There are no ads, please add some


Klaassen: ‘Wij zijn gebrand om weer kampioen te worden’

0807sparta-ajax_klaassen_sinkgraven

Davy Klaassen is zich er terdege van bewust dat supporters van andere clubs lopen te juichen als Ajax een keer verliest. Klaassen laat tegenover VI weten dat al jaren te merken maar aan de andere kant roept dat ook vaak een machtig gevoel op. Volgens Klaassen heeft Ajax nu eenmaal niet de gunfactor.

‘Kijk het is vrij simpel want wij zijn de grootste club met de meeste prijzen dus wil iedereen ons verslaan. Of je bent voor Ajax of je hebt een hekel aan ons, een middenweg bestaat niet. Ik merk het al jaren en vooral bij uitduels geeft mij dat een machtig gevoel. Als ik scoor wil ik dat vieren met het uitvak en als het dan in de rest van het stadion stil is kan ik daar alleen maar van genieten’. Over de titelkansen van het huidige Ajax is Klaassen duidelijk. ‘De verschillen zijn niet zo heel groot maar ik denk dat wij dit seizoen aan het langste eind trekken. Na twee jaren zonder schaal zijn wij gebrand om weer kampioen te worden’.

Bron: VI


Gerelateerde posts

52 reacties

  1. De seijs

   Ga eerst maar eens heel goed voetballen klaassen. En eerst zien dan geloven. Hoop wel uiteraard op het 34 kampioenschap.

    1. Litmanen

     Het wordt volgens mij weer een strijd tussen Psv en Ajax. Ik gun het 010 meer dan 040, maar ik denk dat Feijenoord straks weer van de kleintjes gaat verliezen.
     En dan zal het afhangen van het feit hoe lang het duurt voordat Bosz zijn geraamte van het team klaar heeft. Zolang hij zoekende is heb ik er nog niet heel veel vertrouwen in. Hoewel de laatste twee potjes een feestje waren om naar te kijken.

     1. BobbyHaarms

      En toch vind ik die kakkerlakken tot nu toe zeer stabiel Litmanen. Het wordt tijd om daar volgende maand in die badkuip verandering in te brengen, gaat mij veel te goed daar en ze krijgen ook weer behoorlijk praatjes. Kon nog wel eens een spectaculair duel worden in oktober..

    2. BobbyHaarms

     Daar was verdomd weinig van te merken aan de start van de competitie Davy, maar ik ga er vanuit dat je dit seizoen niet meer met dé dooddoener van seizoen 2015-2016 komt: “We waren niet scherp genoeg. Het moet beter” ..

     1. dickst14

      Dat waren dure onnodige verliespunten. We moeten nu wel winnen op 23 oktober. Gaan we doen ook.

     2. BobbyHaarms

      Ajax heeft nog een kleine 4 weken om de puntjes op de i te krijgen. Lukt dat dan moet het geen probleem zijn de 23-ste. Immers, niks is zo lekker als winnen in het hol van de leeuw tegen 50.000 vijanden en 11 figuranten ?

   1. paulvos

    Dat mogen we maar wat graag horen Davy, maar zorg er dan met je mede spelers dan ook voor dat het dit seizoen de realiteit is man, en niet op de 2 e plek want dat stelt niks voor, al denken ze daar in 010 anders over.

  2. FrankiC

   Even voor de duidelijkheid en het goede gevoel: WIJ hebben alles nog in eigen hand en PSV niet

   1. HURBIE

    Heel fijn om te horen uit de mond van onze huidige trainer Als je voeten net zo gaan spreken als je mond ,komt het helemaal goed met ons AJAX

  3. frenkynairo

   davy bevestigd wel waarom ik Europees niet voor andere Nederlandse clubs juich. of je houdt van Ajax of je haat ons. Waarom zou ik clubs supporten die ons haten.

  4. Ajax nr 1

   Ik of beter gezegd wij supporters ook Klaassen. Even hard aan het werk en dan gaat het lukken.

 1. Teuntje

  Mooie woorden van de aanvoerder. Nu nog even op het veld laten zien dat jullie wedstrijd na wedstrijd bereid zijn het gras (en de tegenstander) “op te vreten”!

  1. HURBIE

   Zorg dat jij je best doet om kampioen te worden ,want voor je het weet sta je er naast want er is concurrentie genoeg
   Dus niet te zeker van je plekkie zijn

 2. FrankiC

  Dat moest er ook nog bijkomen, zeg. (“We hopen op een top 5 plaats” of zo). Gaan met die banaan en medio april moet het zover zijn.

