There are no ads, please add some


Opstellingen Ajax – Standard Luik

0929opstelling-ajax-standard

Ajax begint om 19:00 uur aan de thuiswedstrijd tegen Standard Luik in de groepsfase van de Europa League. Trainer Peter Bosz heeft Nemanja Gudelj gekozen als de vervanger van de geschorste Hakim Ziyech. Verder krijgt Lasse Schone opnieuw de voorkeur boven Jairo Riedewald. Daley Sinkgraven fungeert weer als linksback doordat Mitchell Dijks nog steeds ziek is.

Opstelling Ajax: Andre Onana, Joël Veltman, Davinson Sanchez, Nick Viergever, Daley Sinkgraven, Davy Klaassen, Lasse Schöne, Nemanja Gudelj, Bertrand Traoré, Kasper Dolberg, Amin Younes

Opstelling Standard Luik: Gillet, Dossevi, Raman, Scholz, Enoh, Edmilson Junior, Trebel, Andrade, Fai, Laifas, Belfodil


Gerelateerde posts

194 reacties

     1. vak411

      Wat een gzzzzzejank hier.. lekker zeiken en stream
      Vragende k kinderen? Ga naar showtime.. streams zat.. ajax leuk! Op weg terug.. we genieten.. mooie rookshow vanuit belgie.. top.. jullie show op tribune, wij op veld.. vanuit 411.. wzawzdb bijna weer…

     1. De seijs

      Juist 3x hij is zo zenuwachtig aan de bal 9 van de 10 ballen zijn slecht. Hij wil (eist) elke bal en dan heeft hij de bal en dan weer zoon afzwaaier. Echt slecht die Veltman.

     2. Widi

      Ik zie er echt minstens 3 die het minder doen hoor. Ik hoor verder ook niemand over Veltman. Wel over Gudelj, Younes, Klaassen. Misschien ben jij een onwijze Tete fan. En dat kan natuurlijk.

     3. Widi

      Seijs, ik krijg nu het idee dat jij net dacht dat Veltman onze aanvoeder is. Klaassen is onze aanvoerder. XXX vond dat Klaassen eruit moest. Niet Veltman. Dat vond alleen jij.

  1. creutz1977

   had alleen liever Bazoer ipv Gudelj gezien… Maar hoop dat ik ongelijk krijg! zet hem op!!!

   1. FrankiC

    Ben tevreden over de opstelling. Bazoer is bij balbezit tegenstander een drama en Gudelj is bij eigen balbezit een drama. Ik had De Ligt geselcteerd en ipv Viergever opgesteld.
    Ik had Riedewald ipv Sinkgraven opgesteld, want die heeft de beste ‘Belg’ tegen.

    1. HURBIE

     Ergens kan Bosz niet anders Gudelj heeft het meeste wedstrijd ritme ,maar zal niet verbazen als hij maar een klein beetje tegenvalt snel gewisseld word door Bazoer

 1. KBouter

  Gudelj ipv Ziyech. Ik had Bazoer misschien verwacht, die heeft meer diepgang dan Gudelj, die controlerend zal gaan spelen .

  1. BobbyHaarms

   Wel lekker voor de toeschouwers achter het doel KBouter. Die kunnen de afzwaaiers van Gudelj weer opvangen ?

    1. HURBIE

     Kabouter het zou toch te triest voor woorden zijn dat AJAX alleen maar goed draait als Ziyech mee speelt

 2. KBouter

  Als dat verdomde balletje breed en terug maar achterwege blijft, nu onze meest creatieve speler ontbreekt.

   1. Widi

    Meen je dit echt PvL? Denk je echt niet dat Ziyech ipv Gudelj alles verandert? Ben je op vakantie geweest dan?

 3. -buitenkantje rechts-

  Wat ik al zei.. Sinkgraven op links achter.. Helaas trapt Bosz er wéér in.. Een ezel…
  Gudelj weer in de basis en Younes weer op linksbuiten.. Hoe vaak moet ik het hier nu nog neer zetten??

