Jong Ajax sleept er een gelijk spel uit tegen FC Volendam

0711opentraining-cerny-deligt

Dankzij Vaclav Cerny heeft Jong Ajax vanavond een gelijkspel tegen FC Volendam weten te behalen. De Volendammers stonden na een half uur al voor doordat Kevin van Kippersluis de 1-0 binnen prikte. Dit had echter al veel erger voor Jong Ajax kunnen zijn want de thuisploeg bleef maar kansen missen.

In de rust zijn de heren waarschijnlijk eens goed aangesproken want de tweede helft zag er veel beter uit. Vaclav en Donny van de Beek testten de doelman van de thuisploeg eindelijk eens uit maar deze hield stand. FC Volendam speelde wat volwassener en namen het heft weer in handen zodat ook doelman Norbert Alblas zijn kunsten moest vertonen. Gelukkig werd hij ook geholpen door Van Kippersluis die een penalty mistte.

Een paar minuten voor tijd wist Vaclav Cerny wel effectief te zijn met een laag schot in de korte hoek waardoor het 1-1 werd. Toch kon het nog daarna 1-2 worden want Pelle Clement schoot op het doel en helaas vloog de bal rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Jong Ajax staat door dit gelijke spel op de vierde plaats van de Jupiler League.

Opstelling Jong Ajax:
Alblas; Zeefuik (65. Mazraoui), De Ligt, Sanniez (70. Bergsma), Dankerlui; Eiting, Nouri, Van de Beek; Dekker (46. El Idrissi), Clement, Cerny.

Related posts