Zeer slordig Ajax nipt langs Excelsior: 1-0

ajax-excelsiorlogo

Ajax heeft in de eigen Amsterdam ArenA een zeer moeizame 1-0 competitie overwinning geboekt op Excelsior. Hakim Ziyech zorgde voor de enige Ajax-treffer in een duel dat van Ajax kant zeer slordig was. Veel passes gingen mis en het baltempo lag veel te laag. Lasse Schone was nog het dichtst bij een tweede Ajax doelpunt maar raakte de paal en miste ook nog een penalty.

Bekijk via deze link ons fotoverslag van dit duel

Afgaande op de eerste tien minuten leek Excelsior blij te mogen zijn als het in de eerste helft de schade wist te beperken. Mitchell Dijks stelde Kasper Dolberg na twee minuten al bijna in staat om de 1-0 tegen de touwen te koppen, maar de aanvaller kwam net centimeters te kort om de bal te toucheren. Vijf minuten later raakte de jonge Deen de bal op aangeven van Ziyech wel en hij zag zijn poging net over het doel van Tom Muyters heen vliegen.

Vlak daarna liet ook Bertrand Traoré zich zien door goed naar binnen te komen. Zijn schot werd echter door Muyters uit het doel gehouden. Daarmee was het in de eerste helft meteen gedaan met de grote mogelijkheden voor de thuisploeg en Ajax moest in de laatste vijf minuten voor rust zelfs oppassen dat het niet tegen een tegentreffer aan liep. Hicham Faik testte André Onana eerst van afstand en Mike van Duinen was even later Davinson Sánchez te slim af. Zijn poging miste echter vernuft.

Na rust was het Ziyech die scoorde. Hij ontving de bal op zo’n twintig meter van het doel van Dolberg, controleerde en knalde het leer uit de lucht in de rechterhoek. Muyters mocht drie minuten later van geluk spreken dat hij niet opnieuw van afstand werd geklopt, toen hij een pegel van Lasse Schöne uiteen zag spatten op de paal. De Deen leek de wedstrijd een half uur voor tijd definitief te beslissen toen Jurgen Matteij Dolberg vloerde in de zestien. Schöne zag de doelman echter de goede hoek kiezen bij zijn zwakke inzet.

Amin Younes wipte de bal met nog 25 minuten te spelen net langs de paal en Dolberg kwam even later kracht te kort om een goede actie te bekronen met een doelpunt. Met Abdelhak Nouri in de ploeg, die zijn competitiedebuut maakte, gingen de Amsterdammers in de laatste twintig minuten op zoek naar de definitieve beslissing, al mocht Ajax van geluk spreken dat Schöne niet met een rode kaart naar de kant moest na een onbesuisde trap tegen het bovenbeen van Jeffry Fortes . Een schot van de debutant vloog in de blessuretijd nog vlak langs de kruising.

Ajax-Excelsior 1-0 (0-0)
46. Hakim Ziyech 1-0

Opstelling Ajax: Onana; Veltman, Sanchez, Viergever, Dijks; Schone, Klaassen, Ziyech; Traore (71.Cerny), Dolberg, Younes (71.Nouri);

Opstelling Excelsior: Muyters; Karami, Mattheij, Drost, Owusu; Fortes, Koolwijk (75.Vermeulen), Faik (75.Hasselbaink), Fredy (69.Elbers); Van Duinen, Pantic

Related posts

42 Comments

  1. HURBIE

   Denken iedere keer tegen een laag geplaatste club
   Dat doen we wel ff
   Hele slechte instelling voor duur betaalde profs

 1. Jimmy1971

  De jongens gaan toch nog steeds iedere keer weer , er bij mindere tegenstanders te slap in , jammer ..

 2. f-side64

  zijn 3 punten maar omdat scheidsrechter p. van boekel een waardeloze slappe zak is en bang is voor 40 duizend homofiele kakkerlakken staan die 010 zuid nichten nog steeds 3 punten voor op ajax want het was echt geen penalty dat zagen ze zelfs op de planeet pluto.

  1. Amsterdamse Hagenees

   Ja en Ajax was natuurlijk zo vriendelijk om de onterecht gegeven penalty niet te benutten. Die vriendelijke nichten uit 010 staan overigens alleen maar boven ons omdat wij zo stom zijn geweest punten te verspelen tegen laag geklasseerde ploegen. 010 staat dus niet dankzij al of niet slappe zakken boven ons maar puur door onze eigen onkunde.

 3. f-side64

  nee hoor elke kenner op fox of bij voetbal inside vond het geen strafschop en van boekel heeft zich laten beinvloeden door die debiele kakkerlakken in dat vreselijke stadion

  1. Amsterdamse Hagenees

   Strafschop van Ajax was in ieder geval een weggevertje, dat bedoelde ik en verder blijft Ajax zelf de schuldige aan de achterstand.