  1. KBouter

   Ezel? Met Sinkie heb je velen malen meer voetbal ipv met Dijks. Ik vind en vond Dijks geen Ajaxspeler, verdedigend zwak en aanvallend vaak blind. Body heeft hij wel, maar dat is ook zó n beetje het enigste.

  2. FrankiC

   Ik snap jou antipathie tegen Younes en voorkeur voor Cassiera niet. Sinkgtaven heeft met Dossevi de snelste tegen: errrrug link

    1. -buitenkantje rechts-

     Is nu wel duidelijk toch? Verdedigt niet mee waardoor Sinkgraven telkens moet kiezen tussen 2 man.. Haalt nooit de achterlijn.. Laat staan dat er een voorzet komt.. Kan je niet diep sturen wegens gebrek aan snelheid.. Alles moet in de voet en in de kleine ruimte.. Zal noot een kopduel winnen.. Toch wel makkelijk voor een spits.. En lijdt als hij zijn dag niet helemaal heeft erg veel balverlies.. Zou zeggen.. Kijk eens naar Traoré en vergelijk.

 4. Jimmy1971

  Kan best werken omdat Gudelj nu moet knokken voor zijn plek , en knokkers hebben we nodig ..

 5. EugAjax

  Meest logische opstelling bij afwezigheid Ziyech. Vind wel dat Cassierra langzamerhand dichtbij plek in elftal komt ipv Younes. Maar goed met onze selectie heeft Bosz keus te over. Bij winst staan we er in Europa dus heel goed voor. Succes mannen, laat het zien !

 6. Germain

  Winnen kan zonder Ziyech ook. Gudelj is technisch geen geweldenaar, maar fysiek kan hij zich wel staande houden. Kom op mannen, erop en er over.

 7. f-side64

  brr het blijf een blinde ex kakkerlak eerst verkoos hij gudelj boven schone en nu boven bazoer terwijl bazoer 10 klasse beter is dan die ex az speler.

 8. slm020

  Geen verkeerde opstelling! Alleen nu kunnen we zien hoe Sinkgraven zich staande houd!! Had daar liever een ander zien staan! Maar misschien valt het reuze mee ?

 9. KBouter

  Mochten we de creatieve ideeën van Ziyech missen vanavond, en Schone brengt het ook niet, dan de volgende keer als Ziyech er niet is Appie Nouri op het middenveld in de basis aub!!

 10. Iamsterdam2015

  Aaaah!! Haat het om in de auto voetbal te luisteren haha. Nog 25 minuten dan gelukkig thuis!!!!

 11. vak411

  Aan alle streamvragende teletekst supporters… super actie van de luik fans.. mooie sfeer.. succes met zeiken en je leest de uitslag op teletekst wel… groeten vanuit 411… latorsssssss

 12. Iamsterdam2015

  Pffft schiet die bal er gewoon in dolberg of klaassen!?? Wel een mooie aanval dat dan weer wel

 13. Hazez

  En wat is die sinkgraven allemaal aan het doen !!!! Lijkt wel of hij op het middenveld speelt gatenkaas achter hem

 14. ajacied078

  zit teminste voetbal in het elftal ook zonder ziyech das al een hele opluchting geen tikkie terug en breed . en mooie goal en kansjes en verdedigen gaat ook redelijk jammer van die kaart voor sinkgraven maja . hopen op nog een paar goals de 2de helft

 15. EugAjax

  Goede eerste helft. Blijkt dat Ajax dus ook kan voetballen zonder Ziyech en met Gudelj. Ajax heeft controle en laat bij tijd en wijle goede combinaties en acties zien. Blijft oppassen voor snelle jongens voorin bij Standard maar als Ajax dit doortrekt blijven drie punten in Amsterdam en heb ik nog genoten ook. Kom op mannen!

