Ajax simpel langs zwak ADO: 0-2

1016ado-ajax-wang

Ajax heeft een vrij simpele 0-2 zege behaald op ADO. Davy Klaassen en Bertrand Traore wisten zondagmiddag te scoren al had de uitslag ook veel hoger kunnen uitvallen. Bekijk via deze link ons fotoverslag van dit duel.

Ajax begon prima aan de wedstrijd en kreeg ook de eerste grote kans om de score te openen. Traoré reageerde goed op een pass van Davy Klaassen maar treuzelde te lang in de afronding waardoor doelman Setkus erger kon voorkomen voor de thuisploeg. Niet veel later had de doelman geen antwoord op de inzet van Davy Klaassen die nota bene een eigen ingooi doeltreffend wist af te ronden. Klaassen gooide de bal op Lasse Schone die op zijn beurt de doorgelopen Klaassen in het strafschopgebied bediende. Met een stijlvolle aanname en afronding was de 0-1 een feit. Niet veel later had Kasper Dolberg de uitgelezen kans op de 0-2 maar zijn schot spatte uiteen op de lat. Ajax-huurling Sheraldo Becker leek daarna de 1-1 te gaan scoren maar het was opnieuw Davinson Sanchez die zijn klasse toonde. Met een prima sliding voorkwam Sanchez erger voor Ajax.

In de tweede helft kreeg ADO opnieuw de kans om langszij te komen maar een schot van Jansen vloog net langs de goede kant van de paal. Niet veel later was het wel raak voor Ajax. Amin Younes veroverde de bal op het middenveld en gaf een scherpe assist op Traoré. Met een fraai schot tekende hij voor de 0-2. In het vervolg van de wedstrijd kregen met name Younes en invaller El Ghazi nog de kans om aan het doelgemiddelde te werken maar zagen hun inzet niet beloond met een doelpunt. Al met al een prima resultaat voor de ploeg van Peter Bosz die nu het vizier kan gaan richten op de Europa League wedstrijd tegen Celta de Vigo en de Klassieker van volgende week zondag.

ADO – Ajax 0-2 (0-1)
20. Klaassen 0-1
52. Traore 0-2

Scheidsrechter: Blom
Toeschouwers: 13.764
Gele kaarten: Jansen (ADO)

Opstelling ADO: Setkus, Meibner, Beugelsdijk, Kanon, Ebuehi, Jansen, Bakker, Duplan, (59. Kastaneer), Schaken, (58. El Mahdioui). Becker, (70. Marengo), Havenaar

Opstelling Ajax: Andre Onana, Joel Veltman, Davinson Sánchez, Nick Viergever, Daley Sinkgraven, (76. Mitchell Dijks), Davy Klaassen, Lasse Schöne, Hakim Ziyech, Bertrand Traoré, (61. Anwar El Ghazi), Kasper Dolberg, Amin Younes (81. Nemanja Gudelj)

Related posts