There are no ads, please add some


Opstelling Ajax – PEC Zwolle: Schone en Sinkgraven in de basis

Vandaag om 19:45 uur neemt Ajax het thuis op tegen de hekkensluiter van de competitie onder leiding van Jochem Kamphuis. Op 3 april van dit jaar won Ajax nog van PEC Zwolle met 3-0 door doelpunten van Lasse Schöne en Arkadiusz Milik. Davy Klaassen speelt vanavond zijn honderdste Eredivisiewedstrijd en hoewel trainer Ron Jans op een stunt hoopt, gaan wij gewoon drie punten pakken en liefst met het eerste Eredivisiedoelpunt van Bertand Traoré.

Opstelling Ajax: Onana; Veltman, Sanchez, Viergever, Sinkgraven; Klaassen, Schone, Ziyech; Traoré, Dolberg, Younes


Gerelateerde posts

142 reacties

  1. Litmanen

   Heel jammer dat Boer niet op doel staat. Voor de rest ben ik 100% tevreden. Nu het resultaat, want de tekentafel levert geen punten op.

    1. BobbyHaarms

     Zeer aanvallend KBouter, maar moet tegen PEC geen probleem zijn. Kijk er echt naar uit straks!

  1. Michielafca

   Ik had toch ook liever Riedewald gezien dan Viergever. Maar dat komt wellicht omdat ik geen Viergever fan ben.

    1. Michielafca

     Dat is zeker waar, maar iedere keer hou ik me hart vast met de vraag wanneer het weer fout gaat! Tot op heden gelukkig nog niet.

 1. Widi

  Riedewald is veel beter dan Viergever. Younes moet het nu wel een keer laten zien. Blij dat Gudelj niet speelt.

   1. Remco425

    En dit seizoen ook al een paar keer KBouter. Alleen de laatste paar wedstrijden even wat minder, dan is het krediet bij velen al weer op.

     1. Remco425

      En dan wordt je bij Ajax na een paar wedstrijden, ook als jonge speler zijnde, direct bij het oud vuil gezet.

 2. Valentino

  Lekker aanvallen met een middenveld om van te smullen. Als je er voetballend niet doorheen komt dan is er genoeg kwaliteit met een perfect schot van afstand.

 3. Iceman

  Yes Eindelijk Schöne erbij vanaf de aftrap die Bosz gaat het eindelijk leren ik ben benieuwd kom op boys en Schöne doe je best kan die Bosz nooit meer om je heen. Succes boys pak drie puntjes Go For It Ajacied For Ever.

 4. DennisTheMenace

  Hoezo “liefst met het eerste eredivisiedoelpunt van Betrand Traoré”? Zal een aardige gozer zijn, maar er zijn een hoop andere Ajacieden die ik dat meer gun. Blijft toch een passant die volgend jaar weer naar Chelsea gaat. Gewoon lekker met Dolberg in de basis, dat is onze toekomst!

  1. Remco425

   Omdat het lekker is als Traore ook dat goede gevoel krijgt van scoren. En dat hij er dan nog 25 in legt. Maakt me dan niet uit dat hij volgend jaar weer weg is. Volgend jaar mag Dolberg dat gaan doen. Of beide dit seizoen, ook prima. Het gaat niet om de een of de ander, als hij scoort wil dat niet zeggen dat een ander dat niet doet.

   1. DennisTheMenace

    Heb je wel een punt natuurlijk, maar ben niet overtuigd van deze speler. Is sowieso geen doelpuntenmaker. Hoop uiteraard wel dat ie er 25 in schiet dit seizoen.

    1. Remco425

     De Chelsea fans, die toch een hoger niveau gewend zijn dan wij, waren goed over de zeik dat Traore werd verhuurd. Wil toch wat zeggen. Ik denk dat het een hele goede speler is, alleen speelt bijna geen club zoals Ajax. Dus als je niet uit de eigen jeugdopleiding komt heb je wat tijd nodig. En vertrouwen is dan essentieel.

    2. Remco425

     Hij speelde gisteren ook weer erg lekker hoor. Lekker ook z’n 1e competitiedoelpunt, continu dreigen, ballen onderscheppend op het middenveld en geweldige passeeracties. Ik vond hem weer een genot om naar te kijken.

