Fakkelgooiers worden opgespoord door Ajax en Standard, ook toiletbrand in Arena

0929ajax-luik_vuurwerk

Ajax en Standard Luik gaan de komende dagen samenwerken om de fakkelgooiers op te sporen die aan het begin van de wedstrijd tussen Ajax en Standard Luik brandende fakkels in het familievak schuin onder het uitvak hebben gegooid. Gelukkig vielen hierbij geen gewonden maar is het familievak wel direct ontruimd.

Voorafgaand aan het duel zijn er supporters van Standard aangehouden die fakkels bij zich hadden. Hoe de andere fakkels zijn binnengekomen is nu nog de vraag. Na afloop was het overigens ook onrustig in het uitvak en weet de politie via Twitter te melden dat er ook nog een toiletbrand heeft plaatsgevonden. Een supporter van Standard heeft brandwonden opgelopen bij het afsteken van een fakkel. Standard hangt op dit moment in ieder geval een fikse straf boven het hoofd. Een woordvoerder van Ajax laat aan Het Parool weten dat de camerabeelden van het Standard-vak binnenkort nauwkeurig bestudeerd gaan worden.

Bron: Het Parool

Related posts

59 Comments

   1. De Ajacied

    Ja waar heb ik dat vaker gehoord, zulke dingen doe je niet. Klaar,
    Nu zie je hoe verschrikkelijk zoiets is he paar jaar gelden deden paar Ajax idioten dit ik kakkerlakken stad ook he
    Dus gewoon keihard straffen iedereen die zoiets onbenulligs doet
    ❌❌❌

    1. HURBIE

     Dit had veel erger kunnen aflopen dan nu het geval is Te triest voor woorden dat zulke randdebielen dat in hun hoofd halen

  1. koote207

   Tuurlijk worden die opgespoord…… ze hadden ze godver gelijk moeten aanpakken, en hoe komt dat allemaal binnen….?????

 1. ritchy

  laat die fakkelgooier zijn fakkel in zijn eigen huis afsteken met zijn gezin erin kijken of hij het nog zo leuk vind

  1. Remco425

   Alsof z’n gezin ook meteen gestraft moet worden voor wat hij gedaan heeft. Zeker zijn eventuele kinderen zijn onschuldig.

   1. Litmanen

    Kinderen? Ik vermoed toch echt dat dit opgeschoten jongelui is. Die weten nog niet dat sex leuker is dan hooliganisme. Laag voorhoofd dus weinig plek voor hersenen.

 2. Widi

  Ten eerste was het ook erg geweest als ze naar een ander vak hadden gegooid. Ten tweede, hoe komt die rommel binnen? Ten derde, onze eigen ” supporters” gooiden in de kuip ook dergelijke rommel op het veld bij een bekerfinale…..en dat was net zo idioot. Tot slot: natuurlijk moet nu niemand gaan bedenken dat er iets terug gedaan moet worden bij de uitwedstrijd. Overigens was onze vriend met de naam 411 hier gisteren erg opgetogen over de actie van de Walen.

  1. De seijs

   Jezus jij moet een kerkganger zijn. Wat een saaie sok ben jij. Echt er is niks aan met jou. Jij moet een eenling wezen. En zeker vooraan in de kerk!

   1. Amsterdamse Hagenees

    Je hebt gelijk de Seijs, Widi is echt saai. Zullen we voor de echte gein jou brandend het veld op flikkeren? Dat is pas echt lachen joh. Staan vast 50.000 man te lachen.

    1. Litmanen

     Ook weer overdreven Hagenees, maar sommige reacties hier zijn lachwekkend. De pot verwijt de ketel. Helaas hebben “wij” ook een stel randdebielen in ons midden.

     1. Amsterdamse Hagenees

      Niet overdreven hoor Litmanen, gewoon affakkelen. Hij is zelf ook voor rigoreuze oplossingen.

   2. Basl

    Nee hoor De Seijs. Widi is wat meer volwassen, dan ga je toch wat beter nadenken voor je rare dingen brult zoals jij vaak doet.

