Bosz: ‘Zeven zeges op rij, weer de nul maar groot verschil tussen 1e en 2e helft’

0929ajax-luik_schone_bosz

Peter Bosz was na afloop van de wedstrijd tegen Standaard Luik tegenover RTL7 tevreden over de reeks die Ajax nu aan het neerzetten is. ‘Zeven wedstrijden op rij gewonnen en weer de nul vanavond. Dat is goed. Het voetbal begint langzaam weer wat beter te worden. Vandaag was de eerste helft redelijk goed, de tweede helft minder.’

‘In de eerste helft speelden we redelijk. We waren de bovenliggende partij, probeerden te voetballen en creëerden kansen. We hadden de 2-0 moeten scoren. Dan ga je geweldig de rust in. Dat doen we niet en dan wordt het in de tweede helft nog billenknijpen. In balbezit werden we te slordig en soms te laconiek. De controle vanuit balbezit hadden we niet meer. De eerlijkheid gebied te zeggen dat zij aan het einde van de wedstrijd nog een paar grote kansen kregen.’

‘We zijn geweldig gestart in de poule. Maar over twee duels kan het zomaar weer anders zijn. We krijgen nu twee keer de zwaarste tegenstander in de poule. En Standard speelt twee keer tegen de ploeg met nog nul punten. We hebben nog niets.’

Related posts

43 Comments

  1. Charka53

   Als we elke wedstrijd de nul houden en er zelf één scoren gaan we nog veel winnen in de toekomst.

  2. koote207

   Het is nog steeds niet wat we allemaal willen…hoop dat het snel komt er komen nu toch echt een paar cruciale potjes aan die gewonnen moeten worden!!

   1. creutz1977

    sorry maar teleurstellende 2e helft heeft ook te maken met het analyseren van de wedstrijd… Wat doet hij… zet Riedewald, Gudelj en Klaassen op het middenveld… haalt creativiteit met schone weg… Dus aanvallers kregen geen fatsoenlijke bal meer… Hoe lang gaat hij Gudelj nog in bescherming nemen… de beste man was zeer matig tot slecht… Heb dan gewoon ballen en zet Bazoer erin… tuurlijk hebben we gewonnen maar vind de tactische keuzes van Bosz echt niet goed!

 1. dickst14

  resultaten zijn goed. Maar zonder Ziyech is het voetbal een stuk minder. Hopelijk volgende keer Nouri als Ziyech niet kan spelen. Had ook nu altijd beter geweest dan Gudelj.

   1. HURBIE

    Dick14 het is toch te triest en belachelijk voor woorden dat een team afhankelijk is van één speler

    1. Bossa

     Ze zijn niet afhankelijk van 1 speler, genoeg kwaliteit en klasse bij onder meer Traore en Dolberg. Maar Ziyech heeft kwaliteiten die schaars zijn en die je simpelweg mist als ze wegvallen. Nouri heeft die kwaliteiten inderdaad ook, maar het is begrijpelijk dat je daar voorzichtig mee bent. Wat wel nog steeds en achteraf steeds meer belachelijk en triest is, is dat het zo lang duurde voor ze Ziyech binnen haalden. Nog steeds benieuwd hoe CL kwalificatie met hem was verlopen.

     1. BobbyHaarms

      Dat zal altijd de vraag blijven natuurlijk of we dan wel CL hadden gehaald. Neemt niet weg dat er vorige maand een elftal stond wat volledig zoekgespeeld werd door Rostov. Daar had Ziyech op dat moment denk ik ook weinig aan kunnen veranderen..

     2. 11Younes11

      En laten wel wel wezen, in de CL hebben we op dit moment ook nog niks te zoeken (net als psv trouwens). Dus misschien is dit voor nu wel beter, kun je een beetje in een flow komen en zelfvertrouwen op doen, dat kun je gebruiken om kampioen te worden. Psv gaat nog twee keer afgedroogd worden door Bayern, dat is niet leuk hoor.
      Volgend jaar moet het team op elkaar ingespeeld zijn, en dan hopen op een keer een gunstige loting in de CL!