     1. BobbyHaarms

      Ik ook Remco. Vond heel Ajax bij vlagen echt een genot om naar te kijken en wrijf af en toe in mijn ogen of dit wel echt Ajax is. Natuurlijk, genoeg ruimte nog voor verbetering..maar hiervoor ga je naar het stadion en nu krijg je eindelijk waar voor je geld.

  2. KBouter

   Dennis..onderschat Traore niet, technisch zeer goed en nu vanaf rechts kan dat mooi voor Dolberg zijn. Daarbij heb je met Traore natuurlijk een spits in huis die op meerdere plekken uit de voeten kan.

 5. KBouter

  Ik schrijf in het centrum Westermann nog niet af, heb zó n vermoeden dat hij sterk terugkomt.

  1. Remco425

   Ik ook KBouter, Poulsen wordt niet steeds als voorbeeld genoemd als goede ervaren speler, maar ook hij was eerst ook al door velen afgeschreven. Tegen Willem II speelde hij sterk en ook tegen GAE was hij solide en was hij in details de ervaren kracht die die andere jongens in de verdediging hard nodig hebben. En dat schijnt hij tijdens de trainingen en in de kleedkamer ook te zijn. Niet te vergelijken met Zimling die zn mond niet open deed.

   1. KBouter

    Ik zag Westermann tegen GAE en Willem2 heersen in de lucht. Jammer voor hem van zó n klote start.

    1. Remco425

     Klopt, maar voor zn debuutwedstrijd had hij zelf vantevoren al voor gewaarschuwd. Is geen excuus voor die wedstrijd natuurlijk waarin hij, net als iedereen, gewoon moet presteren, maar het lijkt dus ook bij ons zo te zijn. Daarom, hoe slecht zijn 1e wedstrijd ook was, ik had hem als 1 van de weinigen niet meteen afgeschreven. Als je 27 interlands in een ploeg als Duitsland hebt gespeeld, kan je wel wat natuurlijk. Dan is Ajax echt niet van een hoger niveau, dus voor ons hoogstwaarschijnlijk prima bruikbaar.

 6. -buitenkantje rechts-

  Langzaam komen we in de goede richting..
  Alleen nog Riedewald voor Viergever.. En Cassierra voor Younes..

  1. Remco425

   Eigenlijk best snel ineens. 3 posities in 1 keer ten goede verbeterd. Alleen idd Riedewald nog ipv Viergever. Ik weet dat jij geen fan van Younes bent, ik wel. Maar Cassierra is een prima stand-in.

 7. Geenemotie

  Dit ziet er al beter uit. Zonde dat Bazoer niet in de basis staat. Schone top. Over viergever twijfel ik. Maar goed dit lijkt oke en we zijn nog niet op optimale 11 denk ik. Wel goede voetballers op middenveld.

 8. KBouter

  Ben wel benieuwd wat Bosz met Sinkgraven doet…mag hij fouten maken, of is het dan alweer meteen over?

 9. ajaxpers

  Het is een drama door deze waardeloze trainer. We hebben zsm een Ajax waardige trainer nodig.

  1. Widi

   Wat een drama weer he ajaxpers? En dat is al de tweede keer deze week. Begrijp niet waarom het stadion kolkte.

 10. EugAjax

  Veel voetballend vermogen maar helaas 0-1 tegen nummer laatst…………als dit maar goed gaat…….

   1. ajaxhoger

    Hij kan er helemaal niks van , kan geen man voorbij , loopt zich vast , en als hij een schietkants krijgt , zie je hem 14 dagen van tevoren aan komen .

   2. Remco425

    En zo gaan we dus met onze eigen spelers om, die noemen we kut dwergen. Verander jij je nickname maar, want je bent verre van een toppertje.

 11. Teuntje

  En ook nu zie je weer dat het elftal niet als team functioneert. Weer staan er andere spelers in het veld en weer staan sommige spelers op een andere plaats.
  PB zorg eens voor rust, man. En wissel niet elke wedstrijd alsof je met bingoballen bezig bent ipv spelers

  1. Remco425

   Als het het spel ten goede komt, zoals gisteren, vind ik het prima. Of had je bijv Ziyech de rest van het jaar als rechtsbuiten willen zien. Dan hadden we die 11M net zo goed gewoon in de prullenbak kunnen gooien.