  2. vak411

   Aan je 100 reacties te zien Widi tijdens de wedstrijd was jij niet in het stadion gister.. ik heb gister niets over het naar beneden gooien van de fakkels gezegd ook niet over die brand. Ik heb heb aangegeven dat het prachtig was die fakkels en rook. Super sfeertje.. sinds 410 weg is, is op zuid na 90% van het stadion doodstil. Vroeger stonden we door het publiek 1-0 als ze het veld op kwamen. Die fakkels gooien is echt zo laf. Neem ik afstand van. Maar als jij in het stadion was had je misschien ook wel genoten van de ouderwedse sfeer… ik denk meer mensen met mij…. fijne dag..

   1. Widi

    411……ik was niet in het stadion. Wij hebben een verschillend idee van sfeer. En wat voor jou “vroeger” is, is voor mij al wat later. “Vroeger” is voor mij niet eens in de Arena. Mijn “vroeger” heb jij niet eens meegemaakt. Toen stonden we echt al 1-0 voor. En dat had niets te maken met dom geschreeuw en gespring op de tribunes. Die ouderwetse sfeer komt in elk geval in de Arena nooit. En jij kent die niet eens. Fijne dag, knul.

    1. De seijs

     Mijn vroeger was aan de Middenweg. Stadion de meer. En geloof mij het was een hele andere tijd! Veel heftiger dan nu. Nu gebeurt er bijna niets meer! En o ja Fc Den Haag kwam ook eens langs weet je nog (oudje)! En ook dit trieste geval BEVERWIJK. En die sfeer of wat dan ook, die willen we zeker niet meer. Vroeger was her veel slechter. Doe nu maar!

    2. vak411

     Tjoh WIDI je praat alsof je je ver verheven voelt boven de rest hier.. jij bent niet beter omdat je al zo lang naar Ajax gaat. Ik zat altijd in vak M in de Meer.. ga ook nu ook stoer doen en jou knul noemen? Dat jij alleen weet hoe je sfeer maakt en denigerend doet naar alle anderen is niet nodig.. aan het aantal likes dat je op je reactie krijgt te zien zijn weinig mensen het met je arrogante houding eens…

     1. Widi

      411, ik heb gewoon een gruwelijke hekel aan hooligans. Verder ben ik absoluut niet gesteld op de zogenaamde “sfeervakken” van Ajax. Ik gruwel ervan. Dieptepunt: de megafoon. Ik kan er maar niet bij dat mensen ipv de wedstrijd te volgen de hele tijd staan te springen (vaak met hun rug naar het veld). Heb ik echt helemaal niets mee. Ook niet vanwege de overlast die veel van deze mensen al heel lang veroorzaken. Ik voel me boven niemand verheven en ik praat graag met echte Ajax supporters over VOETBAL. En dan zonder in elke zin een enge ziekte te horen. Als jij en een paar anderen hier echt al wat ouder zijn dan ik dacht, is het eigenlijk nog triester wat jullie hier schrijven.

  3. Yarive

   Ten eerste, een familievak zitten veel kleinere kinderen, die moeilijker wegkomen en sneller in paniek raken dan volwassenen, dus lijkt me toch wel iets erger dan een ander vak hè. Ten tweede, als je die fakkels écht mee wilt krijgen, krijg je ze wel mee. M’n broertje wordt bijv. nooit gefouilleerd in de Arena. Ten derde, dat in de Kuip was vuurwerk op het veld. Gras dus. Niet op ouders met kleine kinderen. ?

    1. Yarive

     Ik praat het zeker niet goed. Jij zegt dat het ook erg was als de fakkels in een gewoon vak gooiden, terwijl die mensen grotendeels volwassen zijn, en dus dan waarschijnlijk beter kunnen handelen dan kleine kinderen. En dat ‘wij’ net zo slecht zijn als hun, omdat enkele supporters in de Kuip vuurwerk op het veld gooien, maar fakkels op kinderen gooien lijkt me toch flink erger dan fakkels op het veld pleuren. Op mij kwam jou reactie over alsof je ons, de fanatiekere supporters, even laag vind als dat Belgentuig van gisteravond, wat ik onterecht vind.

 3. Reneb

  de Seijs als altijd, verdient ook geen aandacht. stille respectloze aftocht verdienen ze allemaal.