 16. Amsterdamse Hagenees

  Younes aanvallend goed maar laat telkens dramatisch zijn man lopen. Dat raagt om problemen. Veltman laat zich tochvte makkelijk in de luren leggen. Sinkgraven doet zijn best maar is gewoon geen verdediger. Kortom we mogen blij zijn dat het 1-0 is. Doelpunt van Dolberg was van klasse. Pass van Traore ook. Klaassen leeft alleen op als hij met Ziyech speelt.

 17. Jimmy1971

  En Dolberg zijn contract moet vanavond nog open gebroken en opgewaardeerd worden !!
  Vanavond Marc !!

 18. Teuntje

  Conclusie tot nu toe:
  Gudelj speelt zwak, Traoré lijkt zich steeds lekkerder te gaan voelen, sinkgraven toont zich geen echte linksback, Onana vind ik nog te druistig en Viergever is een belangrijke ‘sidekick’.
  En oh ja we moeten deze wedstrijd toch echt winnen!!

 19. KBouter

  Klaassen speelt als een krant en heeft geen toegevoegde waarde nu Ziyech niet mee doet. Schone of Gudelj eruit, Riedewald centraal achterin, Viergever linksback en Sinkgraven voetballen op het middenveld.

 20. Iamsterdam2015

  Pffft haal je schöne eruit en laat je Gudelj. En klaassen staan????
  Schiet mij maar lek!!!

 21. f-side64

  nu bewijst bosz duidelijk dat hij blind is hij laat zijn lover gudelj staan terwijl schone beter speelde wat 1 gore klootzak is peter b. ook

   1. f-side64

    ja he maar ik zat me gister vreselijk te irriteren aan gudelj wat is dat toch 1 ajax onwaardige speler.

 22. Alabe

  Niet te filmen. Schöne eruit terwijl er een heleboel door het ijs zakken. Maar die mogen blijven staan…

  1. f-side64

   ja klaassen en vooral gudelj en traore waar zijn tete en bazoer GVD echt 1 kut trainer die bosz optiefen met die blinde en stront eigenwijze kut kakkerlak.

 23. Indojood

  Ik irriteer me echt gruwelijk aan Klaassen met dat één keer raken wat altijd fout gaat. En hij blijft er godverdomme maar mee doorgaan.

 24. Alabe

  Ja niet te geloven dat bepaalde spelers alles fout mogen doen, dan verbijt je je toch oo de bank.

 25. Geroldkohlen

  gudelj is echt een zwakke schakel, zet toch gewoon bazoer erin! zit weer met hete kolen te kijken de 2de helft. Ziyech speelt niet mee, en het is een stuk minder om naar te kijken.

  1. PvL020

   Voor het eerst dat ik het zeg maar je hebt gelijk over Gudelj. Maar ook Klaassen ver onder de maat

 26. Gepe

  In een internationale wedstrijd staan we,na de eerste wedstrijd gewonnen te hebben,nu voor met 1-0. Mocht de stand zo blijven dan staan we dus fier aan kop met 6 uit 2. Dat het Ajax-publiek niet snel tevreden is weten we al jaren,maar jongens,jongens,jongens. Lopen we de boel de laatste weken alleen nog maar negatief af te zeiken,of gaan we ook nog ’s de positieve kanten zien van een Ajax dat onder Peter Bosz in opbouw is. De laatste 6 wedstrijden winnen we,mét maar ook zonder Zyech,en nog worden alleen maar de negatieve punten er uit gehaald. Alsof we onder FdB de sterren van de hemel speelden…… Dit is een Ajax in opbouw,een Ajax dat graag de bal naar voren speelt zoals wij het allemaal graag zien,geef het de tijd!

  1. Alabe

   Prima, maar een gewone pass geven mag toch wel beheerst worden. En de spelers die al wat langer meelopen maken veel fouten

  1. ajacied078

   ik begin er langzaam fan van te worden doet het goed met sanchez samen. er zijn er op het middenveld 2 die een stuk slechter zijn.