   1. Teuntje

    Nee Remco, dat is niet wat ik wil. Echter, je mag toch wel eens verwachten dat trainer er uit is welke opstelling het best rendeert!
    Hij experimenteert mij teveel. Zoiets verwacht je in de voorbereiding en niet als het er echt om gaat

    1. Remco425

     Ziets gebeurt idd normaal gesproken in de voorbereiding. Maar FdB heeft Bosz met het probleem opgezadeld dat hij geen normale opbouwende voorbereiding kon hebben en geen tijd had voor experimenten vanwege de voorrondes CL. Het team moest er vrijwel meteen staan.

     1. BobbyHaarms

      Klopt. Was Ajax kampioen geworden dan had je een wat meer relaxte voorbereiding en meer tijd gehad. Nu werden de spelers gelijk al voor de leeuwen gegooid.

 12. Bossa

  Schone is geen controlerende middenvelder. Veel gevaar komt omdat hij in balverlies niet goed anticipeert.

 13. Mauheb

  Zoals al bij de aanstelling van Bosz…..?? Gaat m niet worden met die gast!!!!! Tjonge jonge beginnen weer met dezelfde ellende! Afgelopen woensdag dat was het dan weer voor de komende tijd,pfffff met de Kerst Jonk bellen, en Bosz wegwezen

  1. Remco425

   Beetje geduld. 5 jaar lang saai voetbal heb je er niet in een paar maanden uit. Cruijff had vertrouwen in hem, die had er iets meer verstand van dan jij denk ik. En 2e helft gisteren was toch ook weer genieten. Niet te snel met je conclusies.

   1. PvL020

    Helemaal mee eens …. Was ook de eerste keer dat het middenevld zo speelde dus wennen. 2e helft was echt lekker

   2. KBouter

    5 jaar saai voetbal is ietwat overdreven. De eerste jaren met Eriksen, Vertonghen, Alderweireld ect was zo slecht nog niet.

  1. BobbyHaarms

   Noem jij een 5-1 voorsprong binnen 80 minuten rotzooien? Kan me een verpletterende 5-1 overwinning onder de Boer nauwelijks heugen..

   1. Remco425

    Mensen hebben geen geduld meer Bobby. Denken dat 5 jaar saai voetbal er in 2 maanden uit te krijgen is. Die zien dan een 1e helft en gaan meteen van alles roepen. Of het ook maar een klein beetje onderbouwd is of niet, is totaal niet van belang voor die gasten.

    1. BobbyHaarms

     Klopt Remco, maar er zitten er hier tussen die liever dat oeverloze balletje breed en terug weer willen zien. Dan denk ik echt wat trekt je in hemelsnaam aan in een club als Ajax. Nu hebben we eindelijk variatie in het veld, heerlijke aanvallen waarvan sommigen met een hoop risico en zelfs op de tribunes verandert de sfeer in gezapig en saai naar een sfeervolle bak herrie 🙂

     Genoeg redenen voor verbetering, maar ik ga weer met plezier naar het voetbal toe. En dat was lang geleden..

    2. PvL020

     Ajax”azijn”pers heeft maar een gedachte , geen Peter Bosz. Maakt niet uit wat Bosz doet…. Of wat voor uitslag Ajax neerzet

     1. Indojood

      Snap een dergelijke houding ook niet. Bosz is de trainer en ik hoop dat hij succesvol wordt gebaseerd op het voetbal van afgelopen woensdag en de tweede helft van gisteren want dat is goed voor ons allen en de club Ajax.

 14. Toppertje

  Dolberg en younes matig en Traore nog niet effectief. Moet 2e helft snel beter anders wisselen. Younes mag meteen al.