 2. david1984

  we hebben gewonnen,maar we willen natuurlijk meer strijd zien.we betalen een aardige prijs voor een kaartje,Zondag nog winnen van fc utrecht

 3. KBouter

  Maar het begin is goed, is ook wel eens anders geweest. 6 punten uit 2 is internationaal gewoon goed.

 4. ajaxpers

  Wat een gelul weer!
  Jij wilde toch aantrekkelijk voetbal en waarom lukt het he niet? Alleen maar blabla

    1. Forever nr14

     Bosz man flapdrol dat je bent! Als jij zoals je zegt, verstand van voetbal te hebben, zie je toch ook wel dat Gudelj er echt helemaal niets van kan!
     En word het tijd dat Klaassen ook eens gaat banken, pfff met z’n 1x raken, wat keer op keer balverlies geeft!
     Heb s ballen joh

 5. -buitenkantje rechts-

  Bosz moet als hij straks naar bed gaat deze app nog maar eens goed doorlezen… 🙂

 6. Tommy827

  Schone of bazour als controleur gudelj alleen als klaassen gebleseerd is en als ziyech niet speelt nouri

 7. Jimmy1971

  Laat ze het mooie voetbal maar eerst in de eredividisie gaan spelen !
  Europees mag lelijk winnen absoluut en de volgende wedstrijd is onze regisseur Ziyech er weer bij ..

 8. Indojood

  Bosz gaf aan het middenveld anders neer te zetten vanwege het opstellen van Gudelj, die het anders invult dan Ziyech. Dat is waar het fout ging. Hij heeft genoeg middenvelders en had Nouri i.p.v. Ziyech kunnen opstellen en zo de juiste balans kunnen houden. Nu heeft hij het weer omgegooid en verwarring gezaaid.

 9. VanDattem

  Bosz is gewoon niet zo’n goeie trainer. Er staan nog steeds mannetjes op plekken die zelfs voor de grootste leek een raadsel zijn. Dat we beter spelen is fijn, en maakt ons weer trots. Maar we hebben ook gewoon goed materiaal. Dat Bosz Gudelj nog steeds boven Vd Beek, Bazoer of Nouri kiest is een raadsel. Dat tete op de bank zit ook. Dat hij ziyech niet hoefde gaan we het maar niet eens over hebben.
  Ondertussen wel 6 punten uit 2 wedstrijden en op dreef in de eredivisie. Dat is wel heel fijn.

  1. BobbyHaarms

   En zie dan die kakkies en die kaaskoppen verliezen! We kunnen wat dat betreft met een big smile het weekend ingaan 🙂 Maar voor de Nederlandse punten is dit natuurlijk weer dramatisch.

 10. Ajax belg

  simpele uitleg : fysiek. train daar is op en je kan een ganse wedstrijd goed spelen . dan kan je ook korter op de man spelen . nu zit er telkens 5 meter tussen .

 11. EugAjax

  Mooie kop boven artikel AD, “creatief Ajax”. Persoonlijk ietwat overdreven vind ik. Echter het geeft wel aan dat er verbetering in spel zit. In resultaat is dat al zo, zeven winstoartijen is gewoon heel goed. Creatief klopt iig in de voorhoede wat die drie speelde eerste helft over het algemeen goed en hadden mooie acties en combinaties. Bosz lijkt steeds meer zijn visie van soelen erin te krijgen. Hoewel het wisselvallig blijft zijn de periodes dat hey spel er goed uitziet langer dan aan begin seizoen. En mbt vele wisselingen. Ajax heeft een vrij brede selectie en ook vrij goede selectie. Ook goede balans tussen creativiteit en meer de nuttige spelers. Mbt Nouri. Ik heb al eens me af gevraagd waarom hij vaak niet in selectie zit. Zelfs in wedstijd tegen Willem Ii slechts invaller op eind. Deed hij heel goed, maar iets zegt me dat men hem niet goed genoeg vind voor Ajax 1 op dit moment. Als hih maar niet de nieuwe Oulida word. Vroeger vond men hem het grootste talent na Cruijff ib opleiding. Zelfs Cruijff zelf vond dat maar jongen is nooit doorgebroken. Hopelijk bewandelt Nouri een ander pad. Maar vooralsnog is hij blijkbaar niet goed genoeg.

