onana ook top . younes doet altijd het zelfde waar blijven die ballen voor doel. Toch wel genoten al mogen ze we de wedstrijd wat rustiger uitspelen . Mooi jongens

  1. Amsterdamse Hagenees

   Nee, dan is de kans groot dat jullie beide in Rotterdam zijn en dat wil je toch niet

 13. Amsterdamse Hagenees

  Eindconclusie van mezelluf: goede inzet op eerste 20 minuten na.
  Younes en Traore ondanks een gelukte actie van beide ver onder de maat en rijp voor vervanging.
  Dolberg ongekende klasse.

  Ziyech perfect net als Schone.
  Klaassen lijkt met dit middnveld zijn weg beter te vinden maar heeft nog te weinig toegevoegd waarde voor zijn

  Veltman maakt met zijn opbouwende mogelijkenheden niet goed wat Tete extra brengt als verdediger. Wisselen dus
  Sanchez geen bespreek geval en gewoon lekker laten staan. Kanjer.
  Riedewald toch twijfelachtig. Vooral laatste 20 minuten gewoon heel slecht terwijl je er dan juist moest staan.
  Sinkgraven is niet gestest als lb en kon als extra middenvelder spelen wat hij goed deed. Rapportcijfer voor lb kan niet gegeven worden.

  Onana had een heel erg oneenee momentje maar dankzij hem bleef het wel 3-2.

     1. Indojood

      Dat klopt, BR. Ben de afgelopen maand twee keer naar Indonesië geweest voor zaken. Woensdag er heen en gisteren weer teruggekomen. Ik heb wel af en toe meegelezen, vluchtig, maar het reageren even achterwege gelaten.

 14. Forever nr14

  Goede wedstrijd, maar op het laatst blijkt toch maar weer dat het nog verre van “mannelijk” is!! Zo simpel laten weg tikken jammer een smet op een mooie avond

Comments are closed.