There are no ads, please add some


Schöne tevreden met rol als controlerende middenvelder

0924ajax-pec_schone_dolberg

Het leek er even op dat Lasse Schöne ook komend seizoen tevreden moest zijn met een reserverol maar nadat de Deen afgelopen woensdag tegen Willem II mocht opdraven in de basis. was dat zaterdagavond tegen PEC Zwolle opnieuw het geval. Vooral de positie waar Schöne momenteel speelt bevalt hem zeer goed.

´Op de positie van controlerende middenvelder heb ik al vaker gespeeld en dat bevalt mij prima. Het is fijn om weer wedstrijden in de basis te starten, dat is wel een tijdje geleden´. Ondanks dat  Schöne er in de persoon van Hakim Ziyech een serieuze concurrent heeft bijgekregen is de Deen vol lof over zijn collega. ´Ik heb nu twee wedstrijden met hem gespeeld en het is een heerlijke jongen om in je team te hebben. Hij wil altijd de bal hebben en doet er ook vaak iets goeds mee. Hij moet vooral zo doorgaan´.

Bron: AT5


Gerelateerde posts

57 reacties

   1. De seijs

    Lasse jij bent gewoon top. Veel beter in het team dan gudelj. Gewoon zo blijven ballen dan kan Bosz als hij eerlijk is niet om je heen. Ga zo door man.

    1. HURBIE

     Wat een rijkdom en een weelde om zo’n speler als Sanchez in je team te hebben
     Goed gezien MARK

 1. BobbyHaarms

  Lasse, wij zijn ook zeer tevreden over jou. Zeurt nooit en als ie er moet staan dan staat hij er ook. Wat mij betreft onmisbaar in je basiself.

  1. Litmanen

   Helemaal eens. Elke keer als het fout of bijna fout ging moest Lasse ons redden. Zo’n jongen moet hoe dan ook in de basis staan. Misschien wel de enige speler van Ajax die onomstreden is. Bovendien het gogme van de ervaren speler.

   1. HURBIE

    Je straalt alleen stabiliteit en charisma uit
    Blij dat het lot voor jou is gevallen ,en weer in de basis stond

 2. KBouter

  Ja natuurlijk is hij dat, iedereen wil spelen en als spelbepaler was hij gisteren een Baas. Maar ik vrees tegen betere tegenstanders word Ajax- Schone overlopen, Schone is simpelweg gewoon géén 6 en verdedigend komt hij gewoon te kort. Maar ik hoop dat ik het mis heb.

  1. BobbyHaarms

   We gaan het zien KBouter. Het team bestaat uit 11 spelers, en als er niemand verzaakt en beter op elkaar raakt ingespeeld denk ik dat we nog heel veel plezier aan Ajax met Lasse gaan krijgen. Natuurlijk liggen zijn kwaliteiten in het aanvallende gedeelte, maar heb je een goede verdediging achter je moet het meestal geen problemen geven. Sanchez geeft i.i.g. al het goede voorbeeld.

  2. dickst14

   Dat denk ik ook. Ik denk dat we tegen sterkere tegenstanders met Ziyech, Riedewald en Klaassen/Schone/Bazour (1 van deze 3) moeten spelen.

 3. Ajaxslied

  mensen kijken teveel door een schone bril heen.
  Ik vond hem gisteren niet zo goed zeker in verdedigend opzicht.
  Hij is ook te traag.

  1. PvL020

   Maar we moeten vooruit voetballen en dat gebeurt met hem. Als iedereen voor elkaar vecht vangt een collega dat makkelijk op

   1. Ajaxslied

    Ja superaanvallend voetbal is leuk tegen de nummer laatst met schone en Sinkgraven maar volgens mij willen we toch zo graag Europees meedoen. Met zo’n opstelling vliegen de goals om de oren.

 4. Jimmy1971

  Schone is een held , alleen 3 spelers zonder breker op het middenveld kan alleen tegen het rechterrijtje !!
  Maar dat zijn gelukkig voor Schone de helft van alle competitie wedstrijden ..

  1. HURBIE

   Denk dat je nog versteld zult staan Jimmy hij heeft heel wat in zijn mars
   Krijgt steeds meer wedstrijd ritme

 5. EugAjax

  Schone als controlerende middenvelder kan als tegenstand nivo Willem II en PEC is. Maar bijv tegen PSV en hun snelle omschakelmomenten heb je een speler als Gudelj nodig naast Klaassen en Ziyech. Of Bazoer in zijn oude vorm. Maar in zeer aanvallend concept tegen de zogeheten kleintjes was dit middenveld een verademing. Maar goed het was maar 1 wedstrijd. Nu op naar de rest.