 4. f-side64

  met jou ga ik niet in discussie want 1 echte amsterdamner en ajacied gaat niet in den haag wonen niet voor werk of de liefde

   1. Amsterdamse Hagenees

    Een normaal en gezond mens met voldoende hersencellen gaat niet in eh ….. Hillegom (toch?) wonen.

    1. f-side64

     ik woon er niet lullo me vriendin wel en is nog altijd beter tussen die tering snaveltjes

     1. Amsterdamse Hagenees

      Oh dus je vriendin heeft weinig hersencellen. Goh. Neukt wel lekker zeker.

     2. Amsterdamse Hagenees

      Oh. Nicht, bananenrepubliek, holmaatje, lover, etc etc etc etc zijn niet zielig.

     3. Amsterdamse Hagenees

      Jij bent dus echt ziek zielig. Maar dat was bij iedereen al langer duidelijk.

     4. Amsterdamse Hagenees

      Ik ben zo fris en fruitig als het maar zijn kan. Jij bent een verdord blaadje met je zienswijze op andere bevolkingsgroepen. En het is herfst dus je flikkert naar beneden. Schiet maar geen wortel, de wereld is beter af zonder jou.

     5. f-side64

      pff weer zo’n politiek correct burgerlijk lulletje rozewater daar kan de wereld er ook wel wat van missen.

     6. Amsterdamse Hagenees

      Ach ja joh, we kunnen gelukkig niet allemaal een asociale stupide achterlijke stompzinnige tokkie zijn. Wees blij, je hoort in ieder geval ergens bij.

 5. f-side64

  dan maar aso maar stupide achterlijk en stompzinnig en tokkie zijn zeker niet je vrouw loopt al der halve leven met een zonnebril en 1 hond vermoed ik want anders was ze nooit met zo’n ongewenst mammies kindje getrouwd.

  1. Amsterdamse Hagenees

   Zo kan alleen een tokkie reageren. Iemand die in het hele leven niets en nooit zal voorstellen. Eigenlijk wel zielig maar je kiest er zelf voor. Straks als een niemandalletje onderrcd groene zoden of in de oven. Je bent geboren maar het was eigenlijk volslagen nutteloos.

   1. f-side64

    is dat zo krijg jij en je mongolen gezinnetje lekker de kanker jij longkanker je vrouw borst je koters leukemie

    1. Amsterdamse Hagenees

     Je laat je weer goed kennen he. Je bent niets en je zal nooit iets worden en dat besef je zelf maar al te goed. Ziektes erbij halen omdat je het vermogen van discusieren mist. Mijn god wat een slecht zaad heeft je vader in zijn snikkel gehad. Het was vast ver over tijd met de schimmel erop. Maar goed Tokkie, gegroet en veel plezier met je nietszeggende zielige leventje.

     1. f-side64

      ik heb 2 coffee shops en jij bent gewoon 1 hele simpele getrouwde burger slaaf dus wie heeft er nual meer bereikt

     2. Amsterdamse Hagenees

      Jij weet helemaal niets van mij maar wees van een ding zeker, wat ik heb bereikt krijg jij hooguit een natte droom van. Bereiken zal je het never. Neem een heel stevig “bakkie” zou ik zeggen, wees er vooral niet te zuinig mee. The world is better off without you boy.

 6. Amsterdamse Hagenees

  Consultant bij een top consultancy bedrijf. Na 10 jaar de eerste 6 nullen bereikt. Nu zelfstandig consultant. Werken wanneer ik dat wil niet omdat het moet.

   1. Amsterdamse Hagenees

    Klopt maar ik verdien er zo godvergeten veel geld mee, niet normaal. Als ik zou willen is een skybox bij Ajax no problem. Geef het liever uit aan heerlijk dure, luxe nerd vakanties. Maar ik kan wel zeggen dat ik wat heb bereikt. Penthouse met vrij uitzicht over de zee met een terras op top lokatie. Mij hoor je niet klagen. De app is een heerlijke uitlaatklep voor de dagelijkse spanningen. Jij bent een zeer dankbaar onderwerp, dank daarvoor. Eug is er ook zo eentje. Beter me via de app beetje afreageren dan in werkelijkheid, toch? Daarnaast blijf ik redelijk netjes in mijn commentaar in tegenstelling tot jou tokkie gedrag en uitlatingen. Nou, genoeg prive gegevens meer hoef je niet te weten.

  1. Amsterdamse Hagenees

   Gelukkig niet anders zou er minder voor mij overblijven ? maar minder Tokkies zou erg welkom zijn, wat dat betreft minder minder minder. Van mij mag iedereen overal op de planeet wonen maar de Tokkies mogen een enkeltje Mars hebben.

   1. f-side64

    maar is je van harte gegund je suc6 maar we zijn wel fans van de beste ned. club en wat tokkie betreft zal ik je ff iets uitleggen ik heb alleen respect voor me moeder en vriendin en waarom dat is hou ik prive oke man.

     1. f-side64

      maar 1 fijne avond en 1 mooie wedstrijd met een gunstige uitslag ik hoop op 3-0 1-0 dolberg 2-0 ziyech 3-0 schone

Comments are closed.