 27. Forever nr14

  Word weer ouderwets billenknijpen pfff wat is slecht weer! Gewoon ballen bij elkaar in de voeten spelen lukt niet eens!

  1. HURBIE

   Is een goeie plek voor hem,een rechtsbenige speler doet het altijd goed op links
   Kijk maar naar Robben linksbenig op rechts

 28. Widi

  Het is duidelijk hoe belangrijk Dolberg is als aanspeelpunt. Sinds zijn vertrek wordt de 5 seconden regel gehanteerd: binnen 5 seconden de bal kwijt.

   1. Hazez

    Als gudelj basis plaats op de bank krijgt misschien .. Eerste 30min leuk voetbal gezien de rest was echt slecht..

    1. PvL020

     Gudelj is idd een van de slechtere maar nog meer, zoals Klaassen. 4gever wordt wel beter overigens….. Achterin niet echt in de problemen. Middenveld is nu duidelijk; Schöne, Ziyech en Bazoer. Riedewald valt ook tegen

 29. ajacied078

  positief 3 punten. dolberg cassiera sanchez viergever en de keeper. negatief helaas weer onze aanvoerder en Gudelj

 30. EugAjax

  Zeer slechte tweede helft. Teleurstellend na goede eerste. Gelijlspel was meer verdiend gweeest. Dus we tellen onze zegeningen. Blijft een elftal in opbouw en tegenstand was stuk beter en stugger dan Willem II en PEC. Door domme rode kaart van Ziyech tegen Panathinaikos kunnen we nooit weten of dit inderdaad alleen aan Gudelj ligt. Vind ik persoonlijk overdreven. Er waren meer slecht in tweede helft. Anyway 5 en 6 punten los van Standard en Panthinaikos plus goede eerste helft. Laten we dat meenemen en nu op naar FC Utrecht. Mag Ziyech zich weer laten gelden.

  1. Indojood

   Ziyech nog maar een trap na geven, leuk hè. De trainer had gewoon een creatieve speler zoals Nouri moeten inpassen. Iedereen weet dat Gudelj alleen maar in draaicirkels loopt zonder na te denken. Geheel aan Bosz te wijten, dit.

   1. EugAjax

    Hoezo geef ik Ziyech trap na? Ongelofelijk zeg. Ik constateer alleen maar dat Bosz door een domme rode kaart van Ziyech terug moest vallen op Gudelj. Supporters hier denken vaak Ziyech met Gudelj te moeten vergelijken, maar dat is totale onzin. Deze twee spelers lijken niet eens op elkaar qua stijl. Maar geloof me Ziyech had ook verzopen in de tweede helft. Zeker 8 van de 11 spelers zakte door ondergrens. Nouri had misschien een logischer wissel geweest. Maar goed Europees gezien stond er een goed middenveld. Alleen kwam dat in tweede helft niet meer goed. Ziyech is een klasbak, maar als hij een fout heeft begaan mag je dat gewoon benoemen hoor en dat is kritisch je elftal en spelers volgen om beter te worden, en geen natrappen. Als het al natrappen was heb jij bijna het hele elftal en organisatie al blauw geschopt. Dus praat me niet van natrappen vriend Indojood ??

    1. Indojood

     Ziyech’s rode kaart is een gegeven. Om toch daar weer op een dergelijke manier op terug te komen is natrappen. Bosz had niet hoeven terug te vallen op Gudelj, hij heeft genoeg andere creatieve middenvelders. We hebben gezien wat er van terecht is gekomen.

     1. EugAjax

      Laten we zeggen dat ik Ziyech klein tikje onder zijn kont heb gegeven. Jij slaat en schopt alles en iedereen van je eigen club onderuit ?. Ach verwijt mij maar natrappen, geen probleem eigenlijk. Ik denk dat ik vrij objectief ben in mening geven. Wat goed is is goed wat slecht is benoem ik ook. Ook al is dat van een favoriete speler van mij.