  1. Amsterdamse Hagenees

   Probleem van Bosz is dat hij zich niet aan eenzelfde strijdplan blijft houden. Dus ik ben het niet met je eens dat Bosz steeds meer zijn visie van spelen er in krijgt. Hij wisselt telkens van visie. Gudelj en Klaassen gaan niet samen. Gudelj gaat niet als je creatief en aanvallend spel wil spelen. Zo is Riedewald de man op 6 en zo zit hij weer op de bank. Als Veltman met een beetje creatieve tegenstander te maken krijgt is hij hem in een split second kwijt. Als je een creatief middnveld hebt en een creatieve aanval dan is een zekerheid als Tete qua tackles en verdedigen simpelweg de beste keus. In de “visie” van Bosz moet je verdedigers hebben die bal en man tegenhouden gezien de ruimte waarmee ze moeten spelen. Crea bea zijn is voor de anderen. Bosz zat er gister met zijn opstelling/tactiek gewoon naast. Maar ach …… is mijn mening.

   1. Indojood

    Is geen mening maar een feit. Bosz heeft voor de wedstrijd aangegeven dat ie anders ging spelen met Gudelj omdat niet zoals Ziyech kan spelen. Wat mij tegenstaat is zijn onderbouwing dat Gudelj opgesteld werd omdat ie in winnende teams had gestaan. Dus Bosz offert hier de strijdwijze op om iemand te pleasen. Kwalijke zaak.

    1. EugAjax

     Of het is een mening gebaseerd op feiten ?. Bosz heeft inderdaad aanpassingen gedaan. Toch had hij met super creatieve aanval en Schone op middenveld veel creativiteit. Ik denk wel dat hij via zijn visie handelt omdat ik inschat dat hij wat meer zekerheid wil inbouwen in grote wedstrijden, en daar valt EL onder volgens Bosz denk ik. Ik vermoed persoonlijk dat als Ziyech wel had kunnen spelen dan had hij denk ik met Riedewald en Klaassen gespeeld als aanvulling. Het feit dat Schone werd gewisseld voor Riedewald gaf ook al aan dat hij gezien spelbeeld extra zekerheid wilde. Niettemin speelde Ajax gister met Gudelj in eerste helft goed voetbal, dus ik bedoelde dat we dus toch vooruitgaan, want dat was nog niet gelukt met hem in basis. Dus het klopt dat Bosz meer aanpassingen doet dan hij ooit bij Vitesse etc heeft gedaan. Maar gezien de staat van elftal in begin van seizoen lijkt me dat logisch. Ik persoonlijk zou pas echt teleurgesteld zijn als hij dit in tweede helft competitie ook nog doet. Ik zie het nog steeds in opbouw. En er zijn maar weining coaches die no matter what dicht bij hun visie blijven at all times. Cruijff en Guardiola zijn daar zeerr goede voorbeelden van. Maar die hebben of hadden een meer onafhankelijke geest. Bosz daarentegen (nog) niet. Dat is terug te zien in zijn keuzes van tijd tot tijd.

    2. Amsterdamse Hagenees

     Dan mag ik zondag gratis naar binnen. Was ook supporterr in het stadion bij winst partijen van Ajax. Zonder mij gaat het dus misschien niet lukken. Mij mag hij dan ook wel een plezier doen 🙂

Comments are closed.