  1. HURBIE

   Als ze zo blijven spelen als nu en dat systeem zit er in geworteld ,dan spelen ze elke club van de mat

 3. Pietje10

  Als we 3-4-3 spelen wel! Ruit op middenveld en achterin echte verdedigers.
  Voor: youness – dolberg – traore
  Midden: bazoer – zyiech – riedewald – klaassen
  Achter: dijks – sanchez – tete
  Doel: krul

  1. Litmanen

   Tuurlijk, gaan we achterin weer lekker de bal een uurtje breed schuiven……
   Daar zijn we nou net van verlost!!!!!

  2. FrankiC

   Europese wedstrijden toch maar met 4 achterin én met ander backs. Dijks en Tete bakken er over de middellijn bar weinig van en dat is niet des Ajax (aankopen in de winter). Ik zou spelen met Veltman – Sanchez – De Ligt – Riedewald. Vervolgens Schöne (hoe goed moet iemand spelen om in de basis te staan?) ipv Bazoer (dekt 10 meter voor zijn man). Ik kan inderdaad niet wachten op Krul. Voor de rest ziet het er top uit Pietje (bijna een 10)

 4. Charka53

  Goede instelling Davy , we willen allemaal kampioen worden en als het spel zo gaat als afgelopen wedstrijden en dan steeds. iets beter is het alleen de vraag wanneer.

 5. Pascal tebberman

  Als je elkaar goed aan voelt komt dat wel goed met doelpunten zetten trap de bal er maar hard in laat ze zien dat ajax niet bang is groet uut meppel ciao.

 6. Jimmy1971

  Er zit nu genoeg voetbal in de ploeg on kampioen te worden , het gaat nu om mentaliteit en instelling ..

  1. 11Younes11

   Als je er niet in gelooft dan kun je net zo goed stoppen, dus natuurlijk zegt hij dat als aanvoerder.

    1. 11Younes11

     Ben ik niet met je eens. Hij loopt juist iedereen op te peppen in de wedstrijd. Heb wel mijn twijfels over zijn algemene kwaliteiten, maar niet over zijn inzet

     1. Widi

      Dat zie ik hem ook doen. Klaassen is gewoon oke. Ik begrijp het commentaar op hem echt niet. Bij de gemiddelde ploeg zijn minstens 4 spelers een stuk ouder dan hij. Hij moet op jonge leeftijd naast goed voetballen ook nog andere dingen brengen. Dat doet hij goed.

     2. Amsterdamse Hagenees

      Gaat meer om zijn commentaren met name afgelopen seizoen. Die waren aardig leeg, voorspelbaar en nietszeggend. Nu dus weer een uitspraak en dan tsja, krijg je opmerkingen als ….. eerst poetsen dan lullen.

  1. Amsterdamse Hagenees

   Wie weet heeft de hele selectie wel het nr. 34 op hun been laten branden. Dan ben je echt wel gebrand hoor vooral als er 2016/2017 bij staat.

 7. Iceman

  Dat is te hopen dat jullie gebrandt zijn om kampioen te worden wij suportters verwachten niks anders dan dat meneer Klaassen en Co dus jullie weten wat jullie te doen staat voor 300% Inzet elke wedstrijd weer begin maar eens a.s. Donderdag en dan Zondag om 12:30 in ons eigen Arena tegen FC Utrecht ik hoop dat Klaassen en Co wel wakker zijn op dat tijdstip anders wordt het 3x niks. Maar ik ben positief gestemd dus ik zeg 3-0 zondag Go Ajax laat zien wat je waard bent.

 8. KBouter

  Kampioenschap zal gaan tussen Ajax en psv, die hebben veruit de beste selecties. Straks rond de winterstop en vlak erna gaan de wedstrijden rellen die de spelers in hun benen hebben en blessures en schorsingen steken de kop op. Feyenoord kan dat volgens mij minder opvsngen dan psv en Ajax die veruit een betere en bredere selecties hebben. Zal het wel knap vinden overigens mochten ze het toch waarmaken, maar ik zet mijn geld er niet op!

 9. -buitenkantje rechts-

  Ik geef ons zeker ern kans gezien de kwaliteiten in de ploeg..
  Wil Ajax eerst eens tegen een tegenstsnder van formaat zien. Ben ook erg benieuwd hoe Ajax zich houdt tegen Standard.
  Verder moet Ajax snel werk maken van Traoré. Kopen die man!

 10. EugAjax

  In mijn optiek is het een plicht om met dit elftal kampioen te worden. We hebben bijna twee gelijkwaardige elftallen die we kunnen opstellen. Verder is er veel aanstormend talent. Dus bij blessures en schorsingen later in seizoen dan heeft Ajax groot voordeel op Feyenoord en klein voordeel op PSV. Nee de schaal komt naar Amsterdam ⚽️⚽️

Reageren is niet mogelijk.