     2. Amsterdamse Hagenees

      Jij klinkt in de manier van commentaar geven een beetje als die de seijs maar dan, eerlijk is eerlijk, meer op niveau. Dingen suggeren en als je daar op wordt aangesproken schiet je in de ontkennende verdediging. Valt me al langer op trouwens hoor.

     3. EugAjax

      AH welke dingen suggereer ik dan. Ik geef alleen mijn bescheiden mening. We zijn het alleen niet eens. Ik had kritiek op Ziyech, hij heeft medespelers door domme rode kaart vorige keer een moeilijke avond bezorgd. Dat vind Indojood natrappen. Dat vind ik niet sorry thats all. Verder heeft Ziyech nivo Ajax omhoog getrokken laatste weken. Maar hij kan ook op veel fronten nog verbeteren. Dat is ook logisch want anders had hij al bij Barca of Bayern gevoetbald. Dus ik blijf graag kritisch, JUIST bij (aankomende) topspelers.

     4. Amsterdamse Hagenees

      Lees al je eigen reacties nog eens na. Ik vergelijk je beetje als een blaadje aan d boom. Draait zoals de wind waait.

     5. EugAjax

      Dan ga ik vandaag nog veel meer draaien herfst is begonnen. Gelukkig maar ik heb ook nooit gezegd dat ik consequent ben, gelukkig niet zeg. Overigens kan ook niet met voetbal in Nederland. De ene keer is het niks de andere keer alles. Laten we maar biertje nemen op 6 punten uit 2

     6. Indojood

      Jij bent opvallend negatief over hem terwijl de falende Klaassen niks fout kan doen. Ziyech moest eerst eens balvaster worden, was het toch. Wat een flauwekul.

      Grappig dat je dit over me zegt, dat ik iedereen en alles onderuit schopt, niet zo lang geleden was dat passie en betrokkenheid en het beste voor Ajax willen. Opportunisme en emotie zijn jou niet vreemd wanneer de discussie wat hoog oploopt.

     7. EugAjax

      Indojood ik geniet dagelijks van je passie. En helemaal je betrokkenheid. En ik geef toe Klaassen was vandaag heel slecht ik heb niet gezegd dat hij goed was vandaag. Ik zeg nu alleen dat je alles en iedereen onderuit schopt om een vergelijking te maken. Jij vind dat ik Ziyech een trap na geef omdat ik (nog steeds) kritisch ben over zijn rode kaart. Dat reken ik hem zwaar aan. Ik vind als jij dat natrappen vind dat jij best wel hard om je heen schopt. Vergelijk onze bijdragen maar eens. Maar ga vooral door zoals je doet ik vind het nl echt geweldig zoals je over Ajax schrijft. Lekker zwart wit super

     8. Indojood

      Je hebt gewoon af en toe nare trekjes zoals hier dat gezeur over die rode kaart van Ziyech. Door zijn schorsing is het Ziyech’s schuld dat Ajax het lastig had.

     9. EugAjax

      Indojood net als bij je vriend IMOJC ik discussieer graag met je maar je hoeft me niet te beledigen. Of persoonlijk te worden. Ik beweer niks anders dan iedereen hier, nl dat Ajax een stuk minder is zonder Ziyech. Het feit dat Ziyech er niet bij os komt door hem en niet door iemand anders. Anyway graag op de inhoud, en anders helemaal niet. Ik ga geen persoonlijke discussie aan hier op dit forum, dat leid vaak tot veel schelden heen en weer en daar pas ik voor. Het past mijzelf in deze om terug te nemen dat jij “alle Ajax spelers en organisatie bont en blauw schopt” dat had ik veel beter moeten verwoorden. Mijn excuses hiervoor,

     10. -buitenkantje rechts-

      Klasse EugAjax.. Af en toe terug komen op je woorden zouden meer moeten doen. Lees je bijdragen graag ook al ben ik het niet altijd eens.

