There are no ads, please add some


Zowel Bosz als Schöne blij: ‘Met dit jonge elftal is ervaring van Schöne erg fijn’

1002ajax-utrecht_schone

Lasse Schone was na afloop blij met de zege en het feit dat hij weer eens belangrijk kon zijn voor het elftal met een treffer. ‘Het begin moeizaam? FC Utrecht is een moeilijke tegenstander. Je weet met hen dat je de bal vaak kan hebben, maar dat ze zo ontzettend snel zijn bij een foutje. Je moet blijven opletten. Zelf hadden we te weinig diepgang. Het werd daardoor een heel klein veld. Dat had beter gekund. Maar goed, we hebben uiteindelijk wel drie punten. Na rust ging het beter. We creëerden goede kansen en soms heb je dan ook wat geluk nodig met zo’n gelijkmaker.’

De middenvelder zit heerlijk in zijn vel. De nummer 6 positie voelt voor hem als gegoten. “Ik speel gewoon graag in het midden. Ik ben graag aan de bal en op de 6-positie krijg je hem vaak. Je kunt lekker vooruit spelen, bij Ajax kun je bijna overal de bal krijgt. Dit is een heerlijke positie en als je dan ook hier en daar een goaltje mee kunt pikken is dat wel lekker.’

In gesprek met Fox Sports gaat Peter Bosz in op zijn keur voor Lasse Schone op de nummer zes positie boven Jairo Riedewald. ‘Lasse Schöne heeft voor Ajax al laten zien op verschillende posities van nut kunnen zijn. Ik kijk vooral naar de huidige selectie en de manier waarop wij nu willen spelen. Hij zou op 10 kunnen spelen. Hij is een van de weinige spelers die ook ver voor de bal zou kunnen spelen. Maar ik denk dat hij op dit moment perfect bij ons past op de 6-positie. Wat hij voor heeft op Riedewald? Dat hij 30 is en Riedewald 20. Riedewald is ook echt een geweldige speler is, maar die tien jaar ervaring mist op die positie. Op dit moment met dit jonge elftal is het heel fijn Lasse op die positie te hebben. Jairo heeft wel een aantal dingen die Lasse niet heeft. Hij is sneller en verdedigend sterker. Hij zal in de toekomst een geweldige speler worden.’

Schone is tegenwoordig ook de eerste penaltynemer. ‘Laatst miste Davy hem, dus ben ik weer nummer één. Dat is ook wel eens lekker. Je kijkt naar de keeper. Als hij snel gaat kan je hem in de andere hoek schieten. Maar hij bleef wat langer staan. Dan is het simpelweg hard genoeg in de hoek schieten. De hoogte maakt dan niet zoveel uit.’

Bekijk het volledige interview met Lasse Schone op de website van Fox Sports

Gerelateerde posts

37 reacties

 1. dickst14

  Schone doet het heel goed op die positie. Maar bv op 23/10 denk ik dat je daar beter Riedewald kunt hebben.

  1. marcussboss

   riedewald kan beter rustig worden klaargestoomd voor die positie. als schone dan vertrekt is hij klaar om het stokje over te nemen denk ik. bazoer zie ik eigenlijk nog liever daar, want dat is een middenvelder van nature en riedewald zal ook een versterking in de verdediging kunnen zijn

  2. Indojood

   Van mij mag hij blijven staan. Riedewald is stijf links, dan heb je een optie minder op deze positie. Schöne hoeft niet altijd naar zijn rechterbeen te draaien om een pass te geven.

   1. dickst14

    Ik zag Riedewald verleden jaar ook een pas buitenkant links geven hoor.
    Pfff tegen 010, helaas brak hij toen zijn enkel.

     1. HURBIE

      Ben er blij mee dat hij een geweldige aanvulling is in dit team op zijn geliefde plek in het team Staat daar als een dirigent
      Bosz heeft gelukkig geluisterd

  3. Charka53

   Als dan toch bezig bent haal dan Sinkgraven van die links achter plek weg het is een goede voetballer maar niet op die plaats.

   1. Litmanen

    Ach, die twee balletjes die hij laat lopen. Belangrijker is dat wanneer hij opkomt het direct levensgevaarlijk is. Ajax speelt aanvallend voetbal dus ik vind het prima zo.
    Verder ben ik blij dat Bosx naar de vijfde colonne heeft geluisterd en dus Schone in de basis zet.
    Hij was weer de beste vandaag!

 2. marcussboss

  ervaring is altijd fijn om in de ploeg te hebben. Het is een gegeven feit dat wij een erg jonge ploeg hebben en dat westermann de taak niet echt op zich neemt. het is daarom erg fijn dat we nog een speler als schone hebben die de groep wel op sleeptouw kan nemen en dat de spelers hem ook serieus nemen. Hopelijk komt er volgend seizoen nog wat ervaring in de persoon van nigel de jong, wesley sneijder, huntelaar enz.

  1. Widi

   Ik hoop dat die ervaring erbij komt. Maar aan die namen moet je niet denken. Twee spelen voor het geld in Turkije. En Huntelaar is gewoon 1 of 2 jaar te laat, zeker nu Dolberg zich goed manifesteert. Het is aan de scouting om 1 of 2 ervaren late twintigers te vinden die gaan toevoegen wat we nu missen. En die kunnen meteen onze jonge spelers helpen opleiden.

  2. Jimmy1971

   Huntelaar was dit jaar of niet , gaat volgend jaar geen verbetering meer worden ..
   Beter wat ervaren spelers van achter in de 20 halen !

  1. dickst14

   Daar dacht ik ook aan. Alleen, ondanks dat Klaassen momenteel slecht speelt, mis je dan diepgang op het middenveld. In ieder geval opties zat.

     1. HURBIE

      Nu hij de gouden schoen heeft gewonnen ,lijkt het wel of hij op een paar sandalen loopt te huppelen
      Loopt alleen maar als een kip zonder kop in het veld

     1. Widi

      Ik hoop dat die begeleider zijn telefoon/tablet/pc eens een weekje afpakt. Lekker rustig hier.

     2. De seijs

      Hehe pilletjes in genomen. Vraag volgende keer of de zuster effe eerder kan komen. whahahaha

     3. dickst14

      Mocht je vrij rondlopen dan ben ik wel nieuwsgierig hoe je er uit ziet. Schoenmaat 65 een hele grote rode neus, maar voor de rest is het gissen.

     4. Amsterdamse Hagenees

      Jongens kijk nou uit, wij zijn veruit in de minderheid. Iedereen vindt ons raar. 80% minimaal is het eens met hem. Het ligt echt aan ons. Wij geven onszelf ook geen duimpje, ook helemaal fout.

 3. Emilio4Ajax

  Huntelaar hoeft niet meer, want volgend jaar heb je Zivco dr bij, als ie zich zo blijft door-ontwikkelen en hebben we drie man voor de spitspositie…Casseira, Zivco en Dolberg…?

Reageren is niet mogelijk.