 15. dioajax

  JAAAAAAAAAAA…hahhahha hahaha deze ajax wil iedereen zien….waaaaaat een wedstrijd zeg….JAAAAA

 16. BobbyHaarms

  Ok…het is nog niet zo dat we 90 minuten rustig achterover kunnen leunen…maar wat een heerlijke open wedstrijd is dit, er gebeurt tenminste wat! Een verademing t.o.v de laatste paar jaar onder FDB (zal er nu gelijk wel 1 kwaad worden) ?

 17. Mauheb

  Ziyechhhhhh!! Pffff wat een ras voetballer is dat zeg! En op een positie waar hij hoort Mister Bosz!!!

  1. BobbyHaarms

   Nagenoeg iedereen speelt een puike pot KBouter. Younes wat minder, maar je kan ze geen van allen betrappen op een gebrek aan inzet…heerlijke wedstrijd dit en dit smaakt naar meer!

 18. Indojood

  Wat ik al zei, ik was echt bang dat ie terug zou gaan naar de opstelling van vorige week en niet zou doorpakken na Willem II. Ben blij dat ie het wel gedaan heeft. Een beetje vertrouwen is wel terug ja.

 19. BobbyHaarms

  5-1 mannen. Eindelijk weer eens een uitslag die we van een ouderwets Ajax gewend mogen zijn..gefeliciteerd allemaal met deze heerlijke overwinning!

  1. Teuntje

   Is inderdaad weer eens fijn, Bobby.
   Maar toch, zo winnen tegen de allerlaatste op de lijst is toch een must? Ik vind nog steeds niet dat er een gedegen elftal staat met een fijn draaiend Ajax. We hebben tot nu toe niet al te moeilijke tegenstanders gehad en de situatie stelt mij verre van gerust

 20. Indojood

  Gefeliciteerd iedereen. Tweede helft was heerlijk en Hakim is gewoon de man op het middenveld.

 21. Gepe

  Bosz heeft altijd de intentie gehad om te voetballen met Zyech op het middenveld,wij reaguurders hebben alleen het geduld niet. Goeie pot vandaag,lekker op elkaar in gaan laten spelen nu,en we gaan nog meer swingen. Tip voor volgend jaar: haal Haps weg bij AZ voor de linksback-positie!

 22. EugAjax

  Eerste helft matig, althans veel vrijheid voor Zwolle de nummer laatst. De tweede helft heb ik een geweldig Ajax gezien. Eindelijk een stijgemde lijn die we aan het inzetten zijn. Hadden eerst uitslagen goede kant op en nu laatste twee wedstrijden vrij goed tot spectaculair. Ziyech inderdaad de man op middenveld, maar Dolberg terecht man van de wedstrijd, super gedaan mannen en op naar Luik. Dan weer een show!! ??

  1. EugAjax

   Jazeker, ik vind wel dat ze kritisch moeten blijven. Dit was een Zwolle uit vorm en woe Willem Ii. Er moet nog wel gewerkt worden aan grote gaten die vaak vielen. Zeker als je straks tegen wat betere tegenstanders moet. Maar voor nu was het even goed genieten

   1. BobbyHaarms

    Klopt EugAjax, verdedigend kan je tegen dit soort clubs meestal nog wel ongestraft een steekje laten vallen, maar zodra de tegenstander wat sterker is kom je gegarandeerd in de problemen. Zeker een (flink) aandachtspuntje voor Bosz&co.

    We zijn er nog lang niet, maar sinds lange tijd kijk ik eindelijk weer eens reikhalzend uit naar een avondje Ajax.

   1. KBouter

    Zoals? El Ham was niet zo gelukkig, Sigthorsson was ook niet happy, evenals de Zeeuw, Lindenbergh, Perez ging niet zoals het hoorde ( alhoewel) ik het een goede voetballer vond) Viergever vandaag goed, de laatste paar jaar vervloekt hier, Moisander wil ik niet over oordelen, maar er waren velen blij dat hij vertrok, over Gudelj lees je hier genoeg wat de supporters vinden van hem. Nou, ik hoop dat ik aan je vraag voldaan hebt.

 23. Germain

  Proficiat trainer met je keuzes en werk tot nu toe. Wat ik vooraf aan het begin van de competitie al zei en verwachtte, het gaat goed komen met deze selectie en trainercoach.

Reageren is niet mogelijk.