     11. EugAjax

      Dank je BR, ja ik reageerde op Indojood teveel in de emotie op “natrappen”, niet goed. Dus ja dan moet je het even terug nemen. Jouw bijdragen zijn ook altijd goed geformuleerd en altijd op de inhoud. Nee we zijn het niet altijd eens, gelukkig niet dan werd het saai hier hahaha. Je analyse van deze wedstrijd heb ik met genoegen gelezen.

     12. Indojood

      Ik stel het overdreven benadrukken van Ziyech’s rode kaart en schorsing in je analyse aan de kaart terwijl je nauwelijks in gaat op de prestaties van de spelers die wel op het veld stonden, en de tactische keuzes van Bosz.

     13. EugAjax

      Indojood klopt dat ik individueel niet veel heb gezegd over spelers. Ik kan me wat dat betreft redelijk goed vinden in uitgebreide analyse van BR op andere topic. Ik vond eerste helft behoorlijk nivo met Dolberg, Sanchez en Traore als de betere. Tweede helft was heel slecht met Onana als uitblinker. Klaassen was in beide helften niet goed en speelde minste wedstrijd van seizoen. Younes was in begin geel goed maar viel al in eerste helft ver terug. Gudelj was niet heel slecht vond ik maar viel in tweede helft ver terug ook. Gudelj is meer breker dan spektakel voetballer dat word hier weleens vergeten maar neemt niet weg dat ik hem beter had verwacht, na passeren laatst. Veltman was redelijk goed. Viergever moet snel gewisseld worden voor Riesewald, of Veltman naar centrum en Tete erin. Sinkgraven wsl te licht op dit moment als linksback in dit soort wedstrijden maar toch zie ik hem zich gaan ontwikkelen tot onze vaste linksback en ik denk zelfs dat hij nivo Reiziger gaat halen. En toch nog genoten van Ziyech, want de man had zelfs op tribune beleving naar zijn ploegmaten toe!!!

    2. f-side64

     hij had ook vd beek nouri of bazoer kunnen opstellen ipv van gudelj iedereen ziet dat hij er niet tussen en wat doet bosz die laat hem lekker staan en haalt onze deense topper lasse eruit ik zou zeggen gudelj naar standaard luik in de winter desnoods met 10 miljoen € erbij als we maar van hem worden verlost.

  2. Amsterdamse Hagenees

   Hele rare reactie EugAjax. Wat zit je dwars. Guldelj speelt gewoon niet vooruit, durft geen diepe pass te geven. Dat ziet toch iedereen? Dat 80% van het elftal slecht was doet wat dat betreft niet ter zake. Het is toch overduidelijk dat Ziyech een positieve impuls aan het elftal geeft.

   1. EugAjax

    Amsterdam Hagenees. Heb ik gezegd dat Ziyech geen goede invloed heeft dan? Ik vind ook dat Ajax flink vooruit gaat als Ziyech speelt. Des te meer is het dom geweest van hem zo een rode kaart te pakken bij Pana. Daar benadeelt hij Ajax dus 1.5 wedstrijd mee en dus ben ik daarover kritisch. Verder Gudelj en Ziyech vergelijken slaat nergens op. Ja Gudelj speelde slecht, maar er waren min 8. Waarom alleen Gudelj eruit pakken? Anyway gelikkig doet Ziyech weer mee tegen Utrecht. Succes en spektakel verzekerd??

 31. Geroldkohlen

  klaassen word alleen maar slechter, en over gudelj maar te zwijgen. onbegrijpelijk dat bosz lasse eruit haalt!!! pfff 3pt maar weer een wedstrijd om snel te vergeten, en dat zijn er nu al een hoop dit seizoen!

Reageren is niet mogelijk.