 4. Cees

  Bij pisve atletico was het ook erig gingen ze martellen en 010 de fontein slopen die zijn ook niet goed bij hun paas ei ik word er moedeloos van

 5. EugAjax

  Er is maar 1 manier om dit structureel aan te pakken. Geen uitsupporters meer bij geen enkele wedstrijd. Werkt fantastisch zie wedstrijden tegen Feyenoord. Kunnen normale supporters gewoon veilig naar stadion, en ja dan maar minder sfeer!!

  1. Jimmy1971

   Eens , clubs hebben dan uit of thuis hetzelfde voordeel , geen gevangenisvakken meer waardoor er meer eigen supporters naar binnen kunnen en minder politiekosten voor de gemeenschap. Ook ben je van doe achtelijke combikaarten af van de NS ..
   En bij belangrijke wedstrijden kan je altijd je eigen stadion open gooien om op schermen te kijken ..

   1. frenkynairo

    oneens, vind het heerlijk om te zien hoe een belangrijke goal vaak met het uitvak word gevierd. en je hebt nou eenmaal overal mafkezen. als dit soort dingen door eigen supporters gebeuren ook maar geen thuispubliek meer. word leuk voetbal kijken dan.

    1. EugAjax

     Over thuis supporters heb je beter controle. Als iemand zich daarvan misdraagt seizoenkaart afpakken en al dan niet tijdelijk niet meer welkom. Bij grove overtredingen schorsing voor het leven. Dan schat ik in dat het snel afgelopen is. Plus het verleden heeft uitgewezen dat meeste vandalisme gebeurt bij twee supportersgroepen in stadions. Zie wedstrijden nu tegen Feyenoord. Weinig ellende en vaak ook gewoon goede sfeer, mede door de uitslagen natuurlijk. Liever zou ik ook willen met beide supportersgroepen, maar verleden heeft uitgewezen dat dit niet meer verantwoord is

     1. frenkynairo

      snap je punt hoor. en vind het om je kapot te schamen helemaal als het onze supporters zijn. Maar zodra je dingen gaat verbieden gebeurt er wel weer wat anders. dan komen uitsupporters bijvoorbeeld in grote groepen om binnesteden te slopen. denk dat het voor het elftal ook een enorme boost is om je fanatieke uitsupporters helemaal los te horen gaan. als het niet kan dan kan het helaas niet meer. Maar ben er geen voorstander van om uitvakken te verbieden.

    2. BobbyHaarms

     Met Frenky eens! Niks is er zo mooi dan een uitvak wat uit zijn plaat gaat na een goal en wat gevierd wordt met de spelers op het veld of voor de hekken, en dit mag echt nooit verloren gaan!

     In Engeland doen ze dat anders: Flik je wat ergs krijg je een stadionverbod van tig jaar. Hier zitten we met een kutbond die de daders een beloning geven (zie Utrechtsupporters) Dus model Engeland en keihard straffen!

 6. afcadeluxe

  wilde naar luik voor de uitwedstrijd,maar moet er nog eens over nadenken,kaartjes bij ajax supporters word lastig daar ik in luxemburg woon,en om nou tussen die halfgare belgen te zitten….

 7. Slingertje.

  Daar gaan we weer met het geblablabla van de clubleiding maar er gaat zoals gewoonlijk weer niets gebeuren.
  Ik dacht dat het familievak in het oude 410 zat dus waarom nu ineens onder de uitfans!!!

 8. Sonsee

  Goed uitzoeken wie de dader(s) zijn en nooit meer in een stadion toegang verlenen. Als je zo respectloos bent dat je het in een vak gooit waar mensen zitten met kinderen dan hoor je denk ik in een inrichting thuis waar ze kijken of je wel helemaal goed functioneert in deze maatschappij.

 9. Ajax belg

  goede raad aan alle Ajacieden ….blijf uit Luik weg . ik was er de vorige keer bij grote elende. auto’s in brand onder politie Escort naar de parking .

 10. Ajax belg

  Waar is de controle bij het betreden van de Arena of bij het uitvak .Een flesje water moet je inleveren maar vuurpijlen of bommtjes ….ga je gang. Dus Ajax nog strenger controleren

Comments are closed.