  1. EugAjax

   Ik wil nog even toevoegen dat ik bovenal enorm blij ben met de kwaliteit van de gehele selectie. Er is veel afwisseling mogelijk zonder dat elftal veel slechter word. En de spelersbank bepaald mede of je de titel gaat pakken. Er is voldoende keuze voor Bosz. Hij hoeft alleen nog maar de juiste keuzes toe te passen en daar lijkt hij steeds beter in te worden, zelfs met verrassende keuzes begint hij gelijk te krijgen. En wat me beviel ze bleven allemaal goed kritisch ondanks de 10 goals van de week. Heel positief want dan kan je je vblijven verbeteren en ontwikkelen

  2. ajacied078

   schone verdedigd meer terug dan Bazoer ooit gedaan heeft. ik zou toch voor Gudelj of Riedewald op 6 gaan

 6. Teuntje

  Ik snap dat hij tevreden is, want elke speler wil starten. Vond hem wo tegen WII ook lekker spelen, tegen Pec een stukkie minder.
  Bazoer in vorm is voor mij een must. Was met de diepte in zijn spel dan ook blij dat hij er wo bij was. Had van mij gisteren er ook bij mogen zitten.
  Buiten het feit dat Schöne een zeer sympathieke Ajacied is, vind ik zijn handelsnelheid niet voldoende om Europees en tegen de top van de Eredivisie echt mee te kunnen

  1. BobbyHaarms

   Die handelingssnelheid ben ik met je eens. Maar Schöne is wel een speler die nagenoeg altijd aanspeelbaar is. Lasse loopt uitstekend in de open ruimtes waar je vorig seizoen nog zag dat de ruimtes dicht werden gelopen. Hij zal heus niet alle wedstrijden spelen, maar speel je vol op de aanval tegen een iets mindere tegenstander is hij absoluut zeer bruikbaar en belangrijk in je elftal.

 7. PvL020

  Ik zie Schöne en Ziyech niet echt als concurrent….. Gezien de laatste 2 wedstrijden…… Ga vooral zo door Peter! Lekker die 2 opstellen

 8. Pietje10

  Ik zou 3-4-3 spelen. Voorhoede zo laten:
  Youness – Dolberg – Traore /
  Ruit op middenveld:
  Bazoer – Zyiech – Riedewald – Klaassen /
  Echte verdedigers achterin:
  Dijks – Sanchez – Tete /
  Krul
  Als er veel druk is kantel je middenveld zodat Riedewald linie naar achteren gaat en Klaassen en Bazoer controlerend met diepgang.
  Simpel…

 9. Wandapanda

  Lasse, je bent een geweldige prof en een geweldig mens. Een voorbeeld voor veel andere profvoetballers inclusief je collega’s bij Ajax. Zoals jij over Hakim Ziyech praat, fantastisch. Hij moet zich zeer geaccepteerd voelen. En dat na 2 wedstrijden. Zoals jij je in je reserverol schikt en je jongere collega’s op sleeptouw neemt; ik ben persoonlijk heel blij dat je Ajax trouw bent gebleven. Chapeau. Nog veel mooie wedstrijden als controlerend middenvelder.

 10. JohnDoe77

  Super blij dat hij gebleven is! Dat is echt een model clubvoetballer. Zelfs met een bijrol hoorde je hem of zijn zaakwaarnemer niet iedere keer morren. Kan die Pizza-waarnemer van Bazoer iets van leren!

 11. -buitenkantje rechts-

  Wat mij bevalt is dat hij nu eindelijk goed gebruikt wordt.. Lasse is niet zi snel als Bolt.. Maar kan op deze positie optimaal renderen.. Altijd aanspeelbaar zijn en de oplossing naar voren zoeken.. Net als Ziyech een linie voor hem.. Met deze jongens heb je altijd een asnspeelpunt en weet je dat er iets goeds mee gebeurd. Dat geeft rust in het team en vertrouwen..

 12. Germain

  Niks van den Brom volgende trainer, Bosz is voorlopig niet weg hoop ik. Laat die man zijn werk doen en het succes volgt vanzelf met deze erg sterke selectie waar 20 basisspelers vechten om een plekkie. Hij zal daarom veel moeten praten en beargumenteren, maar dat weet Bosz zelf maar al te goed.

  1. HURBIE

   In het begin had ik ook mijn twijfels over PB maar nu hij minder eigenwijs is en meer naar andere luisterd word mijn vertrouwen in hem IETS beter Germain

Reageren is niet mogelijk.