Ajax simpel door naar de achtste finale KNVB-beker na ruime winst op Kozakken Boys

1023kozakkenboys-ajax

Erg veel moeite heeft het Ajax niet gekost om de achtste finale van het KNVB-bekertoernooi te halen en dat was negen jaar geleden wel anders. Toen werd er net met 1-2 gewonnen (zie bericht) terwijl vandaag de 1-6 op het scorebord als eindstand stond.

In de 25ste minuut stuurde Abdelhak Nouri met een mooie pass Cerny de diepte in die op zijn beurt Cassierra bediende, die simpel de bal binnenschoof (0-1). Vlak daarna zag Diederik Boer Vaclav Cerny bewegen en gaf een lange pass. Vaclav ging vervolgens ongehinderd op de keeper af maar gunde de meegelopen Anwar El Ghazi de treffer (0-2). Cassierra nam, na aangeven van Donny van de Beek, doelpunt nummer drie voor zijn rekening en Cerny eiste nummer vier op. Peter Bosz vond het toen tijd om Pelle Clement in het veld te brengen en dat bleek geen verkeerde keuze. Pelle kreeg de bal aangespeeld van Nouri en schoot in de korte hoek de 0-5 binnen. Na dit goede debuut ging Pelle nog even door om nog even de bal op de lat te schieten. Een eretreffer was er voor Kozakken Boys want Raily Ignacio redde de eer door Boer te kloppen door in de verre hoek te schieten (1-5). Het slotakkoord was voor de heren Nouri en Clement, Nouri gaf een steekpass op Clement die mooi afrondde en daarmee de eindstand van 1-6 optekende.

Related posts

1 Comment

Comments are closed.