Ajax laat winst liggen tegen Celta de Vigo: 2-2

1021ziyech-vigo

Ajax heeft nagelaten om de derde opeenvolgende zege te boeken in de Europa League. Na eerdere overwinningen op Panathinaikos en Standard Luik leek de ploeg van Peter Bosz op weg naar een driepunter bij Celta de Vigo, maar Fabián Orellana bepaalde met een fraai schot anders: 2-2. Namens Ajax kwamen Hakim Ziyech en Amin Younes tot scoren. Het andere duel in de poule eindigde ook in 2-2, wat niet ongunstig is voor Ajax dat groepshoofd blijft.

Bekijk via deze link ons fotoverslag van dit duel

Met de derby van Galicië tegen Deportivo La Coruña in het vooruitzicht koos Celta-trainer Eduardo Berizzo ervoor om enkele krachten rust te geven, terwijl Bosz niemand spaarde. Ajax werd al gauw wakker geschud door John Guidetti, die na een kleine vier minuten voorlangs schoot. Het was zijn eerste weerzien met Ajax sinds zijn periode bij Feyenoord; vooraf had Guidetti laten weten dat hij donderdag óók voor zijn oude club op het veld stond. Na een rommelige beginfase nam Ajax het initiatief en dat resulteerde halverwege de eerste helft in een fraaie treffer van Ziyech.
Kasper Dolberg speelde een tegenstander door de benen en verstuurde een steekbal richting Ziyech, die zijn directe tegenstander behendig afschudde en uitstekend afrondde in de verre hoek. Uit het niets kwam Celta vervolgens op gelijke hoogte. Een curieuze hakbal van Andreu Fontàs, waarvan niet meteen duidelijk werd of het opzet was, zeilde fraai achter André Onana in de bovenhoek. Het zorgde voor wat frustratie bij Ajax, dat enkele domme gele kaarten incasseerde en de controle kwijtraakte. De Amsterdammers werden slordiger en gleden vaak uit op het matige veld in Vigo.

Ajax kwam na de onderbreking iets scherper uit de kleedkamer, maar het ontbrak lang aan echte kansen; van beide kanten bleef het bij afstandsschoten. Er was dus een individuele ingeving nodig om de ban te breken en die kwam er via Younes. De Duitser werd aangespeeld door Nemanja Gudelj, drong door tot het strafschopgebied en kapte zijn tegenstander uit. Een geplaatst schot in de verre hoek was Rubén Blanco vervolgens te machtig. Ajax was op weg naar een fraaie overwinning, maar Orellana draaide acht minuten voor tijd weg bij Daley Sinkgraven en verschalkte Onana met een heerlijk schot.

 

Celta de Vigo-Ajax 2-2 (1-1)
22. Hakim Ziyech (22′)
29. Andreu Fontas (29′)
71. Amin Younes (71′)
82. Fabian Orellana (82′)

Gele kaarten:
Celta de Vigo:
Ajax: Davinson Sanchez, Nemanja Gudelj, Joël Veltman, Daley Sinkgraven, Riechedly Bazoer

Opstelling Celta de Vigo: Blanco; Planas, Gómez, Fontàs, Roncaglia; Sené, Hernández (77. Wass), Radoja; Lemos (63. Orellana), Guidetti (73. Rossi), Sisto.

Opstelling Ajax: Onana; Veltman, Sánchez, Viergever, Sinkgraven; Klaassen, Gudelj, Ziyech (77. Bazoer); Traoré, Dolberg, Younes (77. Cassierra)

Related posts

1 Comment

Comments are closed.